1. Home
  2. Recepten
  3. Tauge Prei En Ui

Tauge prei en ui recepten (394) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Mihoen Singapore

Kruidige mihoen boordevol groente, kip en garnalen.

INGREDIENTEN

250 gram Chinese Eiermie Gember Knoflook Zwarte peper Sambal Soyasaus of ketjap Citroensap 250 gram kipfilet of mager varkensvlees Ui Kurkuma,Kerriepoeder, Chilipoeder Trassi 100 g ham in reepjes of handje garnalen 1 rode paprika (in reepjes gesneden) 1 bakje champignons in plakjes 1 prei in dunne ringen gesneden 1 bos lente-uitjes fijn gesnipperd Houdt u van extra groenten in uw Chinese Mie, voeg dan nog 250 gram groenten toe. Kies uit: witte kool, taugé, champignons, paksoi, Chinese kool, wortel, (lente)ui, broccoli en rode paprika of neem een zak Chinese of Thaise Roerbakgroenten

Voorbereiding

Breng een pan met ruim water (2 liter per 250 gram) aan de kook en voeg eventueel zout naar smaak toe. Doe de eiermie in de pan en breng het water opnieuw aan de kook. Trek na 1 minuut de mie los met 2 vorken. Laat de mie nog 4 minuten onder af en toe roeren gaar koken. Giet de mie af en spoel na met koud water. Laat uitlekken in een zeef of vergiet. De eiermie is nu klaar om op te dienen of om mee te wokken.

Bereidingswijze

Hak gember, knoflook, zwarte peper, citroensap, sambal, wat olie en wat soyasaus fijn. Meng eventueel wat extra olie door de marinade en doe deze in een schaal. Voeg de in blokjes gesneden kipfilet toe, roer het goed om. Laat de marinade 15 minuten intrekken. Verwarm een wok zonder olie. Hak de ui, knoflook en gember fijn. Bak dit aan en voeg kerriepoeder, kurkuma, trassi en chilipoeder toe. Roerbak de gemarineerde kipfilet en ham totdat het gaar en bruin is. Voeg paprika, prei en de champignons toe en roerbak het 1 minuut mee. Er komt vocht vrij van de verse groenten. Voeg hieraan de groenten toe en roerbak deze circa 3 minuten op hoog vuur mee,laat het vocht verdampen. Voeg de Mihoen toe en warm het geheel goed door op matig vuur.

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-07-2007
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Loempia`s zelf maken

Loempia`s zoals je het op `t hoek van de straat bij de Chinees kunt kopen. Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal

INGREDIENTEN

VOOR LOEMPIA VELLEN:, 200 g bloem, 50 g maïzena, 1 ei, 1 mespunt zout, 400 ml water, olie om in te bakken, , BEREIDING VAN LOEMPIA VELLEN:, 1. Zeef de bloem en maïzena in een kom., 2. Voeg losgeroerd ei, water en zout toe., 3. Roer alles tot een glad beslag., 4. Voeg eventueel nog 1 à 2 eetlepels koud water toe., 5. Laat het beslag 10 minuten staan en roer het daarna opnieuw glad., 6. Bestrijk een niet al te grote koekenpan met anti-aanbaklaag, met olie., 7. Schep er 2 kleine eetlepels beslag in., 8. Laat het beslag over de gehele bodem van de pan lopen. (de vellen moet zeer dun worden), 9. Bak 12 loempiavelletjes op een laag afgestelde warmtebron aan één kant tot het van pan loslaten en bovenkant droog is., 10. Ze mogen eigenlijk niet kleuren., 11. Laat loempia vellen afkoelen., , INGREDIËNTEN VOOR OMELET:, 3-4 eieren, 45 ml melk, zout, peper, olie, , BEREIDING VAN OMELET:, 1. Meng alle ingrediënten goed en bak er een grote omelet van, van een half cm dik., 2. Verdeel omelet in rechthoeken zo groot als loempias worden., , INGREDIËNTEN VOOR KIIPFILET:, een stuk van 150 g kipfilet, kippebouillon, , BEREIDING VAN KIPFILET:, 1. Kook kipfilet gaar in bouillon en laat afkoelen in eigen vocht., 2. Snijd kipfilet in dunne plakken zo groot als loempia`s worden.

  • Aziatisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-04-2008
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

kip met prei en tauge

Kip in een saus van prei, champignons, tauge en sherry.

INGREDIENTEN

500 gr. kipfilet, 1 grote ui, 400 gr. prei, 1 bakje champignons, 1 eetl. citroensap, 250 gr. tauge, 2 eetl. slaolie, 3 eetl. ketjap manis, 3 eetl. sherry, zout peper, 1/2 theel. gemberpoeder.

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-07-1998
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Rijst met gehakt, taugé, prei en champignons

Lekker pittig eenpansgerecht.

INGREDIENTEN

300 gram rijst, 150 gram taugé, 2 preien, 1 kleine ui, 1 flinke rode paprika, 250 gram champignons, 350 gram rundergehakt, 1 eetlepel olie, 1 teentje knoflook, 4 eetlepels ketjap manis, peper, zout, 2 theelepels sambal oelek of meer naar smaak, 2 theelepels kerriepoeder

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-02-2010
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Tjap Tjoy (MIJN VERSIE) veel beter dan van de Chinees

Je wilt niet weten hoeveel mensen er zijn die, de weinige keren dat ik bij de afhaalchinees zit, Tjap Tjoy bestellen. Ergens wel te begrijpen want het is één en al gezondheid op je bord. Ik bestel het nooit, enige wat ik wel eens haal is heerlijke Pekingeend want dat maken en zo`n eend douchen in de hete olie tot krokant is me teveel werk. Echter dit is dan mijn versie van Tjap Tjoy, lekker gezond, kleurrijk, ziet er leuk uit, slank, vol vitamines en een mooie combinatie van Oosterse smaken. Probeer zelf maar en dan hoor ik graag of deze versie van mij lekkerder was dan van jouw (afhaal)Chinees.

INGREDIENTEN

300 gr kipfilet (in reepjes), 1 rode ui (halve ringen), 1 grote ui (halve ringen), ½ rode peper (zonder zaad), 2 teentjes knoflook (geperst), 2 wortels (in reepjes), 200 gr peulen, 1 prei (in halve ringen), 1 gele paprika (in reepjes), 200 gr champignons (gehalveerd), 125 gr taugé, 1 t sereh, 1 t laos, Mestpuntje ve-tsin, 1 t gemberpoeder of 1 ½ cm verse gember, 2 el zonnebloemolie of wokolie, 1 ½ el oestersaus, 1 ½ - 2 el lichte chinese sojasaus, 100 ml warme kippenbouillon, Beetje maizena (indien nodig)

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-03-2013
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gebakken rijst met ham, tauge en prei

Een gemakkelijk gerecht voor de dagen waarop u weinig tijd heeft.

INGREDIENTEN

150 a 200 gram droog kokende rijst, zout, 50 gram tauge, 1 grote dikke schoongemaakte prei, 2 eetl. (zonnebloem)olie, 1 grote gesnipperde ui, 2 teentjes fijngehakte knoflook, 2 theel. sambal oelek, 150 gram gekookte ham, in smalle reepjes (julienne) gesneden, roereieren van 2 tot 3 eieren, 1 eetl. verse korianderblaadjes en/of fijngesneden (Chinese) bieslook

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-01-2004
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gebakken rijst met ham, tauge en prei

Uit: Utrechts Nieuwsblad

INGREDIENTEN

150 tot 200 gr droogkokende rijst, zout, 50 gr tauge, 1 grote dikke schoongemaakte prei, 2 eetl (zonnebloem)olie, 1 grote gesnipperde ui, 2 teentjes fijngehakte knoflook, 2 theel sambal oelek, 150 gr gekookte ham, in smalle reepjes (julienne) gesneden, roereieren van 2 tot 3 eieren, 1 eetl verse korianderblaadjes en/of fijngesneden (Chinese) bieslook,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-02-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gehaktschotel met tauge

Makkelijk en overheerlijk.

INGREDIENTEN

500 gram gehakt half om, 1 flinke gesnipperde ui, 1 in ringen gesneden prei, 1 bosje kleingesneden selderie, 1 eetlepel paprikapoeder, zout, peper, 2 eetlepels boter, tauge (hoeveelheid naar eigen keuze)

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-04-2002
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Salade van tauge

Dou ya se la, uit Bejing

INGREDIENTEN

1 middelgrote prei, 1 middelgrote wortel, 1 ui, 250 gr tauge, 2 eetl. arachideolie, 2 eetl. rijstwijnazijn, 2 eetl. citroensap, 1/4 theel. zout, 1/4 theel. vers gemalen witte peper, eventueel een, mespuntje ve-tsin

  • Chinees
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-03-2002
  • Chinees
  •  20-30 min.

Sajoer Tauge

ZIE INGEZONDEN ART COMBINATIE TIPS

INGREDIENTEN

Olie, 3 t knoflook, 500 gr tauge, 250 gr selderie, 250 gr prei, 1 ui, KRUIDEN;, 1 el sambal oelek, 2 dl kokosmelk, suiker zout, 1 tl trassie, 1 schijfje laos, 1/8 el asem (mespunt)

  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-08-1999
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Tauge Goreng

Indonesisch groentengerecht, bijgerecht bij rijsttafel

INGREDIENTEN

500 gram tauge, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 2 lomboks, 1 kleine prei, een beetje selderie, 2 eetlepels tatjoo. Boemboe's: 2 blaadjes salam, 1 plakje laos (1 theelepel), 2 theelepels suiker, zout naar smaak, olie om in te bakken.

  • Indonesisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-04-2005
  • Indonesisch
  •  0-10 min.

Smul tauge

Een snelle maar lekkere manier van eten!

INGREDIENTEN

3 ons varkernsvlees, 1 rode paprika, 1 prei, bakje champignons, 2 a 3 ons tauge, 1 ui, 1 theelepel sambal, ketjap manis, scheutje sherry, peper, zout,

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-01-2004
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Gehakttaart met een dakje van tauge

Bladerdeegtaart met in ketjap gebakken gehakt met groente, afgedekt met een laag tauge en geraspte kaas.

INGREDIENTEN

500 g h.o.h. gehakt, bakje champignons ( 250 g ), 2 prei, 1 grote ui, 1/2 rode peper, 1 knoflookteentje, 1 maggieblokje, 200 g tauge, 100 g achterham ( boterhammenbeleg ), 3 eetlepels ketjap, 2 eetlepels olie, pakje bladerdeeg, geraspte kaas, zout, peper

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-03-2009
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Sambal Goreng Tauge Met Ketjapsaus

Groentegerecht voor bij de rijsttafel

INGREDIENTEN

*200 gr tauge*100 gr prei*100 gr selderijgroen*1 ui*3 tenen knoflook*4 el ketjap*olie

  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-02-1999
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

loempia

Loempia's gevuld met kip en groenten

INGREDIENTEN

Loempia vellen:, 200 gr bloem, 50 gr maizena, 2 eiwitten, mespuntje zout, 1/2 lt. water., , Voor de vulling:, 1 kipfilet, 200 gr. tauge, klein preitje, 1/2 winterpeen, 1/2 bosje selderij, 2 grote uien, 3 teentjes knoflook, 3 eieren, 1/4 blokje trassie, zout/peper, nootmuskaat, vet-sin, kippebouillontablet, olie., ,

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-08-2004
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

bami met shoarmavlees en tauge

Een lekkere variatie op de gewone bami.

INGREDIENTEN

1/2 zakje gedroogde bamigroenten a 50 gr., 1 pakket bamigroenten (ca. 500 gr), 1 ui, 2 takjes selderij, 2 eieren, worcestershiresaus, 50 gr margarine, 400 gr shoarmavlees, 300 gr (eier)mie, zout, 3 el ketjap manis, 1 el bouillonpoeder, 3 el pindakaas, 1 tl sambal

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-06-1999
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Pindasoep

Door de kipfilet even te bakken in de pan waar ook de de zelfgemaakte boemboe in is gebakken, krijgt deze pindasoep extra smaak.

INGREDIENTEN

2 eetlepels olie, 1 ui, gesnipperd, 3 tenen knoflook, fijngesneden, 1 theelepels sambal oelek, 2 cm verse gember, geschild en fijn gesneden, 2 bouillontabletten (kip), 250 gram fijngesneden prei, 2 middelgrote aardappelen, geschild, in blokjes gesneden, 1 stengel sereh, 300 g kipfilet, in kleine reepjes, 6 eetlepels pindakaas, 3 eetlepels ketjap manis, 1/2 citroen, geperst, 1 rode peper, in reepjes gesneden, 100 gram taugé, 5 lente-ui, in ringetjes gesneden, 2 eieren, hardgekookt

  • Indonesisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-01-2010
  • Indonesisch
  •  30-60 min.

Kruidige gele rijst met kip en taugé

--

INGREDIENTEN

- 350 gr rijst, - 1 tl kurkuma of koenjit, - zout & peper, - 1 zakje nasikruidenmix, - 2 el olie, - 2 uien, gesnipperd, - 2 tenen knoflook, fijngehakt, - 1 el gemberwortel, geschild en fijngesneden, - 1 rode Spaanse peper, zonder zaadjes, fijngesneden, - 400 gr varkensvlees in reepjes, - 1 prei, in ringen, - 150 gr taugé, - seroendeng,

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-05-2013
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Pittige eiermie met kipfilet andijvie of paksoi en taugé

Dit recept kreeg ik van een vriendin. Heerlijk van smaak en weer eens iets anders. In plaats van andijvie kun je heel goed paksoi gebruiken.

INGREDIENTEN

300 gram kipfilet - 3 eetlepels ketjap manis - 1 eetlepel citroensap - 1 theelepel sambal - peper, zout - 2 eetlepels olie - 1 ui - 2 rode Spaanse pepers - 2 teentjes knoflook - 1 prei - 250 gram andijvie - 100 gram taugé- 250 gram Chinese dunne mie

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-04-2005
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Thaise wokschotel met kipfilet en cashewnoten

INGREDIENTEN

250 g pandan rijst; 400 g kipfilet; 250 g champignons; 1 rode Spaanse peper; 500 g gesneden groenten (bijv. kool, prei, ui, tauge) of 1 voorgesneden bami-groentepakket a 500 g; 3 el oestersaus; 1 blikje sperzieboontjes (uitlekgewicht 110 g); 2 el olie; 75 g cashewnoten; zout; witte peper

  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-02-2003
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Indische loempiaatjes

Recept voor 30 overheerlijke indische loempiaatjes

INGREDIENTEN

, VOOR DE VULLING:, 1 kleine witte kool, 1 dunne prei, fijngesneden, 1 pond tauge, 200 gram kipfilet in stukjes gesneden, 200 gram varkenslapjes in stukjes gesneden, 2 grote uien, fijngehakt, 3 tenen knoflook, fijngehakt, peper, zout en knoflookpoeder, 1 runderbouillon blokje, , VERDER : 1 PAKJE LOEMPIAVELLEN VAN 40 STUKS, (verkrijgbaar in de betere Toko), , VOOR HET BAKKEN:, Zonnebloemolie, en verder nog: water en bloem voor meelpapje,

  • Indonesisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-06-2009
  • Indonesisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Oosters gekruide pittige bruine bonen met spek, papika en taugé

Weer eens een andere manier van bruine bonen eten. Mijn man kreeg er geen genoeg van. Ik heb er nog wat overgebleven rookworst doorgesneden wat ook goed smaakte.

INGREDIENTEN

1 grote pot of blik bruine bonen -, 1 rode paprika -, 1 flinke prei -, 1 ui -, 2 teentjes knoflook -, 1 eetlepel zonnebloemolie -, 200 gram reepjes mager rookspek -, 75 gram taugé -, 2 theelepels sambal oelek -, 2 eetlepels ketjap manis -, 2 eetlepels zoete chilisaus -, 1 theelepel kerriepoeder

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-11-2009
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Pittige gewokte kapucijners met spek paprika en knapperige taugé

Wij zijn dol op peulvruchten. Als ik een keer weinig tijd heb gebruik ik peulvruchten uit pot of blik. Ook deze keer kapucijners uit een pot. Heerlijk in de wok met veel groenten en knapperige taugé. Snel klaar en super gezond.

INGREDIENTEN

1 grote pot kapucijners, 1 middelgrote ui en 2 teentjes knoflook (gepeld en gesnipperd), 1 eetlepel zonnebloemolie, 150 gram reepjes mager rookspek, 1 Spaanse rode peper (schoongemaakt, pitjes en zaadlijsten verwijderd, in ringetjes), 1 prei (schoongemaakt in ringetjes), 1/2 rode paprika (in reepjes), 1/2 gele paprrika (in reepjes), 100 gram champignons (schoongemaakt in plakjes), 50 gram taugé ( schoongemaakt), peper, zout, 1 theelepel sambal, ,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-02-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Wrap met oesterzwam, prei

Kan ook goed als lunch -gerecht geserveert worden

INGREDIENTEN

! prei in ringetjes, 1 rode paprika in blokjes, 1 ui gesnipperd, 1 knoflook gesnipperd, 400 gram oesterzwammen in reepjes, 1 bakje tauge, 200 gram gerookte kip in blokjes, 100 gram gekookte ham in reepjes, 12 plakjes kaas, 1 dl. ketjap manis, Sambal, Gemengde sla, 4 wraps

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-05-2013
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Kippensoep (Slowcooker/Crockpot)

Mijn onovertroffen kippensoep waar je bij een griepje zo beter van wordt en waar de kinderen weer voor thuis komen eten

INGREDIENTEN

2 kippenpoten of stuk soepkip van ong 650gr., 1 kippenbouillonblokje, bos verse selderij, wat groente als:, dun preitje, handje tauge, wat champignons, uitje heel fijngesneden, kleine wortel, of gebruik je fantasie, 1 citroen, 250 gr rundergehakt, zout en peper, laurierblaadje, wat kruidnageltjes in een ui, beetje worcestersaus (als je het hebt anders is maggi ook lekker),

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-09-2008
  •  
  •  > 120 min.

Mini gehakt loempiaatjes

Lekker pittig hapje tussendoor

INGREDIENTEN

200 gram rundergehakt, 6 vellen filodeeg, 2 teentjes knoflook, stukje prei (klein gesneden), olijfolie, 1/2 uit, 50 gram wortelreepjes, 100 gram tauge, 1 eetlepel sambal, 3 eetlepels ketjap.

  • Chinees
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-02-2005
  • Chinees
  •  20-30 min.

Indonesisch bami goreng

Ik had van alles nog in de koelkast liggen, het werd tijd om weer eens een keer bami goreng te maken. Van oorsprong is nasi of bami goreng ook bedoeld als gerecht om restjes weg te werken. 

INGREDIENTEN

350 g hamlappen, in reepjes, 100 g gerookte spekreepjes, 200 g schouderham, in reepjes, olie voor bakken, 1 rode ui, in blokjes, 3 teentjes knoflook, fijn, 3 cm verse gember, fijn, 2 rode pepers, fijn, 1 t komijnpoeder, 2 t korianderpoeder, 1 t geelwortel, 1 middelgroot wortel, in blokjes, 1 prei in dunne halve ringen, 100 g witte kool, geschaafd of heel dun gesneden, 1 rode paprika, in blokjes, 100 g taugé, 1 t aromat, sambal naar smaak (of doen sambal op tafel zodat elkeen kan pakken als ze pittiger wil), 1+1/2 e ketjap manis ABC (niet teveel), roerei van 2 eieren (lekker korrelig),  , spiegelei voor garnering, Ingemaakte knoflook rode pepers,  , 1. Bak hamlap reepjes en spekjes gaar in wok en haal uit pan., 2. Doen nu de ui, knoflook, gember en rode peper in olie en roerbak tot geuren vrijkomen., 3. Voeg de komijnpoeder, korianderpoeder en geelwortel toe en bak tot geuren vrijkomen., 4. Voeg nu de groenten volgens hardheid toe, beginnende met de wortel, kool, paprika prei en de taugé voeg je aan het einde van bereidingstijd toe, dit moet nog knapperig zijn., 5. Zodra alle groenten goed vermengd zijn roer je de aromat, hamlap reepjes de spekreepjes en de ham reepjes erdoor en voeg de ketjap manis toe., 6. Doen deksel op wok en smoor de groenten gaar, maar nog knapperig en meng dan taugé en roerei door mengsel., 7. Lek de mie uit en meng mie door groente en vleesmengsel tot alles goed warm zijn., 8. Verdeel over 4 borden en garneer met spiegelei en ingemaakte knoflook rode pepers of anders met sambal oelek. 

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-07-2014
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

foe yong hai slank

326 kcal per persoon

INGREDIENTEN

1 theel. wokolie, 1 ui gesnipperd, 1 teen knoflook uitgeperst, 100 gram prei in ringen, 100 gram champignons in plakjes, 100 gram tauge, 2 eieren, 1 theel. sambal oelek, 100 gram ongekookte rijst. Voor de saus: 2 dl. kippenbouillon, 4 eetl. tomatenketchup. 1 eetl. suiker of zoetstof, 2 eetl. ketjap manis, 1 theel. djahe, 1.5 theel. maizena aangemaakt met wat water.

  • Slanke keuken
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-06-2005
  • Slanke keuken
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Indonesische nasi goreng

Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal

INGREDIENTEN

VOOR NASI:, 400 g hamlappen in kleine reepjes of blokjes, 100 g schouderham uit blik in kleine reepjes of blokjes, 1 ui gesnipperd, 2 teentjes knoflook, fijn, 2 cm verse gemberwortel, in kleine reepjes of blokjes, 2 verse rode pepers zonder zaden in kleine reepjes of blokjes (ik gebruik altijd mijn eigen "ingemaakte rode pepers"), 1 prei in dunne halve ringen, 100 g witte kool fijn geschaafd, 1 rode paprika in kleine reepjes of blokjes, 1 kleine wortel in kleine reepjes of blokjes, 100 g taugé, 350 g lang-korrelig rijst, kippenbouillon, klein mespunt Ve-tsin (kan ook weggelaten worden), 100 g kleine garnalen uit blik, 1 t komijnpoeder, 1 t korianderpoeder, 1 t sambal, 1+1/2 e sojasaus (niet te veel), 1 t zout, 1/2 t aromat, 1 zakje nasi kruiden in warme water geweekt (hoef niet maar kan als versterking van smaak), olie voor roerbakken

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-12-2009
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

tjauw-min moksie

Dit is een heerlijk moksie gerecht die ik vaak gegeten heb. De marinade's zjn verkrijgbaar bij de toko of de konmar. Het recept is van een surinaamse keuken op internet, waar heerlijke recepten opstaan, neem er eens een kijkje (Surinaams eten). Het vlees is ook lekker met gewoon rijst of nasi

INGREDIENTEN

500 gram Tjauw-Min Mie, 5 eetlepels Faja Lobi Bami (roerbakmix), 4 theelepels Exotimex Knoflook, 1 Madam Jeanette peper, Faja Lobi Losie Foroe (marinade), Faja Lobi Moksie Metie (marinade), Faja Lobi Kip in Masala (marinade), 2 stengels prei, 1 stuk wortel (winter-), 1/2 ui, 250 gram kipfilet, 3 eieren, olie, handjevol tauge,

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-01-2002
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Antilliaanse Nasi

INGREDIENTEN

400 gr. langkorrelrijst, 2-3 eetl. sojasaus, 250 gr. kipfilet, 1 dikke plak ham van 100 gr., 1 ui, 2 tenen knoflook, 1 winterwortel, 1 rode paprika, 1 prei, 3 eetl. olie, 100 gr spekblokjes, 1 eetl. paprikapoeder, 100 gr. tauge, zout, versgemalen peper, nootmuskaat.

  • Antiliaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-03-2001
  • Antiliaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Lekkere groente

Ik had nog allerlei groente in de la van mijn koelkast liggen en het er een heerlijk groente gerechtje van "gebrouwen"

INGREDIENTEN

1 flinke ui - 1 redelijk dikke prei - 250 gr champignons - 150 gr. tauge - 2 groentebouillon tabletten - 2 eetlepels (zonnebloem)olie

  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-09-2008
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

tjap tjoy

Tjap tjoy met knapperige groenten

INGREDIENTEN

500gr kipfilet,of varkenssnitsel 1rood pepertje,1uitje 1teentje knoflook,1winterwortel,1prei,1rode paprika 1/2komkommer,125gr bamboescheuten /blikje of glas/ 125gr tauge,125gr champignons1a2eetl.sojasaus,1a2eetl.oestersaus,100m.liter kippebouillon/blokje/1a2th.l maizena,wat olie om te bakken

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-07-2009
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Thaise Wokschotel

Een gerecht van onder andere kip, groenten en cashewnoten

INGREDIENTEN

250 g. rijst, 400 g. kipfilet, 250 g. champignons, 1 rode peper, 200 g. witte kool, 200 g. prei, 1 ui, 100 g. sperziebonen, 150 g. tauge, 2 teentjes knoflook, 3 el. ketjap manis, 2 el. olie, 75 g. ongezouten cashewnoten, zout, peper

  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-04-2000
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Tjap Tjoy

3,5 points weight watchers

INGREDIENTEN

5 gram sesamolie, 120 gram kipfilet, 1/2 rode paprika, 1/4 komkommer, 50 gram tauge, 1/4 winterwortel, 1/2 halve kleine prei, 1/2 ui, 50 gram champignons, een beetje gemberpoeder of verse gember, 1/2 kippenbouillontablet.

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-03-2001
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

mini loempia's

Ze eten er de vingers bij op. er zijn er altijd te weinig van.

INGREDIENTEN

1 pak bladerdeeg (voor 20 stuks), 500 gram runder of varkensgehakt, 150 gram tauge, 1 dun preitje, 1 rode ui, 1 paprika, 1 of 2 rode pepers, 3 teentjes knoflook, 1.5 tl trassie, 1 tl laos, 1.5 tl djahe, scheutje (+- is 3 eetlepels) ketjap manis, scheutje (+- is 3 eetlepels)ketjap asin, 1 liter olie om in te frituren

  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-08-2005
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Indische kip

Simpel, snel klaar en superlekker!

INGREDIENTEN

1 pak rijst, 400 gr. kipfilet, 1 prei, 1 ui, 200 gr. tauge, 1 teentje knoflook, 6 el bruine suiker, 6 el azijn, 9 el ketjap manis, 9 el ketchup, 4 el pindakaas, voor de liefhebber 1 el sambal oelek.

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-05-2002
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Gewokte Thaise kip met sugar-snaps.

Een aantal jaren geleden heb ik tijdens een vakantie in Thailand deelgenomen aan een kookles Een onderdeel daarvan was een bezoek aan de markt met o.a. fruit, groenten, kruiden, specerijen, (gedroogde) paddenstoelen, maar ook verse vis, vlees, teveel om op te noemen. We kregen daar ook uitleg overal allerlei producten. Het is interessant om te weten dat je in de Thaise keuken met een klein aantal ingrediënten zoals bijvoorbeeld, vissaus, oestersaus, limoenblaadjes, citroengras, curry pasta`s, kokosmelk en koriander een heel scala aan gerechten kunt bereiden. De ingrediënten zijn allemaal goed verkrijgbaar in elke Toko en een aantal zelfs in een supermarkt met een wat uitgebreider assortiment. De sugar-snaps in dit gerecht zijn eventueel te vervangen door peultjes. De rode peper gebruik je met of zonder pitjes al naar gelang de pittigheid is gewenst.

INGREDIENTEN

- 600 gram kipfilet, - 400 gram oosterse wokgroenten (prei, wortel, taugé, witte kool), - 300 gram sugar-snaps (of peultjes), - 2 paprika`s (rood en geel), - 1 ui, - 1 rode peper, - 1 bosje koriander, - 1 el (bruine) suiker, - 2 el vissaus, - 3 el sojasaus, - 4 el oestersaus, - 4 tenen knoflook, - 4 limoenblaadjes, - arachide of wok olie,

  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-09-2013
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

BAMI GORENG MET ALLES EROP EN ERAAN!

Deze bami goreng met alles erop en eraan is een feestmaal Pur Sang! Ik maak de bami helemaal zelf dus ook de kruidenmix. Voorheen maakte ik bami altijd met een zakje kruidenmix. Op zich lekker en niets mis mee. Toch wilde ik graag de bami een keer helemaal zelf maken. Tijdens mijn zoektocht op het internet naar de allerlekkerste kruidenmix voor bami heb ik mij door verschillende recepten laten inspireren. Zo ben ik tot dit recept gekomen. Volgens mijn man is dit de lekkerste bami die ik tot nu toe gemaakt heb! De smaak is veel zachter en verfijnder dan met een zakje kruidenmix. Ik heb voor de groenten witte kool, winterpeen en prei gebruikt maar je kunt natuurlijk zelf bepalen welke groenten je gebruikt. Ik denk dat ik de volgende keer de prei vervang door taugé. Je gebruikt ongeveer een halve witte kool en wortel en de rest vries je gewoon in voor de volgende keer. Zo heb je altijd je eigen bami groenten bij de hand. De pepertjes die ik overhoud vries ik ook gewoon in.

INGREDIENTEN

Pak chinese eiermie, 1 winterpeen, 1 witte kool, 1 prei, 1 grote ui, 2 tenen knoflook, hamblokjes, arachideolie, sesamolie, klein mespuntje trassi (gefermenteerde garnalenpasta), heel klein snufje ve-tsin (smaakversterker), 1 tl ketoembar (korianderpoeder), 1 tl djahe (gemberpoeder), 1 tl kurkuma (koenjit of geelwortel), 3 el ketjap manis, 3 el oestersaus, 1 el rijstazijn

  • Aziatisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-01-2013
  • Aziatisch
  •  30-60 min.

Gezonde, Slanke Roerbakschotel

Roerbakschotel met rosbief of biefstuk, verse groeten en ketjap... Niet vet en redelijk licht.

INGREDIENTEN

Circa 350 gram rundvlees, biefstuk of rosbief, circa 100 gram tauge, 1 flinke prei, klein paprika, 1 (rode) ui, ( eventueel ook peultjes) ketjap, peper, zout en kerriepoeder (verse peper is ook lekker, wel pittiger!)en rijst, voor erbij...

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-03-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Japanse fondue

Vis of vlees fondue

INGREDIENTEN

Bouillon:, *Water (naar eigen inzicht), *visfond (AH, 2 maal), *Bouillonblokje (2-3), *Knoflookteentjes (5-6), Groenten:, *prei (3 in bouillon, 3 in reepjes), *ui (4 in bouillon), *peen/wortel (3 in bouillon), *tauge (redelijk veel), *paksoi (twee maal), Rest:, *peperkorrels (niet perse), *soyasaus (kikoman), *sherry, *diverse soorten vis (compact), *diverse soorten vlees (geen overheersende smaken), *longtong rijst (kleef), *normale rijst (voor ieder een kommetje), *stokjes, *dikke mie (2 pakken AH)

  • Japans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-12-1998
  • Japans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top