Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Tatjespap

Tatjespap recepten (3) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Belgie: Tatjespap of tsjampies

Irene Jordaens tekende deze recepten op. Wanneer ze in vastere vorm worden opgediend, wordt gesproken van 'melkstampers' of 'stovers'.

INGREDIENTEN

1 kg aardappelen, 1 l karnemelk, 50 g boter, peper, zout, eventueel een handvol zurkel (zuring)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-11-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gepocheerd ei met karnemelkaardappel en grijze garnalen

De Oost)Vlamingen kennen dit gerecht als "Tatjespap", dit is uiteraard een 'veredelde' feestelijke versie !

INGREDIENTEN

-4 groet aardappelen, -4 eieren, -250 ggepelde grijze garnalen, -karnemelk, -boter, -azijn, -zout, nootmuskaat en peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-04-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Karnemelkse aardappel met garnalen

Dit gerecht vond zijn oorsprong in Oost-Vlaanderen en stond in de tijd bekend als tatjespap. De garnaaltjes zijn er pas later aan toegevoegd. Guy Van Cauteren, Berlare, 't Laurierblad.

INGREDIENTEN

3 flinke aardappelen - 1 glas karnemelk - 4 eieren - 100 g boter - 500 g garnamen (ongepeld) - witte azijn - peper en zout - peterselie voor garanering

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-10-2002
  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top