1. Home
  2. Recepten
  3. Tatjespap

Tatjespap recepten (3) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Belgie: Tatjespap of tsjampies

Irene Jordaens tekende deze recepten op. Wanneer ze in vastere vorm worden opgediend, wordt gesproken van 'melkstampers' of 'stovers'.

INGREDIENTEN

1 kg aardappelen, 1 l karnemelk, 50 g boter, peper, zout, eventueel een handvol zurkel (zuring)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-11-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gepocheerd ei met karnemelkaardappel en grijze garnalen

De Oost)Vlamingen kennen dit gerecht als "Tatjespap", dit is uiteraard een 'veredelde' feestelijke versie !

INGREDIENTEN

-4 groet aardappelen, -4 eieren, -250 ggepelde grijze garnalen, -karnemelk, -boter, -azijn, -zout, nootmuskaat en peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-04-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Karnemelkse aardappel met garnalen

Dit gerecht vond zijn oorsprong in Oost-Vlaanderen en stond in de tijd bekend als tatjespap. De garnaaltjes zijn er pas later aan toegevoegd. Guy Van Cauteren, Berlare, 't Laurierblad.

INGREDIENTEN

3 flinke aardappelen - 1 glas karnemelk - 4 eieren - 100 g boter - 500 g garnamen (ongepeld) - witte azijn - peper en zout - peterselie voor garanering

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-10-2002
  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top