Tarte Tartin
Een heerlijke, omgekeerde, appeltaart. Lekker als nagerecht. Kcal p.p.: circa 340
150 g bloem; 125 g koude roomboter; 150 g kristalsuiker; 6 middelgrote appels (bijvoorbeeld Golden Delicious of Jonagold)
Voorbereiden kan enkele uren tot een dag vantevoren. Bloem boven kom zeven. Van boter 100 g in bloem leggen en kruislings met 2 messen in kleine blokjes snijden. Mespunt zout, 75 g suiker en 2-3 el ijskoud water toevoegen en geheel met koele handen snel tot stevig deeg kneden. Deegbal in plasticfolie verpakken en 1 uur in koelkast laten rusten. Appels schillen, in kwarten snijden en ontpitten. Taartvorm dik invetten met rest van boter. Rest van suiker erover strooien. Appels op bolle kant tegen elkaar aan in taartvorm leggen. Schaal 15 minuten op kleinste warmtebron zetten, tot suiker is gesmolten en lichtbruin kleurt. Vorm van vuur nemen. Intussen werkvlak en deegroller met bloem bestuiven en deegbal uitrollen tot lap die iets groter is dan taartvorm. Eventueel wat extra bloem toevoegen als deeg te plakkerig is. Deeglap op appels leggen en aan zijkant rond appels vouwen. Bovenkant even aandrukken zodat appels weer goed op bolle kant liggen. Gaatje in deeg maken zodat tijdens bakken stoom kan ontsnappen. Taart afbakken of in plastic zak verpakt tot gebruik in koelkast zetten.
Oven voorverwarmen op 200 graden C. (Taart die in koelkast bewaard is, eerst uit plastic zak halen en op kamertemperatuur laten komen.)Voorbereide taart op rooster ca. 20 minuten in het midden van de oven schuiven, tot het deeg goudbruin en gaar is. Vorm uit de oven nemen en de taart 5 minuten laten afkoelen. Grote schaal op de vorm leggen, samen omdraaien en de taart voorzichtig uit de vorm laten glijden.
- Frans Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op26-01-2005Frans Nagerecht> 120 min.
Tarte tartin
Makkelijk en goedkoop toetje
1 pakje bladerdeeg, 200 gr suiker, 40 gr boter, 500 gr appels (Golden delicious),
- Frans Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-07-2000Frans Nagerecht30-60 min.
Tarte Tartin
Tarte Tartin, omgekeerde appeltaart
1 rol Vers Bladerdeeg 270 gram, 2 a 3 zacht/ zure appels, 50 gram echte boter, 100 gram kristalsuiker, 1 ei om te bestrijken
- 20-30 min.
- Geplaatst op13-08-201220-30 min.
- Eigen recept
Tarte Tartin
Klassieker in bladerdeeg.
Teflon- pan met een diameter van 20 cm, 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g , 2 a 3 zure appels, bijvoorbeeld Boskoop, 50 g boter, 100 g kristalsuiker, 1 ei om te bestrijken,
- 30-60 min.
- Geplaatst op09-12-201330-60 min.
Tarte Tartin
Lekker bij de koffie of als nagerecht.
Voor 8-10 personen., , 150 gram boter of margarine, 150 gram kristalsuiker, 1 ? -2 kg handappels, geschild in vieren, 6-8 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid, 1 eidooier, Slagroom.,
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op06-02-2004Nederlands60-120 min.
Tarte Tartin
Met yoghurt-kaneelsaus
6 Granny Smith appelen, 200 gram suiker, 4 plakken bladerdeeg, 1,5 dl dikke yoghurt, 1 dl roomijs, 60 gram witte basterdsuiker, kaneel
- Internationaal Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op24-03-2000Internationaal Nagerecht30-60 min.
Tarte Tartin
Deze taart is eigenlijk toevallig ontdekt in een frans klooster maar ontzettend makkelijk en lekker en lukt altijd Je kan hem een dag van te voren maken en koud wegzetten. Maar warm is hij natuurlijk ook lekker.
60 gr boter, 160 gr witte basterdsuiker, 2 eetlepels water, 4 zure appels (geschild zonder klokhuis in vieren)375 gr bladerdeeg (diepvries), Een platte vlaaivorm
- Frans
- 30-60 min.
- Geplaatst op16-12-2012Frans30-60 min.
Tarte Tartin
Voor het deeg: 250 gr. bloem. 1 eierdooier 20 gr. suiker. 130 gr. boter half theelepeltje zout. 2 eetlepels water. voor de vulling: 3 a 4 zoet zure appels. 120 gr. suiker. 50 gr. boter. aluminium folie
- Internationaal
- 30-60 min.
- Geplaatst op14-01-2002Internationaal30-60 min.
- Eigen recept
Peren tarte tartin
5 plakjes diepvries bladerdeeg, 3 stevige handperen (Doyenne du Comice), 1 citroen, 50g boter, 75g witte basterdsuiker, bloem voor bestrooien,
- Frans Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-05-2009Frans Nagerecht20-30 min.
- Eigen recept
Tarte Tartin van wortel en pastinaak
300 g suiker, 1 wortel, 1 pastinaak, 3 takjes tijm, 4 plakjes bladerdeeg,
- Nederlands Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-11-2008Nederlands Bijgerecht30-60 min.
Tarte de tartin
Omgekeerde appeltaart
Zelfde als appeltaart
- Frans
- 20-30 min.
- Geplaatst op24-05-2001Frans20-30 min.
noten-duo-ijs met appel tarte tartin
Een toetje met ijs, appel en bladerdeeg, om te smullen!
100 gram zachte margarine, 100 gram fijne tafelsuiker, 2 eetlepels bruine rum, 3 kleine appels, 6 plakken bladerdeeg, 1 bak hertog noten duo ijs, 75 gram hazelnoten, 6 takjes verse munt
- Goedkoop en snel Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-01-2005Goedkoop en snel Nagerecht20-30 min.
Tarte tartin met appels
3 knapperige appels, 50 gram suiker, 50 gram boter, 1 rond vel bladerdeeg van 30 cm. Voor de karamel: 4 eetlp. water en 4 eetlp. kristalsuiker.
- Nederlands Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op01-04-2006Nederlands Nagerecht10-20 min.
Tarte tartin van witloof
Tarte tartin
Kant-en-klaar bladerdeeg, 6 stronkjes mini- witloof, overlangs in twee gesneden, 1 el verse tijm, 150 g bruine suiker, 15 g verse boter, zeezout, Voor de vinaigrette, appel, geschild, ontpit en in grove stukken gesneden, 1 el pijnboompitten, geroosterd, 100 ml notenolie, 30 ml balsamicoazijn, 2 el honing, peper en zout
- 30-60 min.
- Geplaatst op26-03-201430-60 min.
Tarte tartin van seizoensgroenten en kalkoenfilet
300 g kalkoenfilet in reepjes, 2 tl shoarmakruiden, 100 g tuinerwten (diepvries), 3 bosuitjes, 4 tomaten gehalveerd, 6 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries) ontdooid, 3 el yoghurtdressing, 1 krop ijsbergsla in reepjes,
- Frans
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-05-2011Frans30-60 min.
Tarte Tartin Rapide
Lekker en snel toetje. Wel warm serveren (evt. met een bolletje ijs en een flinke dot slagroom.)
4 stevige appels (bijv. Jonagold), 200 gr. suiker, 50 gr. boter, 6 plakjes bladerdeeg
- Frans Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op13-04-2008Frans Nagerecht30-60 min.
Tarte tartin met peer
Ingrediënten, 5-7 rijpe handperen, 1/2 pakje amandelspijs (a 300 g), verkruimeld, 75 g suiker, 25 g roomboter, in blokjes, 5 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries, ontdooid), flesje chocoladesaus
- Frans
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-10-2009Frans30-60 min.
tarte tartin met ananas
Een zacht en zoet toetje in combinatie met bladerdeeg...jammie!
1 verse ananas, 2 ster anijs, 1/2 vanillestokje, 100 gram boter, enkele kardemon peulen, 6 - 8 plakjes bladerdeeg, 100 ml slagroom, 1 tl kaneelpoeder, 1 eetlepel suiker, 200 ml slagroomijs, een paar takjes munt
- Goedkoop en snel Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-12-2004Goedkoop en snel Nagerecht20-30 min.
Knapperige tarte tartin met peer
Voedingswaarde per persoon 34 gr koolhydraten/256 kcal/12 gr vet/2 gr eiwit
5 plakjes bladerdeeg (diepvries) ontdooid, 5 handperen bijv. doyenne de comice, vanillestokje opengesneden, 100 gr suiker, 50 gr ongezouten roomboter
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-11-2013Nederlands20-30 min.
Tarte tartin met witlof en walnoten
Lekker als borrelhapje
5 plakjes diepvries bladerdeeg2 uien4 struikjes witlofolijfolie om invettenpeper en zout25 gr boter1 eetlepel rietsuiker50 gr walnoten90 gr graspte pizzakaas30 gr geraspte Parmenzaanse kaas
- Frans
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-05-2002Frans30-60 min.
- Eigen recept
tarte tartin van ananas
275 g suiker, 1 rode peper, in 3 stukken, 1 ananas, geschild, 4 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), ontdooid, 4 bollen vanilleroomijs, chilisiroop,
- Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op10-04-2009Nagerecht30-60 min.
Tarte Tartin met sjalotjes
Dat iets eenvoudigs ook heerlijk kan zijn kun je hiermee bewijzen.
400 gram sjalotjes, 2 el roomboter, 2 el olijfolie, 2 el wijnazijn, 2 takjes tijm, Peper en zout uit de molen, 2 el fijne suiker of poedersuiker, 4 plakjes bladerdeeg, 1 losgeklopt ei,
- Nederlands Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-12-2015Nederlands Voorgerecht30-60 min.
Tarte tartin met banaan
8 bananen, 5 centiliter water, 500 gram bladerdeeg, 5 centiliter rum, 200 gram suiker, vanilleijs .
- Belgisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-11-2002Belgisch30-60 min.
- Eigen recept
tarte tartin met ananas en chilisiroop
275 gram suiker, 1 rode peper, in 3 stukken, 1 ananas, geschild, 4 plakjes roomboterbladerdeeg, ontdooid, 4 bollen vanilleroomijs, chilisiroop, 4 eenpersoonstaartvormpjes, ingevet
- Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-08-2009Nagerecht30-60 min.
- Eigen recept
appel-peer tarte tartin
Een mooi recept om de oogst uit de fruittuin te gebruiken, oogstfeest!
120 gram kristalsuiker, een beetje water, 3 mooie appels, 3 mooie peren, 1 steranijs, 1 stukje pijpkaneel, 4 plakken bladerdeeg, eventueel poedersuiker om te garneren
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op05-10-2014Nederlands60-120 min.
- Eigen recept
Bananen tarte tartin met hemelse modder
3 bananen, bladerdeeg, 100gr roomboter, 100gr suiker, 250ml slagroom geklopt, , Hemelse modder, 25gr roomboter, 75gr pure chocolade, 75gr melk chocolade, Suiker, Kaneel, 1 zakje vanillesuiker, 1/8 l slagroom, 3 eiwitten, 3 eidooiers
- Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-07-2009Nagerecht20-30 min.
Tarte Tartin (snel, heerlijk en altijd een succes)
Een heerlijke tarte tartin, snel en eenvoudig te maken en het resultaat is altijd weer verbluffend!
150 gram boter, 100 gram poedersuiker, 250 gram bloem, 2 eieren, 3 gram zout, 50 gram suiker, 1 eetl kaneel, 4 zoet-zure appels
- Frans Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op31-07-2010Frans Nagerecht10-20 min.
- Eigen recept
tarte tartin van peer met chocolade en room
100 gram suiker, 6 Peren, Bladerdeeg, Zure room, Honing, Bittere chocolade
- Frans Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-02-2009Frans Nagerecht20-30 min.
- Eigen recept
Tarte tartin van peer met chocolade en honingroom
100 gram suiker, 6 Peren, Bladerdeeg, Zure room, Honing, Bittere chocolade,
- Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op10-03-2009Nagerecht30-60 min.
Tarte Tartin met peer en blauwe kaas
Eigen creatie gevormd bij Cuisine Culinair. zowel makkelijk te maken (met bladerdeeg uit de diepvries) als volledig authentiek (in een pan op het fornuis.
Voor 4 personen, , 2 harde peren (conference), 250 gram blauwe kaas naar keuze, 1 pakje bladerdeeg, suiker, kaneel,
- Europees Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op16-12-2013Europees Nagerecht30-60 min.
- Eigen recept
Tarte Tartin met Peer en zoute caramel
Bladerdeeg is iets wat ik altijd wel in huis heb en dat geld ook voor de rest van de ingredienten. Deze taart is super simpel en heel snel gemaakt dus hij passeert hier regelmatig de revue als ik weer eens fruit te veel heb want hij is ook lekker met bv appels, perzik enz. ik zou zeggen experimenteer eens met dit recept
3 of 4 Peren (ligt aan de grote), 100 gr Bruine suiker, 100 gr Roomboter, 1 tl kaneel, 1,5 tl grof zeezout, 6 a 7 plakjes bladerdeeg
- Frans
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-11-2015Frans30-60 min.
Vijgen-tarte tartin met gemberroom
6 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid, 40 g boter, 1 kg vijgen, gehalveerd, 40 g suiker, eventueel 25 g geschaafde amandelen, geroosterd, Voor de gemberroom:, 275 ml slagroom, 3 bolletjes stemgember, heel klein gesneden, ,
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-02-201030-60 min.
Tarte tatin
Franse tarte Tartin- appeltaart op zn kop.
180gr koude boter, 150gr bloem, 150gr basterdsuiker + 1 EL, 4 breaburnappels, creme fraiche, 50ml ijskoud water
- Frans Nagerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op01-03-2010Frans Nagerecht60-120 min.
Tarte Tatin
De op zijn kop gebakken appeltaart waar je niet genoeg van kunt krijgen (maar ben niet te gulzig)
* 6 appels, * sap van een 1/2 citroen, * 120 gram boter, * 200 gr. suiker, * een pakje bladerdeeg, * beetje bloem om de bladerdeeg uit te rollen
- Frans
- 30-60 min.
- Geplaatst op24-01-2000Frans30-60 min.
tarte tatin
Kruidige omgekeerde appeltaart
- Frans
- 60-120 min.
- Geplaatst op21-05-2001Frans60-120 min.
SJALOTTEN TARTE TATIN
Hartige tarte tartin om vingers van af te likken, rechtstreeks uit de Franse keuken.
400 g sjalotten, 1.5 dl rode port, 1.5 dl rode wijn, 50 g suiker, 1 kaneelstokje, 2 kruidnagels, 1 blaadje laurier, 5 sneetjes bladerdeeg,
- Frans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-08-2016Frans Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Tarte Tatin met Appels
Tarte Tartin met appels
3 knapperige appels, 50 gram kristalsuiker, 50 gram boter, 4 eetlepels water, Vanille ijs, 1 rond vel bladerdeeg van 30 cm.
- 10-20 min.
- Geplaatst op03-08-201310-20 min.
Tarte tatin van witloof
Mini tarte tartin van witloof en bruine suiker........met een heerlijke vinaigrette , prima en lekkere start van een rijkelijk diner.
Kant-en-klaar bladerdeeg, 6 stronkjes mini-witloof, overlangs in twee gesneden, 1 el verse tijm, 150 g bruine suiker, 15 g verse boter, zeezout, , , VOOR DE VINAIGRETTE :, , ½ appel, geschild, ontpit en in grove stukken gesneden, 1 el pijnboompitten, geroosterd, 100 ml notenolie, 30 ml balsamicoazijn, 2 el honing, peper en zout
- Belgisch Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-02-2016Belgisch Voorgerecht30-60 min.
- Eigen recept
tarte ta tin
Heerlijk bij de koffie, maar ook zeker heerlijk bij een bolletje ijs.
4 plakken bladerdeeg, 2 elstar appels, 1 el water, 75 gram suiker, 25 gram boter
- 60-120 min.
- Geplaatst op06-06-201360-120 min.
Dessert tarte tatin 43
4 personen, 4 lage creuset schaaltjes, geschikt voor de oven, 2 lepels olijfolie, 4 rondjes filodeeg 10 x 10 cm, 8 goudrenetten, 12 vijgen, handy 43 ( rum, Licor 43, 2 zakje rozijnen, 2 kaneelstokjes, 1 vanille stokje, 1 zakje vanille suiker, 20 kruidnagels, laurierblad, verse foelie, zakje koekkruiden, crushed peperkorrels, 10 jeneverbessen), 1 theelepel 5-spices, 1 theelepel kristal suiker, custard pudding, 125 ml sour cream, peper, nootmuskaat poeder
- Geplaatst op17-03-2011
- Eigen recept
tarte tatin met peer en la serena
`La Serena is een volle, romige, lepelbare schapenkaas uit de Extremaduro, Midden-Spanje, een welkome afwisseling naast de veelal harde Spaanse kaassoorten. De kaas wordt al sinds de middeleeuwen gemaakt van melk van het oeras Merino en brengt met zijn kruidige, pittige smaak en fluwelige structuur nog steeds iedereen in vervoering. Bijna leeg gelepeld, wordt de kaas gevuld met lamsvlees en rijst en nog een kwartiertje in de ovengezet. De laatste kaasresten smelten dan door de stoofschotel, et voilà: een heerlijke maaltijd!`
2 handperen, geschild / 200 ml witte wijn / 90 g suiker / 1 kaneelstokje / laurierblad / stukje steranijs / 10 gekneusde zwarte peperkorrels / 20 g boter / 4 blaadjes diepvries bladerdeeg, ontdooid / 325 g la serena*
- Frans Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op09-04-2009Frans Nagerecht30-60 min.