Filet Americain
Na een oproepje is dit na lang experimenten de allerlekkerste samenstelling (zonder rauwe eieren!). Ik heb gezien dat later velen mijn recept letterlijk hebben gekopieerd! Een extra compliment zullen we maar zeggen!!!
200 gr tartaar (of rundergehakt) 1 el mayonaise 1 el tomaten ketchup 2 el olie 2 tl citroensap 1 tl mosterd 4 druppels worchestershiresaus zout en peper naar smaak Optioneel: kappertjes augurkjes (fijngesneden) ui (fijngesnipperd) pesto
De bereidingswijze is eigenlijk heel erg simpel. Meng alle ingredienten gewoon heel erg goed door elkaar en laat het even staan, zodat alle smaken zich goed kunnen vermengen.
- 0-10 min.
- Geplaatst op20-07-19990-10 min.
tartaar
400 gr tartaar, 1 paprika,ui, 250gr champignons,1 flesje barbequesaus., ,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-10-2001Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
tartaar
Uitjes, peper en zout
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op28-09-2005Nederlands10-20 min.
Tartaar
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op30-03-2009Nederlands0-10 min.
Tartaar
Tartaar van gemarineerde zalm met dille
450 gr verse zalm, 2koffielepels graanmosterd, 1koffielepel suiker, 1eetlepel wijnazijn, 1citroen, 1eetlepel olijfolie, 1eetlepel tomatenketchup, zout en peper, 4reepjes gerookte zalm, 4sint-jacobsvruchten,16 blaadjes sla, 16 ruitjes tomaat, bieslook en veldsla.
- Belgisch Tussengerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-07-2000Belgisch Tussengerecht30-60 min.
tartaar
Op grootmoeders wijze. Verrukkelijk
Pot mayonaise of zelfgemaakt mayonaise, 3gekookte eieren, gehakte peterselie, gehakte bieslook, snuifje zout en peper, 1 dikke ajuin
- Belgisch
- 10-20 min.
- Geplaatst op12-12-2004Belgisch10-20 min.
tartaar
Zelfgemaakt=lekkerder
8 eetlepels mayonaise, 2 zure augurkjes, 1 sjalotje, wat fijgesnipperde peterselie, peper en zout
- Belgisch
- 0-10 min.
- Geplaatst op30-12-2001Belgisch0-10 min.
Wortelstamppot Met Tartaar
@ voor e kleintje van 8 maanden
1 kleine aardappel,3-4 schoongemaakte worteltjes,25 gr tartaar
- Kinderkeuken Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op27-06-2000Kinderkeuken Hoofdgerecht10-20 min.
Tartaar met mozzarella
Tartaar, mozzarella, peper en zout
- Italiaans
- 0-10 min.
- Geplaatst op25-12-2003Italiaans0-10 min.
Broodje tartaar
Het Mingus Minus-Dieet voor 8 januari; 300 Kcal
100 gr tartaar, 1 theel olie, 1 snee volkorenbrood, 1 eetl uiringen, 100 gr Chinese kool, olievrije slasaus,
- Slanke keuken
- 0-10 min.
- Geplaatst op05-01-2002Slanke keuken0-10 min.
tartaar met preisaus
LEKKER SNEL EN GEMAKKELIJK
4 TARTAAR, 2 PREI, 100 GR. VERSE CHAMPIGNONS, 3 TL. KETJAP, 3 EL. TOMATENPUREE, 15 GR MARGARINE, ZOUT EN PEPER, 11/2 DL BOUILLON
- Slanke keuken
- 10-20 min.
- Geplaatst op16-11-2000Slanke keuken10-20 min.
Broodje tartaar
Het Mingus Minus-Dieet voor 12 maart; 300 Kcal
150 gr tartaar, 1/2 eetl paprikapoeder, 2 knackebrod, gistpasta (bv marmite), 1 kleine ui, 200 gr komkommer, olievrije slasaus,
- Slanke keuken
- 0-10 min.
- Geplaatst op14-04-2002Slanke keuken0-10 min.
tartaar met pesto
Gourmetten.
50 gram tartaar - scheutje balsamico-azijn - scheutje olijfolie - zout en peper - theelepeltje pesto
- Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op15-07-2002Hoofdgerecht0-10 min.
Pikante tartaar
300 gram tartaar * verse groene peperkorrels * 1 ui * peper * zout * marjolein * 100 gram boter.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op04-09-2006Nederlands Hoofdgerecht10-20 min.
Bloemkoolgratin Met Tartaar
800 gr bloemkool, 150 gr champignons, 3 el geraspte kaas, 1 el olijfolie, 1 1/2 tl paprikapoeder, 4 ons tartaar, 2 dl gezeefde tomaten, 1 1/2 ui.
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-04-2000Hoofdgerecht20-30 min.
Tartaar met knoflook-bieslook
1/2 zak verse knoflook-bieslook/1 eetl kappertjes/500 g tartaar/1-2 thl vloeibare jus met ui en knoflook/selderiezout/tabasco/25 g boter/2 thl Dijonmosterd
- 10-20 min.
- Geplaatst op13-03-200310-20 min.
tartaar met knoflook-bieslook
1/2 zakje verse knoflookbieslook (a 20 g), ? 1 eetlepel kappertjes, ? 500 g tartaar (biologisch), ? 1-2 theelepels vloeibare jus met ui en knoflook, ? selderiezout, ? tabasco, ? 25 g boter, ? 2 theelepels Dijonmosterd,
- Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op02-03-2003Bijgerecht10-20 min.
Tartaar met knoflook-bieslook
1/2 zakje verse knoflookbieslook (a 20 g), ? 1 eetlepel kappertjes, ? 500 g tartaar (biologisch), ? 1-2 theelepels vloeibare jus met ui en knoflook, ? selderiezout, ? tabasco, ? 25 g boter, ? 2 theelepels Dijonmosterd,
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op02-02-2004Hoofdgerecht10-20 min.
Tartaar met knoflook-bieslook
1/2 zakje verse knoflookbieslook (a 20 g), ? 1 eetlepel kappertjes, ? 500 g tartaar (biologisch), ? 1-2 theelepels vloeibare jus met ui en knoflook, ? selderiezout, ? tabasco, ? 25 g boter, ? 2 theelepels Dijonmosterd,
- Internationaal Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op16-02-2003Internationaal Hoofdgerecht10-20 min.
Artisjokbodems Met Tartaar
250 g tartaar, 1 klein uitje gesnipperd, 1 ei, wat peterselie, zout en peper, versgemalen peper, 8 artisjokbodems uit blik, 8 tl parmezaanse kaas, tabasco of worcestersaus
- Belgisch
- 0-10 min.
- Geplaatst op23-07-2000Belgisch0-10 min.
tartaar speciaal
Dit recept van Carluccio is aangepast
275 gr tartaar, 60 gr parmesaan (geraspt), rucolla, 1 blik artisjokbodems, 1 eetl. olijfolie, 1/2 eetl. citroensap, gem. zwarte peper
- Italiaans
- 0-10 min.
- Geplaatst op03-04-2003Italiaans0-10 min.
Gekruide tartaar
Het Mingus Minus-Dieet 27 juni; 300 Kcal
125 gr tartaar (of gehakte biefstuk), zout en peper, paprikapoeder, 1 eierdooier, gehakte peterselie, 1 eetl zilveruitjes, 1 augurk, 2 eetl kappertjes, 5 olijven (gevulde), 3 crackers, gistpast (bv marmite),
- Slanke keuken
- 0-10 min.
- Geplaatst op03-01-2003Slanke keuken0-10 min.
Gekruide tartaar
Moendoe-Moendoe
* 200 gr. tartaar, * 2 theel. sambal manis, * 2 uien, * 1 eetl. patis, * 2 teentjes knoflook, * 2 theel. asem, * 2 kemirinoten, * 1/10 blok santen, * 1 theel. laos, * olie.,
- Indonesisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-07-2004Indonesisch20-30 min.
Piets tartaar
500gr. tartaar,100 gr. ontbijtspek,1 rode ui,2 eieren,3 bosuitjes,1 bloemkool,1 dl room,1 eetlepel grove mosterd en olijfolie
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-01-2007Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Tartaar Stroganoff
500 g tartaar - 1 ui, gesnipperd - ? rode paprika, in stukjes - 250 g champignons, in plakjes - 1 grote vleestomaat, ontveld en in stukjes - peper - zout - paprikapoeder - 50 g boter - 20 g bloem - 2 dl runderbouillon - 1/8 l creme fraiche
- Belgisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op11-09-2002Belgisch Hoofdgerecht20-30 min.
Pitabroodje Met Tartaar
Taartaar met zuurkool in een pitabroodje
1/4 rode paprika;, 1 zakje wijnzuurkool 250 gr;, 200 gr tartaar;, 2 theel. kerriepoeder (hot);, zout en peper;, 1 teen knoflook;, 4 pita broodjes;, 4 eetlepels mangochutneysaus (calve);, Bieslook.,
- 10-20 min.
- Geplaatst op09-01-200110-20 min.
Tartaar met frietjes
100 gram biefstuk tartaar1 eetlepel gesnipperde augurk1 eetlepel gesnipperde ui1 eetlepel mayonaise1 theelepel mosterd2 theelepels fijn gehakte peterseliezout en peper1 hard gekookt eiovenfriet4 ansjovisfilets
- Nederlands Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op11-03-2007Nederlands Hoofdgerecht10-20 min.
Tartaar Stroganoff
400 g tartaar - 1 ui, gesnipperd - ? rode paprika, in stukjes - 250 g champignons, in plakjes - 1 grote vleestomaat, ontveld en in stukjes - peper - zout - paprikapoeder - 50 g boter - 20 g bloem - 2 dl runderbouillon - 1/8 l creme fraiche
- Multi-cultureel Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op28-11-2000Multi-cultureel Hoofdgerecht0-10 min.
Sneetje Tartaar
1/2 ui, 1/2 rode paprika, boter, 1 augurk, 1 el kappertjes, 1 el fijngehakte verse kruiden (peterselie, bieslook, rozemarijn en tijm), 500 g tartaar, 6 takjes peterselie, 3 eieren, 2 eierdooiers, 1 el cognac, 1 1/2 tl paprikapoeder, knoflookpoeder, peper, zout, 12 zwarte olijven zonder pit, 6 sneetjes casinobrood, ,
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op12-06-2000Nederlands20-30 min.
Tartaar met kruidendip
1 ui, 1 (kleine) courgette, 2 tomaten, 1/2 rode paprika, 80 gram tartaar, 125 gram + 1 eetlepel kwark, 1 eetlepel paneermeel, gedroogde oregano, zout, peper, 1 theelepel olie, 1 eetlepel gehakte verse kruiden (bijv. peterselie en marjolein), 2 eetlepels mineraalwater met koolzuur, 1 ciabatta ( circa 50 gram)
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-11-2008Hoofdgerecht20-30 min.
Tartaar, pikante
Een tartaar'brood' uit de romertopf.
500 g tartaar, 2 sneetjes witbrood, 2 eieren, 2 el paneermeel, zout, 1 tl mosterd, uienpoeder, 2 tl majoraan, 1 el fijngesneden peterselie, 20 g margarine, 20 g paneermeel
- Bijgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op24-10-1999Bijgerecht60-120 min.
SANDWICH MET TARTAAR
Lekker lunch gerecht.
250 gr runder tartaar / 1 eidooier / 1 el mayonaise / 1 el fijn gehakte augurk / 1 el fijn gehakte ui / 1 el fijn gehakte peterselie / peper en zout naar smaak / paar druppels Worchestersaus / enkele druppels tabasco en 8 sneetjes wit of bruin casino brood . Wat blaadjes sla.
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op05-07-2002Nederlands10-20 min.
Parijse Tartaar
Dit recept vond ik in een kookboekje uit 1967! Is er meer belangstelling voor oude recepten van gehaktballen, please let me know!!
400 gr. biefstuk tartaar, = tl.zout,=tl. versgemalen zwarte peper, 1 eetlepel sherry,= el. gehakte peterselie, een paar druppels aroma,2 el.boter,4 sneetjes brood,10 radijsjes
- Frans
- 10-20 min.
- Geplaatst op21-08-1999Frans10-20 min.
Tartaar van Runderhaas
Tartaar van Runderhaas, , Voorgerecht (Kerst) voor 4 personen., , * Print dit recept, * Verstuur recept naar vriend/vriendin, * Onbekend, * 0-20 minuten, * 4.8/5 (6 Stemmen), , Voedingswaarde per persoon, kcal (KJ) 341 (1423), eiwit 16 g, vet 29 g, koolhydraten 1 g., Ingrediënten, , * 250 gram runderhaas, * 4 kleine augurkjes, * 1 sjalot, * ½ bosje bieslook, * 2 eetlepels olijfolie, * 4 eetlepels mayonaise, * 1 eetlepel crème fraîche, * 1 theelepel citroensap, * ½ bosje basilicum, * 4 scharreleitjes, , * Voeg toe aan boodschappenlijst, * Bekijk boodschappenlijst, *, , Keukengerei, , * tonicstamper, , Bereiding, , 1. Meng de mayonaise met crème fraîche, citroensap en gesneden basilicum. Breng dit op smaak met iets peper en zout., 2. Kook de eitjes ongeveer 4 minuten tot deze zachtgekookt zijn. Pel ze voorzichtig., 3. Snijd tartaar van de runderhaas, door de runderhaas zo fijn mogelijk te snijden met een mes. Meng de tartaar met de fijngesneden sjalot, augurk en bieslook. Klein beetje olijfolie erdoor mengen om het geheel wat binding te geven. Op smaak brengen met zout en peper., 4. Plaats op een bord een ring en doe daar de tartaarmassa in. Druk de tartaar aan met een tonicstamper. Zet op de tartaar het gekookt eitje, druppel de basilicummayonaise er speels omheen. Eventueel garneren met verse kruiden en Hollandse kropsla.
- 0-10 min.
- Geplaatst op14-03-20110-10 min.
Heilbot Tartaar
200 g rauwe heilbot (of kabeljauw), 50 g gerookte heilbot, ¼ courgette, sap van 1 limoen, een paar korianderblaadjes, 1 eetl. citroenolijfolie van Oil & Vinegar, peper en Fleur de Sel limoenvan Oil & Vinegar, 6 teentjes zwarte knoflook van Oil & Vinegar
- Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op30-09-2011Voorgerecht10-20 min.
Tartaar van tonijn met een romige soja- sesamdressing
500 gram (goede) tonijn, 1 lente-uitje, 1 eetlepel bieslook, 4 eetlepels sesamzaadjes, 6 eetlepels zoute sojasaus, 200 ml slagroom of koksroom, 1 eetlepel kappertjes, olijfolie, peper naar smaak toevoegen
- Nederlands Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-11-2009Nederlands Voorgerecht20-30 min.
Steak tartaar
Recept door Peter De Clercq Peter De Clercq is de chef-kok van restaurant "Elckerlijc" te Maldegem, waar grillen en barbecuen de specialiteit van het huis zijn.
800 g gemalen steak, , 4 eetlepels mayonaise, , 4 eetlepels Engelse saus, , 4 eetlepels gehakte uien, , 4 eetlepels uitgeknepen kappertjes (of fijngesneden augurkjes), , 4 eetlepels basilicum (fijngehakt), , 4 eierdooiers, , 1 eetlepel pesto, , zwarte peper van de molen, , zeezout
- Belgisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-10-2005Belgisch Hoofdgerecht20-30 min.
Bloemkoolgratin met tartaar
800 g bloemkool - 150 g champignons - 3 el kaas (oud geraspt) - 1 el olijfolie - 1,5 tl paprikapoeder - 400 g tartaartjes - 2 dl tomaten (gezeefd) - 1,5 stuks uien
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-03-2003Hoofdgerecht20-30 min.
Bloemkoolgratin met tartaar
Bloemkool-gratin met tartaar
800 g bloemkool,150 g champignons,3 eetl.geraspte oude kaas,1 eetl.olijfolie,1.5 theel.paprikapoeder,400 g tartaartjes,2 dl tomaten(gezeefd),1.5 ui
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op06-10-2003Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Steak tartaar
Tip! De gevorderden kunnen met twee messen tegelijk hakken. Blijf hakken totdat je mes strepen achterlaat in het vlees. Wanneer je het mes optilt moet er een afdruk achterblijven
Voor 4 personen, 500 gram staartstuk van het rund, Olijfolie extra vierge, Worcestersaus, Dijonmosterd, Paar druppels tabasco, 2 eierdooiers, 4 theelepels fleur de sel, 4 theelepels grofgemalen peper, 100 gram kappertjes, 100 gram cornichons (kleine zure augurken), Half bosje peterselie (gewassen), 2 middelgrote banaansjalotten
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-01-200920-30 min.
Tartaar Met Mihoen
Lekker hoofdgerecht voor 1 persoon
75 g mihoen, 3 tomaten, 15 g boter, 1 tartaartje (100 g), zout en peper, 1 plakje extra belegen kaas (10 g), 1 el gesneden prei, 2 tl nasi-kruidenmix, 1 el ketjap manis,
- Goedkoop en snel Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op18-09-1999Goedkoop en snel Hoofdgerecht20-30 min.
-
tartaar
van analeche , 1 recepten, 0 volgers