Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Tapas Vis

Tapas vis recepten (42) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Tapas

Tapas, de kleine hapjes van Spaanse oorsprong, zijn erg geliefd bij een drankje. Meerdere Tapas bij elkaar kunnen zelfs een complete maaltijd vormen. Vis en schaal- en schelpdieren lenen zich bij uitstek voor deze hapjes.

INGREDIENTEN

Gemarineerde garnalen:, , , Marineer enkele grote ( gare) garnalen een paar uur in een mengsel van 3 delen olijfolie, 1 deel citroensap, knoflook, peterselie, zout en peper., Steek voor het serveren een olijf en een cocktailprikker in iedere garnaal., , Gerookte vismayonaise op toast:, , Maak 250 gram gestoomde makreel heel fijn en vermeng deze goed met 1 tot 1,5 dl mayonaise en wat zwarte peper., Smeer het mengsel op toast, stokbrood of pan tostado., , Gevulde mosselen:, , Haal van versgekookte mosselen 1 schelp af., Leg de mosselen plat naast elkaar in een ovenschaal (op een laag grof zout blijven ze perfect staan)., Doe op iedere mossel wat kruiden boter en zet ze 10 minuten in een hete oven, , Maar het kan natuurlijk nog makkelijker: stukjes gebakken kibbeling of gepaneerde inktvisringen met een lekker sausje doen het ook heel goed als tapas.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-07-2004
  • Spaans
  •  10-20 min.

Tapas

Portugese vissoep; De soep is binnen een half uur klaar. De soep is nog lekkerder als je hem een paar uur van tevoren maakt. Tip:Vermeng nog een beetje port door wat room en giet die net voor het serveren in de soep.

INGREDIENTEN

Ongeveer 350 gram vis naar keuze (bv. gamba's, zalm en kabeljauwfilet), 1 grote ui, fijngehakt, 2 geplette knoflooktenen, 30 gram boter, 1 blikje tomatenpuree a 70 gram (niet te veel gebruiken), 50 centiliter Ruby port, 4 volle eetlepels bloem, 1 liter visbouillon, 2 takjes verse tijm, 1 takje verse rozemarijn, Halve chilipeper, fijngesneden, Zout en peper, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-01-2003
  • Portugees
  •  20-30 min.

Tapas

Spaanse gerechten van diverse soorten vlees

INGREDIENTEN

Diverse soorten vlees, vis e.d.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-12-1999
  • Spaans
  •  20-30 min.

tapas

Weer eens wat anders een voorgercht van tapa`s

INGREDIENTEN

Ingredienten:, , 2 groene paprika's, zonder zaadjes in dunne reepjes, , 4 eetlepels olijfolie, , zwarte peper, , 1 tomaat, ontveld en gesneden, , 200 gram gerookte makreel, , 200 gram gerookte kabeljauw, , 1,2 deciliter knoflookmayonaise, , 1 stokbrood, gesneden, , knoflook, uit de pers, , 2 eetlepels olijfolie,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-10-2004
  • Spaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

tapas

Stokvisbolletjes, voor 6 porties

INGREDIENTEN

300 g stokvis, 24 uur geweekt in water, 300 g wit brood, zonder korst, 1 teentje knoflook, gehakt, 1 ei, 1 dl melk, 4 eetl olijfolie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-11-2003
  • Spaans
  •  20-30 min.

tapas

Stokviskroketjes

INGREDIENTEN

200 gr stokvis, 250 gr aardappelen, 1 ei, 1 takje koriander, 8 el paneermeel, zout- peper, frituurolie of frituurvet,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-07-2003
  • Spaans
  •  60-120 min.

catalaanse tapas

INGREDIENTEN

1 afbak stokbrood (C1000), 1 C1000 Tapaspakket, Catalonië, 9 eetlepels olijfolie traditioneel (C1000), 125 g pangasiusfilet, in blokjes van 1,5 x 1,5 cm, 200 g kipfilet, in blokjes van 1,5 x 1,5 cm, 125 g hamlappen, in blokjes van 1,5 x 1,5 cm, 1 courgette, 100 g hüttenkäse,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-12-2007
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Tapas Van Stokvis

Een tapa van baskische oorsprong.

INGREDIENTEN

225 gr.gedroogde kabeljouw in dunne stukken met vel, de graten zoveel mogelijk verwijderd., 1/2 kop olijfolie, 4 teentjes knoflook, gepeld en in de lengte in zeer dunne plakjes gesneden., 1/2 gedroogde rode Spaanse peper of 1/4 tl. chilipoeder, 2 el. losgeklopt ei,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-08-1999
  • Spaans
  •  0-10 min.

Tapas van zalm in mojosaus

De combinatie met de mojosaus en de vis is gewoon fantastisch!Mojasaus is afkomstig van de Canarische eilanden. Deze saus wordt ook wel geserveerd met fijngehakte verse koriander en peterselie.

INGREDIENTEN

4 verse zalmfilets, circa 750 gr in totaal 3 el Spaanse olijfolie, Zout en peper, 1 takje verse bladpeterselie, ter garnering, VOOR DE MOJASAUS, 2 teentjes knoflook, 4 tl paprikapoeder, 2 tl gemalen komijn, 5 el Spaanse olijfolie extra vierge, 2 el witte wijnazijn, Zout, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-02-2005
  • Spaans
  •  20-30 min.

Tapas van Zalm in Champagne met kappertjes

Een mooie Tapas!! Heerlijk met rode ui, kappertjes, dragon en gestoofd in Cava (soort Champagne). Lekker om deze Tapas warm te serveren. ABSOLUUT niet moeilijk om te maken!!

INGREDIENTEN

8 zalmfilets van ca 50 gr, 200 ml Cava (champagne), 2 el citroensap, 1 rode ui in ringen, 1 el kappertjes, 4 takjes dragon, de blaadjes, olijfolie, peper en zout,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-02-2005
  • Spaans
  •  20-30 min.

Hapjes met zalm, paling en garnalen tapas

Wederom erg lekkere vishapjes. Leuk en lekker op de feestdagen als borreltapa of bij verjaardagen. Snel klaar en genoeg voor 10 personen.

INGREDIENTEN

Gepofte krielaardappeltjes met zalm, , 100 gram reepjes gerookte zalm, 500 gram krielaardappeltjes, 2 eetlepels olijfolie, zeezout, peper, 1 lepel verse roomkaas, mierikswortel, , Garnalentostada, , 200 gram Hollandse garnalen, 2-3 eetlepels kerriesaus met ananas, 2eetlepels fijngehakte koriander, roerbakolie, 4 bloemtortilla`s, , Pitapuntje met paling, , 100 gram gerookte paling, citroensap, zout, peper, 4 pitabroodjes, zure room of creme fraiche, waterkers of rucola

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-11-2012
  • Vis
  •  10-20 min.

Albondigas de gambas ( tapas)

INGREDIENTEN

200 gram kabeljauw - 200 gram steurgarnalen - 2 teentjes knoflook (fijngehakt) - 5 theelepels serranoham (fijngehakt) - 2 eetlepels peterselie (fijngehakt) - 2 eetlepels pijnboompitten (gebakken en fijngehakt) - 1 ei - 2 eetlepels broodkruim - zout - peper - mojo verde

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-09-2009
  • Spaans
  •  20-30 min.

Spies van zeeduivel en gambas (tapas)

INGREDIENTEN

350 gram zeeduivel, in blokjes van 4 centimeter - grof zeezout - 8 gambas, gepeld (staartje laten zitten) - stuk ontbijtspek, in 12 stukjes van 2,5 centimeter gesneden - olijfolie - versgemalen zwarte peper - pimentón (paprikapoeder)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-09-2009
  • Spaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Visspiesje tapas die heerlijk is en makkelijk te maken

Echt een mooie en lekkere tapas. De vis wordt gemarineerd en deze tapas kan je een dag van te voren bereiden.

INGREDIENTEN

250 gr witte vis, gefileerd en in blokjes, 1 kleine groene paprika, in blokjes, 1 kleine rode paprika, in blokjes, ananasstukjes (naar wens), 12 kerstomaten, cocktailprikkers, MARINADE, 180 gr boter, gesmolten, 2 el kleingesneden dille, 2 tl uitgeperst knoflook, 1 ½ el kleingesneden peterselie, 2 tl citroensap,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-08-2009
  • Spaans
  •  10-20 min.

Tapas: Zwaardvis Met Limoen

Makkelijk, en niet onbelangrijk: snel!!!

INGREDIENTEN

2 moten zwaardvis, olijfolie, zwarte peper, 2 limoenen

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-04-2001
  • Spaans
  •  10-20 min.

Tapas de Sevilla

Mhhhh... Tapas!

INGREDIENTEN

Gemarineerde visspiesjes, 400g witvis (bv. zeewolf of kabeljauw) in repen, 6 tl Salsa Mojo Verde (Oil & Vinegar), 1 potje gekneusde olijven (Oil & Vinegar), 1 potje Kapperappeltjes (Oil & Vinegar), , Bonensalade, 150g chorizoworst, in blokjes, 4 lente uitjes, in ringen, 450g reuzenbonen uit blik, 6-8 el Spaanse olijfolie Oro Bailen (Oil & Vinegar), sap van ½ citroen, 10 knoflookteentjes in peperolie, in schijven, 6 takjes peterselie, fijngesneden, , Spaanse gehaktballetjes, 300g varkensgehakt, 50g broodkruim, 2 tenen geperste knoflook, 1 rode ui, 1 el Arbequina olijfolie (Oil & Vinegar), 1 tl Chicken Choice (Oil & Vinegar), 1 tl kaneel, 1 tl nootmuskaat, 1 tl gemalen komijn, 1 flesje Salsa della Mamma (Oil & Vinegar), 1 tl gerookt paprikapoeder (Oil & Vinegar), 100g doperwten

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-05-2013
  • Spaans
  •  20-30 min.

Tapas: zalm in folie

INGREDIENTEN

350 gr dikke zalmfilets, in 4 tot 6 grote porties verdeeld, 1/2 theelepel Dijon-mosterd, 2 theelepels droge (fino) sherry, enkele druppels tabasco, 2 theelepels kalfsbouillon, 4 theelepels verse sinaasappelsap, 1/2 theelepel brandewijn (bv cognac), zout, 2 middelgrote champignons. grof gesneden, 2 zeer dunne plakken gerookte ham, gehakte peterselie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-08-2010
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Tapas eten op Gran Canaria

INGREDIENTEN

Brood, Vis, Salade en Tortilla

  •  …
  •  
  • Geplaatst op22-12-2010
  •  
  •  

Tapas van Zalm met blauwe kaas (cabrales)

Azlurie is de kaasstreek van Spanje. Er worden in dit gebied maar liefst dertig kaassoorten geproduceerd, waarvan de bekendste ongetwijfeld de cabrales is. Deze blauwe kaas is gemaakt van rauwe koe-, geiten-, en schapen melk en wordt nog traditioneel gerijpt in kalkgrotten.

INGREDIENTEN

8 zalmfilets van 60 gram, 150 gr cabrales (blauwe kaas) in stukjes, olijfolie, zout en peper.,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-01-2005
  • Spaans
  •  20-30 min.

Tapas van Zalm met Cabralas (blauwe schimmelkaas)

De combinatie van de verse zalm samen met deze kaas is gewoon geweldig!!

INGREDIENTEN

8 zalmfilets van 60 gr., 150 gr Cabrales (blauwe kaas), in stukjes, olijfolie, zout en peper, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-02-2005
  • Spaans
  •  20-30 min.

Tapas van verse Tonijn met gevulde olijven

Nu tonijn gemakkelijk vers verkrijgbaar is, is het een ware traktatie geworden. Tonijn heeft een stevige structuur en een voortreffelijke smaak. Eenmaal gegrild, gebakken in pan of oven of gesmoord kan hij als een biefstuk of net als tonijn uit blik worden gegeten

INGREDIENTEN

2 verse tonijnsteaks van circa 125 gram per stuk en 2.5 cm dik 5 el Spaanse olijfolie 3 el rodenwijnazijn 4 takjes verse tijm, plus extra voor garnering 1 laurierblad zout en peper 2 el bloem 1 ui, fijngesnipperd 3 teentjes knoflook, fijngehakt 85 gr met pimento gevulde olijven, in plakjes knapperig brood, om erbij te serveren

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-09-2006
  • Frans
  •  20-30 min.

Krokante beignets van vis met groene kruidenmayonaise.

De parmezaanse kaas in het paneerlaagje maakt deze visbeignets extra spannend.

INGREDIENTEN

Voor 6 personen Tapas., , 125 gram paneermeel, 80 gram geraspte parmezaanse kaas, Zout, peper, 600 gram scholfilets, in reepjes van 4x2 cm, 50-75 gram bloem, 2 grote, losgeklopte eieren, Frituurolie.,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-02-2004
  • Spaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

PASTÉIS DE BACALHAU, tapas van kabeljauw.

Lekker snacken, maar dan op z'n Portugees?! Probeer deze kabeljauwkroketjes eens. Ze zijn sowieso lekker, maar als je ze zelf maakt zijn ze natuurlijk het lekkerst! Daarnaast is het ook erg leuk om te doen als je een keer de tijd hebt, in het weekend bijvoorbeeld. Je kunt ze eten als snack, voorgerecht, tapas of met rijst en salade als hoofdmaaltijd, een veelzijdig hapje dus. Het kabeljauwkroketje was in 2011 één van de finalisten voor de 7 wereldwonderen van de Gastronomie in Portugal.

INGREDIENTEN

600 gram Bacalhau (stokvis), 800 gram aardappelen, 3 a 4 eieren, 1 fijngesneden grote ui, 2 tenen knoflook, 1 dl olijfolie, Verse peterselie, Zwarte peper, Zeezout, Olijfolie, Zonnebloemolie (of frituurolie)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-06-2016
  • Portugees
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

zaterdagavond snacks deel 4 vis enzo

Deel 4 alweer met gewoon simpele lekkere hapjes. ook als amuse,s of voorgerechtjes te gebruiken ,

INGREDIENTEN

1: garnalenspies, 16 grote garnalen, gekookt zonder staartje, 2 el van een droge rub ( kruidenmengsel ) bv spicey oriental, bij ah in het vleesschap, 1 el, olijfolie, , 2: eitje van garnalen en zalm, 200 gram gerookte zalm, 200 gram hollandse garnalen, 1 hard gekookt ei, 2 el creme frache, 1 tl bbq saus, 6 druppels worchester saus, paprika poeder, , 3eeuwse verrassing :, 8 oesters bewaar de schelpen!, peterselie flinke bos, sap van 1 citroen, bloem, panko, 100 gram boter, , 4:mini makreel burgertje, 2 sneden casinobrood wit, 200 gram makreel filet gerookt, peper en zout uit de molen, 2 el citroen mayo, , 5: garnalen krokantje, 200 gram hollandse garnalen, balli kroepoek, 8 stuks, de diepste die je kan vinden in de zak., 1 el zoete soya, 1 el volle kwark naturel, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-11-2015
  • Fusion
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Spaanse tapasschaal

Je eigengemaakte tapas schotel

INGREDIENTEN

1 stokbrood, enkele tenen knoflook, olijfolie, 8 plakjes Serranoham in stukjes, 12 middelgrote trostomaten, 1 ei, 1 blikje tonijn, 10 ontpitte groene olijven, 3 eetlepels citroensap, 3 eetlepels mayonaise, 200 gr gekookte mosselen, 1 bosui, paprikapoeder, 3 takjes peterselie, 100 gr gebrande of gerookte amandelen

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-05-2009
  • Spaans
  •  30-60 min.

Sardinas en escabeche (gemarineerde sardientjes)

Tapas, bron: Penelope Casas

INGREDIENTEN

900 - 1000 gram kleine sardientjes, schoongemaakt maar met de kop eraan, zout, bloem om te bestuiven, 3/4 kop olijfolie, 6 teentjes knoflook gepeld, 3/4 kop rode-wijnazijn, 3/4 kop droge witte wijn, 3/4 kop visbouillon, 2 blaadjes laurier, een snufje tijm, 6 peperkorrels, schijfjes citroen.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-11-2001
  • Spaans
  •  > 120 min.

Mosseltapas 4x heerlijke varianten borrelhapjes

Vier verschillende en hele lekkere tapa`s met mosselen. Leuk op de feestdagen of verjaardagen en snel klaar, genoeg voor 10 personen.

INGREDIENTEN

Gesmoorde mosselen, 2 kilo panklare mosselen, 3 eetlepels olijfolie, 2 tenen knoflook (in plakjes), , Gegratineerde mosselen, 12 gekookte mosselen in de schelp, 1 tomaat zonder zaadjes (in blokjes), 1 eetlepel peterselie (fijngehakt), 2 eetlepels fijn broodkruim, 1 eetlepel olijfolie, , Gemarineerde mosselen, 100 gram gekookte mosselen zonder schelp, 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil, 3 eetlepels medium dry sherry, 2-3 eetlepels olijfolie extra vierge, 2 eetlepels verse basilicum (fijngehakt), , Gebakken mosselspiesjes, 100 gram gekookte mosselen, 3 eetlepels bloem, 2 theelepels paprikapoeder, 2 theelepels Italiaanse kruiden, 3-4 eetlepels olijfolie, zout en versgemalen zwarte peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-11-2012
  • Vis
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Roerei met courgette (Kolokithakia me Agva)

Tijdens mijn vakantie in Cyprus heb ik me meermalen laten verleiden om een Meze te bestellen. Dit is een maaltijd met allemaal kleine gerechtjes, enigzins vergelijkbaar met tapas in Spanje. Je hebt een vegetarische versie, eentje met vlees en ook nog een met vis. En ik kan je verzekeren, het is één grote smultpartij. Een toetje is daarna niet meer haalbaar, hooguit een kopje koffie na. Dit gerecht was een onderdeel van de Meze, maar je kunt het ook gewoon als bijgerecht serveren.

INGREDIENTEN

- 600 gram courgettes., - 4 eieren., - peper, zout en oregano., - olijfolie.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-07-2013
  • Grieks
  •  10-20 min.

Tomaten-olijvenchutney

Lekker bij kip, vlees, vis en gegrilde groente. Ook heel lekker als je tapas maakt

INGREDIENTEN

750 gram trostomaten, gehalveerd, 4 teentjes knoflook, ongepeld, 2 takjes rozemarijn, 2 takjes tijm, 2 eetlepels suiker, zout, peper, 4 eetlepels olijfolie, gedroogde tomaten, op olie, in stukjes, 12 zwarte olijven zonder pit in plakjes,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-10-2010
  • Spaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Gefrituurde kabeljauwstukjes

Deze ,van oorsprong, Churros de pescado zijn knapperig gebakken visstukjes die op de Canarische Eilanden heel populair zijn als tapas, maar ook als maaltijd!

INGREDIENTEN

800 gram kabeljauwfilet of een andere witte visfilet, 150 gram bloem, 1 ei (loskloppen), half glas bier, sap van 1 citroen, snufje zeezout, half bosje peterselie (fijngehakt en alleen de blaadjes), olijfolie,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-03-2009
  • Spaans
  •  30-60 min.

Spiering Gevuld Met Rauwe Ham En Spinazie

Boquerones rellenos de jamon y espinacas

INGREDIENTEN

10 kleine spieringen of soortgelijke vis, niet langer dan 12 cm, met kop, 125 gram spinazie, fijngesneden, zout en witte peper, 1 eetlepel olijfolie, 1 teentje knoflook, fijngehakt, 60 gram rauwe ham, in zeer dunne plakken, , witte saus:, 1 eetlepel boter, 1? eetlepel bloem, ? kop visbouillon of kippebouillon, ? kop melk, zout en witte peper, snufje nootmuskaat

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-01-2001
  • Spaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Zalouk, gegrilde aubergine-paprikasalade

Deze hartige salade móet je een keer proberen. Succes verzekerd! Dit recept komt uit het boek Kookkaravaan.

INGREDIENTEN

500 gr aubergines, 2 rode paprika`s, gegrild, 4 el zonnebloemolie, om de aubergines te bakken, , tomatensaus, 3 el zonnebloemolie, 2 teentjes knoflook, geplet, 2 vleestomaten ontveld en ontpit en fijngesneden, 1 tl paprikapoeder, mild, 1 tl komijnpoeder, 1 tl zout, 1 tl peper, gemalen uit de molen, 1 el bladpeterselie, fijngehakt, 1 el koriander, fijngehakt, sap van 1 citroen, , garnering, 2 el olijfolie, extra vierge, 1/2 el bladpeterselie, fijngehakt

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-06-2012
  • Afrikaans
  •  0-10 min.

Ceviches de salmon

gemarineerde zalm

INGREDIENTEN

450 gram zalmfilet zonder vel, 1 middelgrote rode ui (in dunne ringen gesneden), sap van 2 citroenen, 1 eetlepel lichte olijfolie, ? theelepel pikant paprikapoeder, chilipoeder of cayennepeper, 1 fijngehakte rode peper (zonder pitjes), 2-3 eetlepels verse peterselie, koriander of bieslook (fijngehakt), 20 gehalveerde kerstomaten, 1 kleine rode paprika (in driehoekjes van ca. 2 cm), zout, versgemalen peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-01-2006
  • Spaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Marinade met knoflook dille en citroen voor gamba's

Dille, citroen en knoflook is natuurlijk een klassieke combinatie voor bij alles wat uit de zee komt. En oubollig of niet het zijn smaken die gewoon perfect bij elkaar passen. Deze ingrediënten, en nog meer natuurlijk, heb ik gebruikt om een marinade mee te maken om gamba's mee te marineren. Natuurlijk kun je er ook heel goed allerlei vissoorten mee marineren. Ik heb de gamba's aan spiesjes op de bbq gelegd maar ze zijn ook erg lekker om te gebruiken bij een tapas of op een salade

INGREDIENTEN

- 500 gram gamba's (ik had een zak uit de diepvries), - 6 el olijfolie, - 2 el witte wijnazijn, - sap van 1 citroen, - 4 tenen knoflook, - 3 el vers gehakte dille, - zeezout, - zwarte peper,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-10-2016
  • Vis
  •  0-10 min.

Visspiesjes In Groene Kruidenolie

INGREDIENTEN

1 bosje peterselie, 1 bosje dragon (alleen de blaadjes), sap van ? citroen, 1 teentje knoflook, 2 ansjovisfiletjes, 1 eetlepel kappertjes, olijfolie extra vierge, zout en peper, 200 gram kabeljauwfilet in 8 stukken, 4 grote gambas, gepeld, 4 kleine inktvisjes, 6 eetlepels witte wijn, mespunt saffraanpoeder, 2 eetlepels bloem, olie om in te frituren

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-10-2000
  • Spaans
  •  10-20 min.

Bacalao Pil Pil

Gedroogde kabeljauw in knoflookmayonaise

INGREDIENTEN

225 gram gedroogde kabeljauw in dunne stukken met vel, de graten zo veel mogelijk verwijderd, ? kop olijfolie, 4 teentjes knoflook, gepeld en in de lengte in zeer dunne plakjes gesneden, ? gedroogde rode Spaanse peper, van zaad ontdaan of, ? theelepel chilipeper, 2 eetlepels losgeklopt ei,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-01-2001
  • Spaans
  •  20-30 min.

zaterdag avond snacks 5 surf en turf

Het is vlees nog vis,  in dit geval wel dus, best of both worlds. veras je vrienden en familie met deze heerlijke hapjes.

INGREDIENTEN

1: garnaal/salami spies met gremolata, 16 grote garnalen gekookt, 200 gram Hongaarse salami in plakjes, sap van 1 citroen, bosje platje peterselie fijn gehakt, 1 teen knoflook geperst, , 2:Surf en turf met ci­troen­may­o­nai­se, 4 biefstukken, 30 grote garnalen zonder staart, 6 el. olijfolie, 2 tenen knoflook fijn gesneden., citroen mayonaise K&K, , 3: krab cupcakes, blikje krab uitgelekt, 100 gram serano ham, 4 el roomkaas bieslook ( geen light ), 16 plakjes filodeeg, bosje bieslook, , 4: tartaar van carpaccio en zalm, pak carpaccio, 200 gram gerookte zalm desnoods in blokjes kant en klaar, pijnboom pitjes, sla dressing tuinkruiden, 1 el zoute soya, , 5: oosterse bitterballen, 200 gram hollandse garnalen, 1 blik bicro ragout voor kroketten, 3 el. olijf olie, 1 el. kikoman soya, 1 tl. knoflookpasta, bordje bloem, ei en panko voor paneer .

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-11-2015
  • Europees
  •  30-60 min.

Mexicaanse kabeljauw uit de oven

INGREDIENTEN

Broccoliroosjes (300 gram), - olijfolie (2 eetlepels), - sinaasappel (1 ), - mexicaanse kruiden (1 eetlepel), - verse oregano (2 eetlepels), - diepvries lijngevangen kabeljauwfilets (475 gram), - tomaten (3 ), - tortillachips (50 gram), - geraspte belegen kaas (95 gram), - klein stokbrood (1 )

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-04-2012
  •  
  •  30-60 min.

Gezouten Kabeljauw Met Appel

Bacalao con manzana

INGREDIENTEN

225 gram gezouten kabeljauw, zonder vel en graten, bij voorkeur een dik stuk, 1 eetlepel rozijnen, bloem om te bestuiven, 3 eetlepels olijfolie, een vloerboterham van een halve cm dik, met korst, 3 eetlepels fijngehakte ui, 1 kleine tomaat, ontveld, zonder zaden en kleingesneden, 1 eetlepel pijnboompitten, ? kop kippebouillon, zout en witte peper, 4 geblancheerde amandelen, licht geroosterd, ? appel, geschild, zonder klokhuis en fijngesneden ( /- 3 eetlepels), 1 teentje knoflook, fijngehakt

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-01-2001
  • Spaans
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top