Aardappel-spruitjesschotel met kastanje-granineermengsel
Heerlijke makkelijke gegratineerde aardappel&spruitjes-schotel
Ingrediënten 4 recipe.people
- 6 aardappelen (grootte ligt aan de eetlust) , - portie spruitjes, - 1 ui, - zout, - knoflookpoeder, - majoraan, - peper, - shoarmakruiden, - nootmuskaat, - geraspte/blokjes/plakjes kaas, - scheutje rode wijn, - scheutje melk, - handje tamme kastanjes, - eventueel wat bloem of bindmiddel, - zoetstof,Voorbereiding
- Hak de aardappels en de ui in de hakmachine. Kook de gehakte aardappels en ui 10 minuten in een afgedekt schaaltje/bakje in de magnetron. Als de aardappels en ui gekookt zijn, goed mengen zodat de ui goed tussen de aardappels vermengt zit - Kook de kastanjes met schil 5 minuten in de magnetron Pel de kastanjes, als ze gekookt zijn, en doe de gepelde kastanjes in de hakmachine Meng de kastanjes in een kom met een scheutje melk, wat nootmuskaat, peper, zout, shoarma kruiden, knoflookpoeder en wat blokjes, plakjes of geraspte kaas en hak alles door elkaar Doe eventueel wat bloem/bindmiddel bij het mengel zodat het iets papperiger wordt - Pel de spruitjes en halveer ze Doe de spruitjes in een schaaltje voor de magnetron en voeg er wat nootmuskaat, peper, zout, zoetstof en een scheutje wijn aan toe Kook de spruitjes 10 minuten in de magnetron
Bereidingswijze
- Doe de spruitjes, als ze gekookt zijn, in de ovenschaal, inclusief het sap met de wijn en kruiden - bedek de spruitjes met aardappels en ui. - giet het mengsel van de kastanjes, melk, kaas en kruiden over de aarapels en zorg dat alles goed bedekt is - zet het geheel 10-15 minuten in de oven (oven op hoogte stand)