1. Home
  2. Recepten
  3. Tajine Schapenvlees

Tajine schapenvlees recepten (5)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Tajine van schapenvlees

(6 personen)

INGREDIENTEN

750 gr schapenvlees of lamsbout 2 tomaten 1 grote ui 4 el slaolie 2 el olijfolie safraanpoeder safraan (draadjes) 1 tl gemberpoeder zout en peper 1 el peterselie 1 el koriander 1 courgette (ca 250 gr) 200 gr kleine okertjes (okra) zout en peper

Voorbereiding

Snijd het vlees in blokjes van 5 cm. Was de tomaten en snijd ze in stukken, pel en snipper de ui.

Bereidingswijze

Zet de tajine of een grote braadpan op een vlamverdeler op middelmatig vuur. Schenk de slaolie erin en leg het vlees erin. Strooi dan de safraandraadjes, de safraanpoeder en het grootste deel van de gemberpoeder erover. Doe de helft van de groente erbij (ui, tomaat, peterselie en koriander). Schenk hierover de olijfolie. Laat het vlees bruin bakken en keer het om, zodat ook de andere kant bruin kan worden. Schenk 1 tot 1,5 dl heet water in de pan (tajine) en stoof het vlees in ca 1 tot 1,5 uur gaar. Keer het vlees af en toe om. Maak intussen de courgette schoon en snijd hem in stukken. Was ook de okertjes en snijd een puntje van de steeltjes af. Neem ca 10 minuten voordat het vlees gaar is 3 eetlepels jus uit de pan (tajine) en verwarm dit in een pannetje. Doe dan de rest van de tomaat en ui erbij en stoof dit korte tijd. Leg dan de courgette en de okertjes erop en voeg hier de rest van de peterselie, koriander, gemberpoeder, peper en zout bij. Schep nog wat jus uit de tajine over de groenten en laat deze nog 5 minuten stoven. Schep de groenten over het vlees in de schaal van de tajine (of doe eerst het vlees en daarover de groenten in een dekschaal).

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-07-2003
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Tajine van Schapenvlees

Een Marokkaans eenpansgerecht.Mijn dank gaat uit naar Malika, mijn, uiteraard, Marokaanse ex buurvrouw , die mij de kunst van haar gerechten heeft leren bereiden. Wat heb jij een Liefde voor het koken meid !!!!

INGREDIENTEN

2 kilo Schaap of Lamsvlees met been ( Marokkaanse slager), 200 gram Sperciebonen, 1 courgette, 1 aubergine, 2 Meiraapjes,1 ui, 2 groene paprika`s, blik Kekererwten, 5 grote vleestomaten,1 bos koriander,3 teentjes knoflook, 1 el komijn, 1 el parikapoeder, 1 el gemberpoeder, 1 el ras el hanout.

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-01-2001
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

marokaans schapenvlees stoofpotje

Tajine van schapevlees met courgette en oker

INGREDIENTEN

750gr schape- of lamsbout zonder been., 2 tomaten, 1 grote ui, 4 el slaolie, 2 el (marokaanse) olijfolie, 1 zakje safraanpoeder, enkele draadjes safraan, 1 tl gemberpoeder, peper, zout, 1 courgette, 1 el fijngehakte peterselie, 1 el fijngehakte koriander, 200 gr.kleine okra's

  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-12-1999
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Tajine met Aubergine

TAJINE MET AUBERGINE en schapenvlees.

INGREDIENTEN

1 kg aubergine, , 400 gram schapevlees in blokjes van 3 cm, , 2 el plantaardige olie voor het vlees, , 4 el plantaardige olie voor de aubergines, , 3 teentjes knoflook, , 1 tl gemberpoeder (djahe), , 1 tl geelwortel (koenjit), , ? tl kaneel, , ? tl karwijpoeder, , 1 tl zwarte peper, , 2 tl zout voor de aubergine, , 1 mespunt zout voor het gerecht, , 100 gram kikkererwten die een nacht geweekt hebben, , 2 kopjes water

  • Marokkaans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-10-2004
  • Marokkaans
  •  60-120 min.

Tajine met Aubergines (Marokko)

INGREDIENTEN

1 kg aubergine, 400 gram schapenvlees in blokjes van 3 cm, 2 el plantaardige olie voor het vlees, 4 el plantaardige olie voor de aubergines, 3 teentjes knoflook, 1 tl gemberpoeder (djahe), 1 tl geelwortel (koenjit), ? tl kaneel, ? tl karwijpoeder, 1 tl zwarte peper, 2 tl zout voor de aubergine, 1 mespunt zout voor het gerecht, 100 gram kikkererwten die een nacht geweekt hebben, 2 kopjes water,

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-06-2004
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Nieuwste tajine schapenvlees recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top