1. Home
  2. Recepten
  3. Tacokruiden

Tacokruiden recepten (402) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

kaascake met tacokruiden

INGREDIENTEN

50 gram boter boter voor het invetten, 100 gram ham, 3 gedroogde tomaten op olie, 1 dl yoghurt, 1/8 liter zure room, 2 eieren, 150 gram bloem, 1 tl bakpoeder, mespuntje cayennepeper, 1 el tacokruiden, 75 gram geraspte belegen goudse kaas, 3 el gefruite uitjes, zout

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-03-2001
  •  
  •  60-120 min.

Kaascake Met Tacokruiden

Een feestelijke cake

INGREDIENTEN

50 gram boter, 100 gram ham, 3 gedroogde tomaten op olie, 1 dl. yoghurt, 1/8 l. zure room, 2 eieren, 150 gram bloem, 1 tl. bakpoeder, mespuntje cayennepeper, 1 el. tacokruiden, 75 gram geraspte belegen Goudse kaas, 3 el. gefruite uitjes, zout

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-12-2000
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Varkens-spareribs met tacokruiden

INGREDIENTEN

2 varkens-spareribs - 1,6 dl tomatensaus - 3 eetlepels mix voor tacosaus - 3 teentjes knoflook - 1 theelepel honing - enkele druppels rode voedingskleurstof naar keuze

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-05-2004
  •  
  •  30-60 min.

Bonenschotel met tacokruiden

INGREDIENTEN

300 gr rundergehakt, 1 grote gesnipperde ui, 1 pakje taco-mix kruiden, 1 groot blik bruine bonen, 300 gr diepvries mexico groente, 1 pak voorgekookte aardappelschijfjes, 2 el paneermeel, 1 zakje geraspte kaas, 50 gr boter, 1 pakje tomato frito

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-10-2001
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gevuld varkenshaasje met Tacokruiden

Heerlijk voor een diner met gebakken aardappeltjes en een groene salade

INGREDIENTEN

50 gram geraspte jongbelegen kaas, 1 tl tacokruiden, 2 teentjes knoflook fijngemaakt, zout en peper, 3 el olijfolie, 2 sjalotjes gesnipperd, 100 gram champignons in plakjes gesneden, 1/9 l slagroom, ca. 300 gram varkenshaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-11-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gevuld Varkenhaasje Met Tacokruiden

Lekker met broccoli en gebakken aardappelen

INGREDIENTEN

1 tl. tacokruiden, zout, versgemalen peper, 3 el. zonnebloemolie, 1 knoflookteentje, ca. 200 gram varkenshaas, 1 sjalotje, 100 gram champignons, bloem, 1/8 l. slagroom, 50 gram geraspte komijnekaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-12-2000
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gevulde Varkenshaasjes Met Tacokruiden

Feestelijk gerecht voor met zijn tweetjes

INGREDIENTEN

1 theelepel tacokruiden, zout, peper, 3 eetlepels zonnebloemolie, 1 knoflookteentje, ca 200 gram varkenshaas, 1 sjalotje, 100 gram champignons, bloem, 1/8 liter slagroom, 50 geraspte komijnekaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-05-1999
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

gevulde varkenshaasjes met tacokruiden

INGREDIENTEN

1 theelepel tacokruiden, zout,(versgemalen peper), 3 eetlepels zonnebloemolie, 1 knoflookteentje, ca. 200 gram varkenshaas, 1 sjalotje, 100 gram champignons, bloem, 1/8 liter slagroom, 50 gram geraspte komijnenkaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-01-2002
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Gevuld varkenshaasje met tacokruiden

INGREDIENTEN

1 theel tacokruiden-zout en peper-3 eetl zonnebloemolie-1 knoflookteentje-varkenshaas-1 sjalotje-100 gr champignons-handje bloem-1/8 l slagroom-50 gr geraspte komijnekaas

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-01-2012
  •  
  •  0-10 min.

Gevulde Varkenshaasjes Met Tacokruiden

Heerlijk ovengerecht

INGREDIENTEN

1 tl tacokruiden, zout, versgemalen peper, 3 el zonnebloemolie, 1 knoflookteentje, ca. 200 g varkenshaas, 1 sjalotje, 100 g champignons, bloem, 1/8 l slagroom, 50 g geraspte komijnekaas,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-04-1999
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Gevulde varkenshaasjes met tacokruiden

Hij heeft er zin in, jullie beslist ook!!!

INGREDIENTEN

1 theelepel taco kruiden, zout,peper, 3 eetlepels zonnebloemolie, 1 knoflookteentje,varkenshaasje van ca. 200 gram, 1 sjalotje, 100 gr. champignons, bloem, 1/8 liter slagroom, 50 gr. geraspte komijnekaas.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-06-2005
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gevulde Varkenshaasjes Met Tacokruiden

INGREDIENTEN

1 tl tacokruiden, zout en peper, 3 el zonnebloemolie, 1 knoflookteentje, ca. 200 gram varkenshaas, 1 sjalotje, 100 gram champignons, bloem, 1/8 liter slagroom, 50 gram geraspte komijnekaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-04-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Varkenshaasje gevuld met tacokruiden uit de oven

Een gegratineerd varkenshaasje uit de oven met champignons, knoflook, sjalotjes en kaas.

INGREDIENTEN

2 tl tacokruiden ca. 400 gram varkenshaas zout en peper 6 el olijfolie 2 teentjes knoflook 2 sjalotjes 1 bakje champignons bloem ? liter slagroom 100 gram geraspte komijnekaas .

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-01-2004
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

fajitas

Lekker mexicaans, malse kip/biefstuk, salsa, quacamole, room: wrappen in een fajita

INGREDIENTEN

2 rode paprika's, 2 groene paprika's, 5uien, 200 gr. kipfilet, 200 gr. biefstuk (kan ook met 400 gr. van een van de twee), sour cream, 1 avocado, citroensap, fajita of tacokruiden, olijfolie(nog lekkerder is olie met rode peper erin), tabasco, zakje geraspte kaas, 600 gr. tomaten, 3-4 lenteuitjes, 16 kleine flour torilla's (fiesta), peper, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-08-2001
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gehaktspiezen met guacamole

Heb jij de nieuwe Smult al gelezen? Het lentenummer barst van de makkelijk maakbare recepten zoals deze lekkere gehaktspiezen met guacamole. Ideaal voor een doordeweekse dag! Bestel hier Smult, het magazine van Smulweb. En kijk op www.smult.nl voor onze actuele acties!

INGREDIENTEN

50 g tortillachips naturel, 500 g gemengd gehakt of rundergehakt, 1 ei, 1 el picadillo-kruiden of tacokruiden, 50 g feta, verkruimeld, 2 rode uien, gepeld, 2 rijpe cocktailtomaten, 2 rijpe avocado's, sap van 1 limoen, ½ bosuitje, fijngesnipperd, 2 el verse koriander, fijngehakt

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-03-2015
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Mexicaanse ovenschotel

Mexicaanse ovenschotel met tortilla chips

INGREDIENTEN

300 gram gehakt, 1 uitje en twee teentjes knoflook, 1 pot mexicaanse groente schotel (je kunt natuurlijk ook zelf een bonen-mais mix maken), 1 zakje taco kruiden, 125 mililiter creme fraiche, 1 zak tortilla chips, 100 gram geraspte Goudse kaas, olijf olie om te bakken.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-01-2004
  • Mexicaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Zondig lekkere nachos uit de oven

Leuk en lekker om zo eens chips te eten...een gezellig gerecht voor een mooie zomerdag met vrienden Je kunt het zo pittig maken als je zelf wilt natuurlijk.

INGREDIENTEN

(zonnebloem)olie, 500 gram gehakt, 1 (rode)ui in halve ringen, 1 flinke teen knoflook fijngesneden, zout, peper, komijnpoeder, paprikapoeder(of tacokruiden), 3 gedroogde chilipepertjes of 1 verse peper in stukjes, 2 paprika`s in stukjes, blikje mais, 2 blikjes kidneybonen, 1 potje of verse salsasaus(hot), zure room, tortillachips naturel of nacho cheese, geraspte kaas om te gratineren.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-07-2012
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Homemade taco's

Maak de heerlijkste tacos helemaal zelf! Het is heel gemakkelijk en zo veel lekkerder dan de kant-en-klaarvarianten. Bij ons thuis staat dit regelmatig op het menu.

INGREDIENTEN

Ingrediten (voor 4 grote tacos):, , 2 tomaten, in blokjes gesneden, 100 gram ijsbergsla in flinterdunne reepjes gesneden, 25 gram verse koriander, de blaadjes kun je heel laten, de steeltjes fijnsnijden, 100 ml sour cream (optioneel), 100 ml guacamole (optioneel), 50 gram geraspte kaas (optioneel), olijfolie (of andere plantaardige olie) om in te bakken, 4 zachte bloem- of matortillas (wraps), 1 eetlepel tacokruiden, 500 gram rundergehakt

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-02-2014
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Spicy Mexican Nacho's

Dit is een heerlijk recept.... heb het ooit gevonden op 24kitchen. Lekker als voorgerecht maar ook bij de borrel....

INGREDIENTEN

1 scheutje olie, 250 g rundergehakt, 1 el taco- of cajunkruiden, 1 zak nachochips, 1 rode ui, 1 rode paprika, 1 groene paprika, 2 el zwarte olijven, 2 el Jalapeño pepers (pot), 100 g geraspte kaas

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-07-2015
  • Mexicaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Kaas-groenteburger

INGREDIENTEN

2 eieren, 200 g belegen kaas, grofgeraspt, 1 stengel bleekselderij, in hele kleine blokjes, 1 worteltje, in hele kleine blokjes, 1 eetlepel Mexicaanse of tacokruiden, 2 eetlepels koriander of peterselie, fijngehakt, 100 g cornflakes, verkruimeld, 3 eetlepels olie, 75 g Griekse yoghurt, 1 eetlepel mayonaise, 1 theelepel knoflookpuree, 4 bruine bolletjes,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-07-2008
  • Nederlands
  •  10-20 min.

pittitge mexicaanse stamppot met rookworst

Het overduidelijke bewijs dat de Mexicaanse en Nederlandse keuken prima samen gaan! (het heet een stampot maar ik vind het meer een ovenschotel)

INGREDIENTEN

1 rookworst (350 gr), 1,5 kg. aardappelen, 2 teentjes knoflook, 100 gr. margarine, 2 dl hete melk, 2 blikjes kidneybeans (totaal 800 gr), 1 blikje mais (300 gr), zout, peper, 1 potje milde salsasaus, 1 zakje tacochips, 100 gr. kaas (oude is lekker maar andere kan ook), 1 el. tacokruiden (meer mag ook)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-07-2002
  • Mexicaans
  •  30-60 min.

Mexicaanse Quiche

Quiche van gehakt, tomaten en taco-kruiden

INGREDIENTEN

5 plakjes bladerdeeg, voor de vulling:, 1 ui, 3 flinke tomaten, 1 potje zure room (125 ml), 1 eetlepel fijngehakte peterselie, 1 eetlepel taco-kruidenmix, enkele druppels tabasco, 15 gr, boter, 250 gr. mager rundergehakt, 150 geraspte (pittige) kaas

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-12-1998
  • Mexicaans
  •  30-60 min.

DIP SAUZEN

DIP SAUZEN voor o.a.- rauwe groentes zoals : reepjes bleekselderij - reepjes of plakjes komkommer - radijsjes - reepjes rode, groene of gele paprika - reepjes of plakjes courgette - kleine bloemkoolroosjes - kleine roosjes broccoli - reepjes rettich - reepjes venkelknol -reepjes wortel - halve kerstomaatjes aan een cocktailprikker - kleine maiskolfjes. U kunt ook vleeswaren als dikke plak laten snijden en in kleine puntjes of reepjes verdelen. Grote garnalen aan een cocktailprikker - in de lengte in vieren gesneden reepjes surimisticks. Reepjes kaas - allerlei soorten chips. Reepjes geroosterd brood of stokbrood.

INGREDIENTEN

, , , , , , , , , , , , TACO DIP:, , , 1 bekertje zure room - 4 eetl. salsa, scherp of medium naar keus - 1 theel. tacokruiden -, 1 lente-ui, in kleine stukjes - peper en zout. Alle ingredienten goed mengen., , , KERRIE DIP:, , , 4 eetl. mayonaise - 4 eetl. yoghurt of zure room - ca.1 eetl. kerriepoeder - 1 lente-ui, fijngesneden - paar druppels Tabasco - peper en zout. Alle ingredienten mengen., , , OLIJVEN DIP:, , , 4 eetl. mayonaise - 4 eetl. yoghurt of zure room - 2 eetlepels olijventapenade - 1 tomaat, ontveld en kleingesneden - 1 knoflookteen uit de knijper - beetje citroensap - peper en zout., Alle ingredienten goed mengen., , , ZALMDIP:, , , Ca. 15 cl. cocktailsaus - 1 blikje zalm, goed uitgezocht op vel, harde stukjes of graten en, fijngeprakt - beetje citroensap - peper en zout. Alle ingredienten goed mengen. Roer er eventueel nog een theelepel mierikswortelpuree door., , , BOURSIN DIP:, , , 150 gr. Boursin - genoeg melk om beetje bij beetje tot een smeuige dipsaus te roeren - 1 lente-ui, fijngesneden - peper en zout. Alle ingredienten goed mengen., , , PESTO DIP:, , , 4 eetl. mayonaise - 4 eetl. yoghurt of zure room - ca. 3 eetl. pesto naar keus - peper en zout., Alle ingredienten goed mengen., , , AIOLI DIP:, , , Ca. 15 cl. aioli - 2 eetl. mayonaise - 4 heel klein gesneden zongedroogde tomaten uit olie (eventueel met de staafmixer) - peper en zout. Alles goed mengen., , ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-12-2003
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Mexicaans voorgerechtje

Pittig mexicaans voorgerechtje of borrelhapje. Makkelijk te maken!

INGREDIENTEN

400 gram rundergehakt, zakje taco kruiden, geraspte kaas, pot salsa, sour cream, zak nacho chips naturel.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-11-2005
  • Mexicaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Heerlijk pitabroodje met gekruide kip en frisse Tzatiki

Heerlijk als lunch of snelle hap tijdens het avondeten!

INGREDIENTEN

- 1kg Kip, - 500 ml Griekse Yoghurt, - Sweet Chilisauce of Ketchup, - Knoflook, - Suiker/basterdsuiker, - Chilipoeder, - Zakje `Tex-Mex` tacokruiden, - Olijfolie, - Peper, - Zout, - Worcestersauce, - Citroensap, - Sjalotje/klein uitje, - 12 pita broodjes

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-07-2013
  •  
  •  10-20 min.

Mexicaanse kipsalade met sperziebonen

Tijd om dit verrukelijke recept met anderen te delen. Ik heb dit recept ooit uit een TIP gehaald en het blijft een terugkerend suc6.

INGREDIENTEN

Salade: - 200 gr. kipfilet, tacokruiden, - 2 eetl. boter, - 1 rode ui, - 3 vleestomaten, - 1 rijpe avocado, - 1 eetl. citroensap, - 200 gr. sperzieboontjes (blik of pot), - 1 blikje maislkorrels (100 gr.) , dressing: 1 teentje knoflook, - 3/4 dl. olie, - 2 eetl. azijn, 1 eetl. balsamico-azijn, 2 eetl. tomatenketchup, mespunt komijn, mespunt cayennepeper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-12-2005
  • Mexicaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Kip met kaas en mexicaanse kruiden in bladerdeeg

Kijk ook eens op mijn webgroep werken_met_bladerdeeg voor lekkere andere recepten.

INGREDIENTEN

6 plakjes bladerdeeg, 300 gr kipfilet, 2 uien, 1 rode of groene paprika, Half zakje geraspte oude kaas, 2 eieren, Taco Seasoning Mix, Boter

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-11-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Taco Soep

Alle heerlijke smaken van een taco komen samen in deze soep!

INGREDIENTEN

Half pond gehakt, peper en zout naar smaak, klont boter, 2 eetlepels bloem, 2,5 dl melk, ca 3 ons geraspte kaas, 1 zakje tacokruiden, 1 blik tomatenblokjes, 1 blik zwarte bonen en/of kidneybonen, 4 dl melk, 1 zak taco chips, geraspte kaas

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-11-2015
  • Mexicaans
  •  20-30 min.

Mexicaans ovenschoteltje

Lekker en feestelijk uitziende ovenschotel. Naar keuze te variëren in groente en wel/geen vlees.

INGREDIENTEN

Ca. 400 gram mexicaanse groenten, zakje tacokruiden (naar smaak), 400 gram (runder)gehakt, 1/4 liter crème fraîche, 150 gr. geraspte kaas, 1 zak tortillachips, klein blikje mais, klein blikje bruine bonen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-09-2010
  • Mexicaans
  •  20-30 min.

Ovenschotel met Andijvie, Gehakt, Kruiden En Tortillachips

Nu het weer wat kouder begint te worden begint mijn maag weer te vragen om die heerlijk Hollandse (met een Mexicaans tintje in dit geval) ovenschotels

INGREDIENTEN

500 gram gehakt, 2 zakjes tacokruiden, 500 gram gesneden andijvie, 200 gram tortillachips (smaak naturel), 250 ml creme fraiche, 1 zakje geraspte belegen kaas.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-08-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Wraps met kip

Wat is dit waanzinnig lekker, mmmmmmmmmmmmmmmmmm

INGREDIENTEN

*2 grote tortillas *1 rode paprika *1 rode ui *2 teentjes knoflook *350 gr kipfilet *1 zakje marinade voor kipfilet *1 theelepel kipkruiden *2 theelepels tacokruiden *1 zakje geraspte kaas *250 ml Finesse voor verijken creme fraiche *1 zakje ijsbergsla met tuinkruiden

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-04-2006
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pittige salsa

Gezond en lekker en erg simpel, weinig calorieen

INGREDIENTEN

3 tomaten, 1 paprika, 1 ui, wat gesneden jalapenopeper uit potje, ketchup, tacokruiden, chilipoeder, tabasco

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-01-2005
  • Mexicaans
  •  10-20 min.

Spice Mais

Suikermais is verrukkelijk!

INGREDIENTEN

1 verse maiskolf per persoon - 125 gr boter - zakje taco-kruiden

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-10-1999
  • Mexicaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Mexicaanse ovenschotel met knapperig korstje

Makkelijk en lekker snel.

INGREDIENTEN

350 gram rundergehakt, 1 a 2 sjalotjes, blik mexico melange (Bonduelle) en/of een vers groente pakket, blik red kidney beans, bekertje creme fraiche, tacokruiden (Casa Fiesta), zak nacho cheese, geraspte licht belegen kaas

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-05-1999
  • Mexicaans
  •  20-30 min.

Eenpans Taco Spaghetti

Alle favoriete smaken van taco's in spaghetti-gemaakt in 1 pan.

INGREDIENTEN

* 1 eetlpl olijfolie, * 500 gr rundergehakt, * 1 zakje tacokruiden, *1 blik gezeefde tomaten, * 1 eetlpl tomatenpuree, * 350 gr spaghetti, * 125 gr geraspte Cheddar, * 125 gr geraspte mozzarella, * 1 roma tomaat, in stukjes (optioneel), * 2 eetlpls gehakte koriander (optioneel), ik hou er niet van, ik gebruik peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-03-2016
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Taco maiskolven

INGREDIENTEN

Wat heeft u nodig, 6 maiskolven, zout, 100g boter, 3 theelepels tacokruiden, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-06-2005
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Tonijnsalade

Lekker als je gasten wilt verwennen. De tonijn bevat evenveel vet als brood. Ik eet dit dus ook in fase I

INGREDIENTEN

1 blikje tonijn naturel, 1 ui, 2 tomaten, sla en pittige kruiden. B.v. tacokruiden

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-01-2000
  • Montignac
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Verrassend makkelijke Mexicaanse rijstschotel met kip en mais.

Dit is een heel makkelijk en lekker eenpansgerecht. Je gooit alles bij elkaar, kookt het en klaar is kees! Je kunt het zo pittig maken als je zelf wilt door pittige of milde salsasaus en tacokruiden te nemen.

INGREDIENTEN

- 2 Kipfilets., - 1 Blik mais. (Of bonen als je daar meer van houdt), - 1 Potje salsa saus., - 1 Flinke eetlepel tacokruiden, - 1 bouillonblokje (kip), - 350 gram rijst, - Geraspte kaas, - 2-3 gesneden bosuitjes, - Sour cream

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-11-2015
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Frango picante con arroz

Pikante kipschotel bereid met jalapenopepers, ui en champignons; geserveerd met zure room, gekruide smeuiige rijst en mango

INGREDIENTEN

Voor de Frango Picante:, 5 dl kippenbouillon (blokje), 4 kipfilets (blokjes van 2x2 cm), peper, zout, chilipoeder, bloem (gezeefd), 1 el tacokruiden en 1 el fajitakruiden (casa fiesta).., 4 teentjes verse knoflook (heel fijn gesnipperd), 2 sjalotjes (heel fijn gesnipperd), 3 el jalapenopeper-ringetjes (casa fiesta) of 1 spaans pepertje (heel fijn gesnipperd), 5 grote champignons (schijfjes), 1 grote ui (heel grof gesnipperd), 50 gr boter, 2 grote theelepels tomatenpuree, 2 el tacokruiden, 2 el fajitakruiden, 3.5 dl kookvocht van de kip, 1.5 dl creme fraiche........, Voor de Arroz:, 5 dl kippenbouillon (van tablet), 250 gr rijst, 1 el jalapenopeper-ringetjes of 1 spaans pepertje (heel fijn gesnipperd), 25 gr boter, 1 blik (425 gr) Mexico-melange van Bonduelle (uitgelekt), 1 el tacokruiden, 1 el fajitakruiden, 0.5 kippenbouillontablet, 1 dl kookvocht van de kip..., En Verder:, potje zure room, een rijpe mango, in kleine blokjes, en evt een tacoschelp, of burrito, of: wrap, fajita, soft-taco of een frisse salade...

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-08-2004
  • Braziliaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Vegetarische Fajitas

INGREDIENTEN

Ui,paprika,courgette,champignons,oesterzwam en kruiden(komijn,knoflookpoeder,zout,chilipoeder,zw.peper en tacokruiden)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-12-1998
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top