Tabouleh
Heerlijke couscoussalade
Couscous of Bulgur olijfolie verse munt verse bieslook verse peterselie verse koriander fijne gesneden tomaat teentje knoflook citroensap zout peper fijn gesnipperd ui
Couscous ongeveer 20 minuten in koud water laten wellen en afgieten Knoflook persen of fijn snijden Tomaat heel fijn snijden ui heel fijn snipperen alle kruiden fijn snijden
Tomaat, ui en kruiden aan couscous toevoegen (hoe meer kruiden hoe beter!) Veel olijfolie eroverheen doen. Een flinke scheut citroensap erbij. Het geheel flink door elkaar scheppen. Het geheel mag iets kleverig zijn. Zout en peper naar smaak toevoegen.
- Multi-cultureel Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op07-09-1999Multi-cultureel Bijgerecht0-10 min.
- Eigen recept
Tabouleh
½ l groentebouillon, 300 gr couscous, 1½ dl olijfolie, 1 komkommer, 5 tomaten, ½ bos munt, 3 eetl. witte wijnazijn, 1 theel. dijonmosterd, 7 eetl. sinaasappelsap, 3 eetl. limoensap, zout, cayennepeper, 4 tenen knoflook, 2 rode pepers
- Arabisch Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op30-08-2009Arabisch Bijgerecht10-20 min.
Tabouleh
Koude couscoussalade
? l groentebouillon, 300 gr couscous, 1? dl olijfolie, 1 komkommer, 5 tomaten, ? bos munt, 3 eetl. witte wijnazijn, 1 theel. dijonmosterd, 7 eetl. sinaasappelsap, 3 eetl. limoensap, zout, cayennepeper, 4 tenen knoflook, 2 rode pepers
- Marokkaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op09-01-2002Marokkaans30-60 min.
Tabouleh
Heerlijke vegetarische tabouleh
Couscous of bulgur, olijfolie, verse muntblaadjes, verse bieslook, verse peterselie, 2 tomaten, 1 eetleepel citroensap, 1 ui, peper en zout
- Arabisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op14-10-2012Arabisch Hoofdgerecht20-30 min.
Tabouleh
Koude couscous-salade
0,5 l groentenbouillon, 300 gr couscous, 1,5 dl olijfolie, 1 komkommer, 5 tomaten, 0,5 bos munt, 3 el witte wijnazijn, 1 tl dijonmosterd, 7 el sinaasappelsap, 3 el limoensap, zout, cayennepeper, 4 tenen knoflook, 2 rode pepers
- Internationaal Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-11-1999Internationaal Hoofdgerecht30-60 min.
Tabouleh
400 gram couscous, 1 potje gekruide feta (Apetina), 4 tomaten, 1 citroen, 1 komkommer, 1 pakje verse peterselie, 1/2 pakje verse munt, zout, peper
- Turks
- 0-10 min.
- Geplaatst op12-09-2010Turks0-10 min.
Tabouleh
Midden-oosten
*200gr.bulgur(Reformzaak)1 komkommer*4 tomaten*4 bosuitjes*1 bosje radijsjes*0,5 bosje koriander*0,5 bosje bladpeterselie*0,5 bosje munt*3 el.citroensap*4 el.Olijfolie Extra Virgine*zout*peper*
- Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op04-04-2001Bijgerecht0-10 min.
Tabouleh
BULGURSALADE Deze Libaneese salade wordt geserveerd als onderdeel van de mezze-tafel of als voorgerecht
100 gr bulgur4 eetl. olijfolie2 eetl citroensap2 eetl fijngehakte munt2 eetl fijngehakte peterseliezout en versgemalen zwarte peper1 komkommer, fijngehakt4 tomaten, in blokjes4 lente-uitjes, fijngesneden
- Arabisch Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-09-2000Arabisch Bijgerecht20-30 min.
Tabouleh
Een salade van couscous met veel verse groene kruiden
Bulgur couscous (1 koffiekop), 1 bos grote platte peterselie, 1 stengel selderij, 2 groene Turkse paprika's, 1 bos koriander, knoflookui ( 1 zakje) of normale knoflook (2 teentjes), 1 eetl. komijnzaad (djinten), rode hete paprikapoeder 1 eetl., zout 1 eetl., citroensap (v. 2 citroenen), 5 eetl. olijfolie, tomatenpuree (uit blikje of tube
- Turks
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-07-2000Turks20-30 min.
Tabouleh
Een salade van gebroken tarwe, komkommer en kruiden.
175 g gebroken tarwe (bulgur), 1/2 komkommer, 4 tomaten, 1 rode ui, 3 eetl. gehakte verse munt, 3 eetl. gehakte verse peterselie, 2 eetl. extra virgin olijfolie, 3 eetl. vers citroensap, 1 theel. witte wijnazijn, 1 theel. dijonmosterd, 4 theel. olijfolie, zout en peper.
- Arabisch Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op19-04-1999Arabisch Bijgerecht10-20 min.
TABOULEH
Een heerlijk slanke, frisse maaltijdsalade.(330 kcal p.p.)
100 gr. bulghur, 1 sjalotje, 2 lenteuitjes, flinke bos peterselie, 4 takjes munt, 2 tomaten, 1 krop romaanse sla(bindsla). Voor de vinaigrette:2 eetl.olijfolie,1 theel. groene kruidenmosterd, 2 eetl.vers, citroensap, zout en versgemalen peper.
- Mediterraan
- 30-60 min.
- Geplaatst op01-06-2000Mediterraan30-60 min.
Tabouleh
Cous cous salade, lekker en makkelijk
? 200 gr (voorgekookte) couscous, ? komkommer, 4 trostomaten, 1 groene paprika, 1 rode ui, 4 takjes peterselie, 4 takjes munt, zout, limoen ? citroensap, olijfolie, 1 krop Romeinse sla, 1 bakje cherrytomaatjes, 2 tenen knoflook, 1 zakje pijnboompitten,
- Arabisch
- 10-20 min.
- Geplaatst op18-07-2001Arabisch10-20 min.
Tabouleh
Mezze, Pit met zon; tarwegriesmeel met kruiden voor 4 pers;
100 g tarwegriesmeel, 1 bos platte peterselie, 1 bos verse koriander, het sap van 1 limoen, witte peper, komijnpoeder, selderijzout
- Mediterraan Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op16-06-2004Mediterraan Voorgerecht10-20 min.
tabouleh
Couscous met verse kruiden
1 zakje couscous, 1 bosje peterselie, 1 bosje koriander, 1 bosje munt, 1 gegrilde en ontvelde paprika, 1 teen knoflook, 1/2 citroen (sap schilletjes), 1/2 rode peper, olijfolie, peper & zout,
- Mediterraan
- 10-20 min.
- Geplaatst op05-06-2000Mediterraan10-20 min.
tabouleh
Een heerlijk recept uit het Middenlandsezee gebied.
100 g fijne bulghur*, 1 sjalotje, 2 lenteuitjes, flinke bos peterselie, 4 takjes munt, 1 vleestomaat, 1 groene paprika, 1 krop Romaanse sla (bindsla), Vinaigrette met olijfolie i.p.v. maisolie en vers citroensap i.p.v. azijn, * Bulghur is gebroken, geroosterde tarwe, die te koop is in, natuurvoedingswinkels en in Turkse en Marokkaanse winkels., ,
- 30-60 min.
- Geplaatst op26-07-200230-60 min.
Tabouleh
1 courgette, ongeschild, 2 gele paprikas, 6 el olijfolie, zout en peper, 200 gr. bulghur, 1-2 el citroensap, 1 tl komijnzaadjes, fijngewreven, 3 lente-uitjes, in ringen, 2 tomaten, ontveld en in blokjes, 5 gedroogde tomaten, in reepjes, 1-2 el fijngesneden munt, 2-3 el fijngesneden koriander,
- Afrikaans
- 60-120 min.
- Geplaatst op24-01-2010Afrikaans60-120 min.
Mezze: Tabouleh
Mezze
200 gram fijne bulgur (couscous), 2 sjalotjes, 2 rode uien, 1 bosje peterselie, 1 bosje munt, olijfolie, sap van 1 halve citroen, 3 vleestomaten, ontveld, 2 groene paprika`s, 1 komkommer, Romaanse sla, Zeezout, Versgemalen zwarte peper
- Arabisch Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op05-05-2005Arabisch Bijgerecht20-30 min.
tabouleh (bulghursalade)
175-200 g bulghur, 1 tl zout, 450 g tomaten, in stukjes, 1/2 komkommer, in stukjes, 3-4 lenteuitjes, gehakt, verse munt, ter garnering, , dressing:, 50 ml olijfolie, 50 ml citroensap, 2 el versgehakte munt, 4 el versgehakte peterselie, 1 teentje knoflook, fijngehakt
- Vegetarisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-07-2003Vegetarisch20-30 min.
- Eigen recept
Tabouleh van Bulgur
Tabouleh van Bulgur, heerlijke smaakvolle en frisse salade..
0,45 l groentenbouillon, , 275 gr Bulgur, , 1,5 dl olijfolie, , 1 komkommer, , 5 tomaten, , 2 Bosuitjes, , 1 Rode of Gele paprika, , 0,5 bos munt, , 200 gr Feta, , 3 el azijn, , 1 tl mosterd, , 7 el sinaasappelsap, , 1 Citroen, , zout, , cayennepeper, , 4 tenen knoflook
- Frans
- 10-20 min.
- Geplaatst op22-06-2013Frans10-20 min.
Tabouleh met knoflookmosselen
200 gr couscous, 4 kleine tomaten, 1 komkommer, 30 gr verse peterselie, 15 gr verse munt, 1 citroen, uitgeperst, 5 el olijfolie extra vierge, 1 kleine rode ui, gesnipperd, 2 kg panklare mosselen, 2 teentjes knoflook, in plakjes
- Mediterraan Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-10-2011Mediterraan Hoofdgerecht20-30 min.
TABOULEH (salade)
Recept uit het Midden-Oosten.
VOOR SALADE:, 200 g bulger (Turkse winkel), 1 t zout, 350 ml kokend water, 450 g tomaten in stukjes, 1/2 komkommer in blokjes, 4 lente-uitjes, in dunne ringen, , VOOR DRESSING:, 50 ml olijfolie, 50 ml citroensap, 2 e verse munt, fijn, 4 e verse peterselie, fijn, 2 teentjes knoflook, fijn
- Arabisch
- > 120 min.
- Geplaatst op02-07-2009Arabisch> 120 min.
Tabouleh, bulghursalade
100 a 125 gram voorgegaarde bulghur of couscous, 1 flinke tomaat, Halve komkommer, ½ puntpaprika, Kleine rode ui, Platte! peterselie, Munt, Koriander, Beetje gemalen komijn, Olijven, Zachte witte Turkse kaas, , Dressing:, Olijfolie, Citroensap, Peper en zout,
- 0-10 min.
- Geplaatst op04-09-20100-10 min.
- Eigen recept
Tabouleh Oriental
Lekkere salade voor bij lunch of barbecue.
- 1/2 gele paprika, - 2 tomaten, - 1/2 komkommer, - 250gr couscous, - 50gr rozijnen, - 2 eetlepels olijfolie, - 2 eetlepels citroensap, - zout, - peper, - verse munt
- Frans
- 10-20 min.
- Geplaatst op15-05-2011Frans10-20 min.
Zomerse Tabouleh
Lekker recept uit Doordeweeks van Smult 4!
150 g bulgur, ½ el olie, ½ kippen- of groentebouillontablet, ½ citroen, ½ - 1 bos platte peterselie, fijngehakt, 5 takjes verse munt, fijngehakt, 3 tomaten, in stukjes, 3 bosuitjes, in ringetjes, Voor dressing:, 2 el olijfolie extra vierge, 1 el kruidenazijn, 1 tl honing, 1 el grove mosterd, peper en zout uit de molen
- Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op05-08-2014Bijgerecht20-30 min.
tabouleh van mosselen
Nu de mosselen nog zo duur zijn komt dit gerecht goed van pas. Normaliter reken je een kilo mosselen per persoon. Voor dit recept kun je volstaan met de helft.
1 rode paprika, 1 courgette, 3 sjalotten, 2 tenen knoflook, 3 takjes rozemarijn, 4 tomaten, ontveld (vers of blik), 3 takjes koriander, 1 citroen, 400 gr. couscous (instant), 4 eetlepels olijfolie, 1 glas witte wijn, 2 kg mosselen
- Internationaal Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-08-2002Internationaal Hoofdgerecht20-30 min.
Tabouleh met geitenkaas
[list=none]
[list=none], 275 g bulgur, 1 gele paprika, zaad verwijderd en fijngesneden, 20 kerstomaten, in vieren gesneden, 1 kleine rode ui, fijngesneden, een stuk komkommer van 10 cm, zaad verwijderd en fijngesneden, 1 flinke wortel, geraspt, 5 el peterselie, fijngehakt, 2 el verse koriander, fijngehakt, 2 el verse munt, fijngehakt, 1 kleine, verse rode peper, zaad verwijderd en fijngesneden (desgewenst), 200 g zachte geitenkaas zonder korst, verkruimeld, peper en zout, Voor de citroen-komijndressing, ¼ tl gemalen komijn, 1 klein knoflookteentje, heel fijn gesneden, 1 el citroensap, 3 el extra vergine olijfolie, ,
- Geplaatst op12-01-2015
Tabouleh met granaatappel en geitenkaas
Tabouleh met granaatappel en geitenkaas
Semoule of tabouleh gemiddelde korrel, 1 granaatappel, jonge ajuin, 2 tomaten (kies eens voor de gele variant), 1 gekonfijte citroen, citroensap en wat olijfolie, verse munt, verse oregano, stukje Geitenkaas ( verse kruimelige bv Crottin)
- Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op21-08-2012Bijgerecht10-20 min.
Tabouleh met tomaatjes en geitenkaas
Proef de marokkaanse zon in dit vegetarische gerecht!
* 200 gram couscous, * 1 krop little gem, * 12 kerstomaatjes, * 1 rode ui, * 300 gram feta in kruidenolie, * 90 gram verse peterselie, * 15 gram verse munt, * 2 citroenen, * 8 eetlepels olijfolie extra vierge, * zout, * versgemalen zwarte peper
- Marokkaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-07-2001Marokkaans30-60 min.
- Eigen recept
Tabouleh, salade met bulgur
Wat is bulgur? Bulgur is tarwe dat eerst gestoomd is en dan gemalen. De korrels kunnen zeer fijn tot grof zijn. De kooktijd is afhankelijk van de dikte van de korrel. Het komt uit het Midden-Oosten. Er zijn variaties in de bereidingswijze en elke streek heeft zijn eigen specialiteiten. Je kan het gebruiken als vervanging voor rijst, couscous, pasta of andere granen in de meeste bereidingen. Bulgur vind je bij buitenlandse winkels (Turkse zeker) en soms in natuurvoedingszaken. Dit is de meest bekende salade uit de Levant, met als bijzonder ingrediënt bulgur. In restaurants, wanneer je bij mensen thuis gaat eten, geen etentje is compleet zonder deze salade
300 gr fijne bulgur, 1 kleine komkommer, 2 flinke tomaten, 2 bossen peterselie (nog liever 3), 2 citroenen, 6 el olijfolie, zout, 1 el granaatappelsiroop (eventueel)
- Mediterraan
- 20-30 min.
- Geplaatst op11-07-2009Mediterraan20-30 min.
tabouleh (koude couscoussalade)
1/2 l groentebouillon, 300 gr couscous, 11/2 dl olijfolie
- Arabisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-07-2002Arabisch20-30 min.
Tabouleh met falafel en spicy yoghurtsaus
, 150 g doperwtjes, 150 g groene asperges, in stukjes van 5 cm, 200 g fijne bulgur, 8 el olijfolie, 2 citroenen, het sap, 10 pruimtomaatjes, gehalveerd, 0,5 komkommer, in zeer kleine blokjes, 4 bosuitjes, in ringetjes, 1 grote bos munt, zeer fijngehakt, 1 grote bos peterselie, zeer fijngehakt, grof zeezout, peper uit de molen, 20-24 balletjes falafel, 200 ml yoghurt, 0,5 el citroensap, o,5 el komijnpoeder,
- Arabisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op14-07-2012Arabisch Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Heerlijk en gemakkelijke Tabouleh
Een heerlijk recept voor Tabouleh (ook wel als Taboulé geschreven) zoals wij deze geleerd hebben te maken in Zuid-Frankrijk. Wij vinden deze versie het lekkerst, maar je kunt naar hartenlust variëren door bijvoorbeeld extra ingrediënten toe te voegen of te verwisselen (ui voor bosui, geen komkommer, feta erbij, pijnboompitten erbij, pepertje erbij, spinazie of sla erbij, etc.) Erg lekker met lamskoteletten of als salade bij de BBQ!
250 gram couscous, 3 tomaten, 3 bosuitjes, 1 komkommer, verse peterselie (minimaal een bosje), verse munt (minimaal een bosje), handje rozijnen, 2 citroenen, 3 el olijfolie, peper en zout,
- Europees
- 20-30 min.
- Geplaatst op12-04-2015Europees20-30 min.
- Eigen recept
Lauwwarme tabouleh met haricots vert
De "mijn manier" taboulehsalade. lekkerrrr en zo gezond! Vega of met kebab, mmmmmmm
3 kopjes bruine bulgur, 2 bouillonblokjes, 7 kardemomzaadjes, grote theelepel venkelzaadjes, komijnzaadjes, 4 laurierblaadjes, 2 knoflooktenen, 2 uien, 1 el olijfolie om in te bakken en ook olijfolie geschikt voor salade, 2 ons haricots vert, 2 a 3 limoenen, 3 tomaten, 2 handjes gepelde walnoten, naar smaak maar wel lekker gul platte peterselie en muntblaadjes, lenteuitjes
- Arabisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-09-2010Arabisch Hoofdgerecht30-60 min.
Tabouleh met sinaasappel en drumsticks
Voor 4 pers. bereidingstijd: 30 min. (kan als onderdel van een (brunch) buffet)
400 g couscous; 1 l kokende groentebouillon; 4 sinaasappelen; 6 el olijfolie; 1 rood chilipepertje, zaadjes verwijderd en in fijne ringetjes gesneden; 50 g walnoten, grof gehakt; 2 el fijngesnipperde verse muntbladjes; 4 el gehakte verse korianderblaadjes; 12 gemarineerde gebakken kippendrumsticks; peper en zout
- Belgisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op06-03-2005Belgisch20-30 min.
Tabouleh met tomaten en kruiden
-
3 dl groentebouillon, 150-200 gram bulgur, 250 gram kerstomaatjes, 1 groene paprika, Bladen ijsbergsla, 10 sprieten bieslook, 8 takjes peterselie, 1/2 bosje koriander, Citroensap, 1 el olie, 4 eieren
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op31-08-2013Hoofdgerecht30-60 min.
ZOMERSE TABOULEH SALADE
Een salade die je niet kan weerstaan...
500 gr. bulgur., 4 tomaten., 1/2 bosje peterselie., 1 ons rucola., 1 bosje lente-ui., 6 el. olijfolie., sap van 1 citroen., peper., zout., cayennepeper., 100 gr. gepelde noorse garnalen
- Internationaal
- > 120 min.
- Geplaatst op02-03-2002Internationaal> 120 min.
Chocolade tabouleh met exotisch fruit
Makkelijk en super lekker. Om een super resultaat te krijgen TIP = Meng de salade van tropisch fruit met de chocoladecouscous, laat een nacht op een koele plaats rusten en werk 's anderdaags af met wat extra honing, olijfolie en fijngesneden munt.
Voor de exotische fruitsalade:, , exotisch fruit naar keuze (mango, papaya, granaatappel, passievrucht), 1 scheutje olijfolie, 2 el honing, , Voor de chocoladetaboulé:, , 5 el ongesuikerde cacaopoeder, 150 gr handgerolde couscous, 1 scheutje olijfolie
- Belgisch Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op18-04-2019Belgisch Nagerecht20-30 min.
Tabouleh a la facon Valerie: couscous salade
Dit recept heb ik ooit, in 1988, van de Frans/Algerijnse Valerie gekregen. Valerie heb ik daarna nooit meer gezien, maar deze tabouleh maak ik nog steeds in de zomer regelmatig. Fris en lekker!
Iets minder dan een 1/2 pak couscous (moyen) dwz ongeveer 200 gram of iets meer, 5 grote tomaten, 1 komkommer, 1 grote ui, half kopje goede olijfolie, enkele takjes munt, 1 klein bosje bladpeterselie en 1 uitgeperste citroen, zout en peper.
- Afrikaans Bijgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op06-11-2001Afrikaans Bijgerecht> 120 min.
Tabouleh met rauwe bietjes, geitenkaas en citrus
8 stuks Bietjes - jonge rauwe, 1 stuks Gekonfijte citroen - Marokkaanse winkel*, 1 bosje Peterselie, 0,5 bosje Oregano, 1 stuks Sinaasappel, 1 stuks Grapefruit, stukje Geitenkaas - verse kruimelige, 1,5 dl Olijfolie - fruitige
- Italiaans Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op18-01-2012Italiaans Bijgerecht0-10 min.
-
Tabouleh
van basieeeee1 , 1 recepten, 0 volgers