1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Taart
  5. Shepards Pie

Shepards pie recepten (9)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

shepards pie

Lang geleden van een "pub owner" gekregen. Heb het dus niet zelf bedacht maar hij waarschijnlijk ook niet.

INGREDIENTEN

Aardappelpuree van 1 kilo aardappelen -nootmuskaat -500 gr. rundergehakt -1 middelgrote wortel -1 grote ui -2 teentjes knoflook -2 el. olie -2 laurierblaadjes -4 tomaten, ontveld en in stukjes -1 runderbouillonblokje -1 el. Worcestershiresauce -4 el. rozijnen -1 el. honing -zout en versgemalen peper -4 el. versgeraspte (jong)belegen kaas

Voorbereiding

Maak aardappelpuree met een scheutje melk en een klontje boter en een snufje nootmuskaat. Snijd de geschrapte wortel in blokjes. Snipper de ui en de knoflook.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een pan. Laat de wortel, de ui, de knoflook en de laurierblaadjes alroerend fruiten tot de ui glazig is. Doe er nu het gehakt bij, rul het op en blijf roeren tot het gaar is. Voeg de blokjes tomaat, het verkruimelde bouillonblokje, de Wocestershiresauce, de rozijnen en de honing toe en bestrooi met wat zout en peper. Laat al roerend ca. 5 minuten stoven. Verwijder de laurierblaadjes. Schep het mengsel in een ovenschaal. Schep er de aardappelpuree op. Bestrooi met de geraspte kaas en zet de schaal niet te dicht onder de voorverwarmde grill tot de puree goudbruin van kleur is.

  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-12-2004
  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Shepard?s Pie

INGREDIENTEN

750 gram gaar, mager, geroosterd lamsvlees, , 25 gram lamsvet of boter, , 2 middelgrote uien (in dunne ringen), , 40 gram tarwebloem, , 1/2 tl droge mosterd, , 6 dl kippenbouillon, , 1/4 kop verse, fijngehakte munt, , 1/4 kop verse, fijngehakte peterselie, , 1/2 tl gemalen peper, , zout naar smaak, , 2 el worcestersaus, , Voor de aardappellaag:, , 4 grote kruimige aardappels (gekookt en gepureerd), , 60-80 ml. warme melk, , 30 gram boter, , zout naar smaak, , peper naar smaak

  • Fusion Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-02-2005
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Shepards pie

INGREDIENTEN

Olie 2 gesnipperde uien 500 gram lamsgehakt, maar rund is ook lekker 1 el. bloem 1 pakje gepureerde tomaten 450 gram 1 bouillonblokje, verkruimeld 2 tl. worcestersaus 1 kop diepvriesdoperwten 2 paprika's in stukjes 4 hele grote aardappelen scheutjes melk versgemalen peper zout

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-02-2003
  •  
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

sizzling hot shepard`s pie

Met cayennepeper ipv die muffe bouillonblokjes.

INGREDIENTEN

Kruimige aardappelen, een scheutje volle melk, 2 eetlepels creme fraiche, 300g geraspte cheddar, wortelen in stukjes gesneden, 1 ui gesnipperd, 500g gemengd gehakt, cayennepeper, zout, peper.

  • Engels
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-01-2009
  • Engels
  •  30-60 min.

Shepards pie 2

INGREDIENTEN

1 pond gehakt,aardappels(4 grote)2 blikjes mais, melk.

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-02-2003
  •  
  •  60-120 min.

Shepards Pie van Careen uit Ierland

Een overheerlijke Shepards Pie uit Ierland, bestaande uit winerpeen, aardappelen, uien, rundergehakt en geraspte Cheddar. Echt een schotel om een paar maal per winter van te genieten.

INGREDIENTEN

1 1/2 kg (kruimige) aardappelen - 50 gr boter - nootmuskaat, peper, zout - 1 kg winterpeen - 2 grote uien - 2 teentjes knoflook - 2 el boter - 500 gr rundergehakt - 3 vleesbouillontabletten - worcestershiresaus - 50 geraspte Cheddar (of belegen Goudse) kaas

  • Iers
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-01-2004
  • Iers
  •  30-60 min.
Populaire taart recepten

Shepards Pie Op Mijn Manier

Eenvoudige en goedkope ovenschotel

INGREDIENTEN

Olie, 2 gesnipperde uien, 500 gram lamsgehakt, maar rund is ook lekker, 1 el. bloem, 1 pakje gepureerde tomaten 450 gram, 1 bouillonblokje, verkruimeld, 2 tl. worcestersaus, 1 kop diepvriesdoperwten, 2 paprika's in stukjes, 4 hele grote aardappelen, scheutjes melk, versgemalen peper, zout

  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-04-2001
  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Shepards Pie met koolraap een heerlijke ovenschotel

Koolraap is heerlijk. Lekker zoet van smaak. Koolraap moet je niet veerarren met koolrabi. Dat is een andere groente. Koolraap is heerlijk zoet van smaak en op vele manieren te bereiden. Een vergeten groente die er weer helemaal in komt. Ik heb alĀ  een recept van shepard pie op mijn pagina staan, maar dan met winterpeen. Vandaag wilde ik koolraap eten maar niet gewoon met aardappelen. Toen bedacht ik dat ik de shepard pie ook wel met koolraap kon maken. Mijn eigen recept wat aangepast. We hebben heerlijk gegeten.

INGREDIENTEN

750 gram kruimige aardappelen, 1 middelgrote koolraap, 1 runderbouillontablet, 2 theelepels gedroogde tijm, 1 grote ui, gepeld en gesnipperd, 350 gram rundergehakt, 2 eetlepels zonnebloemolie, peper, zout, nootmuskaat, scheutje melk, 2 eetlepels roomboter, worcestersaus, 50 gr geraspte Cheddarkaas of belegen Goudse kaas,

  • Iers
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-11-2019
  • Iers
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Sheperds pie met koolraap en ras el hanout heerlijke ovenschotel

Shaepard's pie is een heerlijke ovenschotel uit Ierland. De oorspronkelijke versie met winterpeen heb ik ook op mijn pagina staan. (zie hieronder de link er naar toe). Toen kwam ik op internet een Shepard"s pie tegen met koolraap. Ik heb er wel mijn eigen draai aangegeven. De ras el hanout geeft een heerlijke pittige smaak aan de ovenschotel. We hebben gesmuld van deze lekkere ovenschotel. In plaats van ras el hanout kun je ook paprikapoeder nemen maar dan verandert de smaak wel.

INGREDIENTEN

600 gram kruimige aardappelen, 1 1/2 dl (warme) melk, 20 gram (room)boter, Plm. 50 gram geraspte belegen kaas, 1 kleine koolraap, geschild in blokjes, 2 eetlepels zonnebloemolie, 300 gram rundergehakt, 1 middelgrote prei, in smalle reepjes, 2 kleine uien, gepeld en gesnipperd, 2 teentjes knoflook, gepeld en gesnipperd, 1 blaadje laurier, 2 theelepels gedroogde tijm, 2 eetlepels tomatenpuree ., 1 theelepel ras-el-hanout, zwarte peper (molen)

  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-02-2020
  • Internationaal
  •  20-30 min.
Populaire taart recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top