1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Taart
  5. Pie

Pie recepten (656)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Stevige herfst ovenschotel met rundergehakt, heerlijk!

Het principe lijkt op een Britse sheperd`s Pie, maar is het niet. Zo`n schotel is met ander vlees en is anders gemaakt. Deze heb ik gemaakt naar een oud idee van Gordon Ramsey en heb er, in de loop der jaren, mijn eigen draai aan gegeven. Het idee van Ramsey was om kippenbouillon te gebruiken en het vocht te binden. Heel goed want is echt een smaaksensatie. Is hij lekker, ja, vult hij, ja, is het stevig deze maaltijd, ja, dus een prima ovenschotel om de gure donkere maand `November` en de winter mee door te komen. Probeer hem zelf maar en dan hoor ik het wel. Met kook en baktijd meegenomen kan deze in een uurtje dampend op tafel staan. Eet smakelijk !

INGREDIENTEN

750 gr mager rundergehakt 4 ons uien (in halve ringen) 3 teentjes knoflook (fijn) 2 grote winterpenen (julienne) 2 ons fijne erwten (diepvries) 125 gr champignons (in halve plakjes) 2 el tomatenpuree ½ el tijm ½ liter kippenbouillon (sterk geconcentreerd) 2 el bloem 75 ml worchestersaus Olijfolie 1 kilo kruimige aardappels 2 eierdooiers 75 gr oude geraspte kaas of lekkerder, parmezaan Zeezout Zwarte peper

Bereidingswijze

Doe een paar scheutjes olijfolie in de Braadpan. Doe het gehakt er in en rul het even totdat het gaat verkleuren. Breng op smaak met zout en peper. Doe nu de gesneden groente er bij, de champignons, de tijm, de knoflook en de tomatenpuree. Lekker zacht laten worden. Doe de kippenbouillon erbij en de bloem en laat eventjes, al roerend pruttelen totdat het hele mengsel mooi dik en stijf is. Breng verder op smaak met de worchstersaus. Kook tegelijkertijd de aardappelen in zout water. Giet ze af als ze gaar zijn, stamp ze dan fijn, doe de eierdooiers erbij en de helft van de kaas. Nu heb je dikke puree die op smaak is gebracht. Als het gehaktmengsel met de groenten ingedikt is doe het dan in een grote ovenschaal. Dek het af met de net gemaakte puree. Gebruik de rest van de kaas om het dak van de schotel mee te bestrooien. Zo krijg je een heerlijke, smakelijke, krokante korst. Zet hem in de voorverwarmde oven en laat hem in 20-25 minuten goudbruin bakken. Dit is echt vreselijk lekker, gezond en voedzaam, dus smullen maar ! Kooktip: Om er een leuke draai aan te geven laat dan eens de erwten en de wortel weg en voeg 500 gram zuurkool toe. Ook erg lekker voor de mensen onder ons die van zuurkool houden, nu heb je er twee in één recept.

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-11-2012
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Ovenschotel met winterpeen, uien en gehakt( shephards pie )

Deze heerlijke ovenschotel is bij ons echt favoriet. Weer eens iets anders dan HUTSPOT. Echt veel, veel lekkerder. Het recept is afkomstig van de Ierse Careen en heeft ooit in een tijdschrift gestaan.

INGREDIENTEN

1 ½ kg aardappelen - 1 kg winterpeen - 2 grote uien - 2 teentjes knoflook - 2 eetl. boter + wat boter om te bakken - 500 gr rundergehakt - peper, zout, nootmuskaat - eventueel een scheutje melk -, 3 runderbouillontabletten - worcestershiresaus - 50 gr geraspte Cheddarkaas of belegen Goudse kaas

  • Iers
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-10-2006
  • Iers
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Shepherd`s Pie/ Cottage Pie

INGREDIENTEN

* Lams- of Runder gehakt (500 gram), * Aardappelpuree (1 zakje), * Champignons (1 bakje), * Ui (2 grote), * Champignonsoep (1 pakje), * Doperwten (1 blikje), * Wortel (1 a 2 stuks), * Ei (1 stuk), * Gepelde tomaten (1 blikje), * Tomaten puree (70 gram), * Knoflook (2 teentjes/ 2 eetlepels), * Geraspte kaas, * Melk/ water, * Boter, , Extra:, * Mais (1 blikje), * Courgette en of Aubergine (1 stuk), * Prei (1 stuk)

  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-05-2009
  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Oma Ida`s Cauliflower Pie

Een heerlijke gekruide hartige maaltijd. Heel erg lekker, gezond en goed vullend. Een glaasje witte wijn smaakt er ook goed bij. Midden 2011 nog een prijs gewonnen, bij Smulweb. Verkozen door Jamie Oliver.

INGREDIENTEN

7-8 aardappelen (om puree van te maken), 1 ui (versnipperd en even in de pan geweest), 1 bloemkool (bijna gaar), 400 gr. gehakt, Kerriepoeder, peper, zout, 200 gr. kaas (geraspt), 400 ml kaassaus

  • Engels Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-08-2007
  • Engels Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijke herfst kip-champignon-groentetaart (British Pie)

Dit is een iets oudere creatie van mij die helemaal bij de herfst past. Elk jaar wordt hij een paar keer gemaakt want hij is vreselijk lekker! Dit is een heerlijke hartige taart met een volle zacht romige vulling. Ik gebruik graag wijn tijdens het koken want wijn geeft smaak af. Geen zorgen de alcohol verdampt tijdens het koken. De vulling van de "Pie" is zelf verzonnen en barst van de mooie smaken. Het idee van de Pie komt van oorsprong uit Engeland waar je ze bij elke slager of bakker kunt kopen in verschillende smaken. Kidney (niertjes), champignonvulling, kip-champignon, wild, sausage (worst) enz deze is qua vulling erg uitgebreid. Probeer hem zelf maar, ik hoor het wel weer.

INGREDIENTEN

4 - 5 kipfilets, 2 flinke prei (dunne ringen), 2 wortels (julienne gesneden), 1 flinke ui (gesnipperd), 250 gr kastanje champignons (gesneden), 2 teentjes knoflook (fijn), ½ el tijm, Zeezout, Zwarte peper uit de molen, 30 gr boter, 30 ml olijfolie, 1 rol bladerdeeg of 10 plakjes, Beetje bloem, 50 ml kookroom, 250 ml melk, 250 ml witte wijn, 1 ei

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-10-2012
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Banoffee Pie

Het is een typische engelse taart die in 1972 in het restaurant The Hungry Monk bedacht is. Inmiddels is het over de hele wereld een populaire taart, vooral in Australië . In 1994 gingen de amerikanen deze taart in de supermarkten verkopen als typische Amerikaanse taart. Toen Nigel Mackenzie (de eigenaar van The Hungry Monk) dit hoorde loofde hij een prijs uit van 10.000 pond voor de persoon die een gepubliceerde versie van het recept van voor 1972 kon overleggen. Het recept is in 2 kookboeken van The Hungry Monk gepubliceerd en wel in The Deeper Secrets of the Hungry Monk in 1974 en in In Heaven with the Hungry Monk (1997). Dit is het recept dat er door de originele bedenkers gebruikt wordt: http://www.hungrymonk.co.uk/pages/banoffi.htm

INGREDIENTEN

, 1 blikje gecondenseerde melk (400 gr. te vinden bij o.a. AH en C1000), 150 gram Verkade digestive biscuitjes (je kan ook chocolade digestives gebruiken), 75 gram boter, 5 grote bananen, 400 ml slagroom, 8 theelepels poedersuiker, 2 zakjes klopvast (dr. oetker), eventueel donker chocolade om over de taart te raspen, ,

  • Engels
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-12-2011
  • Engels
  •  60-120 min.
Populaire taart recepten

Pecan pie

Heerlijke smeuige pecan pie!

INGREDIENTEN

Deeg, , 100 g tarwegries, 50 g bloem, 100 g boter, 75 g suiker, 1 ei, , Pecan vulling, , 110 g boter, 3 eieren, 100 g witte basterdsuiker, 170 g ahornsiroop, 1 mespuntje zout, 1 vanillestokje, 225 g pecannoten

  • Amerikaans Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-09-2012
  • Amerikaans Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Pie

Heerlijke kip/prei pie

INGREDIENTEN

1 ui, 1/2 groene paprika, kipfilet (150 gr), 1 prei, 1/2 bakje champignons, bladerdeeg (Koopmans, 10 stuks), 2 aardappelen, 1 ei, 1 blik champignon ragout

  • Engels
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-10-2013
  • Engels
  •  20-30 min.

Pie

* Taartbodem *Geschikt voor allerlei soorten pies. Bij sommige pies wordt de vulling meegebakken in de oven, bij andere - zoals de Funeral Pie - wordt de vulling er later in geschept.

INGREDIENTEN

1.1/3 cup (= 320 ml) bloem, 1/2 tl zout, 150 g margarine, 3 el ijswater

  • Amerikaans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-08-2001
  • Amerikaans
  •  60-120 min.

Pie.

INGREDIENTEN

3 blaadje(s) bladerdeeg (diepvries), 2 stuk(s) uien, 1 bakje(s) champignons, 25 gram boter, 1 deciliter(s) Sherry (medium), 1 theelepel(s) tijm, 2 eetlepel(s) curry-gewurzsaus, 1 blik(ken) rundergoulash,

  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-01-1999
  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

No bake key lime pie

De key lime pie is een Amerikaanse klassieker en wordt meestal in de oven gemaakt. Ik heb een aantal recepten uitgeprobeerd, maar vind de no bake versie duidelijk lekkerder en vooral frisser. Belangrijk is, dat de taart 24 uur in de koelkast opstijft.

INGREDIENTEN

250 g koekjes (bon maman kokoskoekjes, digestief, of shortbread), 100 g boter, zacht, 1/4 tl zout, variant: mespunt gemalen kruidnagelen en/of gehakte pijnboompitten erdoor, , , Vulling:, 1 pak roomkaas (200 g), 1 blik a 400 g gecondenseerde melk, 1 pak 125 ml sour cream, rasp en sap van 3 limoenen, 2 blaadjes witte gelatine

  • Amerikaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-11-2010
  • Amerikaans
  •  20-30 min.
Nieuwste pie recepten

Lemon Merinque Pie

Verrassend nagerecht met een heerlijke smaaksensatie door de combinatie van het zure van de citroen en het zoete van de merinque.

INGREDIENTEN

Voor zandtaartdeeg:, 250 g bloem, 160 g margarine in blokjes, snufje zout, 1 el melk, 1 ei., Voor de vulling:, 4 uitgeperste citroenen, 160 gr. suiker, 80 gr margarine, 6 eidooiers, 2 el bloem, 180 gr suiker, 3 eiwitten.

  • Engels Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-01-2003
  • Engels Nagerecht
  •  60-120 min.

Key lime pie/ limoentaart

INGREDIENTEN

8 eidooiers, 2 blikjes gecondenseerde melk van 397 gr. per stuk, 5 limoenen, schil geraspt(beetje apart houden voor decoratie) en uitgeperst, 500 ml. slagroom, , Bodem;, , 500 gr. digestive biscuits, 200 gr. boter, gesmolten.

  • Engels
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-11-2009
  • Engels
  •  60-120 min.

Cottage Pie

Oorspronkelijk is dit Britse recept afkomstig van arme boeren die geen restje eten onbenut lieten. Experimenteer dus gerust! Gebruik je lamsgehakt, dan heet het gerecht overigens Shepherd's Pie.

INGREDIENTEN

Voor de vulling:, - 1 el olijfolie, - 1 pond rundergehakt, - 1 ui, fijn gesneden, - 1 wortel, gesneden, - 1 selderijscheut, gesneden, - 2 teentjes knoflook, fijn gesneden, - 1 el bloem, - 1 el tomatenpuree, - 400 ml runderbouillon, - 1,5 el Worcestershire sauce, - 1 tl tijm, - 1 laurierblaadje, , Voor de puree:, - 750 g aardappelen, - 100 g sterke cheddar cheese, - scheutje melk, - nootmuskaat (vers of gemalen), - snufje peper, - eventueel wat zout

  • Engels Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-11-2014
  • Engels Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Banoffie Pie met Bastogne

Heerlijk, smeuige Banoffie pie. Zachte structeren van caramel, banaan en room, gecombineerd met een knapperige bodem van Bastogne. Taart voor ieder moment.

INGREDIENTEN

Blikje gecondenseerde melk (friesche vlag, er is maar één soort in de supermarkt), 4 Bananen (voor een dikkere laag mogen er ook meer), Potje ongeklopte slagroom, Pak bastognekoeken (ongeveer 20 nodig), Suiker naar eigen voorkeur voor het verzoeten van de slagroom (niet nodig), Boter, Cacaopoeder/hagelslag (garnering)

  • Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-04-2011
  • Nagerecht
  •  > 120 min.

Chicken and leek pie uit Australie

Als ik vroeger bij mijn ouders mocht kiezen wat we gingen eten koos ik altijd voor dit gerecht! Nog steeds maakt mijn moeder dit regelmatig en nu ik het recept hebt komt het ook bij mij thuis op tafel!

INGREDIENTEN

1 pakje deeg voor hartige taart, ontdooid, 300 g kipfilet, 2 preien, in ringen, 1 sjalotje, gesnipperd, 25 g boter, 2 eieren, geklopt, 125 ml slagroom, bloem om te bestuiven, Zout, peper, nootmuskaat

  • Australisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-06-2013
  • Australisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

COTTAGE PIE

Dit is een typisch Engels gerecht, u kunt het in Londen op vele plaatsen eten. Het is zeer lekker en zeer voedzaam !

INGREDIENTEN

800 gr. gehakt, 150 gr wortelen,2 preiwit, 250 gr champignons, 2 teentjes knoflook, 1 kg. gekookte aardappelen, 4 eetlepels tomaten puree, 2 dl vleesbouillon, 20 ml worcestershire saus, olie,boter, bloem, melk, gemalen kaas, 2 eierdooiers, mosterd.

  • Engels
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-10-2004
  • Engels
  •  30-60 min.

lemon meringue pie

Lekkere taart voor een high tea of als nagerecht

INGREDIENTEN

Zoet deeg:, 200 gr. gezeefde bloem, 50 gr. suiker, 125 gr. harde boter, 1 ei, snufje zout, , Voor de lemon curd:, 125 ml water, 100 gr. suiker, 25 gr. ma?zena, 25 gr. boter, 1 citroen, 2 eigelen, , Voor de meringue:, 4 eiwitten, 200 gr. basterd suiker

  • Engels
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-11-2000
  • Engels
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Shepherd`s Pie/ Cottage Pie

Lekker, makkelijk en snel! (Dit is niet de orginele Pie. Dit is het recept dat mijn moeder heeft geleerd van mijn vader, zoals hij deze zich herinnerd uit zijn jeugd in Australie)(Het recept voor de Pie op de Britse manier zal ik ook nog eerdaags toevoegen!)

INGREDIENTEN

* Runder- of Lamsgehakt (=Shepherd`s Pie) (500 gram), * Aardappelpuree (1 zakje), * Gepelde tomaten (2 blikjes als je ze nog zelf, klein moet snijden, zijn ze al, voorgesneden dan is 1 blikje wel genoeg), * Geraspte kaas, * Melk/ water, * Boter

  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-04-2009
  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gordon Ramsey`s Shepherd`s Pie

Sheperd`s Pie is een eeuwenoud Engels recept. Van oorsprong werd het gemaakt met restjes vlees en aardappel. Traditioneel wordt lamsgehakt gebruikt. In plaats daarvan is rundergehakt heel goed te gebruiken, al heet het gerecht dan officieel Cottage Pie.

INGREDIENTEN

Voor de vulling:, , 675 gr gehakt (lam of rund), , 1 grote winterpeen, geraspt, , 1 grote ui, gesnipperd, , olijfolie, , klein blikje tomatenpuree, , scheutje rode wijn, , Worcestershiresauce, , 4 tenen knoflook of 1 tl knoflookpoeder, , 1 el verse of gedroogde rozemarijn, , 1 el verse of gedroogde tijm, , versgemalen peper en zout naar smaak, , Voor de aardappelpuree:, , 675 gr aardappelen, , scheutje slagroom, , 3½ tl boter, , 2 eigelen, , geraspte Parmezaanse (of belegen Goudse) kaas, , versgemalen peper en zout naar smaak

  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-03-2012
  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Supergezonde winterse ovenschotel bomvol smaak

Deze heerlijke ovenschotel heb ik zelf ontwikkeld. Hij heeft alles voor de donkere, koude dagen en zit bomvol gezond en smaak. Het lijkt op sheperds pie, maar ook een beetje op jachtschotel, maar zijn het niet. Bruine bonen, spek, mager rundergehakt, paprika, tomaat, uien, prei en paddenstoelen. Onder het dakje aardappelpuree gegratineerd met kaas vormen alle ingrediënten samen een ware smaakexplosie. Hij is niet alleen lekker, maar ook erg gezond! Mmmm Smullen in de herfst en in de winter.

INGREDIENTEN

4 grote licht kruimige aardappels, 2 flinke vleestomaten, 1 groene, rode en gele paprika, 1 stengeltje prei, 2 grote uien, 1 half bakje champignons (125 gr), 2 teentjes knoflook, 1 grote pot bruine bonen (HAK), Stukje (200 gr) mager gerookt ontbijtspek, 300 gr mager rundergehakt, Olijfolie, Scheutje slagroom (light), 100 ml kippenbouillon, 1 zakje oude geraspte kaas, 3 tl paprikapoeder Jonnie Boer, 0,5 tl dragon, 1 el fijn gesnipperde peterselie, Halve tl komijn, Snufje nootmuskaat, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, Klein scheutje worchestersaus

  • Europees
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-12-2014
  • Europees
  •  30-60 min.

Fisherman`s pie

Ik heb dit recept van onze vrienden in Engeland. Dit is een variatie op het recept `Heerlijke visovenschotel` (fish pie Barbet Mount). Maar nu eens met kabeljauw en zonder gerookte vis. Op 29.09.2012 weer eens gemaakt maar er nu eindelijk eens foto`s bijgeplaatst. Er zijn nog een paar andere recepten van "Fishermans pie" op Smulweb maar aangezien dit recept toch anders is zet ik het op Smulweb (en omdat ik het terug kan vinden). Het is wel even wat werk maar als je van te voren alles klaar zet werkt het snel. De smaak is zo ontzettend lekker, zo zacht en romig dat ik dit beslist kan aanbevelen.

INGREDIENTEN

Eerste laag ovenschaal, 700 - 750 g kabeljauw, schelvis (of andere witte vis), 110 g gepelde garnalen, 2 hardgekookte eieren, 1 eetl kappertjes, 1 eetl citroensap, Zout en vers gemalen peper naar smaak., ± 500 ml melk, Wat boter om over de vis te verdelen, Voor de bovenlaag, 1 kilo aardappelen (geschild gewogen), 25 g boter, 150 ml zure room of crème fraiche, Wat versgeraspte nootmuskaat, Wat versgeraspte Parmezaanse kaas (of Grana Padano), Voor de saus: , 50 g boter, 50 g bloem, 500 ml melk (waarvan ± 250 ml eerst over de vis in de ovenschaal gaat)

  • Engels Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-02-2005
  • Engels Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

*pecan pie*

Traditioneel noord amerikaans recept. als je van zoet houdt is dit ideaal.

INGREDIENTEN

1 pie shell uit de vriezer., 190 ml suiker, 1 el bloem, 1 tl zout, 250 ml donkere corn syrup (maisstroop)(vrij dunne stroop), 2 eieren, 125 ml koffiemelk, 250 pecans of andere noten, 1 tl vanille

  • Amerikaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-11-1999
  • Amerikaans
  •  30-60 min.

Shepherd'S Pie

Met dit recept heb ik op de duitse televisie een kookboek gewonnen.

INGREDIENTEN

2 el olie, 450 g runder-of lamsgehakt, 1 grote ui fijngesneden, 50 g champignons in plakjes, 2 worteltjes in plakjes, 1 blaadje laurier, 2 el bloem, 1 el tomatenpuree, 2 dl kruidenbouillon, -700g aardappelen in stukjes, zout, pepper, 25 g boter, 1/2 dl melk (kann ook met kant en klaar aardappelpurree)-, 50 g belegen- of cheddarkaas grof geraspt

  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-04-1999
  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Shepherds Pie / Cottage Pie

Dit is een Iers gerecht waarbij je makkelijk restjes groentes kunt opmaken omdat vrijwel alle groente erbij past. Wanneer je het met lamsgehakt maakt het het shepherds pie, met rundergehakt wordt het cottage pie genoemd.

INGREDIENTEN

500 g gehakt (lam of rund), 1 ui, 2 winterwortels, 1 prei, 1 blikje tomatenpuree, 2 eetlepels bloem, 250 ml rode wijn, 1 blokje runderboullion, 1 el worcestershiresaus, 1 el tijm, 1 tl rozemarijn, 750 g aardappels, 50 gram roomboter, 50 ml melk, geraspte kaas (gelijk aan +/- 8 plakken), 2 eieren, zout en peper

  • Iers Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-02-2019
  • Iers Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

PIE just PIE

Heerlijke pie van gehakt met wortel/doperwten met puree en on top gebakken ui met belegen geraspte kaas. (makkelijk recept voor oa studenten )  

INGREDIENTEN

250 gr.rundergehakt, 1 grote ui gesnipperd, 1 kilo kruimige aardappelen, scheutje warme melk, 1 pot of blikje worteltjes/doperwten, 2 el roomboter, beetje zout, witte peper, scheutje Worcester sauce, 1 laurierblaadje, 3 kruidnagels, beetje nootmuskaat, geraspte belegen kaas

  • Europees
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-02-2017
  • Europees
  •  30-60 min.

Australian pie

INGREDIENTEN

750 gram rundergehakt, 2 fijngesneden uien, 2 eetlepels bloem, 1/2 theelepel oregano, 1 mespuntje nootmuskaat, 2 theelepels worcestershiresaus, 375 mililiter water, 2 tabletten runderbouillon, peper en zout, 8 plakken bladerdeeg, ketchup,

  • Australisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-03-2008
  • Australisch
  •  30-60 min.

SHEPHERDS PIE

(uit Engeland) Van: "Wilma"

INGREDIENTEN

500g Minced Lamb = 500 gram lamsgehakt-, 800g Potatoes = 800 gram aardappelen-, 1 large Carrot = 1 grote wortel-, 1 large Onion = 1 grote ui-, 60ml Milk = 60 ml melk-, 30g Butter = 30 gram boter-, 50g Cheddar (Mature) = 50 gram Cheddarkaas (belegen)-, 200ml Beef Stock = 200 ml runder bouillon-, 1 tablespoon Tomato Puree = 1 eetlepel tomate puree-, 1 tablespoon Vegetable Oil = 1 eetlepel zonnebloem olie-, 1 tablespoon Flour = 1 eetlepel bloem-, 1/2 teaspoon Rosemary (dried) = 1/2 theelepel rosemarijn (gedroogd)-, 1/2 teaspoon Thyme (dried) = 1/2 theelepel thijm (gedroogd)-, Salt = zout-, Black Pepper = zwarte peper,

  • Engels
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-08-2002
  • Engels
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Banoffee pie

Dit nagerecht gegeten in Londen. Ik vond het super lekker. Wel wat machtig. De banoffee pie is oorspronkelijk in 1972 in het Hungry Monk restaurant in East Sussex (Engeland) bedacht. Inmiddels is hij in veel landen populair, met name in Australië. Gekaramelliseerde gecondenseerde melk wordt ook wel als Dulce de Leche aangeduid. Dit is een Argentijnse lekkernij (o.a. als broodbeleg).

INGREDIENTEN

* 1 blik gecondenseerde melk (400 g), * 100 g witte basterdsuiker, * 200 g bloem, * zout, * 150 g boter + extra om in te vetten, * 1 eidooier, * 5 bananen, * citroensap, * 2.5 deciliter slagroom, * 1 theelepel espressopoeder, * 1 zakje vanillesuiker, * 1 theelepel versgemalen koffie, * 100 g ongezouten pecannoten of ongezouten macadamianoten, * eventueel vanille-ijs, , , ,

  • Engels Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-02-2009
  • Engels Nagerecht
  •  60-120 min.

Classic Banoffee Pie

Tijdens mijn photoshop activiteiten, kwam ik een engelse tegen die heel toevallig foodphoto,s moest fotoshoppen ( ja mensen, ook die worden bewerkt, heb je trouwens eigen foto die je graag als glamour recept wil, geef maar seintje, ben altijd bereidt, kosteloos natuurlijk,  nieuwe uitdaging aan te gaan ) zodoende kwamen we op desserts met kerst , zij maakte altijd " Classic Banoffee Pie " ik had er nog nooit van gehoord, en bakken is not my style zeg maar. wat blijkt, je hoeft helemaal niet te bakken, maar het is wel me favo taart geworden.  

INGREDIENTEN

Voor de bodem:, 100 gr. gesmolten boter ( ik gok roomboter ), 250 gr. digestive biscuits tot kruimels geslagen, , vulling:, , 100 gr. boter, 100 gr. bruinesuiker, 397 gr.  gecondenceerde melk ( super, friese vlag, anders toko ), , topping:, 4 niet al te grote bananen, half rijp., 300 ml slagroom, ongezoet, half stijf geklopt, geraspte bittere chocolade,  

  • Engels
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-01-2015
  • Engels
  •  60-120 min.

Sheperd'S Pie

Canadese winterkost

INGREDIENTEN

1 kg aardappelen, zout, peper, 1 ei, melk, maggi, 600 gr rundergehakt, kerriepoeder, 1 pakje champignonsoep, 2 grote uien, 1 bakje champignons, 100 gr. geraspte kaas.

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-02-2000
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Engelse cottage pie

Deze polulaire klassieker kan indien gewenst nog overstrooid worden met geraspte kaas

INGREDIENTEN

-500 g rundergehakt, -1 fijngesnipperde ui, -1 wortel (in blokjes), -1 el tomatenpuree, -3 dl rundsbouillon, -1,5 el worcestersaus, -700 g kruimige aardappelen, -1 dl melk, -50 g boter, -zout en zwarte peper

  • Engels
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-01-2012
  • Engels
  •  30-60 min.

Shepherd's Pie

INGREDIENTEN

400 gram gehakt, 2 eetlepels plantaardige olie, 1 wortel in blokjes, 2 uien, 1,5 dl runderbouillon, 1 eetlepel worcestershiresaus, 1 eetlepel tomatenpuree, 100 g doperwten, 1 ei, 150 g cheddarkaas geraspt, 125 ml zure room, aardappels, melk, zout en peper,

  • Iers
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-09-2005
  • Iers
  •  30-60 min.

Pecan — pie

Lekker toetje of als nagerecht van het kerst-diner

INGREDIENTEN

250 gr patentbloem, 100 gr poedersuiker, 1/2 tl zout, 280 gr pecan noten, 150 gr keukenstroop, 75 gr lichte basterd suiker, 75 ml slagroom-

  •  
  •  
  • Geplaatst op28-11-2014
  •  
  •  
  • Eigen recept

Shepherds Pie + salade

Ik heb de traditionele Shepherds Pie aangepast naar mijn smaak en de salade toegevoegd voor de extra groentes en zodat je niet met een halve bleekselderij blijft zitten

INGREDIENTEN

Shepherds Pie:, 600 gram runder reepjes/gehakt, 2 uien, 1 stronk bleekselderij, 1 pak bladerdeeg, 300 ml bouillon, geraspte kaas, ketjap, olijfolie en boter, kruiden naar smaak, , Salade:, Bleekselderij (die over is), 1 komkommer, Dressing (1tl mosterd, 3el wittewijnazijn, 4el olijfolie)

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-06-2012
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

shepards pie

Lang geleden van een "pub owner" gekregen. Heb het dus niet zelf bedacht maar hij waarschijnlijk ook niet.

INGREDIENTEN

Aardappelpuree van 1 kilo aardappelen, -nootmuskaat, -500 gr. rundergehakt, -1 middelgrote wortel, -1 grote ui, -2 teentjes knoflook, -2 el. olie, -2 laurierblaadjes, -4 tomaten, ontveld en in stukjes, -1 runderbouillonblokje, -1 el. Worcestershiresauce, -4 el. rozijnen, -1 el. honing, -zout en versgemalen peper, -4 el. versgeraspte (jong)belegen kaas,

  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-12-2004
  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Shepherd`s pie

  Dit recept heb ik gekregen van Irene (mijn Engelse vriendin).  Het is een heerlijk recept en ik maak het regelmatig. Hoewel de  meeste Engelsen het in ieder seizoen eten smaakt het mij eigenlijk het lekkerst in de herfst en winter of op een  miezerige regenachtige zomerdag OF wanneer je niet zo lekker in je vel zit. Waarom?  Je wordt er zo lekker warm van (ook van binnen!   ;)  

INGREDIENTEN

1 kg aardappelen, Zout en versgemalen peper naar smaak, 50 gram boter, 2 dl melk, 100 gram geraspte oude kaas, 1 ui, 125 gram champignons, 300 gram gehakt (lamsgehakt is het originele recept maar rund of half om is ook goed), 3 - 4 eetlepels tomatenketchup, 2 theelepels mosterd, 1 blikje gecondenseerde champignonsoep., Heb je geen gecondenseerde champignonsoep? Neem een blik champignonragout, dat gaat prima maar wel iets verdunnen., 1 blik doperwten, ca 400 gram,(ik gebruik diepvries doperwten)., ± 1 el boter voor bovenop.

  • Engels
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-11-2004
  • Engels
  •  60-120 min.

Pumpkin Pie

Pompoentaart:Volgens Kenna zou de uitdrukking 'zo amerikaans als apple pie'eigenlijk moeten zijn 'zo amerikaans als pumpkin pie'. De originele pumpkin pie, zo geliefd bij de Pelgrims Fathers, was wel even anders dan het gerecht dat wij nu kennen.Destijds werd de pompoen uitgehold, gevuld met een mengsel van melk, specerijen en honing en in de oven gebakken tot de pompoen zacht was. Nu is het een gekruide taart met een diepgouden kleur die traditioneel op 'Thanksgiving'en kerstmis wordt eserveerd. Iedere Amerikaan die het lef heeft om er niet van te houden, mag zichzelf geen echte 'Yank' noemen! et is echt een smaak waar je mee moet zijn opgegroeid.

INGREDIENTEN

400-450 g gare pompoen, 3 eieren, 75 g witte basterdsuiker, 75 g bruine basterdsuiker, 0,5 theelepel zout, 2 theelepels kaneel, 0,5-1 theelepel gemberpoeder, 0,5-1 theelepel gemalen kruidnagel, 0,5-1 theelepel all-spice, 1 blikje gecondenseerde melk a 385 gram

  • Amerikaans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-08-2000
  • Amerikaans
  •  60-120 min.

Shepherds Pie

Een "engelse" jachtschotel

INGREDIENTEN

500 gr. rundergehakt, 1 ui, 250 gr. champignons, 2 knoflookteentjes, 1 zakje jachtsaus, pakje plakjes cheddar cheese, peper,zout,kruiden naar believen, aardappelpuree van ongeveer 800 gr. aardappelen, paneermeel

  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-05-2000
  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

American pie

Zeer gemakkelijk en heerlijk vleesgerecht, Super lekker met een salade en brood (bv als lunchgerecht)of met eigengemaakte aardappel puree (hoofdgerecht)

INGREDIENTEN

, 500 gr. gehakt half om half, 100 gr. bakbacon, kleingesneden, 1 ui, gesnipperd, 2 stengels bleekselderij, geschild en in blokjes, 1 ei, losgeklopt met 4 EL. melk, 2 beschuiten, verkruimeld, 100 ml (= 1 dl) tomatensap of ketchup, 1 Tl. worcestersaus, zout en peper, 200 ml (= 2 dl.) kant en klare tomatensaus, 1 EL. bruine basterdsuiker,

  • Amerikaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-02-2010
  • Amerikaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Banoffee Pie

Een heerlijke taart die iedereen lekker vindt. En als je even wat gekookte blikjes gecondenseerde melk op voorraad hebt is de taart zo klaar.

INGREDIENTEN

1 blikje gecondenseerde melk (400 gr. AH en C1000), 200 gr Chocolade Digestives biscuits(Verkade), 125 gram (room)boter, 4 grote bananen, citroensap, 250 ml slagroom, 3 eetl. poedersuiker, Pure chocolade om over de taart te raspen

  • Antiliaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-03-2014
  • Antiliaans
  •  30-60 min.
Nieuwste pie recepten
Populaire taart recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top