- Eigen recept
clafoutis
500 ml melk 150 gram bloem 150 gram suiker 2 zakjes vanillesuiker 3 gram bakpoeder 6 eieren boter, om in te vetten 500 gram kersen, ontpit poedersuiker dichte taartvorm (quichevorm),24 cm aluminiumfolie
Verwarm de oven voor op 190 graden. Meng melk, bloem, suiker, vanillesuiker en bakpoeder door elkaar. Roer de eieren er een voor een door en klop tot een luchtig beslag. Vet de taartvorm in. Bedek de bodem van de vorm met de helft van het beslag. Zet dit 5 minuten in de oven. Haal de taartvorm uit de oven en verdeel de uitgelekte kersen over de beslagbodem. Vul de vorm verder met het beslag en bak de clafoutis in 40 tot 45 minuten gaar in de oven. Dek eventueel af met aluminiumfolie wanneer de bovenkant te bruin wordt. Haal de clafoutis als hij gaar is uit de vorm en bestrooi hem met poedersuiker.
- Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-06-2009Nagerecht30-60 min.
Clafoutis
Een clafoutis is een warm desert van pruimen of kersen bedekt met een mengsel van melk, eieren en wat bloem, dat in de oven tot een snijdbare koek stolt
500 gr verse pruimen of kersen uit een pot60 gr bloem1 ei1dl magere melksuiker of 2ml suikervervanger
- Frans Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-08-2005Frans Nagerecht30-60 min.
Clafoutis
Klassieke franse kersenflan
400 gr. ontpitte kersen, 100 gr. bloem, ? theelepeltje zout, 75 gram witte basterd suiker, 1 vanillestokje, 3 dl. melk, 3 eieren, 3 eetlepels olijfolie,
- Frans Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-11-2001Frans Nagerecht30-60 min.
- Eigen recept
Clafoutis.
500 ml melk (Melkan), 150 g bloem, 150 g suiker, 2 zakjes vanillesuiker, 3 g bakpoeder, 6 eieren, boter om in te vetten, 500 g kersen, ontpit, poedersuiker, , , , , , , , ,
- Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-03-2009Nagerecht30-60 min.
Clafoutis met...
Clafoutis met courgette, cantal en rozemarijn.Probeer dit vegetarische gerecht, u zult ontdekken dat rozemarijn en courgette een uitstekende combinatie vormen.Serveer deze clafoutis als een licht hoofdgerecht.
2 el bloem, 3 eieren, 1/2 liter melk, 350 gr courgette, bij voorkeur gele en groene, in plakjes van 1 cm, 1 teentje knoflook, geperst, 1 el fijngehakte rozemarijn, plus wat plukjes voor de garnering, 150 gr cantal, in dunne plakjes, zout en versgemalen peper, Eventueel vervangende kaassoort : Cheddar
- Vegetarisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-06-2005Vegetarisch30-60 min.
Clafoutis
Nagerecht voor 4 personen
100 gr. bloem, 2 eieren, 1 3/4 dl (volle) melk, 3 zakjes vanillesuiker, boter voor invetten, 350 gr. kersen, 1 eetlepel poedersuiker, ,
- Grieks Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-07-2000Grieks Nagerecht20-30 min.
- Eigen recept
Clafoutis
Dichte taartvorm (quichevorm) Ø 24 cm aluminiumfolie
500 ml melk, 150 g bloem, 150 g suiker, 2 zakjes vanillesuiker, 3 g bakpoeder, 6 eieren, boter om in te vetten, 500 g kersen, ontpit, poedersuiker
- Frans Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op21-05-2009Frans Nagerecht30-60 min.
Clafoutis
Warm kersentoetje
, 1 potje kersen zonder pit van 370 ml, 2 eieren, ¼ l melk, 40 g suiker, 70 g bloem, 1 zakje vanille suiker, 1 borrelglas Cherrykiss of kersensap, poedersuiker, ,
- Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op31-10-1999Nagerecht30-60 min.
Clafoutis
Het Franse nagerecht Clafoutis komt van oorsprong uit de streken Limousin en Avergne en wordt daar altijd gemaakt met kersen
500g zoete kersen, eventueel:2-3el Kirsch, voor het beslag:75g suiker/3 eieren/125g bloem/ 1/4 tl zout/ 1/4l melk, verder(om te bestrooien):ca 2el poedersuiker, Tip:ipv kersen kan elke soort fruit worden gebruikt met een erbij passende dranksoort
- Frans Nagerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op28-11-2006Frans Nagerecht60-120 min.
Clafoutis
Toetjestaart
Abrikozen, kersen of pruimen, 6 eieren, 250 g suiker, 2 zakjes vanillesuiker, 6 eetlepels bloem, 1 dl melk, 1,5 dl room, een flinke snuif zout, poedersuiker
- Frans Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op05-01-2000Frans Nagerecht30-60 min.
- Eigen recept
Clafoutis
1 pot kersen (uitlekgewicht ongeveer 400 gr), 125 gr bloem, 2,5 dl melk, 3 eieren, 50 gr suiker voor in het beslag, 50 gr suiker als garnering
- Frans Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op01-03-2009Frans Nagerecht20-30 min.
clafoutis
Clafoutis is heerlijk als ze wat is afgekoeld, maar toch nog warm is. serveren met room!
Boter om de schaal mee in te vetten, 565 g pruimen, 45 g boter, 3 grote eieren, 85 g fijne suiker, 100 ml room, 85 g gewone bloem of gemalen amandelen, poedersuiker.
- Frans Nagerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op20-09-2001Frans Nagerecht60-120 min.
clafoutis
1 courgette, 1 bakje kerstomaten, 2 eieren, 1dl room, 2dl melk, 15 gr bloem, 75 gr gekoote achterhamreepjes, 25 gr geraspte kaas
- Goedkoop en snel
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-10-2000Goedkoop en snel20-30 min.
Clafoutis
Een uitzonderlijk lekker dessert, die zowel warm als koud gegeten kan worden.
10 gram boter, 1 pot kersen, 3 eieren, 1/2dl. koffieroom, 1/2dl. melk, 2 eetlepels kirsch, 50 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker, zout, 75 gram bloem.
- Amerikaans Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op23-09-2000Amerikaans Nagerecht10-20 min.
Clafoutis
Elle 2-2003
2 potjes kersen, zonder pit, uitgelekt (sap bewaren); 2 el suiker; 2 tl maizena; 50 g zelfrijzend bakmeel; 150 g amandelen, fijngemalen; 4 eieren; 125 g suiker, snuf zout; 175 ml melk; 25 ml kersensap; 50 g roomboter, gesmolten; 1 tl citroensap
- 60-120 min.
- Geplaatst op03-04-200560-120 min.
Clafoutis
125 g bloem, 3 eieren, 1/4 tl zout, 250 ml melk, , 500 g vulling, , Hartig recept:, 30 g boter, 350 g garnalen, 1 teen knoflook, uitgeperst, 6 el peterselie, fijngehakt, 225 g maïskorrels (blikje), 125 g waterkers, steeltjes verwijderd, waterkers om te garneren
- 10-20 min.
- Geplaatst op03-06-201110-20 min.
- Eigen recept
clafoutis
3 eetlepels bloem, 3 eieren, 1 eetlepel bruine rum, 1 eetlepel boter, 3 eetlepels suiker, 3.5 dl melk, zout, 1 eetlepel olie, , in het kersenseizoen ; 1 kilo ontpitte kersen, buiten het kersenseizoen: 1 kilo dun gesneden geschilde schijfjes appel
- Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-08-2009Nagerecht30-60 min.
Clafoutis.
Fruitig toetje.
500 gram stoofperen, 25 gram custardpoeder, 1/4 liter volle melk, 150 gram bloem, 2 eieren, basterdsuiker.
- Nederlands Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-05-1999Nederlands Nagerecht30-60 min.
Clafoutis
Voor de combi magnetron
10 g boter* 1 pot kersen (185 g)* 3 eieren* 1/2 dl. koffieroom* 1/2 dl. melk* 2 eetl. kirsch* 50 g suiker* 1 zakje vanillesuiker* zout* 75 g bloem.
- Internationaal Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op21-07-2000Internationaal Nagerecht20-30 min.
Clafoutis
Appeldessert
750 gr jonagold, 125 gr suiker, 4 eierdooiers, 2 dl room, 1,5 dl melk, 1 glaasje calvados, 3 el bloem, 2 el boter, 2 el poedersuiker en 1 zakje vanillesuiker.
- Frans Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op21-07-2001Frans Nagerecht30-60 min.
CLAFOUTIS
EXOTISCHE INGREDIENTEN VOOR EEN VERRUKKELIJK NAGERECHT,DAT OOK ALS GEBAK KAN WORDEN GESERVEERD.
*1 ananas(of blik)*200 gr studentenhaver*7 el kokosmelk*200 gr bloem*1/2 tl zout*100 gr suiker+suiker voor bestrooien*4 eieren(M)*boter voor invetten.
- Internationaal Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op14-01-2003Internationaal Nagerecht20-30 min.
Clafoutis
Kersentaart
(15 min. bereidingstijd + 60 min. bakken)2 potjes kersen, zonder pit, uitgelekt (sap bewaren)2 eetl. suiker2 theel. maizena50 gr. zelfrijzend bakmeel150 gr. amandelen, fijngemalen4 eieren125 gr. suikersnuf zout175 ml. melk25 ml. kersensap50 gr. roomboter, gesmolten1 theel. citroensap
- 60-120 min.
- Geplaatst op12-07-200360-120 min.
- Eigen recept
Clafoutis
Het klassieke Franse zomerse nagerecht. Eenvoudig te maken en bijzonder lekker. De echte Clafoutis is met verse kersen. Ander zomers fruit kan ook, bij voorbeeld wilde perziken. Dan heet het dessert een Flaugnarde. Alleen de variant met kersen heet Clafoutis. We ontpitten de kersen (dat eet wel zo gemakkelijk) maar omdat de pitten een specifieke smaak toevoegen (namelijk amandelsmaak) gebruiken we wat amandelmeel.
2,5 dl melk, 2 eieren, 30 gram bloem, 10 gram amandelmeel, 20 gram suiker, boter,
- Frans Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-07-2018Frans Nagerecht30-60 min.
Clafoutis
3 eetlepels bloem - 3 eetlepels suiker - 3 eieren - 3,5 dl melk - 1 eetlepel bruine rum - zout - 1 eetlepel boter - 1 eetlepel olie - In het kersenseizoen: 1 kg ontpitte kersen : Buiten het kersenseizoen: 1 kg dun gesneden geschilde schijfjes appel
- Internationaal Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op17-02-2002Internationaal Nagerecht0-10 min.
- Eigen recept
clafoutis
1 limoen, schoongeboend, 65gr bloem, 2 eieren, 70gr suiker, 1 zakje vanillesuiker, 160ml melk, grote pot kersen, kirsch
- Frans Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op25-11-2010Frans Nagerecht0-10 min.
Clafoutis
Heerlijk gebak
750 gram vers fruit (perziken, kersen, ananas o.i.d.), 175 gram witte basterdsuiker, 150 gram gemalen noten (amandelen, hazelnoten, kokos etc) 50 grams bloem, 1/8 liter melk, 2 eieren, 75 gram roomboter, zout.
- Frans
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-06-1999Frans30-60 min.
Clafoutis
Frans nagerecht, kan ook 's-middags bij de thee of koffie.
Een halve kilo kersen,ontpit, legt ze op de bodem van een vlaaivorm., Dan ga je een beslag roeren van:, - 6 volle lepels bloem, - 6 eetlepels suiker, - 1 zakje vanillesuiker, - 3 eieren, - 1 volle kop melk, - scheutje citroensap.
- Frans Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op17-10-2006Frans Nagerecht10-20 min.
clafoutis
Lekker zoet nagerecht
250 gr.fruit uit blik of pot.75gr.bloem 3 dl melk 3 eieren 120gr.suiker 2 zakjes vanillesuiker 1 mespunt zout 1 zoetzure appel 1.theelepeltje kaneel boter voor de vorm.
- Nederlands Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-04-2002Nederlands Nagerecht30-60 min.
Clafoutis
Lekker op een warme zomerse dag!
4 eieren, 150 gr suiker, Snufje zout, 50 gr gemalen amandelen, 2 eetlepels tarwebloem, 100 gr crème fraîche, 1 dl melk, 350 gr kersen, ontpit of ander zacht fruit
- Frans Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op10-11-2013Frans Nagerecht30-60 min.
- Eigen recept
clafoutis
- 0-10 min.
- Geplaatst op09-08-20090-10 min.
Clafoutis
Eierkoek met kersen
500 gr ontpitte kersen, 3 eieren, 2 1/2 el poedersuiker, 4 el bloem, 2 dl melk, boter om in te vetten
- Frans
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-06-1999Frans30-60 min.
Clafoutis
Kersensouffle
500 gr.donkere kersen,4 el.bloem,8 el.suiker, snufje zout,3 eieren,3 dl.melk,poedersuiker, boter
- Frans Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-02-2004Frans Nagerecht30-60 min.
clafoutis
Een heerlijke desserttaart. Traditioneel met kersen, maar ook erg lekker met perziken.
5-6 perziken, 80 gram suiker, * 1/2 theelepel vanillesuiker, * 100 gram gezeefde bloem, * 3 grote eieren of 4 kleine eieren, * 25 dl. melk, * 'n snufje zout
- Frans Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op16-08-1999Frans Nagerecht30-60 min.
Clafoutis .
- 75 gr bloem - 50 gr griessuiker - 1 snuifje zout - 2 kleine eitjes - 2 dl melk - 10 gr boter - 200 gr gemengd fruit: kersen, kiwi's, pruimen, sinaasappelen, kaki's- Bloemsuiker .
- Frans
- 0-10 min.
- Geplaatst op31-07-2003Frans0-10 min.
Clafoutis
100 g gerookte spekblokjes, 200 g harde hollandse geitenkaas (geraspt), 1 ui, 1 courgette, 1 aubergine, 1 prei, 1 grote vleestomaat, 2 tl provencaalse kruiden, 75 g bloem, 3 eieren, 2,5 dl melk, peper, zout, 1 el olie
- Frans
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-04-2000Frans30-60 min.
Clafoutis
Heerlijk Frans nagerecht, makkelijk en snel te maken. Ook lekker als tussendoortje.
50 gr. boter, 4 eieren, 75 gr. basterdsuiker, 100 gr. bloem, 0,5 theelepel zout, 0,5 liter melk, poedersuiker, Voor kersenclafoutis: 500 gr. zwarte kersen halve dl. kirsch., I.p.v. kersen: appel kaneel rum. Of ander fruit.
- Frans Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op16-02-2000Frans Nagerecht0-10 min.
clafoutis
Wereldberoemd en erg lekker...
500 tot 600 gr. kersen (uitgelekt), 150 gr. Honig cakaemeel, 150 gr. suiker, 100 gr. boter (kamertemp.) 2 middelgrote eieren, 2 el. rum of cognac, 3 tot 4 el. poedersuiker, 2 el melk.
- Frans Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-01-2002Frans Nagerecht30-60 min.
Clafoutis 2.
De 'echte' clafoutis komt van oorsprong uit de Franse streken Limousin en Auvergne en wordt daar altijd gemaakt met kersen, maar in de rest van Frankrijk wordt ook wel ander fruit gebruikt. Een clafoutis is geen echte taart en lijkt eigenlijk nog het meest op een veredelde pannenkoek. Clafoutis wordt lauwwarm gegeten en in Frankrijk geserveerd als nagerecht.
500 gram zoete zwarte kersen-eventueel: 2 - 3 eetlepels Kirsch, , voor het beslag:, 75 gram suiker, , 3 eieren, 125 gram bloem, , 1/4 theelepel zout, 1/4 liter melk, , , verder (om de clafoutis te bestrooien):, , circa 2 eetlepels poedersuiker., , ,
- Frans Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op31-07-2003Frans Nagerecht10-20 min.
Clafoutis met kersen
Boter, 250 g kersen (eventueel uit pot), 80 g bloem, 20 g poedersuiker, 1 ei, 1 dl halfvolle melk, 1 el kristalsuiker,
- Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op16-05-2005Nagerecht30-60 min.
Clafoutis van pruimen
Recept van het niet meer bestaande restaurant le grand comptoir in paris uit de jaren 50
100 gram bloem,100 gram suiker 4 eieren,2 kleine kopjes gekookte melk, 2eetlepels rum 6 eetlepels boter, 600gram pruimen en wat poeder suiker,
- Frans
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-01-2004Frans30-60 min.
Perzik-Aardbei clafoutis
Kersenclafoutis is voor de Fransen wat appeltaart voor Nederlanders is; een heerlijke klassieker en een traditioneel Frans nagerecht. Het is een soort luchtig gebak met een heerlijke amandelsmaak en je kunt hem maken met allerlei zomerfruit. Deze versie is met perzik en aardbei gemaakt, maar met abrikoos, pruim, banaan, blauwe bessen, frambozen, appel of kersen kan natuurlijk ook. Met room, champignons, spekjes en kaas zou je ook een hartige variant kunnen maken. Omdat het beslag vrij dun is (lijkt op pannenkoekbeslag), wordt dit recept in een schaal en niet in een springvorm gebakken. Het is ook nog eens een heel makkelijk recept. Gebaseerd op een recept van Gordon R.
50 gram amandelmeel of gemalen witte amandelen, 15 gram bloem, 2 eieren, 3 eierdooiers, 70 gram rietsuiker, 10 gram stevia (poeder, uit pot), flinke mespunt (zee)zout, 250 ml slagroom, 1 theelepel amandelextract, 300 gram fruit naar wens, schoongemaakt en in stukjes, boter en poedersuiker voor de schaal of bakvorm
- Frans Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-08-2014Frans Nagerecht30-60 min.
-
clafoutis
van han2000 , 3 recepten, 0 volgers