Appel-kwarktaart uit de oven
Deze super-lekkere appel-kwarktaart heb ik al heel vaak gebakken. De taart is altijd een succes. Het is een kwarktaart die wordt gebakken. Een recept uit "Bak met plezier, nr.8" van Oetker.
Ingrediënten 12 personen
Deeg:, 250 gr bloem -, mespunt bakpoeder - , 100 gr witte basterdsuiker - 1 zakje vanillesuiker - mespunt zout - , 2 druppels citroenaroma - , 125 gr harde boter in stukjes, Vulling:, 225-250 gr magere kwark - , 120 gr witte basterdsuiker - , 4 eetl maizena - , 4 druppels citroenaroma - , sap van 1 citroen - , 4 eieren - , 1/4 ltr slagroom - , 2 zakjes vanillesuiker - paneermeel of amandelschaafsel, Garnering:, 500 gr Elstar appelen - , 3 el suiker - , 1 theelepel kaneel - , Voor het glaceren:, 1 zakje Taartina (helder) of verwarmde abrikozenjam -, 250 ml appelsapVoorbereiding
Bloem met bakpoeder zeven. Samen met alle overige ingrediënten voor het deeg tot een samenhangend deeg kneden. Deeg plm. 1 uur laten rusten in de koelkast. Voor de vulling: kwark, suiker, citroenaroma, citroensap, maïzena en eieren goed met elkaar vermengen. Slagroom met vanillesuiker stijf kloppen en voorzichtig door kwarkmengsel spatelen. Appels schillen, in vieren snijden en klokhuis verwijderen. In dunne plakjes snijden. Suiker en kaneel door elkaar roeren.
Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 190 graden. Bodem en zijkant vorm bekleden met het deeg. Bestrooien met wat paneermeel of amandelschaafsel. Hierover het kwarkmengsel schenken. Appelplakjes erover verdelen en bestrooien met kaneel- suikermengsel. Taart iets onder het midden in de oven 60-70 minuten bakken. Taartina volgens aanwijzing op pakje met de appelsap bereiden en de taart hiermee bestrijken.(Of geen taartina, maar verwarmde abrikozenjam gebruiken, ook heel lekker!)