Chocoladetaart
Een lekkere taart, eenvoudig te bereiden. Altijd goed.
*200 gr. bittere Chocolade (cacaogehalte minstens 70 %), in stukjes *200 gr. ongezouten Roomboter *300 gr. fijne Kristalsuiker *6 Eieren *100 gr. Bloem
1. Breng in een grote pan water aan de kook, zet het vuur laag en hang hierin een kleinere pan. De bodems mogen elkaar niet raken !. Lat in de kleinere pan de chocolade met de boter, al roerend, smelten. Verwarm intussen de oven op 180 graden. 2.Meng in een andere kom de suiker, met de eieren en de bloem. Schep er het vloeibare chocolade-mengsel voorzichtig door, meng en doe het geheel over in de springvorm. Zet de taart vevrolgens een 40-tal. min. in de oven. Smakelijk !
- Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op13-10-2007Nagerecht10-20 min.
Jamie Olivers Chocoladetaart met twee soorten noten
Jamie Oliver zei hierover: "Dit is de lekkerste chocoladetaart met noten die er is. Als hij een dag oud is, moet je eens proberen hem op wat ijs te kruimelen, met een beetje espresso erover. Ik bak deze taart altijd in een bak- of springvorm, of ik maak kleintjes, in de vormpjes die voor pasteitjes gebruikt worden. Maar je kunt er elke goed ingevette en met bloem bestrooide taartvorm voor nemen."
Boter om in te vetten; bloem; 150 g geschaafde amandelen; 150 g fijngemalen walnoten; 300 g chocolade; 1 volle theelepel cacaopoeder; 250 g boter; 100 g kristalsuiker; 6 grote scharreleieren, gesplitst; zout
- Engels
- 60-120 min.
- Geplaatst op05-02-2003Engels60-120 min.
chocoladetaart
Een eindeloze chocoladetaart waar tenminste chocola in zit.
360 gram pure chocolade in stukjes,150 gram boter, 150 gram suiker, 6 gescheiden eieren, 50 gram gezeefde bloem., Voor de glazuur: 100 gam pure chocolade geschaafde chocolade, ,
- Frans
- 60-120 min.
- Geplaatst op22-01-2000Frans60-120 min.
Witte chocoladetaart met aardbeien
- 115 gram witte chocolade, in stukjes, - 120 ml slagroom- 1 eetlepel rum of vanille-essence- 115 gram boter- 175 gram suiker, - 3 eieren- 225 gram bloem- 2 theelepels bakpoeder- Snufje zout, - 675 gram aardbeien, in plakjes- 1 hele aardbei, ter garnering- 7,5 deciliter slagroom, - 2 eetlepels rum of aardbeienlikeurVoor de moussevulling:- 250 gram witte chocolade, in stukjes, - 3,5 deciliter slagroom-2 eetlepels rum of aardbeienlikeur,
- Nederlands Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op06-10-2005Nederlands Nagerecht20-30 min.
Chocoladetaart
Heel luchtige cakeskes
125gr chocolade (melk-puur), 125 gr boter, 125 gr kristalsuiker, 50 gr bloem, 3 eieren
- Belgisch Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-01-2001Belgisch Nagerecht20-30 min.
Kladdkaka (smeuige chocoladetaart)
Een smeuige, heerlijke en zeer simpele chocoladetaart.
200 gr. blok donker chocolade, 100 gr. roomboter, 2 dl suiker, 4 eieren, 1 theel. bakpoeder, 2,5 dl. bloem.
- Scandinavisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op19-09-2006Scandinavisch20-30 min.
- Eigen recept
Chocoladetaart
Ik vond het recept van chocoladetaart op smulweb (van "dupke"). Ik heb het uitgebreid met een laagje creme beurre en afgestreken met chocoladeglazuur.
Voor de Chocoladetaart, , 125 g Bloem, 125 g Boter, 250 g Suiker, 1 plak chocolade, 4 eieren (witten en dooiers scheiden), 1/2 zakje gist, , Voor de creme beurre, eidooier, suiker, boter, sterke koffie, de verhouding is ongeveer: 1 eidooier, 30 g suiker, 70 g boter, heel klein beetje koffie., , Chocoladeglazuur, melk of room, chocolade (puur), beetje water, ,
- Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-11-2008Nagerecht20-30 min.
Chocoladetaart
Bram Bokkepoots chocoladecake uit het boek Mathilda van Roald Dahl. Errug lekker.....
Voor de chocoladecake: 6 eieren - 225 gram pure chocolade - 170 gram boter - 225 gram poedersuiker - 4 eetlepels bloem, Voor het chocoladeglazuur: 225 gram pure cholcolade - 225 gram creme fraiche
- 60-120 min.
- Geplaatst op31-10-200060-120 min.
Chocoladetaart
Mijn man is een echte 'Choco-holic'. Hij is vooral gek op deze chocoladetaart. Hoewel je deze taart prima bij de koffie of thee kunt serveren, komt hij bij ons meestal op tafel na een heerlijk etentje.
125 gram boter, op kamertemperatuur, 185 gram chocolade (liefst puur, van een goede kwaliteit), 100 gram bitterkoekjes, 150 gram (fijne) suiker, 4 grote eieren, cacaopoeder, boter om in te vetten,
- Nagerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op13-07-2004Nagerecht60-120 min.
Chocoladetaart
Chocoladetaart, 200 gram pure chocolade, 200 gram melk chocolade, 180 gram roomboter, 180 gram suiker, 6 eieren, 75 gram bloem, Voor het glazuur, 20 g boter, 75 gr donkere chocolade, 25g chocolade met nootjes, 2 zakjes vanillesuiker
- Amerikaans Nagerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op06-12-2006Amerikaans Nagerecht60-120 min.
Chocoladetaart
200 gr suiker, , 150 gr zelfrijzende bloem, , 150 gr boter, , 6 eieren, , 3 el cacaopoeder, , 75 gr pure chocolade, , 3 eiwitten, , 3 el suiker, , 2 pakjes chocoladecouverture., ,
- Belgisch Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op20-11-2004Belgisch Nagerecht10-20 min.
Chocoladetaart
Chocoladetaart, ook heerlijk als dessert met een bolletje ijs.
135g boter185g chocolade(puur of melk)van goede kwaliteit100g bitterkoekjes150g fijne tafelsuiker4grote eierencacaopoeder of poedersuikermascarpone of slagroom.
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op05-02-2005Nederlands60-120 min.
Chocoladetaart
Deze o-zo-heerlijke taart kun je het beste even een dag van te voren maken.
Ingredi?nten voor de bodem:, 1 rol digestive koekjes, 100 gram suiker, 200 gram boter, Ingredi?nten voor de vulling:, 125 gram witte basterd suiker, 3 eieren, 3 ei dooiers, 350 gram boter, 450 gram donkere chocolade
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-01-200620-30 min.
- Eigen recept
Chocoladetaart
Een feestelijke taart voor verjaardagen, feestdagen of zo maar.
, 125 g Bloem, 125 g Boter, 250 g Suiker, grote plak chocolade, 4 eieren (witten en dooiers scheiden), 1/2 zakje gist, voor de crème beurre:, 100 g boter, 2 eidooiers, 45 g suiker, heel sterke koffie, , voor de chocoladelaag:, chocola, kookroom, boter,
- Nederlands Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op24-12-2008Nederlands Nagerecht30-60 min.
Chocoladetaart
Een chocoladetaart van patissier Pierre Herme
250 g chocolade (Guanaja de Valrhorna of desnoods Lindt), 250 licht gezouten boter op kamertemperaruur, 200 gram suiker, 4 grote eieren, 70 g bloem
- Frans Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-04-2004Frans Nagerecht30-60 min.
Chocoladetaart
10 g boter voor insmeren van de springvorm, 125 g boter, 185 g chocolade (puur of melk, van goede kwaliteit), 100 g bitterkoekjes, 150 g fijne tafelsuiker, 4 grote eieren, cacaopoeder of poedersuiker, mascarpone of slagroom.
- Nagerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op28-11-2004Nagerecht60-120 min.
CHOCOLADETAART
Heerlijke chocolade-fudge taart met gekarameliseerde pecannoten en kaneelroom
* voor de fudge:, 250 gr. pure chocolade / 125 gr. boter of margarine / 4 eieren / 100 gr. bruine basterdsuiker / 100 gr. zelfrijzend bakmeel, , * voor de karamelnoten:, 150 gr. pecannoten / 1/2 eetl. zonnebloemolie / 150. gr. suiker, , * voor de kaneelroom:, 200 ml. slagroom / 2 eetl. suiker / 2 theel. kaneel / cacaopoeder,
- Internationaal
- 30-60 min.
- Geplaatst op14-11-2004Internationaal30-60 min.
Chocoladetaart
Heerlijke schocoladetaart met noten
- 200 g boter, - 300 g pure chocolade, - 100 g melkchocolade, - 4 eieren, - 200 g donkere basterdsuiker, - 1/2 tl zout, - 150 g zelfrijzend bakmeel, - 200 g pecan- of walnoten, - 125 ml slagroom
- Amerikaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-03-2005Amerikaans30-60 min.
chocoladetaart
225gr pure chocolade / 170gr boter / 225gr poedersuiker /4 eetl bloem / 6 eieren
- Internationaal Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-11-2004Internationaal Nagerecht30-60 min.
Chocoladetaart
- 200 gram boter, - 200 gram pure chocolade, - 400 gram basterdsuiker, - 4 geklopte eieren, - 200 gram bloem, - 1 theelepel bakpoeder, - 200 gram gehakte wlanoten, - zout
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-07-2003Nederlands30-60 min.
Chocoladetaart
Voor 8 porties, 150 kcal en 0,2 gr voedingsvezel per portie (V) = Een recept met een laag vetgehalte (minder dan 30% van de kilocalorieen). (N) = Een recept met een laag natriumgehalte (minder dan 400 mg natrium)
100 gr patentbloem, 1 theel bakpoeder, 4 eieren (op kamertamperatuur), 70 gr kristalsuiker, 2 1/2 dl magere yoghurt, 1 zakje mix voor chocoladepudding (Saroma),
- Slanke keuken
- 20-30 min.
- Geplaatst op01-12-1999Slanke keuken20-30 min.
chocoladetaart
Eindelijk een chocoladetaart die vlug klaar is.
175 gr. bloem, 1 zakje bakpoeder, 150 gr. poedersuiker, 4 eieren, 200 gr. room, 75 gr. gesmolten boter, 150 gr. gesmolten chocolade, 15 gr. boter en 15 ml. paneermeel voor de vorm
- Belgisch
- 10-20 min.
- Geplaatst op22-01-2002Belgisch10-20 min.
Chocoladetaart
Heerlijke chocoladetaart met een beetje zachte binnenkant.
- 200 gram pure chocolade, - 200 gram suiker, - 200 gram boter (op kamertemperatuur of iets gesmolten), - 100 gram bloem, - 5 grote eieren
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-05-201230-60 min.
Chocoladetaart
- Slanke keuken
- 0-10 min.
- Geplaatst op19-01-2011Slanke keuken0-10 min.
Chocoladetaart
Makkelijk te maken
10 gr boter voor insmeren springvorm, 125 g boter, 185 g chocolade (puur of melk), 100 g bitter koekjes, 150 g fijne tafelsuiker, 4 eieren, cacaopoeder of poedersuiker, mascarpone of slagroom.
- Internationaal
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-10-2004Internationaal20-30 min.
Chocoladetaart
Chocoladetaart met cranberries en gemengde noten
Roomkaasbeslag, 125 gr ricotta, 50 gr monchou, 2 zakjes vanillesuiker, 1 ei, 1 eetlepel creme fraiche, 1 eetlepel bloem, zeef, , beslag, , 200 gr extra pure chocolade, 250 gr roomboter, 50 gr extra pure chocolade met noten, fijngehakt, 3 eieren, 1 eierdooier, 300 gr witte basterdsuiker, 75 gr bloem, 60 gr cacaopoeder, 1/2 theelepel bakpoeder, 100 gram cranberries,
- Amerikaans
- 60-120 min.
- Geplaatst op21-08-2011Amerikaans60-120 min.
chocoladetaart
Van mijn vader kreeg ik het recept van deze overheerlijke chocoladetaart
50 gram cacao, 3 eieren, 1 pakje roomboter, 2 pakjes bicuit, 3 ons basterdsuiker.
- Internationaal
- 0-10 min.
- Geplaatst op15-09-2001Internationaal0-10 min.
Chocoladetaart
Machtig lekker gebak.
300 gram pure chocolade (4 repen van 75 gram) 2 pakken lange vingers 125 gram bruine suiker 2 pakjes vanille suiker 125 gr bloem 150 gram boter 3 eieren,
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op17-01-1999Nederlands60-120 min.
Chocoladetaart
Kijk uit... eet niet je vingers erbij op.
125 gr boter, 185 gr chocolade (puur of melk, van goede kwaliteit), 150 gr bitterkoekjes, 150 gr fijne tafelsuiker, 4 grote eieren, cacaopoeder of poedersuiker
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op19-03-2006Nederlands60-120 min.
Chocoladetaart
Recept van de chocoladetaart van 'Het Oude Spoorhuis'.
500 gram pure chocolade150 gram ongezouten boter6 eieren2 eetlepls suiker1 eetlepel bloem
- Nederlands Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op19-11-2002Nederlands Nagerecht30-60 min.
Chocoladetaart
Een lekkere zachte chocoladetaart als nagerecht met een lekker bolletje ijs !
150 gr extra bittere chocolade, in stukjes, 150 gr roomboter, 4 eieren, 1 1/2 el bloem, 170 gr fijne kristalsuiker, beetje zout ( zeezout ), poedersuiker
- Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-04-2006Nagerecht20-30 min.
Chocoladetaart
Dit is de lekkerste chocoladetaart met noten die er is. Als hij een dag oud is moet je eens proberen hem op wat ijs te kruimelen, met een beetje espresso erover. Ik bak deze taart altijd in een bak-of springvorm, of ik maak kleintjes, in de vormpjes die voor pasteitjes gebruikt worden. Maar je kunt er elk goed ingevette, en met bloem bestrooide taartvorm voor nemen.
Boter om in te vetten, bloem, 150 gram geschaafde amandelen, 150 gram fijngemalen walnoten, 300 gram chocolade, 1 volle theelepel cacaopoeder, 250 gram boter, 100 gram kristalsuiker, 6 grote scharreleieren, gesplitst, zout.,
- Engels
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-11-2002Engels20-30 min.
Chocoladetaart
Lekkere taart, ook lekker als toetje
150 gr pure chocolade, 3 eieren, 1 snuifje zout, 100 gr fijne suiker, 75 gr boter, 75 gr bloem, 1/2 zakje bakpoeder, Glazuur :, , 150 gr chocolade, 100 gr room,
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-11-1999Nederlands30-60 min.
Chocoladetaart
Chocoladetaart met simpele ingredienten en snel gemaakt.
75 gram koekjes, 60 gram boter, 2 eetlepels suiker, 225 gram verse roomkaas, 5 eetlepels chocoladepasta of -saus, 0,25 liter slagroom
- 10-20 min.
- Geplaatst op24-01-200210-20 min.
chocoladetaart
Heerlijke chocoladetaart
* 125 gr boter, * 150 gram chocolade, * 1 banaan, * 4 eiren, * snufje zout, * 200 gram suiker, * 125 gram zelfrijzend bakmeel, * 4- 5 el cacoapoeder
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-09-200730-60 min.
Chocoladetaart
Deze overheerlijke chocoladetaart is nog lekkerder met slagroom en een handvol verse frambozen.
1 portie zandgebak (zie artikel), 150 gram pure chocolade, 150 gram ongezouten boter, in blokjes, 4 eieren, 200 gram suiker, 75 gram bloem, cacaopoeder, om te bestuiven
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-03-200430-60 min.
Chocoladetaart
Chocoladetaart
300gr. pure chocolade in kleine stukjes, 100gr. witte chocolade, 200gr. boter op kamertemperatuur, 100gr. suiker, 3 eieren, 2 bastognekoeken verbrokkeld, 150gr. zelfrijzend bakmeel, 200ml. sinaasappelmarmelade, 75ml. slagroom,
- 60-120 min.
- Geplaatst op04-07-200760-120 min.
chocoladetaart
Verbluffend lekker en snel klaar: met chocolade, sinaasappellikeur en bitterkoekjes!
300 gram amaretti's (kleine Italiaanse bitterkoekjes), verkruimeld6 eetl. sinaasappellikeur500 gram bittere chocolade, in stukjes125 gram zachte boter of margarine2 grote eierdooiers3 1/4 dl slagroompoedersuiker
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-08-2002Nederlands30-60 min.
Chocoladetaart
Lekker taart voor de "chocojunks" onder ons.
* 150 gr. boter, * 200 gr. basterdsuiker, * 1 snufje zout, * 1 zakje vanillesuiker, * 6 eieren, * 200 gr. melkchocolade, * 125 gr. gemalen amandelen, * 125 gr. paneermeel, * 1 theel. bakpoeder, * 200 gr. poedersuiker, * 2 eetl. kirch, * 30 gr. cacao
- 60-120 min.
- Geplaatst op18-07-200160-120 min.
Chocoladetaart
Warm of koud een lekkernij bij de high tea
450 gr suiker, 1 1/4 kop bloem, 1 kop zelfrijzend bakmeel, 1/2 kop cacaopoeder, 1/2 tl zuiveringszout, 4 geklopte eieren, 2,5 dl karnemelk, 1 tl vanille essence, snufje zout, 300 gr gesmolten boter, 300 gr pure chocolade in stukjes, witte chocola ter garnering, , GLAZUUR:, 200 gr pure chocolade, 0,7 dl room
- Engels
- 60-120 min.
- Geplaatst op30-07-1999Engels60-120 min.
Chocoladetaart
Verbluffend lekker en snel klaar
300 gram amaretti's, verkruimeld, 6 el. sinaasappellikeur, 500 gram bittere chocolade, in stukjes, 125 gram zachte boter, 2 grote eidooiers, 3? dl. slagroom, poedersuiker
- Nederlands Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op09-10-2000Nederlands Nagerecht30-60 min.
-
warme chocoladetaartje
van cheyenne2122 , 5 recepten, 0 volgers
-
Witte chocoladetaart
van morganars , 3 recepten, 0 volgers
-
chocoladetaart
van mobiel_1355859976 , 1 recepten, 0 volgers
-
chocoladetaart
van maartenpostma , 1 recepten, 0 volgers
-
chocoladetaart
van joky18 , 1 recepten, 0 volgers