- Eigen recept
Overheerlijke, anders dan anders Italiaanse ovenschotel
Één van de lekkerste ovenschotels die ik ken en ook nog eens boordevol groenten en dus vitamines! Geïnspireerd door Rudolph van Veen, maar met een compleet eigen uitvoering genieten van alle lekkere smaken die Italië in zich heeft!
- 2 mooie, ongepaneerde, varkensschnitzels - 1 pakje gezeefde tomaten of 1 blikje tomatenblokjes, net hoe grof/fijn je de saus wilt hebben - 1 grote courgette - 1 zak verse spinazie - 2 grote of 4 kleine teentjes knoflook - 1 grote of 2 kleine sjalotjes - 1 bol mozzarella - flink wat vers geraspte Parmezaanse kaas of oude Pecorino - een handje vol verse basilicum - gedroogde Italiaanse kruiden, peper en zout naar smaak (genoeg om het bovenste laagje in je ovenschotel te vormen)
Bak de schnitzels in wat olijfolie om en om mooi bruin. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn, omdat ze later nog in de oven gaan. Haal ze uit de pan en leg ze alvast klaar in de ovenschotel. Verwarm de oven voor op 150 graden. Snijd de sjalotjes en knoflook fijn en de courgette in blokjes (ongeveer dobbelsteengrootte). Haal eventueel wat grove steeltjes van de spinazieblaadjes, die zijn nogal taai als je aan het eten bent. Snijd de mozzarella in plakken.
Fruit in het overgebleven bakvet van de schnitzels (niet weggooien dus, zit veel te veel smaak aan!!) eerst de sjalotjes kort aan en doe daarna de knoflook erbij. Als ze beiden een beetje kleur hebben, doe je er de courgetteblokjes bij. Bak deze even op hoog vuur mee. Als de courgettes een mooi bruin kleurtje hebben, zet dan het vuur op halve hoogte. Doe handje voor handje de spinazie in de pan erbij, zodat het de kans krijgt om te slinken. Als laatste giet je er de gezeefde tomaten/tomatenblokjes bij en laat je alles even goed doorwarmen. Zet het vuur uit en roer er de in stukjes gescheurde basilicumblaadjes doorheen. Leg de plakken mozzarella op de schnitzels in de ovenschotel en giet er daarna de saus overheen. Als laatste bedek je alles met een mooie laag geraspte kaas en zet je de ovenschotel zo`n 10 minuten in de oven. Na 10 minuten kun je er nog voor kiezen om even de grill aan te zetten, zodat je een mooi krokant laagje op je schotel krijgt. Haal eerst de schnitzel met de mozzarella onder de saus vandaan, leg deze op een bord en schep daarna rijkelijk de saus er overheen. Garneer eventueel met nog wat vers geraspte kaas en basilicumblaadjes.
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-08-2012Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
Pikante kip (dit is een slank recept)
Dit is een heerlijk pittig kipgerecht. In het (oorspronkelijk Engelse recept ) staat; "De zalige marinade maakt dat de kip een gouden korstje krijgt en bij het proeven van de binnenkant zal het water in je mond komen het is zacht en pittig!" Wauw! En omdat ik las dat het maar 210 cal. p.p.. heeft moest ik het natuurlijk proberen! Je kunt dit nog pittiger maken als je wat chili of andere pittige kruiden toevoegt maar voor ons is het pittig genoeg. Vandaag (11.01.2012) weer eens gemaakt, de marinade was vrij dik, waarschijnlijk door de mosterdpoeder die ik gebruikt heb (schoot wat uit met de lepel) maar de smaak was perfect dus de volgende keer leng ik het wat aan met water. Tip De marinade heb ik gemaakt voor 2 dikke kipfilets (bij elkaar 550 gram). Heb je 4 flinke filets maak dan een dubbele hoeveelheid marinade.
De maten zijn afgestreken eetlepels (Maar ik heb behoorlijk grote eetlepels), 1 el hot curry poeder, 1 el gemberpoeder, 1 el Gemalen komijn (djinten)., 1 halve el pittige mosterd (of 1 tl mosterdpoeder), 2 el. Abrikozenjam, 5 -6 el. Worcestershire sauce (inderdaad zoveel maar je kunt minder nemen), 3-4 el. Citroensap, 2 -3 el. tomatenpuree., Vers gemalen zwarte peper (± 2 tl), 2 -4 tenen knoflook uitgeperst (meer of minder naar smaak ik nam er 4), 2 el. zonnebloem of olijfolie (of van beiden 1 el), 4 kipfilets, Eventueel zout
- Engels Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op05-02-2006Engels Hoofdgerecht30-60 min.
*Jamie Oliver's Toffee Appeltaart
Een fantastisch dessert waar je nooit genoeg van krijgt. De combinatie van toffee en appel is klassiek, maar je kunt het ook met peren, bananen of zelfs aardbeien proberen.
- 1 stokje vanille, - 120 gr boter, - 100 gr poedersuiker, - 1 snufje zout, - 250 gr bloem, - 1/2 stuk citroenrasp, - 2 stuks eierdooiers, - 2 el melk, - 2 blikken gecondenseerde melk, - 4 appels,
- Engels Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op26-07-2005Engels Nagerecht> 120 min.
taai taai
SINTERKLAAS LEKKERNIJ
330 gram vloeibare honing, 1/2 ei, 300 gram bloem, 12 gram bakpoeper, 10 gram speculaaskruiden.
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-05-1999Nederlands20-30 min.
Taai Taai
Heerrrrrlijke Taai Taai
250 g bloem, 100 g honing, 1 eetlepel stroop, 1/2 theelepel zout, 1/2 theelepel potas (kalium carbonaat), 3 theelepels kaneelpoeder, 1 theelepel gemalen anijs, 1 theelepel gemalen nootmuskaat, 1 thl kruidnagelpoeder
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-10-2003Nederlands30-60 min.
Taai Taai
Lekkere taai
Meng 300 gram honing met een half ei Kneed dit met 300 gram gezeefde bloem, 12 gram bakpoeder en 10 gram speculaaskruiden tot een soepel deeg. Laat het deeg minstens 12 uur rusten. Rol het deeg uit tussen twee ingevette vellen bakpapier (tot het ca. 1 cm dik is) en steek er vormpjes uit Bak het 15 tot 20 minuten op 200 graden in een voorverwarmde oven., ,
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op01-12-2001Nederlands10-20 min.
taai taai
De enige echte taai taai om zelf te maken
·250 gram bloem, ·100 gram honing, ·1 eetlepel schenkstroop, ·½ theelepel zout, ·½ theelepel bakpoeder, ·3 theelepels kaneelpoeder, ·1 theelepel anijs, ·1 theelepel nootmuskaat, ·1 theelepel kruidnagelpoeder.,
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-10-200730-60 min.
Taai Taai
Sinterklaas
250 gr dunne honing, 1 ei, 250 gr zelfrijzend bakmeel, 1 el speculaas- of koekkruiden, 1 tl gemalen anijszaad, 1 snufje zout
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-10-2001Nederlands20-30 min.
taai taai
Taai taai kun je heel best zelf maken hier een goed recept
300 gram honing, een half ei, 300 gram gezeefde bloem, 12 gram bakpoeder, 10 gram speculaaskruiden, twee ingevette vellen bakpapier,
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-11-200630-60 min.
Taai taai
Lekkere taai taai poppetjes
250 gram bloem, 100 gram honing, 1 eetlepel stroop, 3 theelepels kaneelpoeder, 1 theelepel gemalen anijs, 1 theelepel gemalen nootmuskaat, 1 theelepel kruidnagelpoeder, ? theelepel potas (kaliumcarbonaat), ? theelepel zout.,
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-11-2003Nederlands20-30 min.
taai taai
250 gram bloem, 100 gram honing, 1 theelepel schenkstroop, 1/2 theelepel zout, 1/2 theelepel bakpoeder, 3 theelepels kaneel, 1 theelepel anijs, 1 theelepel nootmuskaat, 1 theelepel kruidnagel poeder, boter voor het invetten van de bakplaat,
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-10-2004Nederlands20-30 min.
Taai Taai
Wie heeft dit niet in zijn/haar schoen gehad?
275 gr zelfrijzend bakmeel, 125 gr honing, 1 eetlepel schenkstroop, 1/2 theelepel zout, 3 theelepels kaneel, 1 theelepel anijs, 1 theelepel nootmuskaat, 1 theelepel kruidnagelpoeder
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op31-08-1999Nederlands30-60 min.
Taai Taai
700 gr.volkorenmeel- 1/2 eetl. zuiveringszout (drogist)- 450 gr. half gekristalliseerde honing -, , 200 ml. karnemelk (150 ml. bij gebruik bloem)- 2 eieren (100 gr.)- 1 mespunt zout -, , 1 1/2-2 eetlepels anijszaad .,
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op09-11-2003Nederlands0-10 min.
Taai Taai
330 gram vloeibare honing, 1/2 ei, 300 gram bloem, 12 gram bakpoeper, 10 gram speculaaskruiden.
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op01-10-2002Nederlands20-30 min.
Taai Taai
Maak ze nu zelf... Klik hier voor het recept
330 gram vloeibare honing, 1/2 ei, 300 gram bloem, 12 gram bakpoeder, 10 gram speculaaskruiden
- Internationaal
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-02-2004Internationaal30-60 min.
Taai taai
De Beroemde sinterklaas koekjes...ik vind ze het hele jaar door lekker, dus in de zomer maak ik ze zelf.
Ingredienten:, 500 gr roggebloem, 250 gr tarwebloem, 1/4 l water, 250 gr honing, 20 gemengde bakkruiden (koriander, kaneel, enz....), 1 mespunt gemberpoeder, 1/2 theelepel spuitwater soda, 150 suikerstroop, 1 1/2 theelepel anijspoeder, 1/8 l botermelk, olie, melk,
- 30-60 min.
- Geplaatst op17-08-200230-60 min.
Taai Taai
Zie recept
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-09-2000Nederlands30-60 min.
Taai taai
250 gram bloem (8-3/4 oz), 100 gram honing (3-1/2 oz), 1 eetlepel stroop, ? theelepel zout, ? theelepel potasium (kaliumcarbonaat), 3 theelepels kaneelpoeder, 1 theelepel gemalen anijs, 1 theelepel gemalen nootmuskaat, 1 theelepel kruidnagelpoeder, ,
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-11-200130-60 min.
taai taai
300 gram honing, een half ei, 300 gram gezeefde bloem, 12 gram bakpoeder, 10 gram speculaaskruiden,
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-11-2001Nederlands20-30 min.
Taai taai
330 gram vloeibare honing -, 1/2 ei -, 300 gram bloem -, 12 gram bakpoeder -, 10 gram speculaaskruiden, , , ,
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op16-11-2003Nederlands30-60 min.
Taai Taai
Een Sint-Nicolaas lekkernij. Heel leuk om met de kinderen te maken.
250 gr bloem, 100 gr honing, 1 eetl stroop, ? theel zout, ? theel potas (dit wordt ook wel kaliumcarbonaat genoemd), 3 theel kaneelpoeder, 1 thee gemalen anijs, 1 theel gemalen nootmuskaat, 1 theel kruidnagelpoeder.,
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op26-10-2004Nederlands30-60 min.
Taai taai
VERSE KAN NIET
330 gram vloeibaren honing,1/2 losgeklopt ei,300 gram bloem,10 gram speculaaskruiden
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op23-10-2003Nederlands10-20 min.
Taai taai
250 g bloem, , 100 g honing, , 1 eetlepel stroop, , 1/2 theelepel zout, , 1/2 theelepel potas (kalium carbonaat), , 3 theelepels kaneelpoeder, , 1 theelepel gemalen anijs, , 1 theelepel gemalen nootmuskaat, , 1 thl kruidnagelpoeder .,
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op03-11-2004Nederlands10-20 min.
Taai taai
250 gram bloem - 100 gram honing - 1 eetlepel schenkstroop - 1/2 theelepel zout - 1/2 theelepel bakpoeder - 3 theelepels kaneelpoeder - 1 theelepel anijs - 1 theelepel nootmuskaat - 1 theelepel kruidnagelpoeder,
- Spaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op14-11-2004Spaans30-60 min.
Taai taai
330 gram vloeibare honing, 1/2 ei, 300 gram bloem, 12 gram bakpoeder, 10 gram speculaaskruiden
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-11-2006Nederlands20-30 min.
Taai Taai
250 gr bloem, 100 gr honing, 1 eetl stroop, ? theel zout, ? theel kaliumcarbonaat, 3 theel kaneelpoeder, 1 theel anijspoeder, 1 theel gemalen nootmuskaat, 1 thl kruidnagelpoeder, , Verwarm de honing zachtjes en roer er de stroop door., Zeef de bloem en meng er de specerijen en het rijsmiddel door., Voeg er de inmiddels afgekoelde honing en stroop bij en kneed, het geheel tot een stevig deeg. Rol het deeg uit (onder huishoudfolie), of maak er vormpjes van in een koekplank., Leg het op een met margarine ingevette bakplaat en bak het in een matig, warme /325?F) in circa 25 min. lichtbruin en gaar.,
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-10-200130-60 min.
taai taai
Wat heb je nodig:? 250 gram bloem ? 100 gram honing ? 1 eetlepel stroop ? ? theelepel zout ? ? theelepel potas (dit wordt ook wel kaliumcarbonaat genoemd) ? 3 theelepels kaneelpoeder ? 1 theelepel gemalen anijs ? 1 theelepel gemalen nootmuskaat ? 1 theelepel kruidnagelpoeder
- Spaans
- 0-10 min.
- Geplaatst op22-10-2003Spaans0-10 min.
Taai Taai
SINTERKLAAS
230 gr. bloem, 4 gr. kaneel, 1 gr. gemalen kruidnagel, 2 gr. anijszaad, 100 gr. basterdsuiker, 65 gr. honing, 3 gr. bakpoeder, melk.
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op11-09-2003Nederlands10-20 min.
Taai Taai
300 gram honing, een half ei, 300 gram gezeefde bloem, 12 gram bakpoeder, 10 gram speculaaskruiden, twee ingevette vellen bakpapier,
- 30-60 min.
- Geplaatst op07-04-200230-60 min.
Taai taai
250 gram bloem-, 100 gram honing-, 1 eetlepel stroop-, ? theelepel zout-, ? theelepel potas (dit wordt ook wel kaliumcarbonaat genoemd)-, 3 theelepels kaneelpoeder-, 1 theelepel gemalen anijs -, 1 theelepel gemalen nootmuskaat-, 1 theelepel kruidnagelpoeder.,
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op21-11-2003Nederlands10-20 min.
Taai Taai
Voor 24 stuks.
250 gr. bloemenhoning., 2 eieren., 350 gr. bloem, gezeefd., 1 eetl. kaneelpoeder., 1 theel. kardemom., 1 theel. gemalen nootmuskaat., 1 theel. kruidnagel., 1 theel. bakpoeder., 1 eetl. boter., 3 eetl. appel-kaneelparels (Van Gilse Culisuiker.)
- 10-20 min.
- Geplaatst op23-11-200510-20 min.
sinterklaas: taai taai
300 gr bloem, 12 gram speculaaskruiden, 4 gram bakammoniak, 3 gram bakpoeder, 340 gram honing, een half ei, mespuntje citroenrasp
- Nederlands
- > 120 min.
- Geplaatst op31-10-2000Nederlands> 120 min.
taai taai noten
250 gr vloeibare honing, 1 eetlepel speculaas- of koekkruiden, 1 theelepel gemalen anijszaad, 250 gr gezeefd zelfrijzend bakmeel, 1 ei, , Zout,
- 30-60 min.
- Geplaatst op31-10-200730-60 min.
Sinterklaas: taai taai
Met dank aan Knabbel
230 gr bloem, 4 gr kaneel, 1 gr gemalen kruidnagels, 2 gr gemalen anijszaad, 100 gr bruine basterdsuiker, 65 gr honing, 3 gr bakpoeder, melk naar smaak,
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-08-1999Nederlands20-30 min.
- Eigen recept
Taai taai & pepernoten
Het Sinterklaas snoepgoed ligt al maanden in de winkel en ik weet niet hoe het bij jou eraan toe gaat, maar wij hebben al wat peper- en kruidnoten achter de kiezen. Het lekkerste vind ik de zachte grof gesneden pepernoten die naar anijs smaken. Het leek me leuk om zelf eens pepernoten en taai-taai poppetjes te maken. In de Galeria Kaufhof (een soort Bijenkorf) in Düsseldorf heb ik laatst bovendien een enige koekjesvorm gekocht in de vorm van een taai-taai mannetje die ik meteen heb kunnen gebruiken hiervoor. Voor de pepernoten heb ik kleine koekjesvormen in de vorm van een hartje en bloemetje gebruikt. Dat is weer eens wat anders dacht ik. En in de kast had ik nog wat decoreerstiften liggen. Dit is het resultaat. Je hebt nodig:
350 gram bloem, 225 gram honing, 2 eetlepels schenkstroop, 3/4 theelepel bakpoeder, 2 eieren, 1 eetlepel koekkruiden, 1 theelepel gember, 1 theelepel anijs, snufje zout, optioneel: een (witte) decoreerstift bijv. Dr. Oetker
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-11-2014Nederlands30-60 min.
- Eigen recept
taai taai harten
250 g bloemenhoning 2 eieren 350 g bloem, gezeefd 1 eetlepel kaneelpoeder 1 theelepel kardemom 1 theelepel gemalen nootmuskaat 1 theelepel kruidnagelpoeder 1 theelepel bakpoeder 3 eetlepels appel-kaneel suikerparels (culisuiker)
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-11-200830-60 min.
Sinterklaas: taai taai
Recept gekregen van Knabbel
250 gr bloem, 100 gr honing, 1 eetlepel schenkstroop, 1/2 theelepel zout, 1/2 theelepel bakpoeder, 3 theelepels kaneel, 1 theelepel anijs, 1 theelepel nootmuskaat, 1 theelepel kruidnagelpoeder
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op19-08-1999Nederlands30-60 min.
taai taai met kleuren
Om zelf te maken op bijv. een kinderfeestje of met sinterklaas!
6 taaitaai poppen, 12 zilveren snoepkraaltjes, snoep confetti, en gekleurde gepofte rijstekorrels (of zo iets). ongeveer 100 gr. poedersuiker, evt. natuurlijke kleurstoffen, (te koop bij de natuurvoedingszaak), citroensap/water.
- Kinderkeuken
- 10-20 min.
- Geplaatst op17-09-1999Kinderkeuken10-20 min.
Sinterklaas: taai taai
(taios taios)bron: www.sint.nl
330 gram vloeibare honing, 1/2 ei, 300 gram bloem, 12 gram bakpoeder, 10 gram speculaaskruiden,
- > 120 min.
- Geplaatst op21-11-1999> 120 min.
Taai taai van Sintje
250 gram vloeibare honing - 1 ei = 350 gram bloem - 2 mespuntjes bakpoeder - 1 eetlepel speculaaskruiden - 1 theelepel gemalen anijszaad - 1 ei voor een glimmende kleur
- Spaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op14-11-2004Spaans30-60 min.
Taai taai van Pietje
230 gram bloem - 4 gram kaneel - 1 gram gemalen kruidnagel - 2 gram gemalen anijszaad - 100 gram bruine basterdsuiker - 65 gram honing - 3 gram bakpoeder - melk naar smaak
- Spaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op14-11-2004Spaans30-60 min.