- Eigen recept
Sushi
Één van de bekendste sushi is de Californian Roll, waarbij gebruik wordt gemaakt van verschillende groente als avocado, komkommer en tuinkers, ingerold met wasabi en krab.
125 g sushi rijst 165 g water 50 ml sushi azijn 4 nori vellen 1 avocado 150 g krabsalade (krab of surimi aan gemaakt met 2 el mayonaise en 1 el chilisaus) ¼ komkommer tuinkers sesamzaadjes wasabi sojasaus
Kook de sushi rijst gaar in het water in ca 10 minuten en laat deze uitdampen. Meng de warme rijst met de sushi azijn. Leg op een sushimat een norivel en bedek deze met de rijst. Strooi hier sesamzaadjes over, leg hierop plasticfolie en draai het in z`n geheel om. Leg nu op het norivel de krab, avocado, komkommer, tuinkers en de wasabi. Rol het geheel nu strak op.
- Amerikaans Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op01-08-2009Amerikaans Voorgerecht20-30 min.
Sushi
Eenvoudige sushi met zalm, krab en ei, gemakkelijk zelf te maken.
1 pak sushirijst, snufje suiker, scheutje azijn, 1 pak nori-velletjes, pakje gerookte zalm, crabsticks (surimi), 1 ei, verse bieslook, potje roerbakgember van Royal Mail, sojasaus of plumsauce.
- Japans
- 0-10 min.
- Geplaatst op03-11-1998Japans0-10 min.
Sushi (30 stuks)
Presentatie is in Japan minstens zo belangrijk als inhoud. De sushi-hapjes zijn dan ook altijd mooi om te zien. Er zijn twee hoofdsoorten. De meeste Nederlanders kennen wel al de maki-mono - grappige ronde plakjes rijst, met verschillend gekleurde ingredienten in het midden en een zeewierblad eromheen. Daarnaast zijn er de nigiri-sushi - rijstbolletjes belegd met een stuk zeebanket of omelet. En sushi die wel wat weg hebben van petit-fourtjes, bestaand uit rijst in een zwart velletje, belegd met viseitjes of kleinere schelpdieren.
200 gram rondkorrelrijst (geen snelkookrijst), ? dl rijstazijn, 1 eetlepel kristalsuiker, zout en peper, 1 kleine komkommer, 3 eieren, 4-6 blaadjes nori, wasabi (Japanse Mierikswortelpoeder of pasta), 200 - 250 gram zeer verse gerookte zalm of tonijn, in dunne plakjes of grote gekookte garnalen, ingesneden, Japanse sojasaus (Kikkoman), Beni-shoga (ingelegde rode gember), Bamboematje
- Japans
- 60-120 min.
- Geplaatst op02-07-2003Japans60-120 min.
sushi
Rijst gerold in zeewier met lekkere vuling.
1 zakje Sushi rijst, 1 pakje Nori (zeewier vellen), 4 Peentjes, 1 Komkommer, 1 ons Forelfilet, 1 lenteui
- Japans Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-03-1999Japans Voorgerecht30-60 min.
Sushi
TWEE JAAR GELEDEN EEN CURSUS SUSHI MAKEN GEDAAN.DE MANIER WAAROP WIJ HET LEERDE HEB IK HIER OPGESCHREVEN.
220 g kortkorrelige rijst (of sushirijst), 5 dl water, 2 el rijstazijn, 1 el basterdsuiker, 1 tl zout, 125 g verse zalm, tonijn of forel, 1 kleine komkommer, geschild, 1/2 avocado (naar keuze), 4 vellen nori, wasabi, 3 el ingelegde gember, Japanse sojasaus, wasabi, extra , , , , , , , Bereiding:, , , , , , , , , , , ,
- Japans Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-08-2003Japans Voorgerecht20-30 min.
Sushi
Sushi suggesties "Sushi maken is in principe niet zo moeilijk, het is vooral belangrijk dat de rijst goed is en de vis zo vers mogelijk!" Hier wat suggesties om sushi te maken en dan vooral de rolletjes. Toen ik het voor het eerst probeerde was het zeer smakelijk, alleen de rijst was gigantisch mislukt ;-) Volgende keer beter.
Sushi rijst -, verse tonijn -, verse zalm -, Wat Unagi -, Wat ingedikte teriyakisaus -, avocado in dunne 'staafjes' -, lenteui in reepjes -, Spicy Mayo (1) of (2) -, geroosterde sesamzaadjes -, nori vellen.
- Amerikaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op05-09-2000Amerikaans30-60 min.
Sushi
Een makkelijk te maken gerecht
, , Blue Dragon Sushi rijst (500 gr), 3/4 liter water, Blue Dragon Sushi Nori (geroosterd zeewier), wasabipoeder/ pasta, 1 komkommer, gerookte zalm
- Japans Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op11-06-2000Japans Voorgerecht10-20 min.
Sushi
Zeewier vellen voor sushi, 3 kopjes sushi rijst, 2 ons rauwe vis (zalm, tonijn, surimi, gekookte garnalen etc) 2 ei, 1 avocado, gemarineerde pompoen, gemarineerde gele wortel (te koop bij chinese winkels) roze gember, wasabi, kikkoman sojasaus, rijstazijn met suiker gemengd
- Japans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-05-2001Japans Hoofdgerecht30-60 min.
sushi
220 g kortkorrelige rijst (of sushirijst),5 dl water, 2 el rijstazijn, 1 el basterdsuiker, 1 tl zout, 125 g verse zalm, tonijn of forel, 1 kleine geschilde komkommer, 1/2 avocado (naar keuze) 4 vellen nori (soort van zeewiervel om de sushi te rollen), wasabi, 1 pak roze gember, Japanse sojasaus, wasabi, extra, ,
- Japans
- 60-120 min.
- Geplaatst op09-02-2001Japans60-120 min.
Sushi
400ml/14fl oz sushi rice, 450ml/16fl oz water, 6 tbsp rice wine vinegar, 2 tbsp sugar, 2 tsp salt, a pack of nori seaweed sheets, cut in half, pickled ginger, wasabi, soy sauce, ,
- Japans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op01-12-2001Japans Hoofdgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Sushi
Zelf een sushi proberen te maken dit is de manier om te experimenteren.
150 g Japanse of Surinaamse rijst, gewassen in een bolzeef, 200 tot 250 ml water, 1 eetl. Japanse rijstazijn of tafelazijn, 0,5 eetl. suiker, snufje zout, 1 komkommer, in linten geschild (over de lengte), 1/2 groene paprika, in smalle reepjes, 1/2 rode paprika, in smalle reepjes, 2 tomaten, in blokjes, 100 g kipfilet, gebakken en in kleine stukjes, paar blaadjes waterkers, 1 winterwortel, schoongemaakt en in linten geschild (over de lengte), plastic folie, bamboematje
- Japans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-03-2009Japans Hoofdgerecht20-30 min.
sushi
Sushi met zalm en komkommer (Snack voor 4 personen = 18 stuks) 44 kcal p.p.
100 gr verse zalm, 150 gr Japanse rijst, 1/4 dl azijn, 1 1/2 el suiker, 1/2 tl zout, 1/2 el Mirin (zoete sake om mee te koken), 1/2 komkommer (in de lengte), 3 vellen sushi-nori (vierkante zeewiervellen), ca 2 tl wasabi (groene japanse mierikswortelpaste; scherp!), sojasaus
- Japans
- 10-20 min.
- Geplaatst op10-03-2000Japans10-20 min.
sushi
Vis rijst norivellen
- Japans Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op30-03-2005Japans Voorgerecht0-10 min.
Sushi
Japanse delicatessen in een kleurig patroon. Op dit blad staan de basisrecepten.
* 2 dunne repen verse zalmforelfilet,, * sap van 1 citroen,, * 1 velletje nori,, * 10 el rijst,, * 1 reep komkommer van 1/2 cm breed en de, lengte van de nori (dat geldt ook, voor de zalmforel),
- Japans
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-01-2000Japans20-30 min.
Sushi
220 g kortkorrelige rijst (of sushirijst), 5 dl water, 2 el rijstazijn, 1 el basterdsuiker, 1 tl zout, 125 g verse zalm, tonijn of forel, 1 kleine komkommer, geschild, 1/2 avocado (naar keuze), 4 vellen nori, wasabi, 3 el ingelegde gember, Japanse sojasaus, wasabi, extra,
- Japans
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-09-2005Japans30-60 min.
- Eigen recept
Sushi
Alles over Sushi
- Japans Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-02-2009Japans Bijgerecht20-30 min.
Sushi
Handgerolde sushi. Van de vele sushi varianten, is deze wel de gemakkelijkste thuis te bereiden. Ieder wikkelt z,n eigen sushi naar eigen smaak in een lekkere ongedwongen sfeer. Deze manier van tafelen vind ik een van de gezelligste manieren en wat mij er ook enorm aan bevalt is dat het een lange zit is. Heerlijk op het gemak met je gasten communiceren onder het genot van een glaasje warme sake. Om deze sushi te rollen is het de bedoeling nadat de nori gevuld is het op te rollen tot een puntzakje om het vervolgens te dopen in de sojasaus. Omdat dit gerecht vrij machtig is, nuttigen wij het als hoofdgerecht, met als entree een licht misosoepje, omdat het meer dan voldoet. Voor dit soort gerechten heb ik een groen Japans servies maar met een Europees servies kun je er uiteraard ook iets moois van maken.
50 gram verse gember, Kruiden voor de gember in het zuur:, 1 el suiker, 1/3 tl zout, en 4 el rijstazijn., 6 dl sushirijst, 7 dl water, 4 stukken van 3 x 5 cm kombu, 2 el kooksake (mirin), 5 el rijstazijn., 100 gram verse rauwe tonijnbiefstuk, 100 gram verse rauwe zeebrasemfilet, 100 gram gerookte zalm, 2 zoute haringen en 8 scampi?s en 100 gram zalmkuit., 3 eieren, Kruiden voor de eieren:, 2 tl suiker, ? tl kooksake(mirin), mespuntje zout., 1 komkommer en een bakje waterkers., Kruiden, 1 el gemalen wasabi, 1 limoen.,
- Japans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op11-03-2002Japans Hoofdgerecht60-120 min.
Sushi
Sushi met groenten en/of rauwe vis
Nori (zeewier)bladen, japanse kleefrijst, zalmfilet, tonijnfilet, kleine garnaaltjes, krabstiks, komkommer, rode en groene paprika, mierikswortel (in tube) soya-saus
- Japans
- 60-120 min.
- Geplaatst op21-11-1999Japans60-120 min.
Sushi
Sushi
220 g kortkorrelige rijst (of sushirijst), 5 dl water, 2 el rijstazijn, 1 el basterdsuiker, 1 tl zout, 125 g verse zalm, tonijn of forel, 1 kleine komkommer, geschild, 1/2 avocado (naar keuze), 4 vellen nori, wasabi, 3 el ingelegde gember, Japanse sojasaus, wasabi, extra
- Japans
- 20-30 min.
- Geplaatst op25-10-2004Japans20-30 min.
Sushi
Sushi Extended version
Een pak Conimex voor sushi, een komkommer, suiker, azijn, vis (zalm, krab, garnalen, rauwe tonijn), eventueel avocado, Wasabi (zit in pak), Sojasaus (zit in pak), Nori (zit in pak)
- Japans
- 20-30 min.
- Geplaatst op30-08-2000Japans20-30 min.
Sushi
220 g kortkorrelige rijst (of sushirijst), 5 dl water, 2 el rijstazijn, 1 el basterdsuiker, 1 tl zout, 125 g verse zalm, tonijn of forel, 1 kleine komkommer, geschild, 1/2 avocado (naar keuze), 4 vellen nori, wasabi, 3 el ingelegde gember, Japanse sojasaus, wasabi, extra
- Japans
- 10-20 min.
- Geplaatst op07-04-2005Japans10-20 min.
- Eigen recept
Sushi binnenstebuiten
Succes verzekerd..
300 g. sushirijst, 450 ml. water, 3 mespunt zout, 3 eetl. (rijst)azijn, 2 eetl. suiker, 3 vel. nori, 150 g. tonijnfilet, 1 stengel lente-ui, 1½ theel. wasabi, 0,5 komkommer, 2 eetl. geroosterde sesamzaadjes, 3 eetl. sojasaus
- Japans Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op06-10-2010Japans Bijgerecht20-30 min.
Sushi
Verschillende sushi hapjes, eenvoudig klaar te maken in een rol- matje. Als je alle ingredienten klaar hebt gezet dan is het echt niet zo veel werk.
1 pakje gerookte zalm (100 gr.), 1 pak kleefrijst, 1 avocado, 1 komkommer, 1 rode en 1 gele paprika, 1 tube wasabi (scherpe mierikswortelpasta), rijstwijn-azijn, 1 eetl. suiker, 1 halve theel. zout, 1 pak Nouri vellen (toko), 1 rieten placemat
- Japans
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-01-2003Japans30-60 min.
sushi
200 gr.(sushi)rijst., 2 eetl.(rijst)azijn., 1 theel.zout., 1 volle theel.suiker., 4 velletjes nori(zeewier), 50 gr.verse zalmfilet of tonijnsteak., 1 stukje komkommer van 8 cm., Japanse sojasaus., wasabi.
- Japans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-07-2000Japans Hoofdgerecht20-30 min.
Sushi
Voor bij een rijsttafel of als borrelhapje.
*1 pond sushirijst, , *5 el rijstazijn, , *1 el mirin, , *3 el suiker, , *2 tl zout, , , , *nori, , *wasabi, , *250 gr gerookte zalm (tonijn), , *3 el gember, , *1 komkommer,
- Japans Bijgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op08-01-2004Japans Bijgerecht60-120 min.
Sushi
400 gr rijst, 3 eetlepels rijstazijn, 30-40 gr suiker, 5 gr zout, rauwe, zeer verse vis (zoals zalm, tonijn en tarbot), gekookte grote garnalen, wasabi (mierikswortelpasta), zalmeitjes, nori (gedroogd zeewier), komkommer, lichte Japanse sojasaus, beni sho ga (ingelegde gember)
- Japans Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-11-2001Japans Bijgerecht30-60 min.
Sushi
Koude maaltijd (voorgerecht of lunch)voor 4 personen, 240 kal per persoon
Halfvolle thai rijst (geen snelkookrijst) 250 gram, komkommer 1, rode paprika 1, noribladeren 4, waterkers 1 kopje, wasabipasta (Japanse mierikswortelpasta), rijstazijn 1 eetlepel, rijstwijn 1 eetlepel, verse gember, zachte sojasaus,
- Slanke keuken
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-01-2004Slanke keuken20-30 min.
Sushi
220 g kortkorrelige rijst (of sushirijst), 5 dl water, 2 el rijstazijn, 1 el basterdsuiker, 1 tl zout, 125 g verse zalm, tonijn of forel, 1 kleine komkommer, geschild, 1/2 avocado (naar keuze), 4 vellen nori, wasabi, 3 el ingelegde gember, Japanse sojasaus, wasabi, extra.,
- Japans
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-09-2005Japans30-60 min.
Sushi
220 g kortkorrelige rijst (of sushirijst), 5 dl water, 2 el rijstazijn, 1 el basterdsuiker, 1 tl zout, 125 g verse zalm, tonijn of forel, 1 kleine komkommer, geschild, 1/2 avocado (naar keuze), 4 vellen nori, wasabi, 3 el ingelegde gember, Japanse sojasaus, wasabi, extra,
- Japans Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op28-02-2002Japans Hoofdgerecht0-10 min.
Sushi
Japans koken is nu een hit. Hier een lekekr recept voor echte sushi. Een recept uit flair.
1 kop Japanse rijst, 2 el. rijstazijn, 1 el. suiker, zout, 4 vellen zeewier (nori), 1 moot verse tonijn in repen gesneden, 1 komkommer in repen gesneden, bieslook,
- Japans
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-10-2001Japans30-60 min.
- Eigen recept
Sushi
Heerlijke sushi kan je makkelijk thuis maken.
2 kopjes Rijst, 50g Go-Tan Gehakte Gember, 1 Komkommer, 4 reepjes Verse tonijn, 4 reepjes Verse zalm, 2 el Mirin, 2 el Go-Tan Sojasaus, 8 vellen Nori, 1 sushimatje, 0,5 dl Go-Tan Dikke Ketjap
- Aziatisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-08-2015Aziatisch Hoofdgerecht20-30 min.
Sushi
Amuse
4 el.rijstazijn - 2 1/2 tl. zout - 3 1/2 el. rietsuiker - 1 el. droge sherry - 300 gr. basmatirijst - 5 cm. kombu zeewier, eerste vulling:, 1 plak gerookte zalm - 3 lenteuitjes, tweede vulling:, boter - 1 ei - peper - zout - 1 wortel - 3 stengels bleekselderij - 6 vellen nori zeewier, eerste dipsaus:, 2 1/2 el. rijstazijn - 2 1/2 el. sojasaus - 1 el. sake - 5 el. dashi, tweede dipsaus:, 4 el. droge sherry - 4 el. sojasaus - 4 el. dashi - 1 mespunt wasabi - 1 koffielepel sesamzaadjes,
- Japans
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-04-2001Japans30-60 min.
sushi
Recept van Sergio herman van restaurant Oud Sluis in Sluis (2 sterren). Dit recept vergt veel kunde en concentratie, heeft mij bloed zweet en tranen gekost, als het echter lukt is dit een topper. U dient over een bijzonder goede kooktechniek te beschikken.
150 gr Sushirijst, 1 theelepel wasabimosterd, 2 a 3 eetlepels sushiazijn, 4 dunne plakjes eendenlever, 16 plakjes truffel, 1 kreeft ca. 600 gram, 8 coquilles Saint-Jacques, peper en zeezout, Court bouillon
- Japans Tussengerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-06-2002Japans Tussengerecht30-60 min.
sushi
Japanse hapjes.
1pond japanse rijst ., gekookte wortelen,komkommer,bleekcerderij,1 pak nori zeewiersheets.wasabi.azijn/gember/zout en suiker tot een samenstelling maken.Wat soya saus van kikkoman.
- Japans Tussengerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op19-05-2002Japans Tussengerecht20-30 min.
Sushi
220 g kortkorrelige rijst (of sushirijst), 5 dl water, 2 el rijstazijn, 1 el basterdsuiker, 1 tl zout, 125 g verse zalm, tonijn of forel, 1 kleine komkommer, geschild, 1/2 avocado (naar keuze), 4 vellen nori, wasabi, 3 el ingelegde gember, Japanse sojasaus, wasabi, extra,
- Japans
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-06-2003Japans30-60 min.
sushi
Rijst, zalm
- Japans
- 30-60 min.
- Geplaatst op16-04-2005Japans30-60 min.
sushi
Rijst
- Japans
- 0-10 min.
- Geplaatst op20-12-2004Japans0-10 min.
sushi
3en een half,afgestreken kopje sushirijst, een scheutje rijstazijn, 4 vellen zeewiervellen, een beetje wasabi, Japanse sojasaus, voor te garneren: komkommer,zalmeitjes,50gr.zalmsnippers, 50gr.hollandse granalen of tonijnstukje.,
- Japans
- 30-60 min.
- Geplaatst op04-08-2001Japans30-60 min.
Sushi Rolletjes
Deacadent, snel, stukke goedkoper dan in de winkel, feestelijk, slank en super lekker. in de winkel betaal je in Amsterdam per suhi stukje van, 1,5 cm dik, f3,-. Dit gerecht kost je zoveel als je wilt want je kan zoveel maken als je wil. Maar ik denk F0,20 cent per rolletje.
-1 pak sushi rijst van de AH of Dirk van de Broek, -Zeewiervellen (AH of Dirk), -Bamboe matje (Ah en dirk), , Vulling kan je kiezen uit, -Tonijnfilet (plat stuk) 150 gram, -Zalmfilet (plat stuk) 150 gram, -Krabsticks 150 gram, -Komkommer, -ui, -mayonaise (hoeft niet wel lekker), -Sesamzaadjes (hoeft niet wel lekker), - rettich (soort raddijs, bij toko, niet persee nodig), , Om bij sushi te serveren:, * japansse soja saus, * Wasabi )groene mierikspasta), * Ingemaakte gember (dit is om smaak te neutraliseren tussen elk sushi hapje: te koop bij toko, , ,
- Japans Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op29-03-1999Japans Voorgerecht10-20 min.
Sushi Rolletjes
Deacadent, snel, stukke goedkoper dan in de winkel, feestelijk, slank en super lekker. in de winkel betaal je in Amsterdam per suhi stukje van, 1,5 cm dik, f3,-. Dit gerecht kost je zoveel als je wilt want je kan zoveel maken als je wil. Maar ik denk F0,20 cent per rolletje.
-1 pak sushi rijst van de AH of Dirk van de Broek, -Zeewiervellen (AH of Dirk), -Bamboe matje (Ah en dirk), , Vulling kan je kiezen uit, -Tonijnfilet (plat stuk) 150 gram, -Zalmfilet (plat stuk) 150 gram, -Krabsticks 150 gram, -Komkommer, -ui, -mayonaise (hoeft niet wel lekker), -Sesamzaadjes (hoeft niet wel lekker), - rettich (soort raddijs, bij toko, niet persee nodig), , Om bij sushi te serveren:, * japansse soja saus, * Wasabi )groene mierikspasta), * Ingemaakte gember (dit is om smaak te neutraliseren tussen elk sushi hapje: te koop bij toko, , ,
- Japans Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op29-03-1999Japans Voorgerecht10-20 min.
Maki Sushi van Sushi Time!
Vincent Langendorff van Sushi Time te Amsterdam geeft één van zijn geheimen prijs: het recept van zijn overheerlijke Maki Sushi.
Sushirijst, ½ nori vel, beleg zoals rauwe zalm, tonijn, komkommer of omelet, wasabi, water
- Japans Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op11-07-2007Japans Voorgerecht0-10 min.
-
Sushi
van Teunis50 , 11 recepten, 1 volgers
-
Sushi
van katoootje1 , 7 recepten, 1 volgers
-
Rijst sushi
van shomila1 , 5 recepten, 0 volgers
-
Sushi
van Rianne3813 , 4 recepten, 0 volgers
-
sushi
van monicakater , 3 recepten, 0 volgers
-
Sushi
van Jmjx , 3 recepten, 0 volgers
-
Sushi
van Romyy1 , 2 recepten, 0 volgers
-
Sushi
van PiktureFrame , 1 recepten, 0 volgers
-
sushi
van muffin88 , 1 recepten, 0 volgers
-
Sushi
van xanaphia , 1 recepten, 0 volgers
-
kreatief met vis schaal en schelpdieren
van Fressnapf , 121 recepten, 0 volgers