Vietnamese noodles om koud of warm te eten
Ik heb met dit recept voortgeborduurd op een traditionele Thaise salade, Yum Woon Sen. Ik wilde iets met zeekraal doen en dit bleek een heerlijk uitgangspunt! …
Ik heb met dit recept voortgeborduurd op een traditionele Thaise salade, Yum Woon Sen. Ik wilde iets met zeekraal doen en dit bleek een heerlijk uitgangspunt! …
Deze loempia's heb ik leren maken van een Vietnamese vriendin. In mijn ogen zijn dit de ultieme, originele vietnamese loempia's. Ze worden bereidt zonder groenten. In Vietnam wordt de groenten er rauw naast gegeten met glasnoedels en een soort bouillon als saus. Dit recept is mijn interpretatie op het recept van mijn vriendin. …
ik had de " nepper " als eens gemaakt , maar het blijkt dat de ingredienten voor de springrolls , ook gebruikt worden voor banh mi ,met een andere dressing en weer net zoveel mogelijkheden als in de rolletjes.het komt er op neer eigenlijk dat je zo,n beetje alles er tussen kan stoppen. …
Mijn dochter heeft een aantal weken in Vietnam tussen de plaatselijke bevolking doorgebracht en daar heeft ze (en passant) een aantal heerlijke gerechten leren klaarmaken. Een soort privé kookles dus ;)Toen ze weer thuis was heeft ze, voor ons, een avondje Vietnamees gekookt en natuurlijk kreeg ik de recepten mee :)Het is een beetje met wat ze nog in haar geheugen had en aangevuld met een beetje …
Pho is een Vietnamese soep met rijstnoedels. Je kunt er van alles als basisingrediënt in doen, garnalen, rundvlees of kip. Deze versie is met kip en courgetti in plaats van de rijstnoedels. En weer ben ik helemaal verrast door de prachtige smaakcombinaties uit het Verre Oosten, gember, koriander, kruidnagel, anijssterren, alleen van de geur word ik al helemaal blij. Courgetti is natuurlijk de uit …
Kroepoek met gekruide biefstukpuntjes. …
Deze Gegrilde Vietnamese Gehaktballen zijn supervers en vol van smaak, boordevol groene uien, rode pepervlokken en geraspte gemberwortel. Smelt in je mond , deze gehaktballen zijn een geweldige aanvulling op elke BBQ feest of zelfs voor een leuke game-avond! …
Laatst op vakantie een overheerlijke curry gegeten bij een Vietnamees/Japans restaurant in Baden-Baden, Duitsland. Ik had eigenlijk het recept moeten vragen, maar ik ben op internet gaan zoeken en heb gekeken naar de basis van veel curry's en heb dat gebruikt om dit recept samen te stellen. Hij is erg goed gelukt. …
De kook Demo deze week was een vietnamees broodje, banh Mi ,Een erg lekker broodje moet ik zeggen. vandaar dat het het meest gegeten broodje in vietnam is ( schijnt )laat je niet ontmoedigen door de vele ingredienten, het meeste heb je al in huis , of is te vervangen ( bosui/preitje, limoen/citroen etc. )2 varianten kip & rund .zonder vlees ? makkelijk om te toveren met wat vega wokblokjes of reep …
Vlot noodle receptje met weinig calorieen.....niet erg authentiek, maar onderaan geef ik wel wat tips om het authentieker te maken (dit recept is gewoon hoe ik het lekker vind ;-) ) …
Dit is een Vietnamees recept (bánh mì dau phu), en komt uit het kookboek Street Food. Van ieder verkocht boek gaat 50% van de opbrengst naar de dagelijkse warme schoolmaaltijd van bijna 100 kinderen in Varanasi. Jij lekker eten. Zij lekker eten! Kijk op http://www.streetfood-world.com/ …
De saus wordt niet gekookt en is een eenvoudige puree van chilipepers, knoflook, zout, suiker en azijn. …
Deze beroemde gekarameliseerde varkensgehaktballetjes uit Hanoi, zijn traditioneel Vietnamees eten, thuis gemaakt! Dit is een eenvoudig Vietnamees recept dat vol van smaak is en dat iedereen kan maken. Het is niet nodig om obscure ingrediënten te zoeken in een Aziatische winkel!Serveer het over vermicelli noedels met Vietnamese Nuoc Cham Sauce en je verse groenten naar keuze. …
naar aanleinding van me vietnamese springrolls , me eens gaan verdiepen in deze keuken , en daar zitten heel veel lekkere dingen bij . …
stel je houdt van en speklapjes en garnalen , dan kun je 2 dingen doen.of je eet de ene keer dit of de andere keer dat , of zoals de vietnamezen al hebben bedacht , gewoon alles lekker bij elkaar gooien.simpel stokjes voer met weinig ingredienten. …
Ei in koffie? Ja, het kan, en het is nog lekker ook! Cà phê trứng is een warm en romig drankje dat geserveerd wordt in veel cafés in Hanoi, Vietnam, waar het drankje oorspronkelijk vandaan komt. …
Deze Vietnamese rijstrollen gevuld met varkensgehakt en zwarte paddenstoelen, smaken super . In Vietnam wordt dit gerecht traditiegewijs gegeten als ontbijt of als lunch, tijdens volle maan en nieuwe maan. …
Met wontonvellen kun je ook heerlijke nagerechten maken zoals deze vrolijke strawberry cheesecake wontons! Vul de cups met cheesecake vulling en maak ze af met verse aardbeien. Om je vingers bij op te eten. …
Het klinkt misschien vreemd , maar deze Vietnamese eierkoffie is heerlijk anders. Eidooier en gecondenseerde melk worden opgklopt en vervolgens gebruikt om hete espresso te overgieten. …
Toegeven, deze verrukkelijke sorbet at ik niet op straat maar in een redelijk sjiek restaurant in Hanoi. Ik ben geen liefhebber van koude toetjes na een warme maaltijd en ik bestel zelden ijs in een restaurant. Maar deze combinatie wilde ik proberen en ach, wat wás dat lekker! In Vietnam zijn koks bijna nooit te beroerd om een recept met je te delen, dus dankzij kok Phuong van restaurant Ngan Nga …
Een heerlijk kruidig, iets pittige stoofschotel van botermalse kip in een dito stoofsaus.Lekker Oosters Smullen uit die heerlijke Vietnamese keuken! …
Een goede omelet bakken vraagt wat oefening.1.Kluts de eieren zo goed dat je eiwit en eigeelniet meer van elkaar kunt onderscheiden.2.Voeg altijd een snufje zout toe. Voor een hartigeomelet kun je het ei ook los kloppen met wat bouillonof sojasaus, een scheutje melk maakt de omelet romiger.3.Neem een niet te grote koekenpan met antiaanbaklaag engebruik niet teveel olie of boter om in te bakken.4.G …
voor het eerst bij mijn schoonzus gegeten hmmmmm …
Deze vissoep werd oorspronkelijk vooral bereid in de Mekong delta in het zuiden van Vietnam, maar is inmiddels populair in het hele land. Je kunt hem uiteraard gewoon als soep eten, maar het is nog lekkerder (en voedzamer) om er een kommetje rijst bij te serveren. De verschillende smaken zoet, zuur en pittig komen vooral goed naar voren als je de soep zo heet mogelijk serveert. Je kunt hem bereide …