Mexicaanse quinoa
Mexicaanse quinoa makkelijk eenpansgerecht! Mexicaanse quinoa met zwarte bonen, mais en avocado. Een waanzinnig lekker gerecht boordevol smaak en gezonde superfoods! Hoofdgerecht 4 personen 40 minuten Ingrediten Olie om in te bakken (bijv. olijfolie, zonnebloem- of arachideolie) 300 g quinoa 2 tenen knoflook 2 jalape pepers (afhankelijk van hoe pittig je het wilt), of als je deze niet kunt vinden Spaanse pepers 1 flinke tl chilipoeder 1 tl komijnpoeder 1 liter groentebouillon (van twee bouillontabletten) 5 stuks grote zongedroogde tomaten, in stukjes gesneden 1 blik zwarte bonen, uitgelekt 1 klein blikje maiskorrels, uitgelekt 2 el fijngehakte verse koriander 2 avocados 1 limoen Eventueel wat cre fraiche om erbij te serveren Bereiding Fruit de knoflook en jalape in wat olie op laag vuur, totdat ze zacht zijn. Voeg de quinoa, bonen, mais, specerijen en zongedroogde tomaten toe en bak kort even mee. Blus af met zoveel bouillon, totdat de quinoa net onderstaat en zet het vuur zacht. Voeg steeds opnieuw wat bouillon toe als de vorige bijna is opgenomen. De quinoa is klaar als de bouillon is opgenomen (je hoeft waarschijnlijk niet alle bouillon te gebruiken) en er een vliesje om de quinoa is ontstaan. Breng de quinoa eventueel nog verder op smaak met limoensap, zout en peper. Snijd de avocados doormidden en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in de schil in plakken en lepel vervolgens het vruchtvlees uit de schil. Verdeel de avocado en de koriander over de quinoa en serveer. Een lepeltje cre frahe blust de pit een beetje en maakt dit gerecht echt helemaal af!
Ingrediënten 4 personen
, , , Ingrediten, , Olie om in te bakken (bijv. olijfolie, zonnebloem- of arachideolie), 300 g quinoa, 2 tenen knoflook, 2 jalape pepers (afhankelijk van hoe pittig je het wilt), of als je deze niet kunt vinden Spaanse pepers, 1 flinke tl chilipoeder, 1 tl komijnpoeder, 1 liter groentebouillon (van twee bouillontabletten), 5 stuks grote zongedroogde tomaten, in stukjes gesneden, 1 blik zwarte bonen, uitgelekt, 1 klein blikje maiskorrels, uitgelekt, 2 el fijngehakte verse koriander, 2 avocados, 1 limoen, Eventueel wat cre fraiche om erbij te serveren, ,Bereidingswijze
Bereiding Fruit de knoflook en jalape in wat olie op laag vuur, totdat ze zacht zijn. Voeg de quinoa, bonen, mais, specerijen en zongedroogde tomaten toe en bak kort even mee. Blus af met zoveel bouillon, totdat de quinoa net onderstaat en zet het vuur zacht. Voeg steeds opnieuw wat bouillon toe als de vorige bijna is opgenomen. De quinoa is klaar als de bouillon is opgenomen (je hoeft waarschijnlijk niet alle bouillon te gebruiken) en er een vliesje om de quinoa is ontstaan. Breng de quinoa eventueel nog verder op smaak met limoensap, zout en peper. Snijd de avocados doormidden en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in de schil in plakken en lepel vervolgens het vruchtvlees uit de schil. Verdeel de avocado en de koriander over de quinoa en serveer. Een lepeltje cre frahe blust de pit een beetje en maakt dit gerecht echt helemaal af!