1. Home
  2. Recepten
  3. Sunday

Sunday recepten (31)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

sunday brunch-Smoske

Smos betekent in vlaanderen knoeien , dat komt omdat er zoveel beleg op zit dat er altijd wel wat uitvalt. het is eigenlijk een broodje gezond met dit verschil dat je er alles tussen kan stoppen zolang je de basis maar aanhoudt , iets van sla , tomaat, groenten ( komkommer , augurk etc ) en plakjes gekookt ei plus een saus en dat is meestal belgische mayo. lekker pittige varriant ,  de saus is carolina musterd sauce en komt van bbq-nl.

INGREDIENTEN

1 knettervers stokbrood 300 gram superdun gesneden pekelvlees , mogen best gaten in schieten 100 gram bittere sla, bv. rucola of baby spinazie 2 grote geroosterde paprika,s uit pot ( normaal is dit dus tomaat , maar goed ik kom nou eenmaal niet uit Belgie ) plakjes zoete augurk 3 hard gekookte eitjes in plakjes saus : 180 ml cup gele Amerikaanse mosterd (bijvoorbeeld Tesi Bon, te verkrijgen bij de Toko en grotere AH's) 120 ml honing 60 ml appelazijn 2 eetlepels ketchup 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker 2 theelepels worcestersaus 1 theelepel hot saus (bijvoorbeeld Tabasco)

Bereidingswijze

Meng alle ingrediënten voor de saus ( laat het liefst een dag gekoeld staan , maar smaakt zo ook al heerlijk ) snijd het stokbrood in 2en , dan in de lengte door . smeer de binnenkant in met de saus , beleg vervolgens met de sla , paprika, pekelvlees , dan augurk dan nog wat sla en het ei. lepel er nog wat extra saus op ,

  • Belgisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-07-2017
  • Belgisch
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Frittata lazy sunday brunch

Frittata, een gemakkelijk ei-gerecht waar je eigenlijk van alles en nog wat in kunt verwerken, kijk gewoon wat je nog in je koelkast hebt liggen. Denk aan spinazie, asperge, broccoli. Deze versie is gebaseerd op de bekende salade caprese met tomaat, mozzarella en basilicum. Ik had helaas geen mozzarella meer liggen, maar met een jonge geitenkaas gaat het ook prima.   

INGREDIENTEN

Ingrediënten voor 2 personen:, een scheutje olijfolie, 1 knoflookteentje, fijngesneden, 150 gram cherrytomaatjes, een handje basilicum, zout naar smaak, 4 eieren, een scheutje (amandel)melk, 60 gram mozzarella of een andere jonge kaas, balsamico glaze

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-11-2016
  • Italiaans
  •  20-30 min.

sunday brunch Gruyere brioche

Je kent het wel , het was weer te laat, te gezellig , en een beetje fuzzy sta je op. mijn bbc held james martin heeft/had daar het perfecte broodje voor .  

INGREDIENTEN

12 repen dunne pancetta, rondjes zijn in Nederland gangbaar, gebruik dan 2 plakken per broodje, 2 el ahorn of maple siroop, 8 sneden brioche, 4 grote plakken Gruyère, 2 eieren geklopt, 1tl suiker, 150ml volle melk, 50g ongezouten boter, peper zout udm.

  • Amerikaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-11-2016
  • Amerikaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

sunday brunch subway buffetlunch

Soms is iets goed gejat of afgekeken helemaal zo slecht nog niet. het probleem zat hem in de ingredienten en het aantal bakjes wat ik voor ogen had, namelijk 20 en gelukkig is daar dan de bouwmarkt. laat je niet afschrikken door de ingredienten,

INGREDIENTEN

1 doos pulled pork ( ah, bereid volgens verpakking ), 200 gram streaky bacon, 4 hardgekookte eieren in plakjes, 1 pakje surimi stiks, uit elkaar getrokken in dunne reepjes, 200 gram kipfilet tuinkruiden, 200 gram ham, 200 gram jong belegen kaas, 200 gram gegrilde procureur ( ah ), sandwich plakken gerookte zalm, 2 grote bollen mozzarella in plakjes, 1 doosje teriyaki sticks ( diepvries, bereidt volgens verpakking, dan van het stokje afhalen ), , tomaten in plakjes, komkommer in plakjes, potje jalapeno peperringetjes uitgelekt, potje atjar uitgelekt, potje atjar ketimoen uitgelekt, 200 gram wortel julliene verrs, 2 soorten sla naar keuze, potje augurken blokjes, , diverse broodjes of pistolets, ik heb 4 basis sauzen van yildriz, staan leuk op tafel ook nog, bbq, honing dille, rode uien en Vadouvansaus, ,

  • Europees
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-10-2016
  • Europees
  •  30-60 min.

sunday brunch kip hawai

Lekker fris met een bite.

INGREDIENTEN

100 gerookte kip ( van die dunne vlokken ), 75 g ananas uit blik, uitgelekt, 2el mayonaise, 1el ketchup, 1 el whisky, sap van halve limoen, enkele takjes dragon, halve eetlepel kipkruiden met zout, cayennepeper, gerookt paprikapoeder pittig, 1 donker stokbrood

  • Europees
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-09-2016
  • Europees
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Sunday brunch gesmolten camembert

Je moet er trek in hebben , en dat had ik toen

INGREDIENTEN

1 donker stokbrood, 1 rijpe en op temperatuur camembert, 1 zakje baby spinazie, 50 gram rode bessen, 2 el gember siroop, 2 el warm water, Peper en zout

  • Europees
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-10-2016
  • Europees
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

sunday brunch toast met hammouse

Ok dit at je dus in 1975 al dan niet in gelei, met glazen op tafel waar sigaretten in zaten en de sherry rijkelijk vloeide . opgepimpt en afgestoft , hammousse , net als een gevuld ei komt dit weer helemaal terug als het aan mij ligt , ranzig lekker ,

INGREDIENTEN

50 gram boeren gekookte ham, 50 gram gegrilde ham, 50 gram roasted pork, 1 plak leverworst van 1 cm dik, 2 dl. geklopte slagroom ( zonder suiker !), 1 tl kerrie poeder, 1 bosje selderij, bosje peterselie, 1/2 tl aromat tuinkruiden, paar druppels worcestersaus, 1 el grove mosterd

  • Europees
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-03-2017
  • Europees
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Sunday brunch Bourgondische baguette

Gesmolten kaas en ham zijn natuurlijk altijd goed , veredelde tosti, op ander brood, met goede en lekkere ingrediënten.

INGREDIENTEN

4 plakken gekookte en gegrilde ham, iets dikker gesneden, 8 plakjes trappisten kaas, bv pere Joseph, 3 el olie, 1 el gedroogde provinciaalse kruiden, 2 el boter, 1 afbak stokbrood naar keuze, Uien chutney of compote (;tegenwoordig overal wel verkrijgbaar), 2 flesjes westmalle dubbel

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-12-2016
  • Nederlands
  •  10-20 min.

sunday brunch quiche

Bakken kan ik niet, maar dit red ik net, de enige manier waarop ik courgette eet.

INGREDIENTEN

Bloem voor je werkblad, 6 vellen bladerdeeg, , 6 plakken bacon ( dik, 0,5 cm ), 5 eigelen, 300 ml. double cream, maar dat kennen we dus niet in Nederland. je kunt clotted cream gebruiken, tegenwoordig overal te koop., of zelf maken, tenminste wat in de buurt komt .Maak dan een mengsel van één deel mascarpone en twee delen slagroom., 1 courgette, 4 stokjes tijm, gestript, blaadjes gebruiken., 150 gram cheddar, de harde droge soort,

  • Europees
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-01-2016
  • Europees
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

sunday brunch trio plank

Ik zag dit voorbij komen bij een plaatselijk eetcafe, een plank met daarop 3 kleine gerechtjes, en zag er feestelijk uit . even vragen wat het was. het bleek een mini kopje mosterd soep, een plukje carpaccio ( die zag er best wel zielig uit ) en een ( zo noemen ze dat ) stapel tosti , wat inhoudt dat je uit 3 soorten brood , tig soorten beleg en garnituur kan kiezen wat je wil en hoeveel sneden. prachtig idee . dat kan ik en u ook , maar dan weer even eigenwijs . je kunt het natuurlijk k&k kopen , dan ben je met 10 minuten klaar en met de juiste aankleding sla je geen flater. goed voor grotere groepen.  

INGREDIENTEN

Prei shot met wodka en kruidenroomkaas:, 300 gram gesneden prei, 1 liter water, 1 groente bouillon tablet, 1 grote kruimige aardappel, gekookt uit je restjes, 50 gram monchou, bosje basilicum fijn gehakt, 1 tl knof pasta, 1 el zoet gerookte paprika poeder, 2 el wodka, beetje olie, gebakken spekjes, , basilicum crostini met rookvlees en vadouvan mayo:, 100 gram gezouten rookvlees zeer dun gesneden ( gaten erin mag best, vraag even vloeitje tussen de plakjes ), 4 dikke sneetjes ciabatta, basilicum olie, zakje tuinkruiden croutons grof geplet, 1 el truffelmayo, 1 el gewone mayo, 2 tl vadouvan, waterkers, , Croque madame benedict :, 2 eieren vers maat s ( we gaan niet moeilijk doen met kolkend water en azijn enzo, dus geen angst meer voor gepocheerd ei ) zie hier http://www.smulweb.nl/recepten/1438371/Egg-ben-ik-dik, 1 pot béchamel saus, dat kun je zelf maken, maar de k&k variant smaakt prima en is van juiste dikte, 2 el grove mosterd, boter, 100 gram geraspte kaas, origineel is gruyere of emmenthaler, maar pittig belegen vindt ik lekkerder., 100 gram rauwe ham, met wat vet aan de rand ( origineel is gekookte ham ), 6 plakjes port salut, zout peper, 4 sneden wit casino met korst ( liefst dag of 2 oud, rest brood mag ook ), , , , , , , ,

  • Europees
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-08-2016
  • Europees
  •  30-60 min.

sunday brunch triple bacon burger

Wil je het goed doen zou je eigenlijk eerst dit even moeten lezen, is het bewerkelijk ? niet echt, zo lijkt het , van te voren klaar te maken ? ja , lekker ?  ja , ook in 20 minuten te doen ? ja ook die optie geef ik erbij ,  smaakt het dan hetzelfde ? nee , en geeft natuurlijk lang zoveel voldoening niet. burger voor hoger opgeleiden

INGREDIENTEN

Boozy bacon jam:, 500 gram gerookte bacon, 1el ongezouten boter, 1 grote ui in dunne ringen, 3 el lichte basterd suiker, 1 sjalot in ringen, 2 tenen knoflook, gesneden, 2 tl gerookt paprika poeder, 1 tl chili poeder, 1/2 tl mosterdpoeder, gemberpoeder, kaneel, klein glas brandy, klein glas sterke koffie, 2 el appel azijn en witte wijn azijn, 3 el maple siroop, 1 1/2 el sriracha saus, maak van te voren !, , Bacon Garlic Aioli:, 2 el k&K gebakken spekblokjes, 6 el mayonaise, 2 tenen knof geperst, 2 el limoensap ( origineel citroen ), peper / zout uit de molen ( redelijk veel, maar proef ), , burgers:, 8 repen bacon in half, 500 gram half om half ( of runder natuurlijk ) gehakt, 1/2e tl uienpoeder, 1/2 tl zout, 1/2e tl peper, 4 Italiaanse bollen, 8 plakjes pierre joseph trappisten kaas, beetje olie, 4 bladen ijsbergsla, , , , , ,

  • Amerikaans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-08-2016
  • Amerikaans
  •  > 120 min.
Nieuwste sunday lunch/brunch recepten

sunday brunch - pain perdu montagnard

Normaal is pain perdu het franse wentelteefje, dit is echter de hartige variant , een opgerolde tosti maar dan ff anders.

INGREDIENTEN

1 wit brood in de lengte gesneden, we gebruiken 4 plakken, 8 plakken iets dikker gesneden gekookte ham, mag best vetje aan zitten, 1 reblochon kaas in plakjes gesneden ( kun je die niet krijgen, vervang door plakken raclette kaas ), 2 eieren, beetje melk, zout en peper, flinke klont boter,

  • Frans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-06-2017
  • Frans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

sunday brunch 3 ciabatta martino

Er zijn veel recepten over filet martino , en natuurlijk kun je dat allemaal k&k kopen . maar dat is niet de lekkerste optie , die van mij wel . vers, verassend en vris ( dat moet met een f , maar dit staat beter )  

INGREDIENTEN

200 gram vers gedraaide filet americain, bij je favo slager, 2 ansjovis filets, 4 el. hot ketchup, 2 augurken, 1 el. zilver uitjes, paar druppels Worcester saus, 1 el piccalilly, 1/2 tl. JB al Andalus, 2 hard gekookte eigelen, 1 afbak ciabatta

  • Belgisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-04-2016
  • Belgisch
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

sunday brunch 1 toast champignons

Ik kan het niet anders bestempelen dan lekkere trek , zon broodje waar je af en toe gewoon zin hebt. ( eigenlijk best vaak ) , snel simpel , en het vult . het is  idd niet mager , dat dan weer niet..

INGREDIENTEN

500 gram champignons schoongeborsteld ( nooit wassen ), 2 grote sjalotjes in ringen, 1 bakje Boursin Knoflook & Fijne kruiden, 2 bosui in ringetjes, 4 sneden casino brood van 2 cm dik, zelf snijden dus ., 100 gram geraspte cheddar, beetje neutrale olie

  • Europees
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-04-2016
  • Europees
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Sunday brunch fris voorjaars broodje

Knapperig broodje, kipfilet rollade met een lekkere dressing

INGREDIENTEN

1 afbak ciabatta, 250 gram kipfilet rollade flinter dun ( slager ) mag best uit elkaar vallen. Gegaard, Beetje gezouten roomboter, 3 el olijfolie, 2 tl dijon mosterd, Paar druppels worcestersaus, Sap van halve limoen, 1 tl gerookt paprika poeder, 1 litle gem/ baby romaine, 1 bos ui in ringen, Flinke hand tauge, , ,

  • Europees
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-02-2017
  • Europees
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

sunday brunch 10 pate met boerenjongens

Smaak! alles zit in dit broodje , zoet, zuur , pittig . een waardig nummer 10

INGREDIENTEN

1 meergranen stokbrood, 1 gram groene peper pate, 1 pot boerenjongens, 1 zakje baby spinazie, 1 el frambozen jam, 1 el kappertjes ( uitgelekt ), 1 el rode bessen

  • Fusion
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-07-2016
  • Fusion
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Sunday brunch oosterse kip pita

Eigenlijk een( koel ) kastjes opruim broodje. Maar erg lekker , althans volgens mij.

INGREDIENTEN

1/2e komkommer met schil in dunne plakjes ( kaasschaaf), 4el azijn, 1 el bruine suiker, 1 el zout, 2 el wortel reepjes uit pot, 4 blaadjes andijvie in reepjes, 100 ml szechuan woks saus, 2 el olie, 1 el warm water, 4 pita broodjes, 200 gram gerookte kipfilet flakes, 1 jalapeño in reepjes ( laat weg voor minder pittig), , , ,

  • Fusion
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-02-2017
  • Fusion
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

sunday brunch 4 knapperige bapao

40 sec. ping! en klaar , bapao , iedereen kent ze , eet ze en zijn snel en lekker , beetje saus en klaar. maar soms heb je geen zin in dat kleffe broodje, maar wel in de vulling en ondanks de pogingen met kip gehakt en ander spul krijg ik niet de smaak van de vulling. ik ben geen food purist, dus ik leun makkelijk op zakjes , pakjes en k&k sauzen, sommige zijn gewoon lekker , goed en het bespaart tijd. desalwelteplus , vers is lekkerder, leuker om te doen , en meer eer van je werk. bij deze heb je dus half eer van je werk.

INGREDIENTEN

2 afbak pistolets wit, 2 zeer donker., 4 bapao kip 4 rund ( koelvers, geen diepvries ), , 2 el atjar, 2 el uien chutney, rucola sla, waterkers, 1 el seroendeng, paar druppels tabasco, paar druppels zoute soya

  • Fusion
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-05-2016
  • Fusion
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

sunday brunch 8 broodje galpo

Geen idee waarom het galpo heet, maar het schijnt een winnend broodje te zijn in Belgie. ik had wat ingredienten, maar niet compleet , sommige niet of slecht verkrijgbaar en spul uit de groothandel waar ik ook niet aan kon komen. het resultaat .. super , zoals gewoonlijk

INGREDIENTEN

1 meergranen stokbrood, grote stronk witlof, 100 gram rucola sla, 1 mango, 1 jonagold, 100 gram chaumes in dunne plakken, 4 dunne lange plakken rauwe ham, 2 el olie, 1 el citroensap, 1 el mandarijn sap ( uit blik ), zout, peper, 2 el. noten olie, 1 el suiker, 1 el pijnboompitjes, 4 el rode port, 1 el balsamico azijn

  • Europees
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-05-2016
  • Europees
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

sunday brunch 9 BBQ Bagel

Nieuwe producten testen altijd leuk ,  dit leek me wel een goede combi, het bleek idd erg lekker.

INGREDIENTEN

2 bagels met sesam, 2 ciabatta broodjes, 6 repen dunne ongebakken bacon, 1 kipfilet, 100 gram gesneden witlof in lange reepjes, 1 little gem, 1 el boeren jongens, 1 el wortel uit pot, Santa Maria Bbq sauce Kentucky whisky, Santa Maria Grill oil honey flavour, Santa Maria Marinade allround poeder

  • Europees
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-06-2016
  • Europees
  •  10-20 min.

sunday brunch tosti kaas ui met een twist

Klinkt simpel , is simpel maar de twist maakt het net even lekkerder.

INGREDIENTEN

1 el. olie, 1 grote rode ui gesneden, 1 el. bruine suiker, 1 el whisky, 1 1/2 el. boter, , 8 dikke sneden goed grof wit tbrood, 120 gram Gruyère, 120 gram pittig belegen allebei geraspt, boter om te bakken,

  • Canadees
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-06-2017
  • Canadees
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

sunday brunch baquette ham kaas anders

Soms heb je wel weer eens trek in gatenkaas, niet te vaak maar dit broodje combineert gewoon alle smaken.

INGREDIENTEN

1 verse baquette, 4 flinterdunne plakken serranoham, 4 tot 6 plakken zeer dun gesneden gatenkaas ( ligt aan de grote, zolang je het hele brood maar kan bedekken ), 1 prei, alleen het wit, 3 el zonnebloem olie, 1 el grove mosterd, peper zout, 1 grote gesnipperde augurk

  • Fusion
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-09-2016
  • Fusion
  •  10-20 min.

sunday brunch Hot chorizo en mozzarella stokje

Nu het wat guurder wordt , is een warm broodje altijd lekker , ik moet toegeven het is nogal "vettig " maar zo lekker met maar 5 ingredienten

INGREDIENTEN

12 plakjes chorizo van ongeveer 0,5 cm, 12 mini mozzarella bolletjes plat gedrukt, 1 stokbrood naar keuze vers, zakje baby spinazie

  • Europees
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-10-2016
  • Europees
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Sunday brunch 2 pastrami triangel met mierikswortelmayo

De simpelste dingen in het leven zijn vaak het lekkerst, neem dit broodje. weinig ingredienten, veel smaak en bite . voor meer heerlijke broodjes , zie hier !

INGREDIENTEN

2 triangels bruin, 2 el mayo, 1 el mierikswortel ( extra pittig, neem 2 tl wasabi, minder 2 tl mierikswortel ), , 200 gram dun gesneden pastrami, 2 tl piccalilly, 2 el, alfalfa/cress,

  • Europees
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-04-2016
  • Europees
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

sunday brunch 6 ciabatta BLT pittig

Normaal staat BLT voor bacon, lettuce en tomato, deze keer voor Beenham. had nog een bak beenham reepjes ( was voor door de pasta maar vergeten ) , een zak baby spinazie ( geen idee hoe ik daar aan kom, zal wel aanbieding geweest zijn ) een pot saus, en wat zonegroogde tomaten. het leverde een verrassend lekker broodje op. en het moest op

INGREDIENTEN

Beenham reepjes, 200 gram, 1 verse ciabatta, 4 zongedroogde tomaten, droog gedept in dunne reepjes, 100 gram baby spinazie ( of welke dan ook ), 3 el D&L andalouse saus

  • Europees
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-05-2016
  • Europees
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

sunday brunch herfst hotdog met bier saus

Gewoon een hotdog , maar dan met een twist , om even lekker op te warmen

INGREDIENTEN

500 gram kruiden zuurkool uitgelekt, 40 gram bloem gezeefd, 40 gram gezouten roomboter geklaard, 1 flesje bokbier ( vermijdt de grote merken ), 1 flinke el grove mosterd, 2 tl bruine suiker, 1 tl knoflookpasta, 4 donkere afbak pistolets, 8 verse dunne knakworst, 200 gram spekjes,

  • Europees
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-10-2016
  • Europees
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

sunday brunch 7 Bruschetta met warme garnalen creme

Iets luxe en warms , 12 graden en hagelbuien in mei, dan wil je 1 ding, en dat is comfort food.

INGREDIENTEN

4 grote en dikke sneden van een donkere volkoren bol/brood met korst., 2 tl. olijfolie, 1 tl. Chili olie, 2 tl knoflook pasta, grof zeezout, , 200 gram Hollandse garnalen, 200 gram verse roomkaas naturel, 3 eetlepels room, 40 gram parmezaanse kaas geraspt, 1 bosuitje in dunne ringetjes, 4 eetlepels peterselie fijngehakt, zout en peper, ,

  • Europees
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-05-2016
  • Europees
  •  10-20 min.

sunday brunch 5 broodje halfom met rode uien jus

Geen idee of het echt noord hollands is, broodje half om, het is gewoon erg lekker , en de engelse jus maakt het af , combinatie die vreemd is, klinkt , maar damn good smaakt.

INGREDIENTEN

4 grote bruine afbak bollen, 2 ons pekelvlees, 2 ons gelardeerde lever, 15 gram boter, 1 rode ui dun gesneden, 1 teen geraspte knof, 100 ml. rode wijn, 1/2e liter runder bouillon, 1 bosui, 1 el. balsamico azijn

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-05-2016
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

sunday brunch pittige boeren tosti met waterkers en ander lekkers

Ronde lunchkaartjes gemaakt om weer even ideetjes op te doen ( doe dat ook met dinnerkaartjes ) , gelukkig zie ik weer goed brood terug komen , we zijn bijna van die vieze pannini,s af , dat zijn geen tosti, s , en wat bio boter , mijn gouden regel, je tosti moet net zo dik of dikker uit je koekenpan komen , als ie erin gaat. flikker dat tosti ijzer maar weg. pompoensoep blijft deze lente ook nog populair schijnt. maar dat heeft niks met brood te maken.  

INGREDIENTEN

4 dikke sneden donker volkoren brood, 2 a 3 cm dik, 4 grote plakken boeren belegen kaas, 4 grote plakken zeeuws spek ( stand 2 ), zakje waterkers, 1 el verkruimelde tuinkruiden croutons, 2 el milde mosterd, 2 tl creme honing, 1 el kookroom, 1 el jalapeno ringetjes ( uit pot ), 2 el boter, , ,

  • Fusion
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-04-2017
  • Fusion
  •  10-20 min.

roast beef yorkshire pudding

Dit gerecht wordt in engeland traditionaal als sunday luch, de familiemaaltijd van de week , gegeten. de yorkshire pudding, een soort deegkoek, wordt erbij gegeten om er de jus mee op te deppen. om het helemaal af te maken kun je er roast potatoes en apple sauce bij serveren.

INGREDIENTEN

1 kg. rosbief of ossehaas met vetrand (op kamertemperatuur)., zout., versgemalen peper., 1 theelepel mosterdpoeder (naar wens)., 50 gr. boter., 75 gr. bloem., 1 ei., 3/4 dl. melk., 1 eetlepel gehakte bieslook of peterselie., 3 dl. runderbouillon.,

  • Engels
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-01-2002
  • Engels
  •  60-120 min.

Broodje sushi

~~Een simple sunday recept! Een lekker en makkelijk gerecht(je) dat qua bereiding niet teveel tijd in beslag neemt.

INGREDIENTEN

~~4 pitabroodjes, 130 gram gerookte zalm, 1 kleine avocado, 4 eetlepels mayonaise, 1 theelepel wasabipasta, peper en zout, zwarte sesamzaadjes

  • Aziatisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-01-2014
  • Aziatisch
  •  10-20 min.
Nieuwste sunday lunch/brunch recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top