Kip van de bakplaat
* 6 kippenpoten * 4 el tomatenketchup * 1 tl komijn * 2 tl za`atar (mengsel van tijm, sesam, sumak en zout) * 6 druppels tabasco * scheutje olijfolie * 2 aubergines * 2 winterwortels * 2 uien * 10 aardappelen * zout
Verwarm de oven voor op hetelucht 180°C. Snijd de kip in stukken en leg ze op de bakplaat. Meng de tomatenketchup, komijn, za`atar, tabasco en olijfolie. Schenk dit over de kip en wrijf het goed in. Snijd de aubergines, wortels en uien in stukken. Snijd de aardappelen in partjes. Leg dit alles op de bakplaat bij de kip en bestrooi met zout. Meng alles goed door en dek af met aluminiumfolie.
Bak het gerecht in ongeveer 45 minuten gaar.
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-04-2010Hoofdgerecht30-60 min.
Wraps met kip &; ras el hanout uit het Midden-Oosten
De ras el hanoud is zo veelzijdig dat je het bij vlees, gevogelte, vis en groenten kunt gebruiken, het is een smaakkanon. Dit is een recept uit het Midden-Oosten.
2 VOLLE EETLEPELS RAS EL HANOUT, OLIJFOLIE, 4 GROTE KIPFILETS, DE DIKKE KANT INGESNEDEN EN OPENGEKLAPT VOOR EEN EGALE GARING, ZEEZOUT, 4 TOT 6 TORTILLA'S, 1 RODE UI, IN DUNNE HALVE RINGEN, GRANAATAPPELMELASSE (O.A. MIDDEN- OOSTERSE SUPERMARKT EN OIL & VINEGAR), RUCOLA, GRANAATAPPELPITJES, VOOR DE YOGHURTSAUS:, 1 KLEIN BOSJE MUNT, BLAADJES FIJNGEHAKT, 400 GRAM GRIEKSE YOGHURT, 2 EETLEPELS SUMAK (O.A. MIDDEN-OOSTERSE SUPERMARKT), VERSGEMALEN ZWARTE PEPER
- Multi-cultureel Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op06-01-2016Multi-cultureel Hoofdgerecht20-30 min.
Geurig kippetje!
Ottolenghi blijft me inspireren, zijn gebraden kip met couscous is niet te versmaden. Heerlijk gekruid en toch ook lekker fris voor het voorjaar. Het recept heb ik een klein beetje aangepast naar mijn eigen smaak!
- 4 grote kipstukken (ca 1 kg kip), - 1 grote rode ui, - 2 tenen knoflook, - 1 tl (cayenne)peper, - 1 tl kaneel, -1 el sumak*, - 1 citroen, - 200 ml kippenbouillon, - 1 tl zout, - 2 el za`atar*, - 50 gr pijnboompitten, - scheut olijfolie, , *N.B.: sumak en za`atar zijn te koop bij www.kruidenkaravaan.com
- Marokkaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-04-2013Marokkaans30-60 min.
Sumakkip met tomatensalade
Arabisch gerecht met kip in een sumak-marinade en een frisse salade.
2 tenen knoflook, geperst, 2 tl sumak (verkrijgbaar bij Marokkaanse winkels - je zou het evt. kunnen vervangen voor tamarinde (toko) of wat extra citroensap), 2 tl gehakte tijm, rasp en sap van 1 liefst biologische citroen, 4,5 el olijfolie, 2 el balsamicoazijn, 4 kipfilets, 6 trostomaten, 1 kleine komkommer of 1/2 grote, geschild, 1 rode ui, in dunne ringen, 1 rode peper, zaadjes verwijderd, in dunne reepjes, flinke handvol muntblaadjes, flinke handvol bladpeterselieblaadjes, 50 gepelde pistachenoten, gehakt, hummus en Libanees brood, voor erbij (verkrijgbaar bij Marokkaanse of Midden-Oosterse winkels)
- Arabisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-08-2010Arabisch Hoofdgerecht30-60 min.
Oosterse kipstoof met spinazie
Een recept uit het midden oosten, dat lekker smaakt . Indien je geen sumak kruiden hebt , dan kun je ze eventueel vervangen door een scheutje citroensap.
500 g kip (kippendijenfilet, in stukken, 6 lente-uien, 1 ui, 2 handjes spinazie, knoflook 2 teentjes, peterselie 2 handjes, koriander 20 g, kikkererwten (uit blik, gespoeld en uitgelekt)400 g, appelazijn 50 ml, olijfolie 1 el, **sumak 2 el, zout
- Arabisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-06-2018Arabisch Hoofdgerecht30-60 min.