1. Home
  2. Recepten
  3. Sukade

Sukade recepten (519)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Sukade Van Kalfs

INGREDIENTEN

1 kilo kalfs sukade vraag slager een hele , en laat bovenste vlies eraf snijde . 3dl rode wijn 2ons prei 2ons ui 3 lauruerblaadjes vers sterke bouillon of fond 4ons knolselderij takje rozemarijn vers teentje knoflook zout na smaak

Voorbereiding

Snij alle groenten fijn schil wel eerst de knol kleine stukjes ong. dobbelsteen. was de fijne groenten lek ze uit op zeef. doe in koeken pan de groente in olie of boter zacht smoren ong. 10 min . zout en peper de sukade stuk (heel laten)bak deze vervolgens goudbruin rondom aan . leg de sukade in de oven schaal giet hier de groente op doe de laurier en rozemarijn en knoflook bij. blus de pan af me de rode wijn waar we de sukade in hebben gebakken giet dit ook pver de sukade heen giet de bouillon erop zodat de sukade net niet onder staat . proef even af mag goed zout zijn hoor trekt namelijk moeilijk in het vlees te weinig word de sukade snel flauw ik zeg altijd het vocht moet zeker naar de zee smaken.

Bereidingswijze

Dek de oven schaal goed af met aluminium folie echt goed afdeken verwarm de oven voor op 145 graden 155 graden niet hoger .zet schaal in midden van oven en laat deze drie uur op deze temperatuur garen . na het garen in vocht afkoelen . blender het vocht met de groenten die er in ziten fijn en zeef deze saus door bolzeef even met pollepel doorvrijven gaat sneller doe de saus apart even koken en als deze kookt doe er dan wat koude klontjes roomboter bij (monteren noemen we dat) als de saus/jus dikker moet even afbinden met roux of anders mayzena. Doe dit alles een dag van tevoren zodat alle smaakstoffen goed in vlees kunnen trekken en het vlees ook mooier te snijden is koud namelijk vewarm dit vlees in de afgemaakte saus. maak de SAUS dus ook een dag na bereiden ......

  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-03-2001
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

sukade koekjes

INGREDIENTEN

50 gram sukade/oranjesnippers, 150 gram boter, 1 eiwit, snufje zout, 1 1/2 dl ingedikt perensap of honing, 250 gram volkorenmeel, 1 eidooier, 2 eetlepels room

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-06-2003
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Herfstige sukade lapjes met koekkruiden

Het is weer flink kouder buiten, echt herfst, dus tijd om de stoofpan weer te gebruiken. Ik liep langs de scharrelslager hier in het dorp (ja we hebben er nog eentje) en die bood buiten al hele mooie biologische, doorregen, sukade lapjes aan en heb ze meteen gekocht. Doorregen wil zeggen dat er vet adertjes door het vlees lopen en daar krijgt het vlees alleen maar meer smaak van. Heerlijk mals draadjesvlees wat helemaal uit elkaar valt. Laat dit lekker lang stoven, je huis ruikt heerlijk herfstig en smullen maar.

INGREDIENTEN

600 gr doorregen sukade lapjes, vers gemalen zwarte peper, zeezout, bloem, roomboter/olijfolie (om te braden), 2 laurier blaadjes, 2 teentjes knoflook, 3 jeneverbessen, geplet, 500 ml runderbouillon van tablet, 2 grote uien in kwart ringen, 1 klein blikje tomatenpuree, scheutje rode wijn, halve el speculaaskruiden (Verstegen). Hier zit kruidnagel, kaneel, koriander, nootmuskaat, gember, sinaasappelrasp en kardemom in.

  • Nederlands Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-10-2016
  • Nederlands Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Cannuoli Ricotta en sukade fruit

INGREDIENTEN

200 gram Bladerdeeg (lange smalle banen), 8 eetlepels Ricotta, 1 eetlepel Honing, Sukade fruit (op gevoel), Vanille ijs, Poedersuiker

  • Italiaans Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-02-2009
  • Italiaans Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Gestoofde sukade met hutspotrosti

INGREDIENTEN

500 g sukadelappen, peper/zout, 2 el olie, 2 el g boter, 150 gram zilveruitjes, 2 el tomatenpuree, 4 dl rode wijn, 4 aardappelen, 3 winterwortelen, 3 uien, 1 dl slagroom

  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-03-2009
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Suddervlees sukade Asian Fusion

Dit recept heb ik van mijn chinese schoonmoeder geleerd echt een topper 1 van de lekkerste gerechten die ik van haar heb geleerd!

INGREDIENTEN

1 kilo Sukadevlees of magere rib lappen (mag ook meer zijn), 0,5 kilo wortels of rettich (of meer), 2 stukken Rietsuiker (optioneel), Ketjap Manis (de stroperige zoete versie) naar smaak toevoegen (ik gebruik veeeeeel ketjap), 1 gedroogde manderijn schil (optinoneel), 3 laulier blad, 10 peper korrels, 1 stengel cirtoen gras, 3 stuks ster anijs, stukje gemberwortel, kippoeder of boullion (maggiblok), 1 scheutje Azijn, maizena

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-04-2010
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Sukade met een pittige twist

Sucade vlees in smaakvolrijke saus/jus

INGREDIENTEN

750 gr Sucadevlees, 75 gram bakboter, 1 ui, 2 knoflookteentjes, 1/4 wortel, 4 tomaten, 4 selderijsteeltjes met blad, nootmuskaat, 8 zwarte geplette peperkorrels, 3 laurierbladeren, 6 kleine kruidnagels, 1 theelepel sambal, 1,5 ltr rundvleesbouillon.

  • Internationaal
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-08-2009
  • Internationaal
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Gemarineerde sukade voor de gourmetschotel

Gemarineerde sukade wordt zo zacht als een biefstuk, ideaal voor de gourmetschaal!

INGREDIENTEN

500g gesplitste sukade, 2 el Tromp&Rueb kruidenazijn, scheut rode wijn, peper en zout, rasp van een sinaasappelschil

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-12-2017
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Smeltend zachte sukade met salsa verde

INGREDIENTEN

Rundersukade, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 knolselderij, 1 wortel, 2 el olijfolie, 500 ml Madeira, 250 ml rode wijn, 250 ml krachtige kalfsfond, 3 takjes tijm, 2 laurierblaadjes, 4 rundersukadelapjes à 150 g, 2 el Dijon mosterd, 50 g bloem, 75 g roomboter, 2 el olijfolie, , Salsa verde, 100 ml koude melk, 6 ansjovisfilets, 1 el Dijon mosterd, 100 ml fruitige extra vièrge olijfolie, 6 mini augurkjes (cornichons), 1 el kappertjes, 1 bosje basilicum, 1 bosje dragon, 1 bosje bladpeterselie, , Frisée, 1 krop frisée, ,

  • Fusion Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-09-2012
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gesauteerde sukade van Black Angus met knolselderijpuree en

DEZE sukade kunt U ook gewoon behandelen als biefstuk!! Het Black Angus rund is zo sappig van oorsprong dat dit stuk vlees prima in de pan om en om gebakken kan worden!

INGREDIENTEN

8 niet te dikke Black Angus sukadelappen , 300 g Basmatirijst , 500 g knolselderij , 500 ml kalfs- of kippenbouillon , 25 ml witte wijn , 4 plukjes krulpeterselie , scheutje azijn , scheutje room , 1 rode biet , 35 g (geclarifieerde) boter , zwart zeezout (eventueel) , zout & peper uit de molen

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-12-2012
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Aberdeen Angus Sukade in Guiness Bier

Heerlijk gestoofde Angus Sukade rollade in bier. Diep van smaak en een prachtige feestmaaltijd.

INGREDIENTEN

1 kg Aberdeen Angus Sukade (heel of steaks), Olijfolie, 10 sjalotjes, 2 takjes thijm, 10-12 peperkorrels, 600 ml Guiness Beer (of Jopen Bier), Runderbouillon (lauwwarm), Maizena, 5 banaansjaotjes (de langwerpige variant), Peper, zout,

  • Schots Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-10-2013
  • Schots Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
Nieuwste sukade recepten

Italiaans stoofpotje rundvlees met tagliatelle

Heerlijk stoofpotje met rundvlees vol smaak op een bedje van tagliatelle. Dit gerecht smaakt echt vreselijk lekker.

INGREDIENTEN

800 g rundvlees (zoals sukade- of runderlappen), in blokjes van ongeveer 5 x 5 cm, geraspte schil van 1 sinaasappel, 150 g gerookte spekblokjes (Pancetta), 2 uien, fijngesneden, 5 teentjes knoflook, geperst, 2 gedroogde rode pepertjes, fijngewreven, 100 g winterwortel, in plakjes, halve prei, in ringen, 1 stengel bleekselderij, gesneden, 3 eetlepels boter of margarine, 1 eetlepel tomatenpuree, 6 rozemarijntakjes, 3 dl rode wijn, 2 dl runderbouillon, 1 eetlepel bloem, 300 g tagliatelle

  • Italiaans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-01-2013
  • Italiaans
  •  > 120 min.

Weihnachtsstolle of duitse kerststol

Een hele lekkere kerststol die zonder gist gebakken wordt. Deze kerststol kun je wel een paar weken bewaren mits je hem goed verpakt in plastic folie. De stol wordt alleen maar lekkerder. De kerststol smaakt zoals je deze in Duitsland eet, dus lijkt niet op het "kerstkrentenbrood" wat in Nederland verkocht wordt. Bij ons al jaren een succes. De kerststol moet worden gebakken met boven- en onderwarmte in de oven. Gebruik je toch hetelucht zet de temperatuur dan op 160 graden. Elke oven is weer anders, dus let op! Dit jaar weer de kerststollen gebakken. Uit het in het recept genoemde deeg 3 kleinere stollen gemaakt (zie foto). Weer kom ik tot de conclusie dat het deeg, wanneer je het recept precies volgt, perfect is. Kleeft niet en is ook niet te droog.

INGREDIENTEN

500 gr bloem - 1 zakje bakpoeder - 180 gr suiker - 1 zakje vanillesuiker - mespunt zout - 4 druppels amandelaroma - 5 druppels citroenaroma - 1 borrelglas rum - 2 eieren - 120 gr koude boter - 250 gr magere kwark - 200 gr gewassen rozijnen - 100 gr gewassen krenten - 150 gr gemalen amandelen - 50 gr gedroogde sinaasappelschilletjes - 50 gr gesnipperde sukade, Om te bestrijken: 50 gram zachte boter, Om te bestrooien: 50 gram poedersuiker

  • Duits
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-12-2003
  • Duits
  •  60-120 min.

Ragù di manzo con pappardelle (Pappardelle met rundvleesragout)

Niet te verwarren met 'Ragù Bolognese' want dat is echt een tomatensaus met rundergehakt. Dit heerlijke Italiaanse runderstoofpotje wordt natuurlijk geserveerd met pasta. Niet gewoon spaghetti maar van die lange brede slierten zodat de saus er goed aan blijft hangen Ik heb het recept voor 8 personen gemaakt omdat het een makkelijk te maken gerecht was voor een wat groter gezelschap. Deel alles gewoon door 2 en het is voor 4 personen  

INGREDIENTEN

- 1 kg runderstoofvlees (riblappen of sukade), - 150 gram spekreepjes, bij voorkeur Pancetta, - 2 uien, - 2 st bleekselderij, - 2 wortels, - olijfolie, - 150 ml droge rode wijn, - 2 blikken gepelde tomaten à 400 gram (met sap), - 300 ml rundvleesbouillon (van tabletten), - bosje bladpeterselie, - 6 blaadjes salie, - 2 laurierblaadjes, - 2 takjes tijm, - zeezout en vers gemalen zwarte peper, - snuf gedroogde chilipeper (optioneel), - 500 gram pappardelle (of tagliatelle), - geraspte Pecorino of Parmezaanse kaas

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-01-2017
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Herfst stoofpotje

Heerlijk stoofpotje bij herfstachtig weer.

INGREDIENTEN

500 Gr. Rundvlees (ribstuk, sukade), 150 Gr. Champignons of gemengde paddestoelen, Twee uien (een rood, een wit), 150 Gr. Spekblokjes, Teentje knoflook, Handvol sperziebonen, 2 worteltjes, Trappist (half flesje), Twee blaadjes laurier, Twee kruidnagels, Naar smaak toevoegen:, Tijm, Kaneel, Paprikapoeder, Peper en zout, Boter,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-10-2012
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Overijsselse jachtschotel

  Jachtschotel is een typisch wintergerecht dat van oorsprong werd gemaakt van restanten wild, aardappelen en uien. Later werden daar ook andere restvlees voor gebruikt, zodat het gerecht ook na het jachtseizoen gemaakt kon worden. Tegenwoordig wordt er veelal gehakt voor de vulling gebruikt. De naam had overigens niets uitstaande met een exclusieve band met jagers, maar louter met het type vlees dat er aanvankelijk voor werd gebruikt.

INGREDIENTEN

800 g sukade- of magere runder riblappen, in dobbelstenen, 2 el bloem, 2 el zonnebloem- of olijfolie, 100 g boter + een beetje om in te vetten, 50 g spekblokjes, 2 uien, gesnipperd, 4 kruidnagels, 10 gekneusde jeneverbessen, 2  laurierbladeren, 1 pijpje (30 cl) donker bier (bijv. van Hüttenkloas), 2 plakjes ontbijtkoek, in dobbelstenen, 2 appels, geschild en in ringen, 2 beschuiten, verkruimeld), , Gebruik voor het snel aanbakken van vlees een mix van olie en boter. De olie kan hoger verhit worden en daardoor schroeit het vlees sneller dicht .De boter geeft een mooie bruine kleur en een betere smaak.,  , Bestrooi het vlees met de bloem; schud de overtollige bloem eraf. Laat in een braadpan de olie en de helft van de boter heet worden en bak hierin het vlees goudbruin. Schep de spekblokjes en de gesnipperde uien erbij en laat ze even meebakken tot de spekjes lichtbruin kleuren. Voeg de kruidnagels, de jeneverbessen en de laurier toe en breng het gerecht op smaak met zout en (versgemalen) peper.,  , Schenk het bier bij het vlees in de pan en roer goed door. Plaats de deksel op de pan en laat het vlees ongeveer 2,5 uur op yen lage warmtebron sudderen. Schep het vlees regelmatig door om aanbranden te voorkomen. Voeg, wanneer het vocht te veel verdampt en nog niet vlees nog niet gaar is, wat water toe. Schep de ontbijtkoek bij het vlees in de pan en laat het nog een halfuur zachtjes doorkoken. Zet daarna koel weg tot gebruik.,  

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-11-2014
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Rendang

De zoveelste versie, maar ik wilde hem toch even op mijn pagina zetten, omdat deze me erg lekker lijkt. Zoals voor de meeste curry's geldt, wordt dit gerecht lekkerder naarmate de smaken rijpen. Maak de rendang 2 of 3 dagen van tevoren en bewaar hem in de koelkast; verwarm hem op laag vuur. U kunt de rendang maximaal 1 maand invriezen.

INGREDIENTEN

1? kilo sukade lappen, 2 middelgrote uien, grof gehakt, 4 teentjes knoflook, 4 dl kokosmelk, 2 tl gemalen koriander, ? tl venkel poeder, 2 tl gemalen komijn, ? tl gemalen kruidnagel, 4 rode chilipepers, fijngehakt, 1 stengel citroengras (alleen het wit) of 4 reepjes citroenschil, 1 el citroensap, 2 tl geraspte palmsuiker of bruine suiker, , , , ,

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-06-2002
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Goulash met paprika

Jonnie Boer: `Echte paprika komt natuurlijk uit Hongarije! Deze edelzoete paprika is afkomstig van de grote vlakten in de buurt van het stadje Kalocsa. Deze paprika is zeer mild van smaak en heeft een mooie helder rode kleur. Heerlijk in o.a. stoofschotels.`

INGREDIENTEN

1 kg runder sukade vlees, 4 st rode paprika, 4 st uien, 4 teen knoflook, 400 gr gepelde en gezeefde tomaten, 2 dl runderbouillon, 10 gr paprika poeder, 2 tak tijm, zonnebloemolie

  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-11-2012
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

kersttulband 3

Goed gevuld en makkelijk te maken

INGREDIENTEN

100 g blanke rozijnen, 100 g donkere rozijnen, 100 g sukade, 250 g zelfrijzend bakmeel, 250 g zachte boter, 200 g witte basterdsuiker, 2 zakjes vanillesuiker, 4 grote eieren, poedersuiker, tulbandvorm met antiaanbaklaag

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-11-2007
  •  
  •  60-120 min.

Oliebollen (Glutenvrij)

Uit de Glutafin receptenmap voor de decembermaand

INGREDIENTEN

250 gr Glutafin witte bakmix, 1/2 ei, 1/2 zakje gedroogde gist, 2 dl lauwe melk, 50 gr rozijnen, 50 gr krenten, 50 gr sukade (of alleen maar 150 gr rozijnen), 1 appel (in stukjes gesneden)

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-12-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Keksi, Surinaamse cake

Keksi wordt in Suriname beschouwd als de beste en fijnste cake. Ervaar zelf de fijne smaak.

INGREDIENTEN

8 el gesmolten en afgekoelde boter, 9 el bloem, 2 tl kaneel, 100 g krenten, suikermuisjes, 1-2 dl bruin bier (of bokbier), 8 eieren, 8 el suiker, 50 g geschaafde amandelen, 16 g vanillesuiker, 100 g rozijnen, 50 g sukade,

  • Surinaams
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-06-2004
  • Surinaams
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Sukadelapjes met spekjes en champignons Herfst

Nog een mega lekker stoofje, maar hele sukadelapjes. Heerlijk Oud Hollands gekruid vlees met een Franse twist. De malse lapjes vallen uit elkaar op het bord en de spekjes en de champignons die geven de saus een heerlijke twist. Echt een geweldig lekker herfst of winter recept. Snel te maken op een middag en laat dan maar gaan tot ze gaar zijn en de saus wat is ingekookt.

INGREDIENTEN

500 gr doorregen sukade, Vers gemalen peper, Zeezout, 2 laurierblaadjes, 4 kruidnageltjes, 4 jeneverbessen, Klein beetje korianderpoeder, Halve tl kaneelpoeder, Snufje foelie, 150 ml stevige droge rode wijn (Cabernet Sauvignon, Bordeaux of Bourgogne), 500 ml warme rundvlees bouillon van tablet, Klein blikje tomatenpuree, Klein beetje bruine suiker, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 125 gr magere gerookte spekblokjes, 200 gr champignons of kastanjechampignons, Klontje roomboter, Olijfolie

  • Fusion Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-11-2014
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Herfstige runderstoof met cantharellen en abrikozen

De geur van cantharellen doet me altijd aan abrikozen denken en daarom wilde ik met deze 2 ingrediënten samen eens een keertje een gerecht maken. Gezien de tijd van het jaar en met het regenachtige weer is een lekkere stoofpot op het fornuis natuurlijk heerlijk. Door de abrikozen die ik wilde gebruiken kwam ik op het idee om het een Marokkaans tintje te geven en Ras El Hanout als extra smaakmaker te gebruiken. TIP: Maak met dezelfde moeite een grote pan want de 2e dag is het nog lekkerder. Ook kun je prima een portie invriezen.

INGREDIENTEN

- 1 kilo sukade lappen (of riblappen), - 250 gram (gewelde) abrikozen, - 200 gram cantharellen, - 4 uien, - 4 wortels, - 2 tenen knoflook, - een stukje gember, - 1 volle el Ras El Hanout, - 1 tl gemalen komijn, - 1 kaneelstokje, - 500 ml runderbouillon (van 2 bouillonblokken), - olijfolie/roomboter, - pezo, - optioneel: Verse koriander om mee te garneren

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-10-2019
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

FIADOE

Een Surinaamse lekkernij, die nooit ontbreekt op feesten. Fiadoe is tamelijk ingewikkeld te bereiden; het resltaat is er echter na! Eenmaal bereid kan men er niet meer van afblijven.

INGREDIENTEN

500 g boter, 250 g suiker, 1 el kaneel, 250 ml melk, 125 g rozijnen, 125 g krenten, 50 g sukade, 500 g bloem, 1 el gist, 2 druppels vanille essence, 4 eieren, 1-2 dl rum, 50 g amandelsnippers

  • Surinaams
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-04-2004
  • Surinaams
  •  30-60 min.

keksi

Heerlijkse Surinaamse cake

INGREDIENTEN

8 eieren;; 8 eetlepels gesmolten en afgekoelde boeter; 8 eetlepels suiker; 9 eetlepels bloem; 50 gr zoete amandelen; 2 theelepels kaneel, vanille, 110 gr krenten; 10 gr rozijnen, 50 gr gesnipperde sukade, 2 dl rum (1 glas)

  • Surinaams
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-07-2001
  • Surinaams
  •  60-120 min.

De E C H T E Engelse Christmas-cake

Echt zelfs GEWELDIG om zo?n cake te maken.

INGREDIENTEN

300 gram bloem, , 300 gram krenten, 200 gram rozijnen, 200 gram sultanas, 75 gram sukade (kleingesneden), 100 gram Franse vruchtjes (kleingesneden), 1 citroen, 50 gram blanke amandelen 1 dl cognac of vieux (naar wens), 1 tl koekkruiden, 1 tl kaneel, 225 gram boter, 225 gram bruine basterd suiker, 4 eieren (losgeklopt) mespunt nootmuskaat?zout,

  • Engels
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-11-2004
  • Engels
  •  > 120 min.

Erwtensoep zonder varkensvlees!

Erwtensoep met rundvlees ipv varkensvlees, minder vet maar erg lekker, vertel me na het maken wat je ervan vind.

INGREDIENTEN

300 gram spliterwten (pak silvo), 3 sukade lapjes, 1 laurierblaadje, 1 kleine knolselderij, 2 dunne preien of een zakje gesneden prei, ? zakje verse selderij, 1 tot 2 rundrookworsten (keurslager zijn lekker, unox goedkoper), 1 eetlepel zout,

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-03-2006
  • Nederlands
  •  60-120 min.

krentenbollen

INGREDIENTEN

800 gram bloem 25 gram gist 15 gram zout400 gram melk2 losgeslagen eieren100 gram boter100 gram krenten100 gram rozijnen70 gram sukade

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-03-1999
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Christmas Cake

De echte!! 3 dagen van te voren beginnen.

INGREDIENTEN

100 gr. rozijnen, 100 gr. krenten, 25 gr. sukade, 25 gr. oranjesnippers, 2 dl rum, 1 pakje boter, 300 gr. bruine basterdsuiker, 5 eieren, 125 gr. bloem, 125 gr. zelfrijzend bakmeel, 35 gr. koekkruiden, , , ,

  • Engels
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-10-1999
  • Engels
  •  > 120 min.

Kerst stol

INGREDIENTEN

200 gram amandelspijs, 1 pak wittebroodmix, 75 gram krenten, 75 gram rozijnen, 50 gram sukade, 50 gram Franse vruchtjes, ? dl rum, 4 el boter, poedersuiker

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-11-2004
  •  
  •  60-120 min.

oliebollen

Voor 35-40 stuks

INGREDIENTEN

20 gram gist (of 1 zakje gedroogde gist) - 500 ml melk - 500 gram bloem - 1 ei - 10 gram zout - 100 gram krenten - 100 gram rozijnen -, 50 gram sukade - 25 gram oranjesnippers - 1 appel - sla-, zonnebloem- of arachide olie.

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-12-1998
  • Nederlands
  •  20-30 min.

ouderwets lekkere oliebollen

Oliebollen zoals oliebollen moeten zijn.

INGREDIENTEN

500 gram bloem, 1 tl zout, 30 gram verse gist, 5 dl lauwe melk, 1 ei, geraspte schil van 0,5 citroen, 100 gram gewassen krenten, 100 gram gewassen rozijnen, 50 gram gesnipperde sukade, 1 goudrenet apppel, frituurvet of slaolie, gezeefde poedersuiker,

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-11-2006
  •  
  •  60-120 min.

Koningsbrood

Zandkoekjes met gemalen amandelen en sukade.

INGREDIENTEN

Deeg:, 200 gram bloem, 150 gram boter, 125 gram basterdsuiker, 1 eiwit, 3 gram zout, Verder:, 300 gram amandelen, 100 gram sukade, 150 gram basterdsuiker, 1 ei

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-12-2003
  • Nederlands
  •  30-60 min.

oliebollen

Met appel, sukade en rozijnen.voor ca. 32 oliebollen.

INGREDIENTEN

80 g verse gist, 2 dl lauwe melk, 8 dl water, 1 kilo tarwebloem, 40 g suiker, 1 el kaneel, 20 g zout, 2 zakjes vanillesuiker, 1 ei, 200 g rozijnen, 50 g gesneden sukade, 50 g appel in kleine blokjes, olie om in te frituren, poedersuiker

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-06-2002
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Warme krentenbollen

INGREDIENTEN

500 gram bloem, 20 gram gist, 2? dl lauwe melk, 350 gram krenten en rozijnen, 50 gram sukade, 1 ei, 8 gram zout

  • Belgisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-06-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Groninger kruidkoek

Deze koek wordt al heel lang gemaakt, maar hoe oud dit recept is weet niemand. Zeker is dat Groninger kruidkoek heel lekker smaakt bij een kopje koffie of cappuccino!

INGREDIENTEN

350 gr zelfrijzend bakmeel - 250 gr bruine basterdsuiker - 1 eetl koekkruiden - snufje zout - 1 theel kaneel - 2 eieren - 1 dl water - 100 gr gesnipperde sukade

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-11-2003
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Oliebollen

Het recept voor super goede oliebollen!!

INGREDIENTEN

1 ei500 ml melk1 citroen1 appel500 g bloem1 zakje gist (dr. oetker)1 tl suiker1 tl kaneel1 tl zout100 g rozijnen50 g krenten50 g sukade, in stukjesstrooibus poedersuiker

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-12-2004
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Pofferd

Elle 3-2003

INGREDIENTEN

700 g zelfijzend bakmeel; 100 g witte basterdsuiker; 2 tl kaneel; 1 tl zout; 200 g krenten; 200 g rozijnen; evt 100 g sukade; 2 eieren; 100 g roomboter, gesmolten; 300 ml melk

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-03-2005
  •  
  •  60-120 min.

Kerststol van Anneke

Dit recept heb ik gekregen van Anneke, die het heeft van haar opa.

INGREDIENTEN

500 gr bloem, 2,5 dl melk, 35 gr gist, 150 gr boter (room), 75 gr basterdsuiker, 1 ei, 1/2 theelepel amandelessence, 8 gr zout, de geraspte schil van 1 citroen, 125 gr gewassen en gedroogde krenten, 200 gr gewassen rozijnen, 50 gr fijngesneden sukade, 50 gr gehakte oranjesnippers, desgewenst 200 gr amandelspijs boter en poedersuiker,

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-06-2003
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Gegrillde Black Angussukade

Dit recept heeft furore gemaakt in het populaire gezellligheidsprogramma van SBS6 "Komen Eten". Sterker nog: De kandidaat met dit recept won de week! De sukade is dit recept is van het fameuze Black Angusrund, bekend om zijn malsheid. Black Angus is een van origine Schots ras dat in de 19e eeuw naar de Verenigde Staten is uitgezet en daar perfect bleek de gedijen. Inmiddels worden ze ook in Nederland gefokt. Deze specifieke vleesrunderen leveren heerlijk sappig en mals vlees. Zelfs zo mals dat bijna alle delen, zelfs de Black Angus sukade, als biefstuk kunnen worden gebakken. Laat hem van binnen rood of rosé, en na een korte periode van rust, snij je hem in dunne tranches. Ook zeer geschikt op een houtkoolvuur!

INGREDIENTEN

800 g Black Angus sukade , knoflook uit de pers , olijfolie , zout & peper uit de molen

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-01-2013
  •  
  •  0-10 min.

Kerstkoekjes Nr. 11

Florentiner - Florentijntjes (deze koekjes zijn bij ons als eerste op)

INGREDIENTEN

100 g sukade, 30 g boter, 150 g geschaafde amandelen, 100 g suiker, 2 el. vanillesuiker, 2 dl slagroom, 60 g bloem, 200 g bittere couverture

  • Duits
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-12-1999
  • Duits
  •  30-60 min.
Nieuwste sukade recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top