1. Home
  2. Recepten
  3. Suiker

Suiker recepten (74.126)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

lasagna

Het recept van deze originele italiaanse lasagna kreeg ik ooit van een italiaanse collega, ik heb 'm zelfs in een restaurant nooit zo lekker gekregen! Heb je alleen het recept van bolognesesaus of bechamelsaus nodig? Je vindt ze hier allebei! Ik ben er erg trots op dat dit al een tijd een van de populairste recepten op smulweb is, aan jullie reacties te zien vinden jullie 'm erg lekker.

INGREDIENTEN

1/2 a 1 ui, 3 teentjes knoflook, 500 gr. rundergehakt, italiaanse kruiden (zoals basilicum, oregano, majoraan, peterselie, tijm, paprikapoeder-ontwikkel hierbij je eigen smaak, hoe vaker je dit recept maakt, hoe makkelijker dat wordt), 1 laurierblaadje, sambal (of verse Spaanse peper) naar smaak, 1 groot blikje tomatenpuree, 1 blik gepelde tomaten in stukjes, 1 pakje gezeefde tomaten, 1 pak voorgekookte of verse lasagnevellen, olijfolie, 2 bolletjes mozzarella (of evt. 8 plakken jonge kaas of 350 gram geraspte kaas), 50 gr. boter, 50 gr. bloem, 500 ml. koude melk, suiker, peper en zout.

Bereidingswijze

Voor de bolognesesaus de ui snipperen en in een grote koekenpan met wat olijfolie fruiten, halverwege de fijngesneden knoflook toevoegen. Eventueel kun je nog blokjes wortel en bleekselderij toevoegen. In de kleine braadpan de tomatenpuree hard verwarmen (blijf roeren, anders brandt ze aan), tot deze niet zurig meer ruikt. Het ui/knoflook/olie mengsel toevoegen. In de grote koekenpan weer wat olijfolie verwarmen en het gehakt met de kruiden, zout en peper rul bakken. Toevoegen aan het tomatenpuree-mengsel, gepelde tomaten en gezeefde tomaten toevoegen en op smaak brengen met sambal (ja, ik weet het, dit is geen Italiaans ingrediënt, maar wel lekker en makkelijk. Fijngesneden Spaanse peper kan natuurlijk ook), suiker en evt. nog wat kruiden en een laurierblaadje toevoegen. (Proef of je de kruiden-verhouding goed vindt, anders nog wat bijkruiden) 1/2 uur a 3 kwartier op laag vuur laten sudderen met deksel op de pan, af en toe roeren. Ondertussen de oven voorverwarmen op 180 gr. C. Voor de bechamelsaus de boter smelten (niet bruin laten worden), bloem erdoor roeren en verwarmen (schrik niet; het wordt een soort klont, maar dat komt goed!). Daarna beetje bij beetje de koude melk met een garde erdoor roeren. Laten koken en blijven roeren tot je een dikke saus hebt. Op smaak brengen met zout en peper. In een ingevette ovenschaal 1 laag lasagnevellen leggen. Vervolgens bedekken met 1/3 van de bechamelsaus, 1/3 van de bolognesesaus en 1 in plakjes gesneden bolletje mozzarella of 4 plakken kaas. Nu weer herhalen met een laag lasagnevellen, saus en kaas, vervolgens nog zo'n laag maar dan zonder kaas. Afdekken met aluminium-folie en in de oven schuiven, boven het midden. Na 30 min. de folie verwijderen en nog 15 min. in de oven laten. Als het "knettert" is het klaar.

  • Italiaans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-02-1999
  • Italiaans
  •  60-120 min.

De lekkerder bestaat niet appeltaart

Dit is een recept van Hilda Huiskamp uit Neede. Zij won in 2006 een reis naar america met dit recept voor een appeltaartwedstrijd, uitgeschreven door omroep gelderland. Ik heb hem gisteren gemaakt en ik kan je zeggen...ik heb nog nooit zo een lekkere eigengemaakte appeltaart geproefd. Al mijn andere appeltaartrecepten gaan de kliko in. Zalig gewoon, heel byzonder is de room en de puddinglaag. DIT RECEPT STAAT OOK NOG ONDER http://www.smulweb.nl/1381769/koken/recept/De-lekkerder-bestaat-niet-appeltaart KUN JE NOG MEER REACTIES LEZEN!

INGREDIENTEN

HET DEEG: 250 gram gezeefde bloem; 2 volle afgestreken theelepels bakpoeder; 1 ei; 125 gram suiker; 150 gram boter ( moet al paar uur op kamertemp.zijn) DE VULLING: 5 goudreinetten -neem hele grote appels, totaal gewicht van 1000-1025 gram; 125 gram suiker; 1 pakje vanille KOOKpudding; 1 zakje vanillesuiker; 750 ml. slagroom(= 7,5 dl.)

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-12-2007
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Recept indische smoor

Recept van mijn (Indische) oma. Een heerlijk recept met rundvlees, (of kip of varkensvlees, wat je maar wil) Een gerecht wat niet in een rijsttafel mag ontbreken. Zeer geliefd, vooral bij kinderen vanwege de milde en zoete smaak. Dit recept heeft overigens op rtl-text gestaan. Mijn oma was zeer trots.... Als ik het gerecht proef voel ik me weer een klein kindje op bezoek bij oma... lekker smullend van de smoor!

INGREDIENTEN

500 gram Rundvlees, 1 tot 2 teentjes geperste knoflook, 1 tot 2 grote gesnipperde ui, 1 dl zoete ketjap (manis), (Voor een aantal mensen is dit te sterk. Doe daarom voor de eerste keer iets minder ketjap gebruiken. Maar je kunt na het uurtje het verdampte vocht weer aanvullen.), 1 bouillonblok (of zelf getrokken bouillon), 2 tot 3 eetlepels witte of bruine suiker of Gula jawa, scheut sla-olie, 2 tot 3 dl water, Nootmuskaat, half heelepeltje "buisman", Dit is een soort smaakversterker welke je normaal bij de koffie doet tijdens koffiezetten. (is niet echt noodzakelijk voor het recept, maar om het authentiek aan recept van mijn oma te laten,vermeld ik het toch), , Tip over de Ketjap:, Je kunt 2 merken ketjap nemen: (bij de plaatselijke toko), , 1: De iets minder zoete van Ketjap Medja no. 1 of, 2: de iets zoetere met het rode label Naam van het merk heb ik even niet bij de hand. ga ik opzoeken...heb vorige week laatste fles opgemaakt. Het zijn in ieder geval altijd witte vierkant langwerpige plastic flessen., , P.S., Voor de locals: Aangezien ik in Roermond woon:, Bij Toko Djawa weten ze welke ketjap je kunt gebruiken...

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-02-1999
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Lasagne florentine met spinazie en mozzarella

Van het Smulweblid Alidada maak ik vaak haar gerecht "Mozzarella Beef Florentine". Een overheelijke ovenschotel met spinazie, mozzarella en gehakt. Omdat we het zo lekker vinden ben ik gaan experimenteren met lasagne. We hebben gesmuld.

INGREDIENTEN

350 gram rundergehakt, 1 blikje tomatenblokjes, 1 verkruimelde vleesbouillontablet, 2 theelepels suiker, 2 theelepels gedroogde oregano, 1 blaadje laurier, 450 gram diepvries bladspinazie (ontdooid) of 750 gram verse spinazie even voorgekookt en heel goed uitgelekt, 2 eieren (los geklopt), 2 eetlepels paneermeel, peper, zout, nootmuskaat, 1 zakje mozzarella (uitgelekt en in kleine stukjes gesneden), 1 pak lasagne bladen (hoeveelheid afhankelijk van de schaal), 100 gram geraspte belegen geraspte kaas, 3 dl melk, 70 gram boter, 70 gram bloem, peper, zout, nootmuskaat

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-03-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Indische kip

Dit recept is altijd een succes als ik eters heb, heb het eens van mijn vriendin gerkregen omdat het haar succes recept was wilde ik het wel eens proberen en ook hier is het een succes.

INGREDIENTEN

350 gram kipfilet, , 4 uien, , 1 teentje knoflook, , 9 eetlepels ketchup, , 9 eetlepels ketjap (zoet), , 6 eetlepels azijn, , 6 eetlepels bruine suiker, , 4 eetlepels pindakaas, , zout en peper, , kroepoek, , rijst, , 200 gram taugé

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-02-2007
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

HETE KIP

Dit is best een 'spannend' recept. Er is enige durf voor nodig om het de eerste keer te maken. Maar als u van pittig houdt, moet u het beslist eens uitproberen.

INGREDIENTEN

400 gram kipfilet, 5 el zonnebloemolie, 3 grote gesnipperde uien, 2 teentjes knoflook, 1/4 liter bouillon (blokje of poeder), 2 el (keuken)azijn, 9 el ketjap manis, 4 el ketchup, 6 el Javaanse suiker of bruine basterdsuiker, 2 el sambal (oelek), 4 el pindakaas, 300 gram tauge.

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-01-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Echte (zalige) winter ovenschotel

Een te gekke zuurkoolschotel uit de oven. Het lijkt een "drukke " combinatie, maar het is zo lekker , proef het maar. met zo`n heerlijke knapperige korst.

INGREDIENTEN

1 - 1, 5 kg aardappels, kruimige soort (geschild gewicht); kipbouillon (b.v., van een bouillon blokje); melk, wat roomboter; magere spekjes (125- 250 gr.); scheut room; nootmuskaat; 500 gr. rundergehakt; paprikapoeder; zout en peper; voorgebakken of vers gebakken uitjes; het sap van een uitgeperste sinaasappel; beetje bruine suiker; flinke theelepel sambal badjak; scheut ketjap manis; scheut ketchup.; pakje zuurkool

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-10-2008
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Warm Chocoladetaartje

Super verrassend toetje: als je er een hapje van neemt, stroomt langzaam de vloeibare warme chocolade uit het taartje.mmmmmmmmm!!!

INGREDIENTEN

2 eieren, 25 gr suiker, zout, 100 gr pure chocolade, 100 gr boter, 30 gr bloem, poedersuiker (strooibus), 1 eetl boter voor invetten, 2 eetl bloem voor bestuiven,

  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-08-1999
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Tiramisu

Il vero tiramisu tradizionale, come lo fa la mamma! Hier zit GEEN slagroom in! Je zult in Italie van je lang zal ze leven geen tiramisu vinden met slagroom erin! Hier dus het meest traditionele en ongecompliceerde tiramisu recept. Succes gegarandeerd! Het gaat bij ons in de familie al vele generaties mee, dat zegt al genoeg...

INGREDIENTEN

Geraspte bittere chocola of cacao, lange vingers, 1 kopje hele sterke koffie, 1 klein scheutje Amaretto, 3 hele verse eieren, 3 eetlepels basterdsuiker, 250 gr. Mascarpone

  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-12-2003
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Aardappelsalade a la petra

Aardappelsalade maakte ik altijd volgens het recept van mijn Duitse moeder. Maar door tijdgebrek ontstond dit recept. Nu is mijn aardappelsalade nog veel lekkerder, hoeft niet meer in te trekken en dus veel sneller klaar. Iedereen die de salade geproefd heeft wil het recept. De salade kun je ook als basis gebruiken voor een maaltijdsalade door er gebakken spekreepjes of hamreepjes of tonijn of gerookte zalm aan toe te voegen. Laat je eigen fantasie maar werken. De salade is verrukkelijk dat kan ik je verzekeren!

INGREDIENTEN

8 middelgrote aardappelen - 2 kruidenbouillontabletten - 1 kleine ui - 1 dl witte azijn - 1 eetlepel suiker - peper en zout - 2 afgestreken eetlepels mayonaise - 1 eetlepel magere kwark of yoghurt - 2 eetlepels fijngehakte bieslook of peterselie

  • Duits
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-07-2005
  • Duits
  •  20-30 min.

Een zalige en gezellige ROMIGE VISPOTJE

Een stoofpotje van kabeljauw, sjalotjes, champignons,tomaten, room en kruiden

INGREDIENTEN

400 g kabeljauwfilet in mooie reepjes,, 200 g sjalotjes, 200 g kleine champignons,, 60 g boter of margarine,1 tl suiker,, zout en peper,30 g bloem,, 5 dl visbouillon (van tablet),, 1,25 dl creme fraiche, 2-3 tl citroensap,, , 2 vleestomaten, ontveld, in kleine blokjes,, 2 el grof gesneden dille.,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-09-2004
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste suiker recepten
  • Eigen recept

De makkelijkste Stroopwafeltaart die er bestaat [b](en de le

Echt deze stroopwafeltaart heb ik in een handomdraai bedacht en kan werkelijk iedereen maken. Zelfs de non kokers onder ons.

INGREDIENTEN

2 pakken stroopwafels (12), 1 zakje mini stroopwafeltjes, 600 gram monchou of zachte roomkaas (kan ook iets meer), 40 gram basterdsuiker (hoeveelheid ligt aan de mate van zoetekauw zijn;), 150 gram nougatinestukjes, 2 zakjes vanillesuiker, 1 vanillestokje, 500-ml slagroom, 2 zakjes klopfix

  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-03-2012
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Babi Ketjap

Dit recept gebruik ik al jaren. Dit is echt zo lekker en iedereen kan het maken. Kan niet mislukken.

INGREDIENTEN

* 500 gram mager varkensvlees (fricandeau of hamlappen) * 5 eetlepels ketjap manis * halve prei in smalle repen gesneden * 1 zeer fijn gesnipperde ui * 3 teentjes geperste knoflook * 1 eetlepel djahe * 1 theelepel ketoembar * 1 theelepel djinten * 1 theelepel zwarte peper * 2 eetlepels azijn * 6 eetlepels slaolie * 2 theelepels sambal * 1 flinke mespunt vetsin * 1-2 eetlepels witte basterdsuiker * 2 dl. water * zout * bindmiddel.

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-11-2005
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Ovenschotel a la louise

Dit recept is al jaren oud en heb ik ooit gekregen van een nicht van mij.In de "loop der jaren" heb ik het aangepast naar eigen smaak en het is nu gewoon (na alle veranderingen) mijn "eigen" recept geworden.. Het is héél erg lekker, ik hoor graag reacties! Nieuwe fotos staan nu bij dit recept. Gisteren 8 oktober 2010 weer gemaakt, (weer iets aangepast) en.. het was weer superlekker!

INGREDIENTEN

1 ½ kilo aardappelen - ongeschild gewicht- (of als je geen tijd hebt puree uit een pakje maar vers is echt veel smakelijker), 1 pond gehakt (halfom of runder en ongekruid)., 2 middelgrote uien (fijn gesneden), 1 prei (in smalle reepjes gesneden), 1 - 2 (of meer) teentjes knoflook (uitgeperst), 1 bakje champignons ( in plakjes gesneden), 250-300 g spitskool, gesneden - groene of witte kool mag ook -( als je geen tijd hebt..kant en klaar te koop., 2 eetlepels verse selderij of 2 tl gedroogde selderij., 1 theelepel bruine suiker,(mag weggelaten worden)., 1 theelepel gedroogde Provençaalse kruiden.(of als je hebt lekker de verse), 1 flinke eetlepel kerrie, Scheutje ketchup, Scheutje ketjap manis, Zout en peper naar smaak., Wat boter of scheutje olie om de uien/knoflook in te bakken en om de ovenschotel in te vetten., Wat geraspte kaas.

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-10-2004
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

De allerlekkerste Babi pangang

Deze babi pangang is in een handomdraai gemaakt met de kruiden die vrijwel altijd in je keuken te vinden zijn.

INGREDIENTEN

1 kilo hamlappen, 2 kleine blikjes tomatenpuree, 2 eetlepels ketchup, 3 eetlepels ketjap [marinade], 2 eetlepels ketjap [saus], 2a3 theelepels sambal, 1/2 liter water, 1 pot atjar tjampoer, 1 kopje suiker, maizena, 3 teentjes knoflook, 1 knijpje chilipasta [tube silvo], of een eetlepel sambal, 1 theelepel gemberpoeder, zout

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-10-2010
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gesmolten Kaaspasta met Gegrilde Kip & Groenten

HEEEEEEEEEEEERLIJK recept van Ramon Beuk!! Van de week gezien op teevee, vanavond gemaakt en het komt beslist vaker op tafel. Penne in een sausje van gesmolten kaas met gegrilde kipfilet en gegrilde groenten. Het was superlekker!!! Thank you Ramon.

INGREDIENTEN

, 2 kipfilets, 150 gram champignons, 1 rode paprika, 1 el fijngehakte basilicum, 1 fijngesneden rode peper, 1 tl suiker, 1 el limoensap, 150 gram pasta (penne, fusilli), 1 dl kookroom, 75 gram pittige, geraspte kaas, olijfolie,

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-11-2004
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Big mac

Thuis je Big mac maken. Bijna niet van echt te onderscheiden.

INGREDIENTEN

Voor 4-5 burgers, , -400g 100% rundvlees, -hamburger broodjes met sesam (te krijgen bij oa AH, liever geen `verse` sesam bolletjes), -mayonaise, -ketchup, -mosterd, -pot zoete piccalilly, -pot augurken, -ui, -ijsbergsla, -cheddar / smeltkaas plakjes (euroshopper), -witte azijn of natuurazijn, -zout, peper, suiker

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-05-2012
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Pasta penne met gerookte kipfilet, pesto en gedroogde tomaten

Een superlekkere pasta om je vingers bij af te likken. Een succesrecept in onze familie. Heel snel klaar!!

INGREDIENTEN

400 gram penne - Plm. 400 gram gerookte kipfilet - 1 klein ui - 1 eetlepel olijfolie - 1 eetlepel oregano - 1 glas witte wijn - 200 ml creme fraiche -, 2 eetlepels rode pesto - 3 gedroogde tomaten (op olie) uitgelekt - 1 theelepel suiker

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-03-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

chinese tomatensoep

Een heerlijke soep die de chinese tomatensoep van de chinees evenaart.

INGREDIENTEN

# 1 liter water, # 1 liter tomatensap, # 2 kipfilets, # 2 kippenbouillonblokjes, # 1 ui, # 2 tenen knoflook, # blikje tomatenpuree, # 6 el suiker, # 4 el ketjap (manis), # 2 el azijn, # 1 borrellepeltje sambal, # 1 borrellepeltje djahe (gemberpoeder), # 1 borrellepeltje sereh (citroengras), # 2 el ma?zena, # Handje vol mihoen,

  • Chinees
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-02-2006
  • Chinees
  •  60-120 min.

Turks Brood

Verrukkelijk! Maak ik vaak als er gasten zijn. Met dank aan Marianne....

INGREDIENTEN

....Deeg....: 500 gr. bloem * 1 zakje gedroogde gist * 1 eetl. suiker * 1 eetl. zout * 1 theel. komijn * 1 dl. yoghurt * 2 dl. lauwwarm water * 2 eetl. tomatenpuree, , ....Gehaktmengsel....: 400 gr. rundergehakt * 0,5 kopje olijfolie * 2 uien * 1 spaanse peper * 2 teentjes knoflook * 1 theel. zout * 1 theel. oregano * 0,5 bosje peterselie (of 1 eetl. gedroogd) * 1 eetl. paprikapoeder

  • Turks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-10-1999
  • Turks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

TE GEK BAMI SPECIAAL RECEPT

Super heerlijke bami. maak het klaar en je zult het proeven!

INGREDIENTEN

MARINADE: 4 eetlepels ketjap manis: 4 eetlepels tomaten ketchup; 3 theelepels sambal manis of sambal badjak; 1 kleine gesnipperde ui; 2 teentjes knoflook (uitgeperst)). SATE SAUS: 4 grote lepels pindakaas; 1 kopje water; 2 eetlepels ketjap manis; 3 theelepels sambal manis of sambal badjak; 1 eetlepel tomaten ketchup; 2 eetlepels bruine suiker of stroop; 1 scheutje azijn. VERDER: 750 gram kipfilet; 1 pak mie; 3 grote uien; 1 pak verse bamigroenten (250 gr.) ; 6 eetlepels (olijf)olie; 2 grote preien; 250 gr. champignons; 1 zakje gedroogde bami goreng groente; 1 pak kroepoek; 2 bananen

  • Chinees
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-09-2008
  • Chinees
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Eigen gemaakte tomatensoep met balletjes

Zalige eigengemaakte tomatensoep. niet moeilijk en oh zo heerlijk!Doet je aan vroeger denken. dit is in ons gezin DE SOEP!!

INGREDIENTEN

1000 - 1250 gr. rode tomaten (liefst vlezig)(dit geeft een stevige soep, wil je iets minder dik dan 650 gr. tomaten gebruiken!); 1 flinke ui; 2 tenen knoflook; 4 maggieblokjes of 2 groentebouillon blokjes en 2 maggiblokjes; 1 pak tomatensap( 1 liter, Zontomaatje nemen die is het allerlekkerst!); 1 pakje droge tomatensoep (voor 6 borden) 250 gr. gekruid gehakt h.o.h.(balletjes maken)(niet met ei en paneermeel aanmaken);wat bakmargarine; 3 soeplepels vermicellie (p.s. als er in het pakje droge tomatensoep al vermicellie zit, dan geen extra vermicelli meer toevoegen!), 2 theel. suiker

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-10-2006
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Meatloaf - Amerikaans gehaktbrood

Heavy maar heerlijk gehaktbrood met bacon en Amerikaanse saus.

INGREDIENTEN

4 el ketchup, 2 el bruine suiker, 2 el azijn, 2 el olie, 1 gehakte grote ui, 2-3 gehakte knoflooktenen, 2 eieren, 1/2 el tijm, zout & peper, 1 el mosterd, 1 el Worcestershiresaus, 8 el melk, karnemelk of yoghurt, 1 kilo gemengd gehakt, 13 el verse broodkruimels of paneermeel, 8 el gehakte peterselie, 8 plakjes dun gesneden bacon

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-01-2003
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Banaan in bladerdeeg met chocola

INGREDIENTEN

4 plakjes bladerdeeg, 2 bananen, 1 zakje vanillesuiker, 1 theelepeltje kaneel, 1 eetlepel honing, scheutje melk, flesje chocoladesaus

  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-02-2009
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Chili con carne

Mijn chili con carne door de jaren verder ontwikkeld tot deze recept.

INGREDIENTEN

600 g rundergehakt, 2 uien, fijn, rode chilipeper met zaden, fijn, 3 tenen knoflook fijn, 1 rode en 1 groene paprika, in blokjes, 450 g bliktomaten, in stukjes, 40 g tomatenpuree, 1 e suiker, 1/2 t cayenne, 1 t chilipoeder, 1 vol t paprikapoeder, 1 vol t komijnpoeder, 1+1/2 t zout, 1 laurierblad, gescheurd, hand vol fijn peterselie of dille, 3 e olijfolie, 800 g gaar bruine bonen (of een mengsel van verschillende gedroogde bonen)

  • Mexicaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-10-2005
  • Mexicaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Geweldige wortel taart (of worteltaart cupcakes)

Dit is een heerlijke kruidige worteltaart met een super lekkere romige laag. Ipv een taart kun je ook worteltaart-cupcakejes bakken!

INGREDIENTEN

Voor de taart/ cupcakes:, , 4 eieren, 300gr (tarwe)bloem, 250gr bruine basterdsuiker, 185ml zonnebloemolie (ja kan elke soort olie gebruiken, let erop dat het geen sterke smaak heeft (zoals olijfolie)., 400gr wortelen (ik weeg ze na t schrapen/ schillen), 55 gr gepelde walnoten, 3 theelepels (1 zakje)bakpoeder, 2 theelepels kaneelpoeder, 1/2 theelepel zout, , voor de romige glazuurlaag:, 180gr zachte boter, 180gr roomkaas, 3 druppels vanille-extract, 250gr poedersuiker, , Als je in de reacties hieronder kijkt zie je allemaal leuke suggesties en tips van mensen die dit recept hebben aangepast naar hun eigen smaak, met een andere olie, andere noten en/of meer of minder van een ingrediënt of een glutenvrije variant. Super leuk, dus lees ze door en laat je inspireren!

  • Europees
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-10-2010
  • Europees
  •  10-20 min.

Witte-chocoladecheesecake met aardbeien

Een heerlijke kwarktaart met de volle smaak van witte chocolade en frisse aardbeien

INGREDIENTEN

130 gram biscuitjes, 65 gram boter, gesmolten, 250 ml slagroom, 250 gram roomkaas, op kamertemperatuur, 250 gram mascarpone, 65 gram suiker, 1 tl vanille-aroma, 500 gram witte chocolade, gesmolten, 375 gram aardbeien, in plakjes,

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-11-2010
  •  
  •  10-20 min.

*Tiramisu*

***Deze variatie is de allerlekkerste die wij ooit hebben gegeten!***

INGREDIENTEN

*250 gr. Bitterkoekjes of anders ...(Italiaanse !) Lange Vingers * 10 el. Amaretto * 3 Eieren * 250 gr. Mascarpone * 75 gr. Basterdsuiker * 1 reep pure Chocola - (of Cacaopoeder).,

  • Italiaans Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-06-1999
  • Italiaans Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Foeyonghai waar je van blijft opscheppen!

INGREDIENTEN

5 eieren, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 theelepel peper, 1 rode paprika, 50 gram gepelde garnalen, 75 gram champignons, 1 theelepel zout, 1 eetlepel suiker, 100 gram kipfilet, , Voor saus:, , 1 eetlepel tomatensaus, 1 eetlepel tapiocameel, 200 ml water, 1 gesneden prei (alleen witte deel), 2 teentje knoflook (fijngesneden), 1 rode paprika (gesneden),

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-06-2009
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Traditioneel: Lasagne Bolognese

Lasagne volgens oud Italiaans recept.

INGREDIENTEN

1/2 a 1 ui, 3 teentjes knoflook, 500 gr. rundergehakt, italiaanse kruiden (basilicum, oregano, majoraan, peterselie, paprikapoeder), 1 laurierblaadje, 3 kleine blikjes tomatenpuree, 1 blik gepelde tomaten in stukjes, 1 pakje gezeefde tomaten, 1 pak voorgekookte lasagnevellen, olijfolie, 2 bolletjes mozzarella, 50 gr. boter, 50 gr. bloem, 500 ml. koude melk, 50 gram geraspte kaas, suiker, peper en zout.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-06-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

De beste tiramisu

Volgens vrienden de beste tiramisu die ze ooit proefden. Simpel en luchtiger dan de traditionele. Hoe blij kun je worden van tiramisu.

INGREDIENTEN

3 eidooiers, 50 g suiker, 3 eiwitten, 50 g poedersuiker, 100 g mascarpone, 100 g slagroom, 1 pak (Italiaanse) lange vingers, 100 ml espresso, 4-5 el amaretto, 3 el cacao, stuk chocolade, geraspt of geschaafd

  • Italiaans Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-08-2005
  • Italiaans Nagerecht
  •  20-30 min.

Chocolade Mousse

Dit recept levert de lekkerste, luchtigste en beste chocolademousse op die ik ooit heb gegeten. Recept van een meesterkok!

INGREDIENTEN

1/2 liter slagroom * 300 gr. pure chocolade * 6 eiwitten * suiker * beetje zout * beetje versgemalen peper

  • Frans Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-10-1999
  • Frans Nagerecht
  •  60-120 min.

Sonja Bakker Kabeljauw fantasie

Ik ben aan het Sonja Bakkeren en dit recept moesten we gisteren eten en dit smaakte zo fantastisch, dat ik het jullie niet wil onthouden. Ik heb wel een beetje gesmokkeld, want we moesten er brood bij eten dat heb ik vervangen door pasta. Op goed geluk een hele goede combinatie.

INGREDIENTEN

* 2 pakjes witvis (ik had botervis; heerlijk), * 8 plakjes Serrano ham, * 2 theelepels gedroogde basilicum, * 2 eetlepels balsamico azijn, * 1 theelepel (zaanse) mosterd, * 1 theelepel suiker of iets zoetstof, * 1 teentje knoflook, * 2 dl. demi creme fraiche, * 8 trostomaatjes, * 1 eetlepel olijfolie, * peper en zout, * tagliatelle

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-02-2008
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Indische Hachee (een heerlijke geurige stoofpot)

Een heerlijk geurig stoofpotje. Lekker met de koude dagen die eraan komen.

INGREDIENTEN

500 gram rundvlees bv riblappen in stukken, peper, zout, laurierblad, 1 teen knoflook, 100 gram boter, 2 kruidnagelen, 1 kg uien, gepeld grof gesneden, 1 scheut rode wijn, 4 eetl zoete ketjap (manis), 1 theel. sambal(of naar smaak), 1-2 eetl tomatenpuree, 1 scheutje wijnazijn, 1 theel. bruine suiker,

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-09-2011
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Gewone Cake (Basisrecept)

Dit is een basisrecept voor cake, die niet kan mislukken. Voor iets meer afwisseling laat u uw fantasie werken en voegt u allerlei ingredienten toe.

INGREDIENTEN

200 gram zachte boter - 200 gram suiker - 4 eieren (200 gram bij elkaar) - 200 gram bloem - 2 theelepels bakpoeder - 1 zakje vanillesuiker - wat citroenrasp

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-06-2000
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Knoflooksaus

HEERLIJK! Als je hem een keer zelf hebt gemaakt, lust je nooit meer knoflooksaus uit een flesje!

INGREDIENTEN

1/2 eetlepel cognac of citroensap, 1/2 tot 1 theelepel suiker, 3 knoflooktenen (of meer), 125 ml creme fraiche (of Blue Band Finesse voor verrijken), 3 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel gesnipperde bieslook (eventueel 1/2 eetl. gedroogde bieslook), 1 eetlepel gesnipperde peterselie (eventueel 1/2 eetl. gedroogde peterselie), zout, peper,

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-03-2004
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Prijswinnaar: monchoutaart met kersen en brusselse kermis-update 2019

Update 19-1-2019 ter ere van mijn moeders verjaardag. Hoeveelheid monchou en slagroom verdubbeld. Suiker ook iets extra. Heerlijk recept overgedragen van familie tot familie. De bodem is gemaakt van zgn Brusselse kermis, oftewel kokoskoekjes. Ik ben ze ook al tegengekomen onder de naam Hollandse kermis. Een dergelijke bodem ben ik nog niet tegengekomen in de honderden recepten voor Monchoutaarten op Smulweb. De taart is na 1 dag op zijn lekkerst, dan zijn alle smaken goed ingetrokken. Smul ze!

INGREDIENTEN

Pak kokosbiscuit, circa 240 gr. Roomboter 125 gr. 1 eetlepel rode 4 vruchtenjam (aardbeien kan ook, maar 4 vruchten is iets smaakvoller. 1 pakje monchou van 200 gram, 250 ml slagroom, 1 zakje vanillesuiker. 100 gr suiker. ca 550 gr uitgelekte kersen of morellen op lichte siroop, 200 ml siroop van kersen, 1 flinke eetlepel custardpoeder. Geen suiker meer toevoegen aan kersen, zijn al licht gezoet en de onderlaag met kruimels en slagroom zijn al zoet.

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-01-2009
  • Nederlands
  •  20-30 min.

De allerlekkerste pizzabodem

Deze pizzabodem is zo luchtig en zacht-knapperig, daar eet je je vingers bij op.

INGREDIENTEN

Pizzadeeg: 350 gram bloem1 theelepel zout170 ml warm water3 eetlepels olijfolie1 ei1 eetlepel suiker7 gram gedroogde gist

  • Internationaal
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-01-2005
  • Internationaal
  •  60-120 min.

Flan (franse puddingtaart)

Dis is de oorspronkelijk recept uit Frankrijk. De flan, Parijse Flan is een van de lievelingsrecept van de fransen en ik vond het jammer dat ik hier niet bij de bakker kon vinden. Ik ben dus op franse siten op zoek gegaan naar het juist recept. Dit is een hele simpel en vooral lekker toetje

INGREDIENTEN

1L verse volle melk, 180g suiker, 2 zakjes vanillesuiker, 120g maizena, 2 eieren, 1 eigeel, bladerdeeg (optioneel)

  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-12-2009
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.

Basis recept cupcakes

Basis recept met tips voor het maken van cup cakes

INGREDIENTEN

Ingrediënten voor 12 cupcakes, 125 gram roomboter op kamertemperatuur, 125 gram kristalsuiker, 125 gram zelfrijzend bakmeel, 2 eetlepels melk op kamertemperatuur, 2 ( grote) eieren op kamertemperatuur

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-02-2011
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Stroopwafelcake

Heerlijke luchtige cake met kleine stukjes stroopwafel. N.B.Vooral bij het bakken van cake is de kennis van je eigen oven belangrijk. Ik heb het recept beschreven volgens mijn eigen oven. Ook in kook(bak)boeken staat voor een cake ongeveer 1 uur - 1.15 uur beschreven en een temperatuur tussen 160 en 170 graden. Ik zet cake altijd in een koude oven waardoor de tijd ongeveer 1.15 uur is. De cake is dan altijd perfect!

INGREDIENTEN

200 gram zachte boter + wat boter voor de vorm, 150 gram suiker, 50 gram bruine basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 4 eieren, 200 gram zelfrijzend bakmeel + wat extra voor de vorm, 1 theelepel kaneel, 1 mespunt zout, 200 gram stroopwafels in kleine stukjes

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-04-2009
  • Nederlands
  •  60-120 min.
Nieuwste suiker recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top