struisvogel
4 schnitzels van een struisvogelbout (ca 150 g per stuk) 2? dl kamelenmelk nootmuskaat verse kerrie 1 grote rode ui 200 g gedroogde hele tarwekorrels 1 bundeltje peterselie selderijbladeren zout peper ? glas olijfolie
Leg 1 dag voor de bereiding de struisvogelschnitzels in een marinade van kamelenmelk, nootmuskaat, kerrie, gesnipperde ui en zout. Kook dan ook de tarwekorrels in water met peterselie, zout en selderijbladeren. Als de vliezen openbarsten, zijn de korrels gaar. Houd de korrels op laag vuur warm. Dep de schnitzels droog en bak ze in ca. 15 minuten gaar in olijfolie.
- Marokkaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op25-08-2002Marokkaans Hoofdgerecht20-30 min.
Ragout van struisvogel
In de jaren '70 werd struisvogel net zulk vreemd voedsel gevonden als olifant, maar inmiddels is de grote Afrikaanse vogel gewoon in de supermarkt te koop. Een struisvogel in zijn geheel koken is nogal een onderneming, maar gelukkig had Apicius een recept voor struisvogel in stukjes.
* 1 struisvogel in stukken, Zie voor overige ingredienten de bereidingswijze.
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op03-02-2001Hoofdgerecht60-120 min.
Struisvogel Risotto
1 winterpeen, 1 ui, 4 takjes verse selder, 2 eetlepels olijfolie, 400g risotto rijst, 300ml droge witte, 1 liter rundvleesbouillon, 250g paddestoelenmix, zout, versgemalen peper, 2 eetlepels boter, 600g struisvogel biefstuk
- Belgisch
- 0-10 min.
- Geplaatst op12-06-2003Belgisch0-10 min.
roergebakken struisvogel
Lekker anders chinees
3 teentjes look, stuk verse gember 2 op 2 cm, 1 groene chili, 200 gram struisvogel, 25 gram spek, vier mooie lenteajuintjes, stukje groene rode en gele paprika, noedels, 2 el oestersaus, 2 koffielepels lichte sojasaus, een kop kippeboullion, een tl sesamolie, 1 el rijstwijn of droge sherry
- Chinees Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op20-02-2005Chinees Hoofdgerecht0-10 min.
STRUISVOGEL CARPACCIO
400 g struisvogel filet, 50 ml goede olijfolie, 2 teentjes knoflook, heel fijn, een mengsel van verse tijm, oregano en rozemarijn, heel fijn, zee zout, zwarte peper, een melange van rucola, waterkers en jonge spinazie, dunne plakjes Parmezaanse of Pecorino kaas
- Multi-cultureel Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-04-2010Multi-cultureel Voorgerecht20-30 min.
Risotto met struisvogel
1 winterpeen, I ui, 4 takjes verse selderie, 2 eetlepels olijfolie, 400g risotto rijst (Lassie) 300ml droge witte Huiswijn (Super), I liter rundvleesbouillon, 250g paddestoelenmix zout, versgemalen peper, 2 eetlepels boter, 400g struisvogel biefstuk,
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op05-12-2002Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Struisvogel Salade
2 kleine struisvogelbiefstukken, 20 gram boter, 2 sinaasappels, 1 deciliter gevogeltefond, 3 eetlepel gehakte verse koriander, 3 eetlepel notenolie., 100 gram veldsla, 100 gram rucola, 25 gram pecannoten, peper, zout, ,
- Afrikaans Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op06-04-2009Afrikaans Voorgerecht20-30 min.
Struisvogel tournedos
Met de Cabernet Sauvignon van Fleur du Cap
.:. 4 struisvogelfilets of -tournedos, .:. 1 espresso kopje Cabernet rouge, .:. 2 el ketjap manis, .:. 1 klein blikje gepelde tomaten, .:. 3 uien, .:. 10 knoflooktenen met gemalen gember, .:. 1 tl suiker, .:. 1 laurierblad
- Internationaal Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op21-02-2004Internationaal Bijgerecht30-60 min.
risotto met struisvogel
- 1 winterpeen, - 1 ui, - 4 takjes verse selderie, - 2 eetlepels olijfolie, - 400g risotto rijst (Lassie), - 300ml droge witte Huiswijn (Super), - 1 liter rundvleesbouillon, - 250g paddestoelenmix, - zout, versgemalen peper, - 2 eetlepels boter, - 400g struisvogelbiefstuk,
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op24-03-2003Hoofdgerecht30-60 min.
Afrikaanse Struisvogel
Hier ga je echt harder van lopen.
250 gram Struisvogelfilet, 10 gram gemalen zwarte peper korrels, 25 ml brandewijn, 10 ml verse room en 15 ml olijf olie.
- Afrikaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-01-2000Afrikaans Hoofdgerecht20-30 min.
Struisvogel met mosterd-dragonsaus
........ gestoofd witloof en aardappelpuree MMMMMMMmmmmmmm het was lekkerrrrrrrrr bron: sueellen
4 struisvogelsteaks, 1 fijngesnipperde ui, room, 100 g roomkaas of, boursin met look en fijne kruiden (heb ik gebruikt), 2 el mosterd, 1, el fijngehakte dragon, boter, zout en peper,
- Belgisch Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op23-10-2003Belgisch Hoofdgerecht10-20 min.
Struisvogel met mosters-dragonsaus
4 struisvogelsteaks, 1 fijngesnipperde ui, 3 el room, 100gr verse roomkaas, 2 el mosterd, 1 el fijngehakte dragon, boter, zout en peper.
- Belgisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-08-2002Belgisch Hoofdgerecht20-30 min.
Struisvogel met mango
4 struisvogelbiefstukjes, 20 gr boter, 1 el olie, zout/peper, koriander, 1 rijpe mango of stukjes uit blik, 3 el pisang ambon, 2 el geraspte kokos
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-12-2004Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
oesters en struisvogel
Struisvogelbiefstuk gevuld met gerookte oesters
4 struisvogelbiefstukken,8 gerookte oesters(uit blik),30 gr. mager rookspek in blokjes,1 fijngesneden sjalot,stukje verse geraspte gemberwortel,1 wortel in schijfjes,1 eetl. tomatenpuree,brandy,50 ml. vleesbouillon,100 ml. slagroom, zout.
- Afrikaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op18-01-2001Afrikaans Hoofdgerecht20-30 min.
Struisvogel Goulash
Struisvogelvlees staat bekend om z`n geringe hoeveelheid vet en het lage calorie-en cholesterolgehalte.Is mooi stevig vlees,met een egaal rode kleur.
750 gr struisvogelvlees.;, 100 gr gebakken spekblokjes;, 150 gr zilveruitjes;, Hulpstoffen:, Beetje wildkruiden;, 400gr Kant en klare kacheesaus van Verstegen;, 400 grkant en klare Grand veneursaus van Verstegen., Te koop in de delicatessenwinkels.
- Afrikaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op06-10-2002Afrikaans20-30 min.
struisvogel met kumquats
4 struisvogelsteaks, 16 kumquats, 2 sinaasappelen, 2 soeplepels balsamicoazijn, 1 soeplepel suiker, 100g boter, peper en zout,
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-10-2001Hoofdgerecht20-30 min.
ragout van struisvogel
60 g mager ontbijtspek, 1 ui, 4 struisvogelsteaks (4 x 130 g), 1 eetlepel bloem, 20 cl droge, witte wijn, 1 blik Parijse champignons, in plakjes gesneden, Peterselie, Tijm en rozemarijn, 400 g aardappelen, peper en zout,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op14-01-2003Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Struisvogel met pikante saus
Lekker pittig
Boter, slagroom 4 lepel(s), blokje(s) van vleesbouillon 1, struisvogel filet(s) 600 gram, arachideolie, ui(en) 1, peper
- Internationaal Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op03-09-2007Internationaal Hoofdgerecht10-20 min.
salade met struisvogel en koriander-sinaasappeldressing
Heel makkelijk te maken, ziet er luxe uit en is super lekker.
2 kleine (of 1 grote) struisvogel biefstukken, 2 sinaasappels, 1 deciliter gevogeltefond, 3 eetlepels gehakte verse koriander, 100 gram veldsla, 100 gram rucola, 20 gram boter, peper, zout, 25 gram pecannoten, 3 eetlepels notenolie.
- Afrikaans Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op01-09-2002Afrikaans Voorgerecht10-20 min.
Struisvogel biefstuk met appel en sinaasappel-honingsaus
(zie foto) Niet alleen een plaatje om te zien maar ontzettend lekker en zeker niet te moeilijk
, 4 biefstukjes van ca 125 gr 1 appel50 gr koude boter,in kleine klontjes1 el vloeibare honing 2 sinaasappels, gepest1 tl tijm1 el citroensapaluminiumfolie, ,
- Frans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op15-01-2005Frans Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Kalkoen (of struisvogel) biefstuk met frambozensaus
Lekker en simpel, vlees is naar eigen wens aan te passen.
- Internationaal
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-07-2008Internationaal20-30 min.
Gewokte struisvogel met mango
Snelle overheerlijke wok van struisvogel.
500 à 600 gr struisvogelfilet, 1 mango, 2 puntpaprika's, 4 stengels lente-ui, 2 cm verse gember, 1/2 el ketjap, 1 rood pepertje, 2 el wokolie, peper - zout
- Belgisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op11-01-2017Belgisch Hoofdgerecht20-30 min.
stoofschotel van struisvogel en gemengde paddestoelen
Dit stoofpotje bevat slecht 310 Kcal dus goed voor de lijn
500 gram mager struisvogelvlees in blokjes, 1 ui in blokjes, 2 selderijstengels in stukjes, 1 wortel in stukken, 300 ml (verse) kippenbouillon, 300 ml rode wijn, 2 laurierblaadjes, 1 eetlepel tomatenpuree, 200 gram gemengde paddestoelen in stukken, 2 eetlepels grof gesneden peterselie, zout en peper, ,
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op08-07-2001Hoofdgerecht60-120 min.
Struisvogel in pepersaus
2 schaaltjes struisvogelbiefstukjes (a 2 stuks) op kamertemperatuur*, 4 seizoenen peper, 60 g boter, 3 sjalotten gesnipperd, 6 tenen knoflook fijngesneden, 1 tl sambal oelek, 200 ml vleesfond, 1 beker slagroom (250 ml),
- Internationaal
- 30-60 min.
- Geplaatst op05-12-2011Internationaal30-60 min.
Pasta Ala Struisvogel
Snel,makkelijk en anders.
Pasta tricolore,struisvogelreepjes, mosterd,p/z,mosterd,room, ui,champignons italiaanse kruiden,bassilicum,tym.
- Italiaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op04-03-1999Italiaans10-20 min.
Struisvogel met pastinaak en pureetrio
Dit was het gerecht van de avond. Wel bewerkelijk, maar dan ook super lekker. Een echte aanrader.
10 struisvogelfilets á 100gr., , Marinade:, 2 tenen knoflook, 2 eetl. Vers rozemarijn gehakt, 1 ingelegde citroen, Olijfolie, Plukje saffraan, 2 eetl.verse tijm, , Saus:, 2,5 dl.rode wijn(merlot), 5 dl. kippenbouillon, 150 gr. granaatappelpitjes, 120 gr.fFrambozen, 4 eetl. grenadine, 2 eetl. boter, , Pastinaken, 15 kleine pastinaken (moeten 3 plakjes p.p. worden), 1 citroen, 9 eetl. bruine suiker, 9 eetl. boter, , , Puree 1, 1 kg. middelgrote aardappelen, 5 tenen knoflook, 50 gr. boter, 3 dl. room, Zout en peper, , , , , , , Puree 2, 500 gr. diepvrieserwten, 500 gr. artisjokharten uit blik, uitgelekt, 2,5 dl. koksroom, 4 tenen knoflook fijngestampt, ½ ui gesnipperd, 1oo gr. boter, 1 eetl. olijfolie, Zout,peper, , Puree 3, 1 kg. zoete aardappelen, 1 eetl. olijfolie, 50 gr. boter, 2 tenen knoflook,fijngestampt, 1 theel. gehakte oregano, 1 eetl. gehakte tijm, 1 eetl. gehakte koriander, 1 eetl. gehakte dragon, 3 dl. melk, Zout,peper,
- Afrikaans Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op09-03-2012Afrikaans Hoofdgerecht> 120 min.
Cordon-bleu van struisvogel met kokosmelk.
4 dl kokosmelk, 2 dl kippenbouillon, Kerriepoeder, 4 struisvogelfilets, boter, Pezo, 4 sneetje gerookte ham, 4 sneetjes kaas,
- Belgisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-04-2003Belgisch Hoofdgerecht30-60 min.
Struisvogel in pepersaus
2 schaaltjes struisvogelbiefstukjes (a 2 stuks) op kamertemperatuur*, 4 seizoenen peper (molen 35 g), 60 g boter, 3 sjalotten gesnipperd, 6 tenen knoflook fijngesneden +, 1 tl sambal oelek, 200 ml vleesfond (pot 380 ml), 1 beker slagroom (250 ml),
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-01-2012Hoofdgerecht30-60 min.
Zoet stoofpotje van struisvogel
1kg struisstoofvlees, 2cl rode Kaapse wijn, 2 eetlepels bessenconfituur, tijm, laurier, boter
- Belgisch Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op20-04-2003Belgisch Hoofdgerecht0-10 min.
- Eigen recept
Struisvogel met pikante saus
Lekker pittig recept
Boter, slagroom 4 lepel(s), blokje(s) van vleesbouillon 1, struisvogelfilet(s) 600 gram, arachideolie, ui(en) 1, , peper en zout, sambal, gepelde tomaat (-aten)
- Internationaal Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op23-10-2008Internationaal Hoofdgerecht10-20 min.
Struisvogel met pikante saus
600 g struisvogelfilet, 250 g gepelde tomaten, sambal, 1 ui, 4 soeplepels room, 1 blokje vleesbouillon, zout, peper, boter, arachideolie,
- Internationaal Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op05-05-2005Internationaal Hoofdgerecht10-20 min.
Curry van struisvogel met groene appel
Maak eens iets 'exotisch' met de feestdagen
-600 g struisvogelfilet, -1 el currypoeder, -1 el rode currypasta, -2 uien (gepeld en geraspt), -2 el arachideolie en 40 g boter, -2 groene appelen (granny smith), -1 banaan, -sap 1 limoen, -1 teen knoflook (uit de knijper), -10 cl tomatenpuree, -15 cl kokosmelk, -2 el gehakte verse koriander, -2 el gedroogde kokosnoot, -zout en zwarte peper
- Belgisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-11-2003Belgisch Hoofdgerecht30-60 min.
Struisvogel in de wok
300gr struisvogelsteak in reepjes geseden, 2 koffielepels sojasaus, 2 koffielepels droge sherry, 2koffielepels suiker, 2 koffielepels bloem, 6 eetlepels water, 2 eetlepels sojaolie, 1 ui fijngesnipperd, 2 teentjes look fijngesnipperd, 1 eetlepel geraspte gember, bosje pijpajuintjes in grove stukken gesneden, 1 rode paprika in reepjes gesneden, 100 gr minimaiskolfjes, 3 eetlepels gevogeltebouillon, 2 eetlepels oestersaus, 1 koffielepel sesamolie, sesamzaadjes
- Belgisch Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op05-01-2003Belgisch Hoofdgerecht0-10 min.
Struisvogel in de wok
300 gr stuisvogelsteak in reepjes gesneden, 2 koffielepels sojasaus, 2 koffielepels droge sherry, 2 koffielepels suiker, 2 koffielepels bloem, 6 el water, 2 el sojaolie, 1 ui fijngesnipperd, 2 teentjes look fijngesnipperd, 1 el geraspte gember, bosje pijpajuintjes in grove stukken gesneden, 1 rode paprika in reepjes gesneden, 100 gram minimaiskolfjes, 3 el gevogeltebouillon, 2 el oestersaus, 1 koffielepel sesamolie, sesamzaadjes
- Belgisch Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op09-02-2003Belgisch Hoofdgerecht0-10 min.
Struisvogel in pepersaus
2 schaaltjes struisvogelbiefstukjes (a 2 stuks) op kamertemperatuur*, 4 seizoenen peper (molen 35 g), 60 g boter, 3 sjalotten gesnipperd, 6 tenen knoflook fijngesneden, 1 tl sambal oelek, 200 ml vleesfond (pot 380 ml), 1 beker slagroom (250 ml),
- 30-60 min.
- Geplaatst op26-12-201130-60 min.
Struisvogel gemarineerd in geitenmelk
4 struisvogelfilets van ongeveer 150 gram per stuk ? 250 cl geitenmelk ? nootmuskaat - verse kerrie ? zout ? peper - 1 grote rode gesnipperde ui (gesnipperd)
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op14-02-2004Hoofdgerecht20-30 min.
Struisvogel Filet met zoete Parikasaus
. Volstruisfilet met soetrissiesous
125 ml soetrissiesous -, 5 ml vars gemmer -, volstruisfilet of volstruissteaks -, suurlemoen of lemmetjies -, broccoli -, sesamsaad
- Afrikaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op12-01-2004Afrikaans Hoofdgerecht20-30 min.
struisvogel biefstuk met gember amandel
Een heerlijke smakelijk even iets anders. van Opa Frans.
45 gr blanke amandelen., 3 cm. gemberwortel., 2 sjalotjes., 4 eetlepels olijfolie., 1 theelepel verse dragon., vers gemalen peper., 380 mnl wildfond., 4 struisvogelbiefstukjes, 2 witlof., 1 tomaat., 1 theelepel appelstroop., 2 eetlepels slagroom., zout/peper., toefje peterselie.
- Belgisch Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op19-11-2007Belgisch Hoofdgerecht10-20 min.
Cordon bleu van struisvogel op Australische wijze
Rijst met groenencurry en stuisvogelfilet
4 x 160 g struisvogelfilet, 4 plakken Gandaham, 120 g abdijkaas, 250 g rijst, geblancheerde fijne groenten (mais, paprika, wortelen, prei, selder, enz.), 4 dl kokosmelk (ongezoet), 2 dl kippenbouillon, currypoeder naar smaak, maiszetmeel, olijfolie , boter,
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op31-05-2001Hoofdgerecht20-30 min.
Struisvogelfilets in rode-portsaus
Filets van struisvogel. Kan eigenlijk niks verkeerd gaan als je ze van een goede leverancier hebt. Dit recept is met rode Port, maar struisvogel leent zich voor nog veel meer.
Benodigdheden voor 4 personen:, 50 gr (echte boter) boter, 4 struisvogelfilets (Ik haal ze on-line bij meerdanvlees.nl), 1 sjalot, 25 cl rode Port, 1 soeplepel Maizena
- Frans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op10-09-2009Frans Hoofdgerecht10-20 min.
Struisvogelfilets met frambozensaus
Absoluut heerlijk recept
-3 eetlepels boter, , , , -2 sjalotten, , -2 dl rode wijn, , -1 theelepel groene peperbolletjes, , -1/2 blokje kippenbouillon, , -4 eetlepels room, , -tijm, , -laurier, , -4 struisvogel steaks, , -250 gr frambozen, , -1 kruidnagel, , , , , , , , ,
- Belgisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op27-03-2006Belgisch Hoofdgerecht30-60 min.
-
struisvogel biefstuk
van JanSla , 1 recepten, 0 volgers
-
Struisvogel stuff
van mobiel_1463816635 , 1 recepten, 0 volgers