Strudel
Een gezond Oostenrijks gerecht.
500 gr. prei, 100 gr.rijst, 1 paprika, 1 ei, peper, zout,10 plakjes bladerdeeg, 150 gram salami.
Snijdt de prei, de paprika, de salami in kleine stukjes. De 2 rawit in 4 stukken. Kook de rijst gaar. Leg de 10 bladerdeegplakjes op een met bloem bestoven aanrecht onder een theedoek, zodat ze kunnen ontdooien.
Bak de prei, de paprika en de rawit een kwartiertje. Voeg de peper er zout en de salami toe. Als de prei en de rijst zijn afgekoeld doorelkaarheen mengen. Rol de 10 plakjes bladerdeeg direct uit op het overpapier tot een lange brede deeglap. Verdeel de afgekoelde prei/rijst hierop en laat de zijnaden vrij, rol de deeglap op met behulp van het ovenpapier en vouw de zijnaden naarbinnen. De naad moet naar beneden. Bestrijk de strudel met het ei en prik er enige malen in met een vork! Zet hem midden in de voorverwarmde oven en laat hem in 45 min. op een temp. van 225 C gaar en bruin worden.
- Goedkoop en snel
- 30-60 min.
- Geplaatst op19-09-1999Goedkoop en snel30-60 min.
Strudel van venkel
Strudel van venkel, spinazie en aardappelrosti met tomaten paprikasaus Een gerecht van restaurant-kwaliteit!
Strudel:, 200 gr. venkel, 200 gr. spinazie, 3 sjalotjes (fijngesnipperd), 200 gr. aardappels, 1 pak fillodeeg, olijfolie, 2 eiwitten, zout, peper, , tomaten paprikasaus:, 1 sjalotje (fijngesnipperd), 1 teentje knoflook400 gr., gepelde tomaten (in blik), 150 gr. rode paprika (gepoft), 1 eetlep. olijfolie, zout, peper
- Nederlands Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op19-11-2000Nederlands Bijgerecht30-60 min.
Hartige strudel
1 courgette - boter - 10 zwarte ontpitte olijven - 150 g gekookte ham (3 sneden) - 1 teentje look - 250 g ricotta - 1 ei - 40 g geraspte parmezaan - 1 koffielepel oregano - peper, zout, nootmuskaat - 2 plakken bladerdeeg van 200 g elk - 1 eierdooier
- Duits
- 60-120 min.
- Geplaatst op18-05-2001Duits60-120 min.
- Eigen recept
Wellant appel strudel
Door de van nature zoete Wellant appel, hoef je minder suiker te gebruiken bij de bereiding.
Ingrediënten, 5 grote Wellant appels, 250 gram tarwebloem, 250 ml zure room, 50 gram suiker, 100 ml lauwwarm water, 50 gram gehakte hazelnoten, 50 gram gehakte walnoten, 50 gram roomboter, 4 theelepels rum extract, 1 ei, 1 eetlepel zonnebloemolie, 1theelepel kaneel, 1 zakje vanillesuiker, Poedersuiker, Mespuntje zout
- Oostenrijks
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-11-2011Oostenrijks30-60 min.
Strudel met rode kool en brie
Rode kool met aardappels is zo saai;) Dit is een superlekker, wat zoetig, hoofdgerecht. Zo klaar en weer eens wat anders!
Voor 2 personen: 4 plakjes bladerdeeg, een potje rode kool met appel, 1 appel (elstar), 1 (rode) ui, 1 teentje knoflook, ca. 4 eetlepels balsamicoazijn, ca. 1 eetlepel appelstroop, een handjevol rozijntjes, rozemarijn, peper, zout, brie, En eventueel voor erbij te serveren: rucola en pijnboompitjes
- Goedkoop en snel Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op13-03-2014Goedkoop en snel Hoofdgerecht10-20 min.
Hartige Strudel
Strudel Ham Kaas met ananas
75 gram boter, 4 velletjes fillodeeg,ontdooid, 100 gram jong belegen Goudse kaas, in dunne plakjes, 150 gram achterham, in dunne plakjes, 3 el. gemengde gesnipperde groene kruiden, 3 el. zure room, klein blikjes ananas in stukjes, zout, versgemalen peper
- 0-10 min.
- Geplaatst op12-07-20010-10 min.
- Eigen recept
Groente strudel
Iedereen kent wel de apfelstrudel. Heerlijk!!! Ik bedacht daar een variant op, de groente strudel. Lekkerh artig en je kanvarieren met ingredienten
Filodeeg, of strudeldeeg, Roomkaas, bijv. Philadelphia kruiden of Petrella, Bacon, 1 ons, Plakjes kaas, Kipfilet, ongeveer 350 gram, Prei, 1 van gemiddelde grootte, Champignons, 250 gram, Zoete puntpaprika, 1 grote of 2 kleinere, Rode ui, 1, Peper, naar smaak, Gember (vers of in poedervorm), half thl, snufje zout, Paprikapoeder
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op13-04-2015Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Spinazie strudel
Deze hartige strudel met spinazie, cashewnotenen tofu is zowel warm als koud heerlijk!
6 plakjes bladerdeeg, 250 gram spinazie, 30 gram cashewnoten, gehakt, 1 ui gesnipperd, 2 teentjkes knoflook, gehakt, 300 gram tofu, 1/4 theelepel geelwortel (kurkuma), 1/2 theelepel kerriepoeder, 11/2 theelepel gedroogde tijm, 2 theelepels gedroogde salie, 1 theelepel mosterd, 4 eetlepels sojasaus, peper en zout, beetje sojamelk, olijfolie voor het bakken,
- Vegetarisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op10-12-2013Vegetarisch Hoofdgerecht30-60 min.
Peren strudel
4 vellen filodeeg(Easy Bakery), 2 peren, 150 g cake, 40 g rozijnen, 30 g sesamzaad, 50 g lichtbruine basterdsuiker, 1/2 eetlepel kirsche aroma(Baukje), 30 g boter, 1 eidooier, 2 eetlepels slagroom.
- 30-60 min.
- Geplaatst op19-01-200330-60 min.
- Eigen recept
Hartige strudel
Iedereen kent de Apfelstrudel wel. Ik bedacht daar een variant op: de hartige strudel. Heerlijk met Philadelphia bieslook. Niet moeilijk te maken
1 Pak bevroren filodeeg, Â 150 gram belegen kaas, Â 150 gram schouderham, Â 150 gram bacon/katenspek, Â 125 gram zure room, Â 150 gram bacon, Â 1 rode paprika, Â 1 gele paprika, Â 1 grote uil, Â 1 zakje gerookte spekreepjes (125 gram), Â 1 bakje Philadelphia bieslook, Â Peper, Â Paprikapoeder, Bieslook, Â
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op30-10-2014Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Vegetarische strudel
Vegetarische strudel met witte kool, ananas en curry
1 rol Tante Fanny vers filodeeg 250 g, 300 g ananas in stukjes gesneden., 1/8/ l. ananassap, 3 knoflooktenen, geperst, 6 el olijfolie, 1 kilo witte kool, fijn gesneden, Zout, cayennepeper, 1 tl curry, 1 el gember, fijn gesneden, Margarine
- Europees Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-01-2015Europees Hoofdgerecht20-30 min.
Zalm-garnalen strudel
In bladerdeeg verpakte zalm en garnalen met een heerlijke venkelsaus!
12 velletjes bladerdeeg (diepvries); 500 gr zalmfilet; 150 gr Hollandse garnalen; 2 dl witte wijn (bv riesling of chardonnay); 1 laurierblaadje; 6 peperkorrels; 1 ui (fijngesneden); 1 venkelknol (fijngesneden); 25 gr boter; 4 a 5 el bloem; 1 dl melk; 75 gr boursin (tuinkruiden of knoflook-kruiden); peper en zeezout; 1 ei (losgeklopt).
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-12-2006Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Strudel krokant
4 appels (Elstar), 4 el. suiker, 100 gr. rozijnen, 60 gr. gehakte walnoten, 60 gr. gehakte amandelen, 6 vellen filodeeg, gesmolten boter, citroenrasp, 1 tl. kaneelpoeder, 2 el. paneermeel
- Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-10-2004Nagerecht20-30 min.
Krokante strudel
4 Elstar-appels , 4 el suiker , 100 gr rozijnen , 60 gr gehakte walnoten , 60 gr gehakte amandelen , 6 vellen filodeeg , gesmolten boter , citroenrasp , 1 tl kaneelpoeder , 2 el paneermeel
- 20-30 min.
- Geplaatst op31-07-200520-30 min.
Paddenstoelen strudel
.
1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g, 200 g gemengde paddenstoelen, 1 ui, 1 klein teentje knoflook, geperst, 1 el verse tijmblaadjes, 300 ml paddenstoelenbouillion, 2 el platte peterselie, fijngehakt, 50 g bloem, 1 kipfilet (ca. 200 g), zout en peper, olijfolie, 1 ei, geklutst, om te bestreiken, een beetje grof zeezout om te bestrooien
- Europees Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-09-2018Europees Hoofdgerecht30-60 min.
kersen-kaas strudel
Strudel is een Oostenrijkse specialiteit, maar wordt in veel landen gegeten. De naam betekent letterlijk Draaikolk.
500 gram ricotta, 2 tl citroen/sinasappelschil, 1/4 kop suiker, 1/2 kop vers broodkruim, 2 el gemalen amandelen, 2 eieren, 425 gram zwarte kersen zonder pit uit pot, 2 tl maizena, 8 vellen fillodeeg, 60 gram gesmolten boter, 2 el droog broodkruim, poedersuiker voor het bestuiven.
- Oostenrijks
- 30-60 min.
- Geplaatst op30-09-2004Oostenrijks30-60 min.
Strudel Van Aubergine
'Strudel van aubergine met Emmenthaler kaas, cachewnoten en een waterkerssaus'
Deeg: 175 gram bloem, 1.5 eetlepel olie, 0.5 dl lauw water, 1 ei (.5 ei voor deeg en .5 ei om, later te bestrijken), Saus: 3 dl room, 1 bos waterkers, 1 sjalot, peper en zout, Vulling: 2 aubergines, 100 gram cachewnoten (ongezouten), 100 gram Emmenthaler kaas, 1 sjalot, 2 laurierbladeren, 2 tijmtakjes, 2 eetlepels zeezout, 2 dl olijfolie
- Nederlands
- > 120 min.
- Geplaatst op16-07-1999Nederlands> 120 min.
Vegetarische Strüdel
2 velletjes filodeeg,300 gram (buffel) mozzerella, 2 bakjes cherry tomaatjes, 1 blikje artisjokharten in 4-en gesneden, 200 gram nootjesmix (zonnebloempitten, meloenpitten,pijnboompitten), handje blanke rozijnen, eidooier aangemaakt met water, potje pesto, of zelfgemaakt: bosje bassilicum, 100 gr parmezaanse kaas, 2 dl olijfolie, 4 teentjes knoflook.
- Multi-cultureel Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-11-2006Multi-cultureel Hoofdgerecht30-60 min.
Hartige prei-wortel-ui-kaas-gehakt strudel a la calzone
Het lijkt op een calzone pizza, maar is het niet vanwege het deeg. Het wordt een fris herfst weekend zei de weervrouw dus is dit een heerlijke lunch, snack of maaltijd op zaterdagavond waar je weer snel warm van word.
250 gr HOH gehakt, 150 gr wortels (bospeen fijngehakt), 150 gr prei (in halve ringen), 1 ui (fijn gesnipperd), 100 gr mozarella, Eén rol bladerdeeg (diepvries), Olijfolie, 2 t tijm, 1 t majoraan, Zeezout, Zwarte peper uit de molen, 50 ml witte wijn, Paar scheutjes groentebouillon
- Internationaal
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-09-2012Internationaal30-60 min.
strudel van venkel, spinazie en aardappelrosti
Bijzonder vegetarisch hoofdgerecht
Strudel:, 200 gr. venkel, 200 gr. spinazie, 3 sjalotjes (fijngesnipperd), 200 gr. aardappels, 1 pak phillodeeg, olijfolie, 2 eiwitten, zout, peper, , tomaten paprikasaus:, 1 sjalotje (fijngesnipperd), 1 teentje knoflook, 400 gr. gepelde tomaten (in blik), 150 gr. rode paprika (gepoft), 1 eetlep. olijfolie, zout, peper
- Vegetarisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-06-1999Vegetarisch30-60 min.
Zuurkool Strudel Met Appel En Runderworst
, 100 g ontbijtspek blokjes12 verse lange, dunne rookworstjes 750 g zuurkool 2 stevige zoetzure appels 150 g verse roomkaas (bijvoorbeeld Monchou) 10 plakjes bladerdeeg (diepvries) 500 g voorgekookte aardappelschijfjes 1 tl komijnzaad 2 el losgeklopt ei zout peper.,
- Duits Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op30-10-1999Duits Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Krokante gehakt strudel
8 {hartige of orginele} bladerdeeg plakjes ., 250 gram rundergehakt, 1 gele paprika, 2 teentjes knoflook, 1/2 bakje champignons, bosui, 1/2 zakje bretonse gehaktkruiden, cayennepeper, 1 ei, beetje water
- 60-120 min.
- Geplaatst op15-02-201260-120 min.
- Eigen recept
Strudel met witte druiven
Strudel met witte druiven Pel en ontpit de druiven. Meng het ei met de bloem, de suiker en de amandelen. Als het mengsel mooi smeuïg is, mengt u er de druiven onder. Rol het vel bladerdeeg uit op uw werkblad en schik het druivenmengsel erop. Rol het geheel op tot een strudel. Kleef de rand dicht met het eigeel. Bestrijk de strudel met de rest van het eigeel. Bak het geheel ca. 15 minuten in de oven op 200°C. Bestrooi met poedersuiker. Ingrediënten voor 4 personen amandelschilfer(s) 2 soeplepel(s) bloem 1 soeplepel(s) ei(eren)erdooier(s) 1 ei(eren) 1 bladerdeeg 1 blaadje(s) witte druiven 1 tros(sen) poedersuikers 2 soeplepel(s)
Ingrediënten voor 4 personen, , amandelschilfer(s) 2 soeplepel(s), bloem 1 soeplepel(s), ei(eren)erdooier(s) 1, ei(eren) 1, bladerdeeg 1 blaadje(s), witte druiven 1 tros(sen), poedersuikers 2 soeplepel(s), ,
- Belgisch Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op15-10-2008Belgisch Nagerecht10-20 min.
- Eigen recept
Strudel met omelet en rauwe ham
Lekkere hartige strudel van croissantdeeg met een verrassende vulling, leuk bij de brunch of ontbijt
7 eieren, 2 eetl melk of slagroom, zout peper, 3 eetl. fijngesneden kruiden naar smaak bijv. bieslook en peterselie, 2 theel. boter, 1 grote rol croissantdeeg van 370 gr., 8 plakken rauwe ham
- 30-60 min.
- Geplaatst op07-04-200930-60 min.
strudel met witte druiven
Goodkoop en gemakelijk
1 trosje witte druiven, 1 ei, 1 eigeel, 2 soeplepels geschaafde amandelen, 2 soeplepels bloemsuiker, 1 soeplepel bloem, 1 vel bladerdeeg van 20 cm op 20 cm,
- Duits Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-04-1999Duits Nagerecht30-60 min.
Strudel Di Zucchine
Hartige strudel met een vulling van courgettes en rozijnen.
Voor het deeg:, • 300 gram bloem, • 100 ml lauw warme melk, • 1 ei, • 75 gram boter, • 50 gram suiker, Voor de vulling:, • 1 kg courgette, • 50 gram rozijnen, • 50 gram broodkruim / paneermeel, • de geraspte schil van 1 citroen, • olijfolie, • scheutje Rum, • beetje bloem, • wat gesmolten boter, • 1 losgeklopt ei,
- Italiaans
- 60-120 min.
- Geplaatst op21-09-2011Italiaans60-120 min.
- Eigen recept
Ham en kaas strudel
1 stuk bladerdeeg, 1 tros bieslook, 250 ml zure room, oregano, 1 ei, 200 g ham, zout en peper, 1 tros gladde peterselie, nootmuskaat, 150 g geraspte kaas, 250 ml crème fraîche,
- Oostenrijks
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-02-2009Oostenrijks30-60 min.
Strudel met kip en champignons.
2 dikke plakken bladerdeeg, (bevroren)., 180 gr margarine., 1 kleine ui., 2 teentjes knoflook., 1 zoetzure appel., 100 gr krenten., 180 gr champignons ( vers of uit blik)., 300 gr Kip filet., 100 gr kastagnes., 60 gr cognac of brandy., 1 sl cornflower., 100 gr room., 50 gr oude kaas., 1 eidooier., zout en peper naar smaak.
- Balkan Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-12-2010Balkan Hoofdgerecht30-60 min.
Strudel met groene rijst
Groene rijst heeft een milde spinazie-smaak die goed laat combineren, de kleur ziet er ook feestelijk uit
4 el. olijfolie, 2 teentjes knoflook, geperst, 300 gram rundergehakt, 150 gram kastanjechampignons, in plakjes, 3 lente-uitjes, in stukjes van 2 cm., 300 gram spinazie, 200-250 gram groene rijst, 75 gram pijnboompitten, 4 gedroogde tomaatjes op olie, fijngesneden, 150 gram mozzarella, in blokjes, 2 eieren, losgeklopt, 100 gram geraspte Parmezaanse kaas, zout, peper, 6 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid, 1 eidooier
- Oostenrijks Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op11-07-2002Oostenrijks Hoofdgerecht60-120 min.
- Eigen recept
Strudel di mele (Appelstrudel)
Glutenvrije appelstrudel
Ingrediënten voor deeg:, 250 g Schär Kuchen&Kekse, 125 g suiker, 125 g boter (in dobbelsteentjes gesneden), 1 ei, geraspte citroenschil, , Ingrediënten voor vulling:, 2 appels (Golden Delicious of Jonagold, ca. 250 g), 30 g geraspte noten (amandelen of hazelnoten of walnoten), 30 g suiker, 1 snufje kaneelpoeder, 15 g sultanarozijnen, 15 g pijnboompitten, 1 el rum, Om te bestrijken: 1 eigeel gemengd met wat room.,
- Duits
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-12-2015Duits30-60 min.
Strudel met Loo Light
-warm voorgerecht- recept van Piet Huyzentruyt- voor 4 personen- voorbereiding : 5 min. bereidingstijd : 10 min
200 gr Loo light, 250 gr champignons, 2 tomaten, 2 eetlepels spekblokjes, 2 eetlepels gehakte peterselie, 2 teentjes look, filo deeg (flinterdun deeg), 1 eigeel,
- Belgisch Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op05-10-2004Belgisch Voorgerecht10-20 min.
Strudel met gehakt en rodekool
Lekker en makkelijk warm borrelhapje/tussendoortje/lunch ......dat makkelijk en snel te bereiden is !Â
300 g bladerdeeg, 200 g gehakt (gemengd), 1 appel (zoete), 200 g rodekool (gekookt en gekruid), 1 ui, 1 ei, olijfolie, peper en zout
- Belgisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-10-2019Belgisch20-30 min.
Snelle strudel met ham, kaas en roomkaas
Lekker snel hapje met filodeeg of strudeldeeg. Heel eenvoudig gevuld met ham, kaas en kruidenroomkaas. (De 1e foto op het plankje is mijn eigen foto, de andere foto met de salade erbij heb ik gekopieerd van internet van het recept)
4 grote vellen filodeeg of strudeldeeg, 3 eetlepels gesmolten boter of olie, 200 gram kruidenroomkaas, 6 plakken gekookte achterham (of meer afhankelijk van de grootte van de plakken), 150 geraspte belegen kaas
- Duits
- 20-30 min.
- Geplaatst op12-12-2014Duits20-30 min.
Strudel van korstdeeg met tofu en paddestoelen
Heerlijk recept !!! Van een geweldige kok !
1 pakje roomboter, bladerdeeg (diepvries), 250 gram gerookte tofu, 100 gram gemengde paddestoelen of champignons, 3 eieren, 1 eetlepel bloem, peper & zout, 1/4 bosje peterselie, 1 tl kerriepoeder, groentes naar smaak, ca. 150 gram, 400 gram schorseneren, 1 dl room, sap van 1/2 citroen, 50 gram boter
- Vegetarisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-04-2006Vegetarisch20-30 min.
Ricotta strudel met zeegroenten
Een recept van Eric Rotte, de Zeeuwse top kok
Lente-uitjes;, - 500 gr. verse ricotta kaas;, - 125 gr. Gruyerekaas;, - 2 eieren;, - 2 el bloem;, - 1 zakje amandelschaafsel (80 gr.);, - 8 vellen filodeeg;, - verse tijm;, - 1 pakje boter;, - olijfolie;, - 200 gr. lamsoren;, - 200 gr. zeekraal;, - 250 gr. nieuwe krielaardappelen in de schil;, - 3 sjalotten.
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-07-2001Hoofdgerecht30-60 min.
Hartige strudel met kalkoen
Kalkoen en paddenstoelen in een knapperig jasje van filodeeg, heerlijk voor tijdens Kerst.
12 vellen filodeeg (1 pak = 10 vellen), 500 gr paddenstoelen, 300 gr kalkoen, 3 tenen knoflook, handje geraspte kaas, 1 ui, Klont boter, 1 theelepel peterselie, 2 eetlepels amandelschaafsel, peper en zout
- Frans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-12-2020Frans Hoofdgerecht30-60 min.
Pistache strudel met honingsiroop.
Baklava. Hier met ricotta en pistachenoten gevuld. De bloemenhoning en het oranjebloesemwater maken het gebak nog aromatischer.
500 g ricotta (2 bakjes), 2 limoenen, 100 g pistachenoten, 2 el lichtbruine basterd suiker, 1 tl kaneelpoeder, 200 g boter, 20 vellen fillodeeg, ontdooid, 1 dl bloemenhoning, oranjebloesemwater(toko of Marokkaanse winkel),
- Marokkaans
- > 120 min.
- Geplaatst op24-09-2002Marokkaans> 120 min.
Strudel uit Baden
Deze vulling is typisch uit Baden !
VOOR HET DEEG:, -250 g bloem, -65 g gesmolten boter, -1 groot ei, -snufje zout en 1/8 l water, DE VULLING:, -500 g zachtzure appels, -2 afgestreken eetlepels suiker, -1 afgestreken th lepel gemalen kaneel, -2 el rozijnen, -2 el gehakte amandelen, -200 g sinaasappelgelei, -1 el boter om in te vetten, -1 eierdooier
- Duits Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-11-2003Duits Nagerecht30-60 min.
Venkel En Chorizo Strudel
2 Sjalotjes brunoise, 280 gr. Chorizo brunoise, 225 gr. Venkel brunoise, 2 eetl. Dragon gehakt, 1 Ei, 40 gr. Broodkruimels, 6 Blaadjes Phyllo deeg
- Internationaal Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op24-10-2000Internationaal Voorgerecht20-30 min.
strudel van kalkoen met snijboontjes en rookvlees saus
, Voor de vulling600 g kalkoen filet 50 g boter 2 sjalotjes, fijngesneden 30 g bloem1 dl kippenfond 50 g pistache nootjes zout peper Voor de strudel 9 vellen filodeeg 1 stuk bakpapier 50 g gesmolten boter 1 kwastje 50 g geschaafde amandelen, fijngehakt Voor de saus 50 g boter 2 sjalotjes, fijngesneden 1 el tomatenpuree 30 g bloem100 g zoutloos rookvlees, fijngesneden 150 g snijboontjes 150 g lente-uitjes 50 g boter.,
- Duits Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-10-1999Duits Hoofdgerecht30-60 min.
Strudel van venkel, spinazie en aardappelrosti met tomaten
**Strudel:, 200 gr. venkel, 200 gr. spinazie, 3 sjalotjes (fijngesnipperd), 200 gr. aardappels, 1 pak fillodeeg, olijfolie, 2 eiwitten, zout, peper, **tomaten paprikasaus:, 1 sjalotje (fijngesnipperd), 1 teentje knoflook, 400 gr. gepelde tomaten (in blik), 150 gr. rode paprika (gepoft), 1 eetlep. olijfolie, zout, peper
- Belgisch
- 0-10 min.
- Geplaatst op13-05-2003Belgisch0-10 min.