1. Home
  2. Recepten
  3. Streetfood

Streetfood recepten (23) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Makkelijke Kottu Roti, Sri lankaans streetfood op mijn eigen manier

Ooit at ik dit bij een sri lankaans gezin. Ik vond het zo lekker dat ik het zelf wilde maken. Omdat ik het recept hier niet van had, ben ik zelf gaan uitproberen.  

INGREDIENTEN

6 kleine tortilla wraps of roti (240 gram), (Je kunt ook zelf roti maken: 400 gram zelfrijzend bakmeel en lauwwarm water, laat het deeg 45 minuten rijzen en maak hier 6 rotipannenkoekjes van, bak deze kort op iedere kant), 2 teentjes knoflook, 400 gram gesneden groente (ik gebruikte een zak roerbakmix champignon, maar je kunt zelf kiezen wat je lekker vind), 300 gram kipfilet, 2 eieren, Olijfolie of kokosolie, 1 groente bouillonblokje, Kaneel, Kerrie, Peper, Zout, Evt. sambal of chilikruiden,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-03-2016
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Griekse Gyros wrapjes met uien en verse tzatziki, smullen!

Echt heerlijk op een drukke dag (of weekend) dit echte Griekse, zeg maar, streetfood. In veel restaurantjes en op straat kun je ze zo krijgen. Op straat krijg je ze in een papiertje, in een restaurantje geven ze er vaak nog frites en Griekse salade bij. Dit is super lekker Mediterraan streetfood, maar gezond. Bevat weinig vet of ongezonde ingrediënten en ook de kinderen lusten er wel pap van.

INGREDIENTEN

Benodigdheden, , 500 gr kipfilet of varkensschnitzeltjes, 6 tortilla's, 1 rode puntpaprika, 2 uien, ½ krop ijsbergsla, Flinke dot tzatziki (zie beneden), , Kruiden en specerijen voor kruidig gyros vlees:, , 2 tl paprikapoeder, ¾ tl chilipoeder, 2 teentjes knoflook, 1 tl korianderpoeder, 1 ¼ tl komijn, Vers gemalen zwarte peper, Vleugje kaneelpoeder, Vleugje kruidnagel gemalen, 2 tl oregano, ¾ tl rozemarijn, 1 ½ tl majoraan, ¾ tl piment poeder, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, Heel klein beetje Griekse olijfolie, , Voor kruidige Griekse Tzatziki, , 500 ml echte dikke Griekse yoghurt (emmertje Lidl), 1 komkommer, 3 teentjes knoflook, Snufje gemalen zwarte peper, Zeezout naar smaak, 1 ½ el Griekse olijfolie (Kreta), 1 tl majoraan, dille of oregano

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-05-2015
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Auberginepuree uit India

Deze zacht gekookte aubergine ((brinjal bajji) is heerlijk als hapje op zichzelf, maar vooral met een stuk papad of naan. Dit recept komt uit het kookboek Street Food. Van ieder verkocht boek gaat 50% van de opbrengst naar de dagelijkse warme schoolmaaltijd van bijna 100 kinderen in Varanasi. Jij lekker eten. Zij lekker eten! Kijk op http://www.streetfood-world.com/

INGREDIENTEN

250 gram aubergine, in stukjes, 250 gram tomaten, in stukjes, 8 lente-uitjes, 1 theelepel mosterdzaad, 4 groene pepers in stukjes (ontpit eventueel!), zout naar smaak, 1/2 theelepel kurkuma, 1/2 theelepel garam masala, verse koriander voor de garnering, 2 eetlepel plantaardige olie

  •  Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op11-07-2014
  • Indiaas Bijgerecht
  •  
  • Eigen recept

Zigeuner schaslick met bonte zigeunersaus

Dit is echt een heerlijk pittig gerecht op de barbecue met zomerweer. In de warme landen in Oost Europa eten mensen dit bijna dagelijks. Bij warm weer is het eigenlijk streetfood daar. Eet er stokbrood met kruidenboter bij, Rösti met bacon en ui of heerlijke frites met salade en klaar is kees!

INGREDIENTEN

Voor gemarineerde schaslick:, , 800 gr varkensfilet of varkenshaas, 1 rode paprika, 1 groene paprika, 1 grote ui, 3 el olijfolie, ¾ el citroensap, 2 teentjes knoflook, geperst, 1 tl korianderpoeder, ¾ tl komijnpoeder, ¾ tl paprikapoeder pikant, 1 tl paprikapoeder zoet, ½ tl chilipoeder, Zeezout, Vers gemalen zwarte peper, , Voor de saus:, , 1 ½ rode paprika, 1 ½ groene paprika, 1 grote ui, 3 teentjes knoflook, 2 blikjes tomatenpuree, 1 rode peper, ontzaad, 150 ml warme kippenbouillon (poeder en heet water), Flinke scheut droge rode wijn, 1 t paprikapoeder pikant (liefst gerookt), 2 t paprikapoeder zoet (liefst gerookt), 1 e balsamico azijn, Zwarte peper vers gemalen, 1 t witte basterdsuiker, Zeezout, Olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-07-2015
  • Balkan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Verse lychee citroengras sorbet

Toegeven, deze verrukkelijke sorbet at ik niet op straat maar in een redelijk sjiek restaurant in Hanoi. Ik ben geen liefhebber van koude toetjes na een warme maaltijd en ik bestel zelden ijs in een restaurant. Maar deze combinatie wilde ik proberen en ach, wat wás dat lekker! In Vietnam zijn koks bijna nooit te beroerd om een recept met je te delen, dus dankzij kok Phuong van restaurant Ngan Nga kunnen we er nu ook hier van genieten. Een zwoele zomeravond en succes is verzekerd. Dit recept komt uit het kookboek Street Food. Van ieder verkocht boek gaat 50% van de opbrengst naar de dagelijkse warme schoolmaaltijd van bijna 100 kinderen in Varanasi. Jij lekker eten. Zij lekker eten! Kijk op' http://www.streetfood-world.com/'

INGREDIENTEN

Voor de siroop:, 3 stengels citroengras, 3 cm gember in plakjes gesneden, ca. 75 gram suiker (beetje meer mag), 125 ml water,  , Voor het ijs:, 24 verse lychees (indien uit blik: goed afspoelen en droogdeppen), ca. 200 ml kokosmelk, 3 eetlepels versgeperste limoen, 1 eetlepel witte rum, 4 eetlepels citroengrassiroop (recept hieronder)

  •  Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op11-07-2014
  • Vietnamees Nagerecht
  •  
  • Eigen recept

Pad Thai

Mijn favoriete streetfood gerecht! 

INGREDIENTEN

300 g rijstnoedels, 200 g grote garnalen, 200 g kippendij, in reepjes, 100 g tofoe, in blokjes, 4 eieren, 3 cm gember, geraspt, 2 knoflooktenen, fijn gesneden, 50 g witte kool, in reepjes gesneden, 2 wortels, in kleine blokjes gesneden, 150 g tauge, 2 bosuitjes, in ringen, 50 g pinda's, fijn gevijzeld, 2 limoenen, in parten, , Voor de saus:, 25 ml vissaus, 25 ml tamarinde, 25 ml sojasaus, 2 el bruine basterd suiker

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-06-2017
  • Thais Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Pulled pork met BBQ-saus

Pulled pork carnita's, een fantastisch streetfood gerecht uit Mexico! 

INGREDIENTEN

500 g varkens-schouderkarbonades, 1 ui, 2 knoflooktenen, 1 eetlepel komijnzaadpoeder, 1 eetlepel pimenton, 1 sinaasappel, uitgeperst, 1 theelepel gedroogde oregano, , 8 cordita's, 2 tomaten, 1 bosje peterselie, , Voor de BBQ-saus:, 200 ml ketchup, 100 ml water, 50 ml appelazijn, 5 eetlepels bruine suiker, zwarte peper, 1 theelepel uienpoeder, 1/2 theelepel citroensap, 1 theelepel worcester saus

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-12-2016
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Vis taco's

Vis taco's komen oorspronkelijk uit Mexico maar zijn geboren als streetfood in de Amerikaanse stad San Diego. Geniet van dit frisse gerecht en durf te varieren met verschillende ingredienten naar smaak. 

INGREDIENTEN

350 gram kabeljauw, 1 tl komijnzaadpoeder, 1 tl gerookte paprikapoeder, een halve rode kool, 2 limoenen, 1 mango, 8 cordita's (kleine tortilla's), 1 blok feta, Koriander, 1 rode ui, 3 eetlepels azijn, peper en zout, 1 eetlepel mayonaise, arachide olie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-09-2016
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

De ultieme Amerikaanse hotdog

Ja, ik heb een obsessie voor streetfood. Regelmatig probeer ik een streetfood-recept zo lekker mogelijk na te maken. Dit is het recept voor de ultieme Amerikaanse hotdog, natuurlijk mocht dit gerecht niet ontbreken tijdens mijn ontdekkingsreis. 

INGREDIENTEN

4 eetlepels gefrituurde uitjes, 100 gram radijsjes, 4 braadworsten, 100 gram zuurkool, 30 gram platte peterselie, 2 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel mosterd, 2 eetlepels Ketchup, 1 teentje knoflook, 4 hotdog broodjes

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-10-2016
  • Amerikaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Tofu koekjes

Dit recept komt uit het kookboek Street Food. Van ieder verkocht boek gaat 50% van de opbrengst naar de dagelijkse warme schoolmaaltijd van bijna 100 kinderen in Varanasi. Jij lekker eten. Zij lekker eten! Kijk op http://www.streetfood-world.com/

INGREDIENTEN

1 kop stevige, verkruimelde tofu, ¼ kop extra dunne rijstnoedels, in stukjes gebroken, ¼ kop boomoren (of andere paddenstoelen), in kleine stukjes, 1 kleine wortel, heel fijngehakt, 1 handje verse koriander, fijngehakt, ¼ kop bloem, 2 eetlepels bakpoeder, 1 eetlepel (of minder) zeezout, plantaardige bakolie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-07-2014
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Chutney van dadels

Op z'n Indiaas: khadjoer ki chatni. Dit recept komt uit het kookboek Street Food. Van ieder verkocht boek gaat 50% van de opbrengst naar de dagelijkse warme schoolmaaltijd van bijna 100 kinderen in Varanasi. Jij lekker eten. Zij lekker eten! Kijk op http://www.streetfood-world.com/

INGREDIENTEN

1 kop dadels zonder pit, in stukjes gesneden, 1 eetlepel fijngehakte gember, 1 theelepel zout, 1 theelepel cayennepeper, 4 eetlepels water, 1/2 kop tamarindemoes zonder pitten (of als alternatief het sap van 1 citroen), handje fijngehakte koriander (hou een takje apart voor de garnering)

  •  Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op11-07-2014
  • Bijgerecht
  •  

Mozzarella In Carrozza

Letterlijk betekent Mozzarella in carozza, mozzarella in een rijtuig. Dit is een heerlijk Napolitaans tussendoortje in de categorie niet te versmaden streetfood.

INGREDIENTEN

8 rondjes korstloos, stevig witbrood van circa 8 cm doorsnede, 4 plakjes buffelmozzarella, uitgelekt, 2-3 grote scharreleieren, zeezout en versgemalen peper, olie om te frituren,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-01-2008
  • Italiaans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Sushi burrito

Op Taco Thursday maak ik vaak een Mexicaans gerecht. Nu heb ik gekozen voor een fusion gerecht. In Amerika zijn ze begonnen met het maken van Sushi Burrito's, dit is sushi in de vorm van een burrito om zo uit het vuistje te eten. Dit is echt gaaf streetfood! En dit is mijn variant. 

INGREDIENTEN

50 gram gekookte sushirijst, 2 Norivellen, 1 wortel in de lengte gesneden met de kaasschaaf, een halve komkommer in de lengte gesneden met de kaasschaaf, 1 bosui in repen, een lange reep tonijn, een lange reep zalm, 50 gram Wakame, (Japanse) mayonaise, sriracha, visseneitjes (optioneel)

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-10-2016
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Banh Trang Nuong Vietnamese pizza

Echt streetfood , heerlijk simpel en naar iedere smaak aan te passen

INGREDIENTEN

Basis:, 4 dikke rijstvellen toko, lastig te vinden dan 12 dunne 3 op elkaar, 8 kwartel eitjes of 4 kleine gewone, topping :, 4 tl garnalenpasta ( toko ), 100 gr. gebakken spekjes grof gemalen of gehakt, grote bos lente ui in ringen incl. groen, 2 el zonnebloemolie, gebakken uitjes, gedroogde garnalen, rijstwijn ( niet origineel ), water, Sriracha Sauce, sate saus ( warm ), kew pie mayonnaise ( niet origineel ), , , ,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-11-2018
  • Vietnamees Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Taco's met gegrilde rib-eye en chimichurri

Gegrilde rib-eye of een biefstukje. ik ben er dol op. Probeer het vlees een keer te grillen en eet het met chimichurri en een taco. Heerlijk Mexicaans streetfood! Chimichurri komt uit argentinie en is een salsa van verse kruiden en tomaat. 

INGREDIENTEN

350 gram rib-eye of andere steak, 4 cordita's (kleine tortilla's, zijn te vinden in de supermarkt), , Voor de chimichurri:, 2 knoflooktenen, 2 tomaten, 1 rode peper (optioneel), 1 ui, fijngesnipperd, flinke scheut olijfolie, scheut azijn, handje peterselie, handje koriander, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-11-2016
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Kati-rollen met kruidige kip

Dit is een streetfood gerecht, maar door er sperziebonen aan toe te voegen word het een complete maaltijd. 

INGREDIENTEN

250á300 gram sperziebonen beetgaar gekookt, 8 kippendijfilets, 2 eetl plantaardige olie+extra, 1 grote ui gehalveerd en in dunne ringen gesneden, 2 tenen knoflook fijn gesneden, 3 cm gember geschild en fijn gesneden, 1/2 theel komijn, 1/2 theel kurkuma, 1/2 theel garam masala, 1 eetl tomaten puree, 2 chilipepers in dunne ringetjes, 1 eetl citroensap, 4roti 's,tortilla's of ander platbrood, 1 ei, losgeklopt, , rode ui chutney, 1kleine rode ui gehalveerd en in dunne plakjes gesneden, een handvol munt, gehakt, sap van 1 limoen, 1/2 theel chilipoeder, Meng alle ingrediënten met een snufje zout in een kom, , dip van munt, groene chilipeper en yoghurt, 200 gram Griekse yoghurt, een kleine handvol verse munt gesneden, een kleine handvol korianderblaadjes, 2 kleine groene chilipepers In dunne ringetje gesneden (eventueel de zaadjes verwijderd), 1 rode sjalot gepeld en fijn gesnipperd, 1 theel kristal suiker, , Ook lekker met hotmangochutney,maar dat heb ik uit een potje van Patak

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-11-2017
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

***GROENE- MANGOSALADE MET GARNALEN***

Vietnam staat bekend om het fantastische streetfood, maar uit de lichte Vietnamese keuken komem ook juist heel verfijnde gerechten. Probeer het maar eens zelf en kook dit verrassende menu.

INGREDIENTEN

=2kleine of 1 grote groene( stevige)Mango, geschild., =2 eetl.Vissaus., =Sap van 1 Limoen., =1 rode Peper,fijngehakt., =1/2 bosje Munt., =1/2 bosje Basilicum., =1/2 bosjeKoriander., =2 eetl.Zonnebloemolie., =150 gram Garnalen, =4 eetl. gebakken Uitjes (bakje)., =4 eetl.Pinda's

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-09-2018
  • Vietnamees Voorgerecht
  •  10-20 min.

Samosa′s

Indiaas streetfood. lekker als borrelhapje. voor kleinere samosa`s kun je het bladerdeeg diagonaal halveren

INGREDIENTEN

1 pakje bladerdeeg, 6 aardappels in 1 cm blokjes, 250gr doperwten (diepvries), 2 tomaten in kleine blokjes, 1 tl komijn heel, 1 tl kurkuma, 1 tl cayenne peper, 2 tl gemalen koriander, 2 tl chaat masala, 1 groene peper fijn gesneden, 2 el verse koriander, 1 ei los geklopt om het deeg te bestrijken, zout naar smaak

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-09-2013
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Thaise gefituurde kip met chilisaus en sticky rice

Dit Thaise streetfood gerecht vind je in Bangkok op elke hoek van de straat!   

INGREDIENTEN

200 g Surinaamse lange korrel rijst, 480 g kipkluifjes naturel, 2 tenen knoflook, 10 g koriander, 2 el vissaus, 2 el oestersaus, 1 tl rode chili poeder, 2 eieren, losgeklopt, 50 g zelfrijzend bakmeel, chilisaus, 1 l arachide of zonnenbloemolie om te frituren

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-05-2017
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Pittig gekruide baguette met tofu

Dit is een Vietnamees recept (bánh mì dau phu), en komt uit het kookboek Street Food. Van ieder verkocht boek gaat 50% van de opbrengst naar de dagelijkse warme schoolmaaltijd van bijna 100 kinderen in Varanasi. Jij lekker eten. Zij lekker eten! Kijk op http://www.streetfood-world.com/

INGREDIENTEN

60 ml rijstazijn, 2 theelepels honing, ½ theelepel chilivlokken, handje rettich, julienne gesneden, handje winterwortel, julienne gesneden, ½ frans stokbrood, 1 eetlepel mayonaise, 1 theelepel zoete chilisaus, ¼ theelepel tamari of sojasaus, ca. 100 gram tofu, in blokjes, stukje komkommer in dunne plakjes, handje verse koriander, gehakt, 6 kerstomaatjes, in plakjes, ¼ krop ijsbergsla, in stukken gescheurd, plantaardige bakolie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-07-2014
  • Vietnamees
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Wok recept: Ji Si Liang mian

Pittige bami met kip flinters: Het orginele Street-food recept word traditioneel gegeten met koude noodles, Omdat ik warme noodles lekkerder vind is dit recept gemaakt met verwarmde ei- noodles.

INGREDIENTEN

250 gr Chinese ei- noedels, 1,5 el arachideolie, 125 gr taugé, 2 gekookte kipfilets, 1 blokje kippenbouillon, 4 lente-uitjes, wit en groen dun gesneden, , Marinade:, 2 el sesampasta (tamarinde) met 1 el water, 1,5 el donkere sojasaus, 0,5 el lichte sojasaus, 1,5 el Xiangyang (Chinese azijn) of Worcestershire, 1 el witte suiker, 2-3 teentjes knoflook, geperst, 0,5 tl gemalen en geroosterd Sichuan peper, 2-3 el chili olie met chili vlokken (Hong you)*, 1 el sesamolie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-07-2016
  • Chinees
  •  10-20 min.

Spinazie-Pizza

Pizza met spinazie, rozijnen en pijnboompitten. Italiaans streetfood is fantastisch en de pizza is misschien wel het allerberoemdst doordat hij met de uitzwermende Italianen de hele wereld is rondgegaan. Deze pizza is geschikt als lunchgerecht voor 4 personen of voor 2 personen als hoofdgerecht bij bijvoorbeeld een lamskarbonaadje.

INGREDIENTEN

Voor het deeg, 1 pak mix voor pizzadeeg, of, 1 zakje (7g) gist, 250 g ongebleekte bloem, 1/2 theelepel zout, 4 eetlepels extra vierge olijfolie, , Voor het beleg, 4 teentjes knoflook in dunne plakjes, 1 eetlepel verse rozemarijn, 2 theelepels fijn of grof zout, 375 g jonge spinazie, gewassen, 100 g rozijnen, 30 g geroosterde pijnboompitten, 2 eetlepels extra vierge olijfolie, zout en versgemalen zwarte peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-12-2000
  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Zoetzure vissoep (canh chua cá )

Deze vissoep werd oorspronkelijk vooral bereid in de Mekong delta in het zuiden van Vietnam, maar is inmiddels populair in het hele land. Je kunt hem uiteraard gewoon als soep eten, maar het is nog lekkerder (en voedzamer) om er een kommetje rijst bij te serveren. De verschillende smaken zoet, zuur en pittig komen vooral goed naar voren als je de soep zo heet mogelijk serveert. Je kunt hem bereiden met verschillende vissoorten en je gebruikt de hele vis, dus neem vooral ook de graten en vissenkop mee van de visboer!  Dit recept komt uit het kookboek Street Food. Van ieder verkocht boek gaat 50% van de opbrengst naar de dagelijkse warme schoolmaaltijd van bijna 100 kinderen in Varanasi. Jij lekker eten. Zij lekker eten! Kijk op' http://www.streetfood-world.com/'

INGREDIENTEN

Een hele zeebaars (of zalm, of snapper) van ongeveer 1 kilo, 1 lente-uitje in dunne plakjes, 1 theelepel versgemalen zwarte peper, 3 eetlepels vissaus, 4 eetlepels tamarindepulp (uit pot), 2 schijven verse ananas in stukjes, 1 liter water, 1 eetlepel plantaardige olie, ½ theelepel vermalen gedroogde chilipepers (vlokken), 1 tomaat in dunne partjes gesneden, 2 kleine rode pepers in dunne plakjes, flinke hand bleekselderij in stukjes, flinke hand taugé, bosje fijngehakte koriander, 2 limoenen in partjes

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-07-2014
  • Vietnamees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top