Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Stoofvlees

Stoofvlees recepten (834) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Vlaams stoofvlees

Antwerpen is een Bourgondisch paradijs. In de stad zijn veel verschillende keukens terug te vinden waar je heerlijk kunt eten. Maar naast de vele restaurants zijn er natuurlijk ook de befaamde frietkotten. Vooral in combinatie met Vlaams stoofvlees zijn de Belgische frieten verrukkelijk.

INGREDIENTEN

2 uien, 1 teen knoflook, 800 g runderpoulet, bloem, 30 g boter, 1 flesje trappisten dubbel bier, 1 laurierblaadje, 2 takjes tijm, 1 runderbouillonblokje, 3 kruidnagels, 0,5 tl (versgeraspte) nootmuskaat, 1 kg aardappelen

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-07-2009
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Spaans stoofvlees

Een recept van Smulweb uit Smulweb Agenda 2015! » Kijk voor de actuele aanbieding op http://www.smulweb.nl/agenda

INGREDIENTEN

4 el olijfolie, 1 kg riblappen, 2 uien, gesnipperd, 4 teentjes knoflook, geperst, 1 blik tomatenblokjes (400 g), 1 gele paprika, in stukjes, 1 el Spaanse hete paprikapoeder, 200 ml rode wijn, 200 ml runderbouillon, 1 laurierblaadje, 2 kruidnagels, 1 el koriander, fijngehakt

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-10-2014
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Provencaalse runderstoofschotel, heerlijk in de herfst!

Dit is één creatie van mij die we elk najaar en ook in de winter regelmatig eten. Een geweldig herfstrecept barstensvol smaak en gezonde dingen. Uiterst compleet en hier heb je wel 2x een goede maaltijd aan. Voor de mensen die een slowcooker hebben is dit uitermate geschikt. Als je van slank en botermals stoofvlees houd lekker proberen en smullen, ik hoor het wel.

INGREDIENTEN

1 kilo sucade- of riblappen, 3 teentjes knoflook (fijn), 3 laurierblaadjes, Zeezout, Zwarte peper, 2 t knoflookpoeder, 750 ml droge rode wijn, 2 kopjes bloem, Olijfolie (paar scheuten), 2 grote uien (in blokjes), 500 g wortels (in brokken), 250 g champignons, 2 el peterselie, 4 aardappels vastkokend (in partjes), 450 g diepvries doperwten, 2 kopjes vleesbouillon, ½ kopje zongedroogde tomaten, 1 el rozemarijn, Beetje tijm, 2 el worchestersaus

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-09-2012
  • Frans
  •  > 120 min.

Limburgs stoofvlees

Limburgs stoofvlees, een Limburgse specialiteit!

INGREDIENTEN

Wat heeft u nodig :, , 600g sucadelappen, 1 eetlepel Limburgse mosterd, bv Gulpener fijne mosterd., Indien deze niet verkrijgbaar is, neem dan een, gewone Nederlandse mosterd., zout, versgemalen peper, 2 eetlepels boter, 3 uien, 2 teentjes knoflook, 2 theelepels Provençaalse kruiden (Silvo), 3 blaadjes laurier, 4 plakken ontbijtkoek, 2 flesjes Trappistenbier (à 30cl), , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-01-2008
  • Regionaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Stoofvlees

Dit is het stoofvlees dat wij maakten en verkochten in onze cafetaria en wat liep als een tierelier! K heb er natuurlijk wel een kleiner receptje van gemaakt, 10 liter is wat veel he...

INGREDIENTEN

500 gr runderlappen, 50 gr boter, 4 uien, 250 gr champignons, 1 winterwortel, 1 blikje tomatenpuree, 40 gr bloem, 7,5 dl runderbouillon, 2 el ketjap manis, 2 tl tijm (gedroogd), 2 tl rozemarijn (gedroogd), 2 laurierblaadjes

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-09-2012
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

stoofvlees

INGREDIENTEN

1 kg.riblap,1 kg. uien,1 dl.ketjap,2 teentjes knoflook,3 eetlepels olie,1 eetlepel basterd suiker,1 eetlepel bloem,mespuntje kruidnagel,1 theelepel ketoembar,1,5 eetlepel kerripoeder,2 eetlepels azijn,1theelepel sambal en e.v.t. zout en peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-04-2007
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Winters Stoofvlees

Winters Stoofvlees

INGREDIENTEN

- 8 ons Stoofvlees rund (bv riblappen), - uitje gesneden, - teentje knoflook, gesneden, - koek en speculaas kruiden (verstegen, zonder zout), - paar deciliter port, - stroop (3 eetlepels, - scheutje balsamico azijn (4 eetlepels), - bouillonblokje (rundvlees), - plak ontbijtkoek, - 2 laurierblaadjes, - braadboter (150 gram), - olie (flinke scheut)

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-11-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Spaans Stoofvlees

Sinterklaas komt zeker een keer extra bij je langs als hij ruikt dat je dit gerecht op hebt staan! Pimenton wordt ook in chorizo gebruikt en ruikt en smaakt lekker pittig.

INGREDIENTEN

500 gram rib- of sucadelappen 4 el olijfolie 4 tenen knoflook 1 grote ui 1 dl water 1 1/2 dl rode wijn 1 blik tomatenblokjes 1 el Spaanse Pimenton de la Vera (te koop in Spanje maar, naar ik laatst ontdekte, ook bij de Bijenkorf in een mooi heilig blikje) Gebruik anders hete paprikapoeder 1 laurierblaadje 2 kruidnagels 2 maggiblokjes

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-11-2003
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

stoofvlees

INGREDIENTEN

500/750 gr runderlapjes1grote etl pittige mosterd 30gr boter peper/zout 2 rode uien 3 teentjes knoflook1/2 ltr bruin bier of runderbouillon en 1etl verse peterselie en 3 takjes rozemarijn 2 laurierbladjesen 2 plakken peperkoek 125gr spekblokjes en zilveruitjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-06-2008
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Stoofvlees

Stoofvlees met bier

INGREDIENTEN

750 gr stoofvlees, ongeveer 1/2 liter donker bier (Maredsous of Kasteelbier vind ik lekker - donker tafelbier ook), 3 ajuinen, 2 eetl. donkere kandijsuiker, scheut kalfsfond, thijm, laurier, peper en zout, 3 eetl. vetstof (solo), maizena (express).

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-07-2004
  • Belgisch
  •  > 120 min.

Stoofvlees

Een topper! Wanneer ik dit maak eet mijn bezoek voor tien!

INGREDIENTEN

1 kilo mager runderstoofvlees, 500 gram rundsgehakt, 2 flesjes bier (bvb bruine Leffe), 3 soeplepels rode confituur, 2 dikke ajuinen, 1 snee wit brood, mosterd, tijm, laurier, 3 kruidnagels

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-01-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

stoofvlees

Lekker bij belgische frieten

INGREDIENTEN

50 g boter, 1 kg stoofvlees, 2 grote uien, gepeld en in ringen gesneden, 1/2 liter pils, 1 takje tijm, 2 laurierblaadjes, peper en zout, 1 grote snee brood, aan twee kanten met mosterd bestreken

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-10-2006
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Stoofvlees

Rundergebraad, rijk aan smaak

INGREDIENTEN

Kilo stoofvlees, 500 gr sjalotten, 5 teentjes knoflook, peper & zout, bloem, 3 à 4 takjes tijm, stevige rode wijn, boter & olijfolie, bakje kastanje champignons

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-01-2009
  • Engels Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Stoofvlees

INGREDIENTEN

1250 gram mager stoofvlees in stukjes. 3 grote uien, 2 sneetjes peperkoek, 1 glas rode port, peper, zout, nootmuskaat, 3 kruidnagels, 3 laurierblaadjes, 250 cc magere room.Boter, water, scheutjes wijnazijn.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-01-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Stoofvlees

INGREDIENTEN

1,5 pond stoofvlees, 3 grote uien, 1 teentje knoflook (uitgeperst, 1 appel, tijm, 3 laurierblaadjes, basilicum, wat geplette jeneverbessen, wat kruidnagels, 1 snee droog bruinbrood, (grove) mosterd, ontbijtkoek, bruine suiker, boter, peper, zout, 2 flesjes dubbel trappistbier.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-07-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Hachee, recept voor Hollands stoofvlees

Hachee is zo`n echt hollands wintergerecht wat er altijd wel ingaat. Die kruidnagel uit de hachee kwam echter met de VOC mee uit de Molukken, dus het accent aan deze stoofpot is exotischer dan je zou denken. Moeilijk om klaar te maken is het niet. Integendeel. Je moet wel gedurende minimaal 3 uur af en toe even naar de pan kunnen kijken om in de gaten te houden of de hachee niet droogkookt.

INGREDIENTEN

500 gram runderbraadlappen of hachee vlees, ca 700 gram grote uien (dat zijn er een stuk of 3), 5 kruidnagels, 2 laurierblaadjes, 1 klontje boter, bloem, 1 blokje rundvleesbouillon, 250 cl warm water, 1 scheut azijn, 1 flesje Grimbergen dubbel, of een ander donker biertje, bloem, zout, peper,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-08-2009
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Stoofvlees

* Snijd voor hachee het vlees in dobbelstenen en gebruik een extra ui. Gebruik mosterd, sojasaus of een takje tijm als extra smaakmakers. * Goulash is hachee met een Balkan-accent. Laat met de ui blokjes paprika meefruiten en breng op smaak met paprikapoeder in plaats van peper. Roer aan het eind van de stooftijd een paar lepels zure room of creme fraiche door de saus. * Bij het bereiden van stoofvlees is het van essentieel belang dat het garingsproces zich voltrekt in een gesloten pan, zodat de waterdamp condenseert en samen met het toegevoegde vocht in de pan gevangen blijft; op die manier wordt voorkomen dat het vlees uitdroogt. * De Franse versie heet Boeuf Bourguignon en daarbij wordt het vlees in rode wijn gestoofd (zie recept).* De rundercassoulet hoeft, omdat er hierbij van bieflappen gebruik is gemaakt, maar 10 minuten te stoven (zie recept Rundercassoulet).

INGREDIENTEN

750 g doorregen runderlappen of sukadelappen, 1 grote ui, 50 g boter, 2 eetl. tomatenpuree, zout en versgemalen peper, 0.5 l water, 2 laurierblaadjes, 2 kruidnagels, 2 eetl. azijn, 2 theel. allesbinder of aangeroerde maizena,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-06-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Stoofvlees

INGREDIENTEN

600 gr. stoofvlees, Mespunt gemalen kruidnagel, ½ tl laurierpoeder, 2 grote uien, 500 cc runderbouillon (bouillontablet), 3 plakken ontbijtkoek, 1 el madeira, 1 el ketjap asin (zout), ½ el worchestershiresaus, 2 tl maizena, 2 el olijfolie,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-01-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Stoofvlees

De echte vlaamse stoofvlees. De tijd is inclusief stoven.

INGREDIENTEN

1kg rundstoofvlees, 1 kruidnagel, tijm, 2 fijngesneden uien, 1 glas water, 50gr boter, 2 laurierbladeren, zout en peper, 1 snede brood met mosterd, 1 fles tafelbier of donker bier(trappist, trippel, ...)

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-04-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Stoofvlees

Lekker zacht rundvlees met uien en knoflook.

INGREDIENTEN

Ca. 1 kg. riblappenbakvet naar keuze4 flinke uien2 teentjes knoflook1, laurierblaadje4 kruidnagelsnootmuskaatzwarte peperfoelie1 theel. zout, 1 flesje oudbruinzo nodig wat heet water

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-01-2003
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

*Stoofvlees*

Echt moeilijk om dit "draadjesvlees" lekker klaar te maken is dit niet!

INGREDIENTEN

-750 g doorregen runderlappen, of sukadelappen, -1 grote ui, -50 g boter, -2 eetl. tomatenpuree, -zout en versgemalen peper, -0,5 l water, -2 laurierblaadjes, -2 kruidnageltjes, -2 eetl. azijn, -2 theel. aangeroerde maizena of allesbinder.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-03-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Stoofvlees

Overheerlijk stoofvlees met zoet smaakje van rozijnen en confituur

INGREDIENTEN

Rundsstoofvlees, ajuin, stoofvleeskruiden, confituur (aardbei of bessen), rozijnen, rode wijn of porto, p & z,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-10-2004
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Stoofvlees

Lekker Belgisch stoofvlees

INGREDIENTEN

1kg rundsstoofvlees, 75cl bruin tafelbier, 75cl water, 2 uien, 4 blaadjes laurier, 3 eetlepels bruine suiker (donkere), 1dl candijsiroop, 2 kruidnagels, 1 eetlepel mosterd

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-05-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

stoofvlees

Stoofvlees met trappistenbier

INGREDIENTEN

* 500 gram borstlappen * vier grote uien * 2 eetlepels bloem * 1 eetlepel bruine suiker * boter of margarine * thijm * 2 kruidnagels en 2 laurierblaadjes * 2 eetlepels azijn, * 1 flesje trappistenbier * 2 sneetjes bruinbrood zonder korst, * 1 eetlepel grove mosterd,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-10-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Stoofvlees

INGREDIENTEN

600 gram runderlappen(sucade), 3 uien, stukgesneden, 2 eetl bloem, 1 flesje donker bier, 1 eetl azijn, 1 eetl bruine suiker, laurierblad, tijm, peper, zout, scheutje sojasaus, 1 teentje knoflook geperst, 1 eetlepel tomaten ketchup

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-11-2013
  • Nederlands
  •  60-120 min.

stoofvlees

Crema di Balsamico is een soort dikke Balsamico die wat zoet smaakt

INGREDIENTEN

750gr rundstoofvlees-1 ui-1kippebouillonblokje-1 eetl.vloeibare honing-1 eetl.crema di Balsamico-2 blaadjes laurier-peper en zout-boter

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op31-01-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Stoofvlees

INGREDIENTEN

750 g doorregen runderlappen of sukadelappen, 1 grote ui, 50 g boter, 2 eetl. tomatenpuree, zout en versgemalen peper, ? l water, 2 laurierblaadjes, 2 kruidnagels, 2 eetl. azijn, 2 theel. allesbinder of aangeroerde maizena

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-03-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

stoofvlees

Lekker simpel te maken stoofvlees met pit. Ik laat de pan gemiddeld 3 a 4 uur stoven. Recept zit al lang in de familie. Weinig ingredienten nodig.

INGREDIENTEN

1 pond rundvlees in stukjes, 3 groene paprikas, 5 uien, 5 tenen knoflook, 100 gram boter, flinke scheut olijfolie, peper uit de pepermolen, 1 gedroogde rode peper voor de pit.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-04-2001
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Stoofvlees

Stoofvlees

INGREDIENTEN

- 750 g. doorregen lende bieflapjes, - 1 grote ui, - 50 g. boter, - 2 eetl. tomatenpuree, - zout en versgemalen peper, - 0,5 l. water, - 2 laurierblaadjes, - 2 kruidnageltjes, - 2 eetl. azijn, - 2 theel. aangeroerde maizena of allesbinder,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-11-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Stoofvlees

Dit recept voor stoofvlees is een gegarandeerd succes. Het lekkere aan dit stoofvlees is dat je zoveel verschillende smaken waarneemt. Omdat er cayennepeper inzit, is het een beetje pittig. Maar door het zure van de tomaten en de azijn en het zoete van de suiker is er een goeie balans tussen zuur, zoet, pittig en zout.  

INGREDIENTEN

600 gram klapstuk (rundvlees), 4 grote uien, 2 winterpenen, 4 grote tomaten, 1 blik tomatenblokjes, 2 bouillonblokjes, 2 eetlepels suiker, 4 eetlepels azijn, boter om in te bakken, water, , specerijen:, kaneel, paprikapoeder , komijnzaadjes, laurierblad, kruidnagel, kardemom, karwijzaadjes, cayennepeper, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-11-2014
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

stoofvlees

Een lekker stoofpotje ook erg lekker als patatje stoofvlees!!!

INGREDIENTEN

1pond magere runderlappen, 3 kleuren paprika, 5 middel uien, 2 preien, 2 laurier bladen, 1 hachee kruidenzakje ( deka is het lekkerste), 500 ml rode droge wijn, 1 teen knoflook, 1 grote peen, 2 kleine blikjes tomaten puree

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-09-2013
  • Europees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Stoofvlees

Heerlijke stoofschotel met patat

INGREDIENTEN

500 gr rundvlees., 1 pakje margarine., 1 fles donkerbier., mosterd., 4 witte boterhammen., peper en zout naar smaak.,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-02-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

stoofvlees

Net even anders en succes verzekerd!

INGREDIENTEN

Ongeveer 750 gr tot 1 kilo runderlappen., 1 pakje uiensoep., teentje knoflook., 2 jeneverbessen, beetje olie of margarine om te bakken

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-05-1999
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Stoofvlees

INGREDIENTEN

Stooftijd niet meegerekend., 750 g doorregen runderlappen of sukadelappen, 1 grote ui, 50 g boter, 2 eetl. tomatenpuree, zout en versgemalen peper, 0.5 l water, 2 laurierblaadjes, 2 kruidnagels, 2 eetl. azijn, 2 theel. allesbinder of aangeroerde maizena, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-02-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

stoofvlees

Heerlijke stoofvlees maar kost wel wat werk.

INGREDIENTEN

750 gram magere runderlapjes, 1 rode paprika, 2 grote uien, 3 tenen knoflook, 1 tl sambal, cajunkruiden, pakje smeltjus, braadboter, 1 zakje stoofmix van maggi

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-11-2011
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Stoofvlees

Een simpel recept voor heerlijke stoofvlees zonder te veel ingredienten.

INGREDIENTEN

* 1,5 kg runderlappen, * half pakje Zeeuws meisje, * Stoofmix van Maggie voor rundvlees, * Mix voor stoofpotje van Knorr

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-09-2012
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

stoofvlees

Stoofvlees met bruine bieren

INGREDIENTEN

-600gr varkensvlees, 250 gr varkenslever,4 plakken spek(2cm dikte in blokjes snijden), - 2 uien, - 3 eetlepels bloem, - 1 rodenbach, - 1 Grimbergen, - 1 witte boterham besmeert met mosterd, - vetstof, - 1 pan, - 1 pot,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-01-2006
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Stoofvlees

Stoofvlees met trappisten Rochefort 8

INGREDIENTEN

750 gr Sukadelappen, peper, zout, 3 el bloem, 50 gr boter, 4 sjalotten, 1/2 spaanse peper, 1 teen knoflook, 2 stuks steranijs, 2 kruidnagels, 2 el geraspte sinaasappel, 70 gr tomatenpuree, flesje trappistes Rochefort 8 (gall en gall), 200 ml water, 2 laurierblaadjes

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-11-2013
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

stoofvlees

Niet moelijk wel errug lekker ouderwets!!

INGREDIENTEN

500 gram runderstoofvlees, 500 gram uien, flinke scheut vloeibare bakboter, mosterd, 3 a 4 sneedjes brood, laurierblaadjes, 2 flesjes bruin bier, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-11-2002
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Stoofvlees

INGREDIENTEN

400 gram runderpoulet * 2 theelepels zout * 2 theelepels peper * 2 theelepels mosterd * 100 gram boter * 1 ui * 3 wortelen * 2 tomaten * 1 glas rode wijn * 1 laurierblad.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-11-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
Stoofvlees

Stoofvlees

Een typisch herfst- of wintergerecht; stoofvlees. Stoofvlees staat minimaal 2 tot 3 uur op om vervolgens in draden uit elkaar te vallen. Stoofvlees wordt ook suddervlees of (oma`s) draadjesvlees genoemd. Veelgebruikte vleessoorten zijn sukadelappen, runderlappen of riblappen. Stoofvlees kan zowel in een braadpan als in de oven bereid worden. Populaire stoofgerechten zijn Limburgs stoofvlees en Spaans stoofvlees. Ook Vlaams stoofvlees is een algemeen begrip. Dit is stoofvlees gestoofd in Belgisch bier en traditioneel geserveerd met frieten. Vaak wordt ontbijtkoek toegevoegd voor het binden van de saus. Hier vind je verschillende recepten voor stoofvlees.

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top