Italiaanse rundvlees-stoofpot en ook voor de slowcooker
Deze week dit gerecht gemaakt om in te vriezen. Vaak wordt zon stoofpot na het opwarmen nog lekkerder. Ik vind het handig iets in voorraad te hebben als ik gasten krijg. Resultaat: lekkere zachte stukjes rundvlees in een verrukkelijke saus met groenten en kruiden. Verrukkelijke geur en smaak!
Ingrediënten 4 recipe.people
500 gr rundvlees (bijvoorbeeld riblappen of sucadelappen)-, 3 uien -, 2 teentjes knoflook -, 2 winterpenen (samen ongeveer 200 gram) -, 2 grote tomaten -, 2 eetlepels zonnebloemolie -, 1 eetlepel tomatenpuree -, 1 pot runderfond -, zout, peper -, ½ eetlepel oregano -, 2 laurierblaadjesBereidingswijze
Rundvlees in grove stukken snijden.Uien en knoflook pellen en snipperen.Wortelen schillen en in blokjes snijden.Tomaten ontvellen. Pitjes verwijderen. Tomaten in blokjes snijden.Olie verhitten. Vlees op hoog vuur rondom bruin bakken. Vlees kruiden met zout en peper. Ui en knoflook toevoegen. Meebakken tot de ui begint te kleuren. Tomatenpuree toevoegen en even mee bakken om het zuur wat weg te nemen. Wortelblokjes, oregano, laurierblaadjes en tomaten toevoegen. Runderfond erbij en alles aan de kook brengen. **Op een lage warmtebron vlees zachtjes laten pruttelen tot het vlees gaar is (plm. 1 1/2 tot 2 uur).Voor de slowcooker recept volgen tot **.Vlees op lage stand plm. 5 tot 6 uur in de slowcooker.Eventueel iets meer bouillon of runderfond toevoegen afhankelijk van de grootte van je slowcooker. Het vlees moet voor plm. 3/4 in het vocht staan.