stoofpot
1755kj/418kcal.30gr e.11gr v.49gr kh.
150gr magere runderlappen:15gr margarine:1ui:1eetl mosterd:1eetl azijn:1theel bruine suiker:1laurierblad:2kruidnagelen:2dl bouillon:peper en zout:400gr krielaardappelen:1winterwortel:250gr groene kool.
150gr in blokjas gesneden magere runderlappen in 15gr margarine bruin:bak 1ui mee:voeg 1eetl bruine suiker,1laurierblad,2kruidnagelen,2dl bouillon,peper en zout toe en stoof het vlees 2uur op een zacht vuur:voeg 400gr geschrapte krielaardappelen,1in plakken gesneden kleine winterwortel en 250gr gesneden groene kool toe:schep dit door het vlees en stoof dit nog 30min.
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op11-08-2001Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
- Eigen recept
Pittige indische rundvleesstoofpot (ook voor de slowcooker )
Een heerlijke Indische stoofpot. Een top-recept! Lekker als onderdeel van een rijsttafel, maar ook heel erg lekker als hoofdgerecht.
750 gram riblappen - 750 gram uien - zout, peper - 3 kruidnagelen - 1 laurierblad (of 1 blad daon salam )- 2 rode Spaanse pepers - 1/2 dl ketjap manis - 4 teentjes knoflook - 3 eetlepels olie - 1 theelepel ketoembar ( koriander ) - 1 afgestreken eetlepel kerriepoeder - 2 eetlepels azijn - 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker - 1 eetlepel bloem - 1 vleesbouillontablet
- Indonesisch Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op10-11-2004Indonesisch Hoofdgerecht> 120 min.
Heerlijke herfst stoofpot
800 gram rundvlees, 30 gram boter, 1,5 teentje knoflook, 2 uien, 1 eetlepel (Olijf)olie, 2 winterpenen, 1 appel, 3 tomaten, 1 flesje (bok)bier, 1 prei, 2 theelepels honing, 1 theelepel appelstroop, 1 snufje peper, 1 takje tijm, 1 takje Rozemarijn, 1 snufje Kruidnagel
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op08-10-2010Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
Indische Hachee (een heerlijke geurige stoofpot)
Een heerlijk geurig stoofpotje. Lekker met de koude dagen die eraan komen.
500 gram rundvlees bv riblappen in stukken, peper, zout, laurierblad, 1 teen knoflook, 100 gram boter, 2 kruidnagelen, 1 kg uien, gepeld grof gesneden, 1 scheut rode wijn, 4 eetl zoete ketjap (manis), 1 theel. sambal(of naar smaak), 1-2 eetl tomatenpuree, 1 scheutje wijnazijn, 1 theel. bruine suiker,
- Indonesisch Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op12-09-2011Indonesisch Hoofdgerecht> 120 min.
- Eigen recept
Overheerlijke, super gezonde, STOOFPOT
Dit recept is van de slager. Het is wel wat veel voorbereidend werk (maar als je een keukenmachine hebt gaat het sneller), maar het is werkelijk een perfect recept. alles klopt en het is gewoon smullen. Ik heb het zondag gemaakt en bij ons waren er alleen maar complimenten. En het heerlijke aan dit recept: je kunt er alles bij eten. aardappels- rijst - pasta, wat je maar lekker vindt. ik heb er gekookte aardappels bij gedaan.
600 gr. magere varkenslappen, in blokjes; 100 gram chorizo, in hele kleine blokjes; zout en peper; 1 El. bloem; 2 El. (olijf)olie; 2 uien, fijn gesnipperd; 2 teentjes knoflook, fijn gehakt; 500 gr. niet te grote trostomaten, in kleine stukjes (ik heb die van de aldi genomen en die waren perfect); mespuntje safraandraadjes; 100 ml (1 dl) droge sherry of droge witte wijn; 2 rode paprika`s, in smalle reepjes; 250 - 300 ml. kippenbouillon van 1 kipbouillontablet.
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-12-2008Nederlands30-60 min.
- Eigen recept
Italiaanse rundvlees-stoofpot en ook voor de slowcooker
Deze week dit gerecht gemaakt om in te vriezen. Vaak wordt zon stoofpot na het opwarmen nog lekkerder. Ik vind het handig iets in voorraad te hebben als ik gasten krijg. Resultaat: lekkere zachte stukjes rundvlees in een verrukkelijke saus met groenten en kruiden. Verrukkelijke geur en smaak!
500 gr rundvlees (bijvoorbeeld riblappen of sucadelappen)-, 3 uien -, 2 teentjes knoflook -, 2 winterpenen (samen ongeveer 200 gram) -, 2 grote tomaten -, 2 eetlepels zonnebloemolie -, 1 eetlepel tomatenpuree -, 1 pot runderfond -, zout, peper -, ½ eetlepel oregano -, 2 laurierblaadjes
- Italiaans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op30-11-2010Italiaans Hoofdgerecht60-120 min.
TURKSE STOOFPOT
Heerlijk Turks gerecht
800gr rundvlees,, zout, peper, 1 kopje olijfolie (ca 1dl ), 2 teentjes knoflook, 1 tl zout, 1 spaanse peper(zonder pitjes)( Ik laat de pitjes zitten lekker pittig), 1 el marjolein, 1 el geraspte citroenschil, 1 tl gemalen komijn, 2 uien, 6-8 tomaten of blik tomatenblokjes, 2,5 dl vleesbouillon, 1 takje basilicum,
- Turks Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op21-02-2006Turks Hoofdgerecht> 120 min.
Malse Chinese rundvlees herfst stoofpot
Deze komt eigenlijk uit een kookboek van een Chinese chefkok, maar heb vlees vervangen door rundvlees. Lekker pittig en zoet van smaak. Eenvoudig te maken en als hij op staat dan komen er herfstige geuren vrij die je onmiddellijk doen denken aan stoofpeertjes.
600 gr doorregen runder riblappen, 2 grote uien, 4 cm verse gember, 2 steranijsjes, 1 kaneelstokje, 3 el chinese rijstwijn of droge sherry, 3 el donkere sojasaus, 2 el pindakaas, 2 el hoisinsaus, 50 gr bruine basterdsuiker, 600 ml warme runderboillon, Klont roomboter, Vleugje gemalen szechuan peper, Snufje zeezout, Half bosje bosuitjes
- Chinees Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op14-10-2014Chinees Hoofdgerecht> 120 min.
Grandioze lekkere runder herfst stoofpot
Ik geeft niet gemakkelijk top cijfers aan mijn recepten, maar deze krijgt een 9+1/2 van mij en de kids. Op één of andere manier kon ik de smaken precies afstemmen op elkaar.
1 kg riblappen, in grote blokjes gesneden (runderschenkels kan ook, maar dan eerst gaar koken met been), zout, zwarte peper, bloem voor bestuiven van vlees, zonnebloemolie, 100 g gerookte spekreepjes, 2 grote uien, in halve ringen gesneden, 3 teentjes knoflook, fijn, 8 zwarte peperkorrels, 2 laurierbladeren, 3 kruidnagels, 1/4 t gedroogde tijm (takje verse tijm kan ook), 250 ml runderbouillon of runde fond, 1 e witte azijn of 2 t Worcestersaus, 6 aardappelen in blokjes gesneden, 200 g champignons in plakjes gesneden, , 1. Breng vlees pittig op smaak met zout en peper., 2. Bestuif het vlees met bloem en meng de bloem goed door vlees., 3. Bak spekjes uit in olie en haal uit pan., 4. Bak vlees in olie tot goudbruin van kleur en doen vlees erna in een stoofpan., 5. Fruit nu op zacht vuur de uien en knoflook tot glazig., 6. Voeg de voeg de peperkorrels, laurier, kruidnagels, tijm, runderbouillon, azijn of Worcestersaus en spek erbij en breng aan kook., 7. Voeg dit nu bij het vlees en stoof voor 2-3 uren op zacht vuur tot boterzacht en met een gebonden saus., 8. Een half uur voor einde van kooktijd word de aardappelblokjes en champignons toegevoegd., , VARIATIE, Vanuit de Zuid-Afrikaanse traditie heb ik geleerd om veel meer deeg korsten en dumplings ("kluitjes") etc. te gebruiken bij mijn gerechten. Deze runde stoofpot heb ik dan ook precies gemaakt als hier boven beschreven en dit als vulling gebruikt voor mijn makkelijk te maken rundpastei.
- Afrikaans
- > 120 min.
- Geplaatst op17-09-2012Afrikaans> 120 min.
- Eigen recept
Klassieke Franse Boeuf bourguignon in wijn/cognacsaus
Boeuf Bourguignon was vroeger gewone dagelijkse boerenkost, maar ondertussen is het pure haute cuisine. Dit stoofgerecht wordt wereldwijd veel gegeten en wordt erg goed gewaardeerd. Deze is wel heel lekker, maar dat komt door de saus. Ik doe net even wat meer zodat het nog lekkerder wordt. Wel is van belang dat je goede wijn gebruikt zoals bijvoorbeeld Merlot, rode Macon of een Bourgogne. Dit is krachtige rode wijn en geeft dus veel smaak af en dat is bij dit stoofgerecht nou net de bedoeling. De cognac geeft de saus een extra lekkere twist. Probeer zelf maar en dan praten we wel verder.
1 kg magere riblappen, in blokken, 250 gr. zilveruitjes, 4 teentjes knoflook, fijn, 250 gr. gerookte magere spekreepjes, 1 grote winterwortel in stukken, 400 gr champignons in plakjes, 4 stengels bleekselderij in partjes, Bosje peterselie (gesnipperd), 3 el bloem, 4 dl rode wijn (zie boven), 2 flinke scheuten cognac, 4 dl runderbouillon, 2 takjes verse tijm, 3 laurierblaadjes, 50 gr roomboter, Zeezout, Zwarte peper uit je molen
- Frans
- > 120 min.
- Geplaatst op19-09-2012Frans> 120 min.
- Eigen recept
Stoofpot
Stoofpot van stooflappen, aardappels, wortels en uien. Gestoofd in bruin bier. Pas goed bij winters weer.
, 800g Stooflappen, 1kg Kruimige aardappelen, 4 grote Rode uien, 500g bospeen, 3 flesjes Leffe Bruin (33cl), 3 grote tenen knoflook, 4 laurier blaadjes, 1 theelepel foelie, 2 theelepels zout, 2 theelepels vers gemalen peper, 1 theelepel ketoembar (korianderzaad), 2 blokjes runderbouillon,
- Belgisch Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op13-11-2012Belgisch Hoofdgerecht> 120 min.
- Eigen recept
Verrukkelijke stoofpot van rundvlees, bospaddenstoelen en rode wijn
We kregen gasten en ik wilde een stoofschotel die ik tevoren kon bereiden. Het recept ontstond tijdens het koken. Het werd heerlijk zacht rundvlees in een rode-wijn/paprikasaus met diverse paddenstoelen. Extra lekker omdat hij al een dag tevoren gemaakt was.
1 kilo rundvlees (liefst sucadelappen) -, 3 grote uien -, 2 teentjes knoflook -, 4 eetlepels olie -, 4 eetlepels boter -, 1/2 liter rode wijn -, peper, zout -, 1 afgestreken eetlepel bloem -, 2 laurierblaadjes -, 1 eetlepel gedroogde tijm of takjes verse tijm -, 1 flinke eetlepel paprikapoeder (edelsüsz) -, 2 theelepels paprikapoeder (scherp) -, 1 eetlepel gedroogde paddenstoelen -, 1 paddenstoelenbouillontablet of runderbouillontablet, 250 gram gemengde paddenstoelen of kastanjechampignons -, paar druppels tabasco -, peterselie om te garneren
- Internationaal Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op01-12-2009Internationaal Hoofdgerecht> 120 min.
- Eigen recept
Stoofpot van rundvlees op Oosterse wijze
Stoofpot van rundvlees op Oosterse wijze
500 g runderstoofvlees, in blokjes, 0,5 l rode wijn, 300 ml sojasaus, 100 ml oestersaus, 3 eetl Thaise vissaus, 100 ml balsamicoazijn, 2 eetl bruine suiker, 1 theel five-spices poeder (Toko)
- Japans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-04-2014Japans Hoofdgerecht20-30 min.
Stoofpot Van Kip, Paprika En Aardappeltjes
Heerlijk dieetgerecht
300 gr kipfilet. in dobbelsteentjes, zout en peper, 40 gr dieetmargarine, 400 gr voorgekookte krieltjes, 100 gr sjalotjes, gepeld, 1 rode en 1 groene paprika in reepjes, 2 thl rozemarijn, 1 dl bouillon, 1 ? dl creme fraiche,
- Slanke keuken
- 10-20 min.
- Geplaatst op10-01-2000Slanke keuken10-20 min.
stoofpot
Heerlijk!!!
400 gr rundvlees, 100 gr dobbelsteentjes spek, 2 uien, 2 gehakte knoflookteentjes, 100 ml rode wijn, 400 gr tomatenblokjes, 2 theelepels gedroogde tijm, 1 winterwortel, 150 gr preiringen, 2 eetlepels gehakte peterselie, 150 gram gesneden champignons, 700 gram voorgekookte krielaardappelen en een zakje Knor mix voor stoofpot.
- Frans Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op03-11-2004Frans Hoofdgerecht> 120 min.
Stoofpot
Runderstoofpotje Boeuf Bourgignon
3,2 kg runderlappen (dikkerib of zo)van 3 cm dik, 6 ons sjalotten gepeld (beslist geen gewone uien, 3 bakjes champignons (750 gr), 3 blaadjes laurier, 3 e.l. tijm (liefst verse), 450 gr. mager gerookt spek (procureurspek of zo) in blokjes, 6 tenen knoflook, zout, zwarte peper uit de molen, 6 afgestreken e.l. bloem, 2 bossen peterselie fijngeknipt (alleen het blad) 3 flessen rode wijn (Bourgogne is het lekkerst), 3 glazen geconcentreerde runderbouillon,200 gr boter.
- Frans Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op10-02-2000Frans Hoofdgerecht> 120 min.
Stoofpot
Weer zo'n heerlijk (winters) ouderwets potje waar je je vingers bij aflikt
400 gr. magere runderlappen, 50 gr. boter, 2 flinke uien, zout, zwarte peper, nootmuskaat, 1 eetl. paprikapoeder, 200 gr. champignons, 2 eetl. bloem, 1 (klein) blikje tomatenpuree, 4 stevige aardappelen, 4 tomaten, 2,5 dl water
- Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op14-09-2000Hoofdgerecht> 120 min.
Stoofpot
Na het marineren alleen nog maar 1? uur stoven. Verder geen omkijken meer naar.
6 eetl. olijfolie; 8 eetl. azijn; 8 eetl. tomaten ketchup; 8 eetlepels ketjap; 2 mespuntjes sambal; 2 mespuntjes brandal; 2 teentjes knoflook; 1 zakje nassikruiden; 2 eetlepels pindakaas; ? bakje champignons; peper en zout; 1 kg. varkenspoulet.
- Regionaal Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op21-01-2003Regionaal Hoofdgerecht60-120 min.
Stoofpot
Een heerlijke stoofpot, door mijn moeder bedacht, waarvan je alleen al door de geur blij wordt.
300 gr. magere speklapjes, 1 rookworst,50 gr. boter, 300 gr. prei, 1 knolselderij, 400 gr. zuurkool, een bosje selderie, 1 kg. vastkokende aardappels, 1 flinke lepel kerrie, zout en peper, en een kopje jus.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op26-09-2003Nederlands Hoofdgerecht60-120 min.
kip pilav
Een lekkere slanke maaltijd voor maar 28 points!!!!!(voor 4 personen dan=7 points per persoon met de rijst en salade inbegrepen)
4 kippefilets(of kalkoen),1 blik perzikken(in eigen nat), 1 blik gepelde tomaten,1 groot blik tomatenpuree,1 bouillontablet(eender welke),5 eetlepels ketjap, 3 tl sambal,2 tl worcestershiresaus,1 dikke ui,2 teentjes look,1 bakje champignons,4 tl olijfolie, /- 2 zakjes rijst(of gewoon gekookte), eventueel beetje maizena
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op09-09-2002Hoofdgerecht10-20 min.
Stoofpot
Eerlijke stoofpot die ik op tafel zet met aardappelen, brood of rijst. Zonder veel poespas en het smaakt altijd heerlijk.
Rest rundvlees, 5 grote uien, 5 grote tomaten,2 tenen knoflook,1 prei,wat bruine suiker, stukje verse gember, snuf djinten, 1 laulierblad en wat bruine suiker.1 witte boterham en wat bindmiddel.
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-09-200330-60 min.
Stoofpot
Recept voor (op de camping) in Spanje, Italie of Zuid-Frankrijk met streekingedienten!
1 pond kipfilet, 2 grote uien, 4 teentjes knoflook, 30 tot 40 gevulde groene olijven(wat je lekker vindt), 3 dl medium dry sherry, 2 theel. (verse) tijm, 4 eetl. fijngehakte peterselie, zout en peper, olijfolie
- Internationaal Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op06-07-2002Internationaal Hoofdgerecht20-30 min.
Stoofpot
Bourgondische stoofpot
1 bosje lente-uitjes, 3 winterwortels (ca. 600 gr), 250 gr champignons, 40 gr boter, 100 gr ontbijtspek, in blokjes, ca. 700 gr runderpoulet, zout,peper, 1-2 eetlepels mosterd, 1 flesje pils (3 dl), 1 appel (b.v. Cox orange), 2 volle eetlepes maizena, 1/8 ltr slagroom, 3 eetlepes gesnipperde peterselie
- Belgisch Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op31-07-2000Belgisch Hoofdgerecht> 120 min.
Stoofpot
Heerlijke stoofpot die het uitstekend doet op een koude herfst/winter dag.
Restje jus, 1 pond speklapjes in kleine stukjes, 2 runder rookworstjes in plakjes, 1 pond zuurkool, 1 kilo prei, 1 knolselderij, 1 kilo aardappelen in plakjes, zout/peper/kerrie, ,
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op17-10-1999Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
stoofpot
Stoofpot met champions
400 g rundvlees, 50 g roomboter, 2 flinke uien,zout, peper,nootmuskaat, 1 eetlepel paprikapoeder,200g champions,2 eetlepels bloem, 1 blikje tomatenpuree,4grote aardappelen, 4 tomaten.
- Goedkoop en snel Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op13-11-2001Goedkoop en snel Hoofdgerecht60-120 min.
Stoofpot
Even iets anders met Boerenkool.
1 pak boerenkool450g diepvries2el olie250gr speklapjes300gr provencaalse runderreepjes700gr aardappelschijfjes1dl rode wijn1 vleesbouillontablet2 winterwortels.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op30-12-2002Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Stoofpot
* Son-of-a-bitch stew *Hoewel er een groot meningsverschil bestaat over de ingredienten die deze stoofpot bevat, is er een ingredient dat alle koks als onmisbaar beschouwen. Dat is darm - volgens een oud gezegde: 'Een hoerenjong hoeft geen hersens en geen hart te hebben en kan toch een hoerenjongen zijn. Maar als hij geen darmen heeft, is hij geen hoerenjong.' De koks van Texasser foeragewagens eisen deze stoofpot op als hun bijdrage in de reeks van beroemde gerechten. Ook cowboys en koks op prairienederzettingen zijn lyrisch over de onvergetelijke smaak van dit gerecht.
900 g rundvlees (rib- of borststuk), 1 ossenstaart in stukken, 450 g pens, 1 runderhart, 1 tong, 225 g rundertestikels, 450 g zwezerik, 450 g kalfs- of lamsnieren, 225 g lever, 450 g kalfshersenen, 675 g darmen (van een nuchter kalf), 300 g runderniervet, 3 of meer gedroogde rode chilipepers (gehakt), 1 tl oreganoblaadjes, 1 tl salieblaadjes, 2 el zout, 1/2 tl vers gemalen peper, De rundertestikels en de lever kunnen eventueel weggelaten worden.
- Amerikaans Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op11-07-2000Amerikaans Hoofdgerecht> 120 min.
Stoofpot
Lekker nu de herfst er weer aan komt.
1 1/2 pond runderlappen,3 uien,boter,50 gr.spekreepjes,zout,peper,2 t.knoflook,bloem,2 flesjes leffe bier,bouillonblok,tijm,laurier.
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op19-09-2002Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
Stoofpot
Een lekker stoofpotje voor het begin van de koude periode
600 gr.ruderbraadlappen minimaal,zout,vers gemalen peper,bloem vor het bestrooien,3 el boter, 3 sjalotjes,3 bl.laurier,200 ml rode wijn,2 goudreinetten, 2 sinasappelen,2 el.appelsiroop.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op30-09-2003Nederlands Hoofdgerecht60-120 min.
Stoofpot
Heerlijke zoete stoofpot met bier
Sap van 2 sinasappelen, gember, kaneel, laurierblaadjes, tijm, italiaanse kruiden, 4 runderlappen, wortel, prei, champignons, donkerbier, bleekselderij, tauge
- Belgisch Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op23-02-2000Belgisch Hoofdgerecht> 120 min.
Stoofpot
Lekker voor een luie dag
1 el olie, 4 worstjes in dikke schijfjes, 1 gesnipperde ui, 4 aardappels in grove stukken, 200 gr. diepvries erwtjes, 300 ml hete kippenbouillon, blik tomaten, 1 el Worcestershire saus, klein blik witte bonen in tomatensaus, peper, , , ,
- Goedkoop en snel Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op22-06-1999Goedkoop en snel Hoofdgerecht10-20 min.
Stoofpot
Een makkelijk eenpansgerecht met maar 370 kcal
100gr kipfilet portie doperwtjes portie worteltjes ui champions 3 gekookte aardappels peper zout boter
- Slanke keuken Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op19-11-2000Slanke keuken Hoofdgerecht10-20 min.
Stoofpot
Stoofpot met kalfsvlees, aardappelen en uien
750 g in niet al te kleine blokjes gesneden magere kalfslappen., zout,peper., ? dl olijfolie of 75 g boter., 2 schoongemaakte en kleingesneden uien., 1 uitgeperst teentje knoflook., 2 dl bouillon., 1 eetlepel tomatenpuree., 1 laulierblad., 750 g geschilde en in blokjes gesneden aardappelen.,
- Grieks Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op18-06-2000Grieks Hoofdgerecht60-120 min.
Stoofpot
Lekkere mix paddestoelen en soyascheuten
Oesterzwammen, 500g champignons, eender welke andere paddestoelen soort, 1 groene en 1 rode paprika, 3 tomaten, ongeveer 250 g soyascheuten, een half glaasje rode wijn, ongeveer 150 ml room, kruiden naar eigen smaak
- Belgisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-10-1999Belgisch30-60 min.
Stoofpot
Van alle restjes die nog in de koelkast liggen met een zakjes stoofpotjesmix een lekker gevulde saus bij rijst of gebakken aardappeltjes.
Zakje mix voor stoofpotje. en wat ik in huis had: een half pakjes spekjes, 2 karbonaadjes, 2 uien, een halve paprika, broccoli, zongedroogde tomaatjes in olie, een half bakje champignons, provencaalse kruiden, 10 groene olijven zonder pit, knoflookpoeder, een flinke scheut wijn.r
- Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op16-08-2005Hoofdgerecht0-10 min.
stoofpot
Portugees recept via via gekregen al vele jaren terug, is vooral in wintermaanden favoriet
500 magere runderlappen, 200 gram mager spekblokjes, 1 theel. knoflook, 1 el olie, 200 gr worteltjes, 2,5 el tomatenpuree, 2 dl rode wijn, zout en peper naar smaak, 1 ui, 500 gram aardappelen in blokjes, 1 blik sperciebonen of 200 gram verse sperciebonen,
- Portugees Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op29-08-2000Portugees Hoofdgerecht60-120 min.
Stoofpot
600 gr. varkenslappen, 4 uien, 150 gr. champignons, 4 tomaten, 200 gr. doperwten, 30 gr. boter, zout, peper, paprikapoeder, bloem
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op10-08-2009Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Stoofpot
Klein stoofpotje, makkelijk te maken in een grote pan
250 gram kalfslapjes, 1 paprika, 1 ui, 1 klein blikje spercieboontjes, champignons, rode wijn, provencaalse kruiden, peper, beetje ketjap
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op07-07-2000Hoofdgerecht10-20 min.
stoofpot
Dit is een recept wat we ooit uit de Telegraaf hebben gevist en dat kwam van de vrouw van HAns Wiegel Jacqueline ingezonden door " "avv2noor"
1 kilo goed doorregen rundvlees en snijdt dat in blokken, 10 charlotten, 3 ons spekblokjes, 3 winterwortelen in plakjes, 3 preien in ringen, 2 grote uien grof gesneden, 4 tenen knoflook, 1 fles goede rode wijn, 3 eetlepels cognac, peper korrels, laurierbladen, runder bouillion blokken, p/z, bloem, boter/olijf olie, peterselie stelen,
- Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op18-10-2002Hoofdgerecht> 120 min.
Stoofpot
2 kilo riblappen in flinke dobbelstenen, 250 gr rookspek in dobbelsteentjes, 500 gr aardappelen, in stukken, 500 gr uien grof gesneden, 6 tenen knoflook, 1 x doorgesneden, 500 gr kastanjechampignons, schoon en droog, 1 liter runderbouillon, 250 gr boter, scheutje olijfolie, peper, zout en paprikapoeder,
- 0-10 min.
- Geplaatst op10-04-20050-10 min.
Stoofpot
Exotische stoofpot met ketjap en verse gember
? 250 g sukadelap (kalf) ? 3 eetlepels sesamolie (of 2 eetl. zonnebloemolie en 1 eetl. sesamolie) ? snufje zout ? 1 eetlepel peterselie (fijngehakt) ? 1 teentje knoflook ? 1,5 eetlepel ketjap manis ? 25 g gember (verse) ? 1 ui ? snufje peper ? 1/2 eetlepel tomatenpuree
- Internationaal Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op19-07-2003Internationaal Hoofdgerecht60-120 min.
-
stoofpotten
van JohnVoogt , 139 recepten, 4 volgers
-
Stoofpot gerechten
van cpkielema , 64 recepten, 0 volgers
-
Stoofpotten
van lieredomdrij , 63 recepten, 2 volgers
-
Stoofpotjes
van NcKleijwegt , 29 recepten, 2 volgers
-
stoofpotten
van kippevleugeltje , 29 recepten, 0 volgers
-
Stoofpotten boek
van marjaerich , 27 recepten, 0 volgers
-
Stoofpot
van bramenria , 25 recepten, 0 volgers
-
stoofpotten
van lilijana , 22 recepten, 0 volgers
-
Stoofpot
van rondeel , 22 recepten, 0 volgers
-
stoofpot
van yfke1 , 18 recepten, 1 volgers
-
de stoverij kookgroep alles over heerlijke stoofjes
van Fressnapf , 319 recepten, 0 volgers
-
Slowcooking
van slow-cooker , 154 recepten, 0 volgers
-
alles in 1 pan
van alles_in_1_pan , 703 recepten, 0 volgers
-
WITLOOF
van vifke , 37 recepten, 0 volgers
-
Tajine
van littledrummergirl , 27 recepten, 0 volgers