Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Stoofpot Kerst

Stoofpot kerst recepten (8) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Duitse aromatische winter stoofpot

Dit recept komt oorspronkelijk uit de TIME magazine uit "boerenmarkt"  - ik heb iets veranderd en voorwaar, probeer het zelf! Het smaakt heerlijk en smaakt na kerst! Het beste is dat je het  een  dag ervoor kookt voor smaken om goed te mengen.

INGREDIENTEN

1 eend , 1 grote pastinaak of een paar kleine, ongeveer 300 g in blokjes gesneden stukjes , 2 eetlepels. Verse gember in blokjes gesneden , 250 g spekblokjes (best om een goede gerookte Zwarte Woud spek te gebruiken) , 2 grote uien, in parten , 6 grote teentjes knoflook , sap van 4 sinaasappels , 1,5 liter gevogelde bouillon , sap van een citroen , 2 steranijs , 1 kaneelstokje , 3 laurierblaadjes , piment d 'Espelette (rode peper) naar smaak

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-11-2014
  • Duits
  •  > 120 min.

Fazant

Hersttijd is wildtijd

INGREDIENTEN

1of2 fazanten - boschampions (verschillende soorten) - 2 sjalotten - boter - 1dl room - 1dl water - 3 eetlepels cherry - 2 eetlepels peperselie - zout - peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-11-2004
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Roodgestoofd lamsvlees

Hoe conservatief de Chinezen ook mogen zijn in hun opvattingen over sommige aspecten van het leven,als het om eten gaat zijn ze totaal onbevangen,zelfs gedurfd expirimenteel.Het volgende recept voor het bereiden van lamsvlees lijkt tamelijk ingewikkeld maar,als het correct gevolgd wordt,bestaat er niets op aarde wat lekkerder smaakt!Als u het geblindoekt zou proeven,zou u nooit in staat zijn te raden wat u at,maar desondanks zou u zich verbazen over de verrukkelijke smaak van dit gerecht.

INGREDIENTEN

0,75kg:lamsfilet aan een stuk.4-5Chinese gedroogde champignons,geweekt.1 1/2 eetlepel, (25gr):Chinese gedroogde dadels(jujubes),geweekt., 1 kopje(100gr)waterkastanjes,geschild.1/2 theelepel(2ml)vijfkruidenpoeder.2 plakjes gemberwortel,geschild.2 sjalotten,in korte stukjes gesneden.1 theelepel(5ml)zout.1/2 theelepel(2ml)Sichuan gemalen peper.1/2 theelepel(2ml)sesamolie.2 eetlepels(30ml)sojasaus2 eetlepels(30ml)rijstwijn of sherry.1 eelepel(15ml)maizena.7 1/2 kopje(1,5liter)bouillon.Olie voor het frituren.

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-09-2004
  • Chinees Bijgerecht
  •  60-120 min.

Parmentier van Ossenstaart en truffel op een bedje van peult

Zorg wel dat je de ossenstaart bij een goede slager koopt!

INGREDIENTEN

2 ossenstaarten, 500 gram aardappels, 100 gram truffel, aromatische kruiden, ca. 100 gram boter, 100 ml volle melk, truffelnat, zout en peper, 1 tl honing.grof zeezout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-12-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Lamsragout

INGREDIENTEN

1 kg ragout of lamsbout in stukken gesneden, 2 grote uien, grof gesneden, 4 grote tenen look, fijn gesneden, 1 bussel jonge wortelen, stukken van ongeveer 2 cm lang, 1 rode paprika, in fijne reepjes, 1 bakje champignons van 500 gr, in vieren gesneden, 1 gewone tas diepvries doperwten, 3 stengels witte selder, in blokjes van ongeveer 0.5 cm, Olijfolie en boter, 1 bokaal 400 ml kalfsfond, 1 groot glas rode wijn, 250 ml passata (gezeefde tomaten), 10 korianderbolletjes gekneusd, Enkele saffraandraadjes, Massala kruiden:zelf mengen,1theelepel zout,1theelepel gember,1theelepel chili,1theelepel kerrie,1/4 theelepel kaneel, Bloem of instantsausbinder

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-01-2012
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Groentesoep met balletjes

Lekkere soep en vlug klaar

INGREDIENTEN

Voor de tomaat-courgettesoep:, 1,5 l kippen- of groentebouillon, 300 g gemengd gehakt, 2 dikke uien, 4 tomaten, 2 courgettes, 1 teentje look, 700 g tomatenpulp (blik of brik), 3 blaadjes laurier, enkele takjes tijm, een handje peterseliestelen, 1 ei, 25 g paneermeel, een scheutje olijfolie, peper, zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-10-2013
  • Belgisch
  •  30-60 min.

poularde in frisse citroenroom

INGREDIENTEN

-1 poularde(2kg) -250g champignons -2,5 dl droge witte wijn -200g zure room -3eetl boter -1 citroen -4 eetl gesnipperd vers bieslook -1 blaadje laurier -1,5 koffiel gember -peper & zout -instantsausbinder

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-12-2001
  •  
  •  > 120 min.

Kip in romige cidersaus

Feestelijk gerecht met een bangelijk lekkere saus

INGREDIENTEN

1 kg kip (verschillende stukken: borst, vleugels, bout, ...), enkele takjes salie, 1 laurierblad, 250 ml kippenbouillon, 500 gr snijbonen, 600 gr pommes duchesses, peper - zout, , Voor de cidersaus:, 1 sjalot, 180 ml appelcider, 1/2 el sojasaus, 200 ml room, 1 tl mosterdzaad, 1 laurierblad, 1 tl maïzena, peper - zout

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-12-2016
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top