Rood Gestoofde Stoofperen
Speciale lekkernij voor het kerstmenu voor mijn kleinzonen is het geen kerstdinee als er geen stoofpeertjes zijn.
2 kilo stoofperen (kleine Giese Wildeman 3glazen rode wijn 1 glas rode port 200 gram poedersuiker 2 zakjes vanillesuiker 2 kruitnagels 1/2 kaneelstokje 1 eetlepel aardappelmeel
In de pan poedersuiker en vanillesuiker in 1dl water met de wijn en de port oplossen. Peren schillen maar de steeltjes er aan laten zitten.
De peren zo veel mogelijk naast elkaar zetten.Kruitnagel en kaneelstokje toevoegen. indien nodig nog 1 glas wijn en 1/2 glas port toevoegen. de peren moeten zo veel mogelijk onder het vocht staan. 2a3 uur zachtjes rood stoven in kopje aardappelmeel met 1/2 lepel water mengen,kruidnagel en kaneel verwijderen, de peren in een mooie schaalnaast elkaar zetten,het stoofvocht binden met de maizena en over de peertjes gieten.
- Nederlands Bijgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op28-05-2000Nederlands Bijgerecht> 120 min.
Stoofperen
Stoofperen zijn een lekker bijgerecht bij onder andere wild. Het is vrij zoet van smaak en de textuur is zacht.
8 stoofperen (bijvoorbeeld Gieser Wildeman), 1 fles rode wijn, alternatief: bessensap, 1 eetlepel suiker, 1 kaneelpijpje, alternatief: kaneelpoeder
- Bijgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op12-10-2009Bijgerecht> 120 min.
stoofperen
Het heeft er lange tijd naar uitgezien dat rood gestoofde peertjes van onze menu's zouden verdwijnen. Het tegendeel is eerder waar want de stoofpeertjes zijn begonnen aan een glorieuze comeback. In de jaren '70 en '80 zag het er naar uit dat de roodkokende stoofperen voorgoed uit ons repertoire van typisch Nederlandse gerechten zouden verdwijnen. Niets is echter minder waar want de stoofperen beleven intussen een glorieuze comeback. En dat ondanks het feit dat in ons land een groot aantal oude stoofperenrassen is verdwenen en we eigenlijk geheel en al zijn aangewezen op onze eigen Gieser Wildeman en Saint Remy die ook vanuit het buitenland wordt aangevoerd. Stoofpeertjes worden niet alleen als nagerechten opgediend. Het zijn ook de traditionele begeleiders van verschillende gerechten met wild en rundvlees. Bron: Hans Belterman
1 1/4 - 1 1/2 kg stoofperen, , ca. 12 kruidnagelen, , 1 pijpje kaneel, , ca. 65 gram suiker, , 1 dl rode of zwarte bessensap (ongezoet), , 1 dl rode port (ruby), , 1 eetl. allesbinder, , 15 gram boter, ijskoud, ,
- Nederlands Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op15-10-2003Nederlands Bijgerecht0-10 min.
stoofperen
Stoofperen
- 0-10 min.
- Geplaatst op21-12-20040-10 min.
stoofperen
Stoofperen
- Goedkoop en snel
- 0-10 min.
- Geplaatst op30-11-2004Goedkoop en snel0-10 min.
Stoofperen
Stoofperen volgens moeders recept
750 gram stoofperen (roodkokende), ? el kaneel, 200 gram suiker, 1 dl rode port of zoete Spaanse vruchtenwijn, 1 st citroenschil, ? el aardappelzetmeel,
- Nederlands Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op07-02-2004Nederlands Bijgerecht30-60 min.
stoofperen
Eenvoudige bereiding, zonder wijn.
2 kg stoofperen, 75 à 100 g suiker, 1 pijpkaneel
- Nederlands Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op21-11-2010Nederlands Nagerecht> 120 min.
- Eigen recept
Stoofperen
Oma′s stoofpeertjes
1 kg stoofperen, 2 zakjes vanillesuiker, 2 kaneelstokjes, 1 fles bosbessensap, sausbindmiddel, rode port, 1 citroen, 1 steranijs
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op24-02-1999Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
Stoofperen
Vandaag stoofpeertjes gemaakt. Het rook me toch lekker in huis. Ze waren door de bessensap mooi rood geworden.
1 1/4 kg stoofperen, ca. 3 dl water, ca. 50 gr suiker, stukje pijpkaneel of citroenschil, evt. 1/2 dl bessensap, aardappelmeel (ik gebruik liever allesbinder)
- Nederlands Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-12-2008Nederlands Bijgerecht30-60 min.
Stoofperen
Zoals mijn oma peren kon stoven, kan niemand het: ze waren altijd prachtig rood en heel erg zoet en geurig. Oma stoofde ze altijd op het petroleumstelletje. En daardoor stoofden de peertjes heel zachtjes gaar. Ze stoofde de pitjes trouwens mee. Nu probeer ik de traditie voort te zetten, maar echt hetzelfde worden ze nooit.
1 kilo stoofperen, 60 gram suiker, kaneelstokje
- Nederlands Bijgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op31-01-2001Nederlands Bijgerecht> 120 min.
stoofperen
Heerlijk zoet bijgerecht, ook lekker met roomijs
Stoofperen 1 kg, kaneelstokje,kaneel,30-50gr. suiker, maizena,
- Bijgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op08-10-2000Bijgerecht60-120 min.
Stoofperen
Peren werden vroeger vaak in een perenpot gestoofd, dat was een aardenwerk pot van een speciaal model. De naam leeft nog voort.
Schil de peren, halveer ze en haal desgewenst het klokhuis eruit. Het is niet strikt noodzakelijk. Kleine stoofperen worden ook wel geschild en heel gestoofd zelfs met het steeltje er nog aan. Alleen het kroontje wordt dan verwijderd., , 1 kilo stoofperen. citroenschil, pijpkaneel, eventueel bessensap, suiker, aardappelmeel.
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op08-04-2001Nederlands60-120 min.
Stoofperen
Stoofperen zoals mijn grootmoeder ze al maakte.
Gieser Wildemann stoofperen 1kg of 1 peer p.p., Kruidnagel 3 stuks, Kaneelstokje 1, (frambozen-)azijn scheutje, water of wijn / champagne / port, suiker naar smaak evt. wat vanillesuiker
- Nederlands
- > 120 min.
- Geplaatst op18-11-2002Nederlands> 120 min.
Stoofperen
Ouderwets recept
1 kg. stoofperen (Gieser wildeman), suiker naar smaak, 1 dl. port, 5 dl. water
- Nederlands Bijgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op20-09-2004Nederlands Bijgerecht> 120 min.
Stoofperen
Stoofperen met een pikeurtje
3 kilo stoofperen (gieser wildeman). 3 dl. pikeurtje. 2 zakjes vanille suiker. 4 el. kaneel.
- Nederlands Bijgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op25-04-1999Nederlands Bijgerecht> 120 min.
Stoofperen
Mjammie, die kan ik wel elke dag eten. Als toetje of als hoofdgerecht.
Stoofperen (het beste zijn Gieser Wildemann), 2 eetlepels bessensap, 2 dl. rode wijn, kaneel naar smaak, suiker naar smaak,
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op10-06-2000Nederlands30-60 min.
Stoofperen
Heerlijke wildemannen gestoofd in rode wijn
Gieser wildemannen, stoofperen, uitgaande van 3 per persoon, 30 stuks., Water, uit de kraan., Rode wijn,350 cc., Rode port, een scheut., Kaneel een pijpje., Suiker, 200 gram., Indien mogelijk een scheutje bessenjenever.
- Nederlands Bijgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op04-11-1999Nederlands Bijgerecht60-120 min.
Stoofperen
Stoofperen met een pikeurtje
3 kilo stoofperen (gieser wildeman). 3 dl. pikeurtje. 2 zakjes vanille suiker. 4 el. kaneel.
- Nederlands Bijgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op25-04-1999Nederlands Bijgerecht> 120 min.
Stoofperen
Weer een tikkie anders dan al die andere stoofpeerrecepten.
2 stoofperen,3 dl.water,1 dl. bessensap of rode wijn, 75 a 100 gr. suiker,aardappelmeel, wat kaneel
- Nederlands Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-03-2002Nederlands Bijgerecht20-30 min.
Stoofperen
Naar recept van Cas Spijkers + iets van mijzelf: een verpicht nummer met de Kerstdagen
- 2 kg. stoofperen (Gieser Wilderman), - 5 dl. rode wijn, - 100 gram suiker, - 2 kaneelstokjes, - 1 kruidnagel, - 2 citroenschilletjes, - handvol rozijnen, - 2 theel. aardappelzetmeel (of maizena), ,
- Nederlands Bijgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op21-12-2006Nederlands Bijgerecht> 120 min.
Stoofperen
Recept uit grootmoeders tijd
750g stoofperen. 50g suiker. stukje pijpkaneel of 1/2 citroenschil. 1 kopje bessensap.bindmiddel(sago)
- Nederlands Nagerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op28-07-2000Nederlands Nagerecht60-120 min.
stoofperen
3/4 kg stoofperen, 1 1/2 dl water, 1/2 dl bessensap, pijpkaneel, 25 g suiker, aardappelmeel
- Nederlands Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op10-04-2006Nederlands Nagerecht30-60 min.
Stoofperen
1 kilo stoofperen suiker 3 vanillesuiker 2 kaneelstokjes 2 kruidnagels 1 tl citroenrasp 1 scheut madeira wat gemberpoedere 1 glas rode wijn weinig water allesbinder,
- Nederlands Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op03-09-2000Nederlands Bijgerecht10-20 min.
Stoofperen
(Tupperware-magnetron-recept). Dit zijn enkele recepten in een!
6 - 8 stoofperen - 30 gram suiker.///// Recept 1 : 1 dl. water - 1 dl. rode wijn - 1 kaneelstokje. ///// Recept 2 : 2 dl. rode port - mespuntje nootmuskaat.
- Nederlands Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-06-2000Nederlands Bijgerecht20-30 min.
Stoofperen
4 Stoofperen * 3 dl. rode Wijn * 3 el. Fructose * Nootmuskaat, * Piment, * Kaneel, * Peper *,
- Nederlands Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op21-12-1999Nederlands Nagerecht20-30 min.
stoofperen
Zo vind ik ze het beste,maar smaken verschillen
1kg stoofperen (de ouderwetse winterknotsen), 200 gr. kristalsuiker,wat kaneel naar eigen smaak,2 dl. rode wijn,en 1 dl. water,maiszetmeel
- Goedkoop en snel
- 0-10 min.
- Geplaatst op29-01-2005Goedkoop en snel0-10 min.
Stoofperen
Doet weer denken aan de herfst en wintermaaltijden. Klop vlak voor het opdienen de ijskoude boter door het vocht!!! Het perenvocht krijgt daardoor een fluweelachtig uiterlijk!!
Anderhalf kilo stoofperen (Gieser Wildeman of Saint Remy), 12 kruidnagelen, 1 pijpje kaneel, 65 gram suiker, 1 dl. rode of zwarte bessensap (ongezoet), 1 dl. rode port (ruby), 1 eetl. allesbinder, 15 gram boter (ijskoud)., , ,
- Nederlands Bijgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op27-10-2003Nederlands Bijgerecht> 120 min.
Stoofperen
500 gram stoofperen., 4 dl water., 2 eetl (24 gram) suiker., 2 stukjes pijpkaneel (12 cm), 2 thl aardappelmeel (6 gr), 2 eetl water., 1 thl. kaneel, 2 thl. suiker
- Nederlands Nagerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op05-12-2002Nederlands Nagerecht60-120 min.
Stoofperen
1 kg. stoofperen ~ 1/2 citroen of een pijpje kaneel ~ 1/2 dl. rode bessensap of rode wijn ~ ca. 25 g. suiker ~ 1 eetlepel aardappelmeel
- Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op22-01-2004Bijgerecht10-20 min.
stoofperen
- Nederlands Bijgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op13-08-2012Nederlands Bijgerecht> 120 min.
Stoofperen
Ouderwets lekker
1 kg stoofperen, ong. 50 gr suiker, pijpkaneel of citroenschil, (1/2 dl bessensap, wat sago of aardappelmeel),
- Nederlands Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-09-2000Nederlands Bijgerecht30-60 min.
Stoofperen
Heerlijke ouderwetse stoofperen zoals mijn moeder ze maakte.
-Kilo stoofperen, -Kaneel, -Suiker, -Maizena papje (grote el plus wat koud water)
- Nederlands
- > 120 min.
- Geplaatst op10-01-2014Nederlands> 120 min.
Stoofperen
Zoet bijgerecht voor de koude dagen.
Rode wijn, Stoofperen, Suiker, Kruidnagel, Jeneverbes, Kaneelpijpje
- Nederlands Bijgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op05-10-2009Nederlands Bijgerecht> 120 min.
stoofperen
Gestoofde peren
1 kilo stoofpeertjes, scheutje azijn, suiker vanilie stokje, wat kruidnagels, kaneelstokje, halve liter rode zoete wijn
- Nederlands Bijgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op18-10-2000Nederlands Bijgerecht> 120 min.
Stoofperen
Dit recept is ouderwets lekker en wordt op de traditionele manier gekookt.
500gr.stoofperen*2 dl.water*25gr.suiker*stukje pijpkaneel*1 kruidnagel*1,5eetl.azijn*2 eetl.bessesap*2 theel.aardappelmeel*
- Nederlands Nagerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op17-01-2001Nederlands Nagerecht60-120 min.
Stoofperen
Een typisch winter gerechtje; giesser wilderman stoofpeertjes. Heerlijk bij wild en heerlijk als nagerecht. Tevens is het nog eens heel makkelijk om te maken ook, maar het heeft wel even de tijd nodig. Zet in het weekend overdag een pannetje op, dan kun je `s avonds lekker smullen + je huis ruikt heel de dag heerlijk naar peertjes.
1 kg giesser wildermanperen, 12 stuks klein-middel maat, 1/2 - 1 fles rode wijn of port, 50-75 gr witte basterdsuiker, 1 kaneelstokje, 3 kruidnagels, 1 zakje vanille suiker
- Nederlands
- > 120 min.
- Geplaatst op21-12-2012Nederlands> 120 min.
stoofperen
Lekker fris
1 kg stoofperen(Giese wilderman),3,5 dl water,1 dl rode wijn, 1 kaneelstokje, 1 dl rode limonadesiroop.
- Nederlands Bijgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op26-12-2000Nederlands Bijgerecht> 120 min.
Stoofperen
Stoofperen,50gram suiker,1pijpje kaneel,bessenjenever of bessensap,maizena
- Nederlands Bijgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op28-10-2001Nederlands Bijgerecht> 120 min.
Stoofperen
Altijd een succes zeker ook bij kinderen
1 kg stoofperen, stukje pijpkaneel, citroenschil, 50 gr suiker (mag ook iets meer zijn)
- Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op02-04-2000Bijgerecht10-20 min.
Stoofperen
Peren, rode wijn, 2 kaneelstokjes, 2 steranijs en suiker
- Nederlands Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op30-11-2009Nederlands Nagerecht> 120 min.
Stoofperen
Lekker een bakkie snotperen.
750 gr. peren (bv. Gieser Wildeman), 50 gr. suiker, stukje pijpkaneel of 1/2 citroenschil, 1 kopje bessensap of rode wijn, bindmiddel
- Nederlands Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op10-10-2000Nederlands Nagerecht30-60 min.
-
Stoofperen
van Sherida3 , 1 recepten, 0 volgers
-
stoofperen
van MetaTerpstra67 , 1 recepten, 0 volgers
-
Stoofperen
van ChristinaV82 , 1 recepten, 0 volgers
-
stoofperen
van Saskia59 , 1 recepten, 0 volgers
-
stoofperen
van inig164 , 1 recepten, 0 volgers
-
Stoofperen
van Everinta , 1 recepten, 0 volgers
-
Stoofperen
van Maike1979 , 1 recepten, 0 volgers
-
stoofperen
van ellenmaudanouk , 1 recepten, 0 volgers