Stoofpeertjes
Stoofpeertjes zoals vroeger.
1 kilo stoofpeertjes 3 dl water Een kaneelstokje Een stukje citroenschil 4 eetlepels suiker
Schil de stoofperen, snijd ze in vieren en verwijder de klokhuizen. Breng de partjes met water, kaneelstokje, citroenschil en suiker aan de kook. Stoof de peertjes op een zacht vuur in circa 3 tot 4 uur gaar tot ze zacht en rood zijn. Bind eventueel het vocht met 2 theelepels in wat water opgeloste maïzena. Door een scheut rode wijn toe te voegen krijgen de stoofpeertjes een extra lekker smaakje en een dieprode kleur. Vervang daarvoor 1 dl water door 1 dl rode wijn.
- Nederlands Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op12-10-2009Nederlands Nagerecht> 120 min.
Rood Gestoofde Stoofperen
Speciale lekkernij voor het kerstmenu voor mijn kleinzonen is het geen kerstdinee als er geen stoofpeertjes zijn.
2 kilo stoofperen (kleine Giese Wildeman, 3glazen rode wijn, 1 glas rode port, 200 gram poedersuiker, 2 zakjes vanillesuiker, 2 kruitnagels, 1/2 kaneelstokje, 1 eetlepel aardappelmeel
- Nederlands Bijgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op28-05-2000Nederlands Bijgerecht> 120 min.
Stoofpeertjes
Heerlijke stoofpeertjes als hoofdgerecht of als toetje...
1 kilo stoofpeertjes (Gieser Wildeman) - 4 eetlepels suiker - 1 kaneelstokje - 1 stukje citroenschil - 1 dl. rode wijn of bessensap
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op02-10-1999Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
Stoofpeertjes
Op twee verschillende manieren klaargemaakt De beste peertjes hiervoor zijn Giezer Wildeman-peertjes. Deze kleuren het mooist. van "moesje2"
1 kg stoofperen, 50 gram suiker (eventuele gele basterdsuiker), water tot de peertjes net onder staan, 2 kleine stukjes pijpkaneel, 2 stukjes citroenschil (scheutje geconcentreerde citroen mag ook), 1 dl rode wijn of bessensap, , Of gebruik:, 1 kg stoofperen, 100 gram suiker, 2 dl water (voor snelkookpan), 1 kaneelstokje en 2 kruidnageltjes, 1 dl rode bessensap of een restje rode wijn,
- Nederlands Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-04-2003Nederlands Nagerecht20-30 min.
Stoofpeertjes.
Een bijgerecht voor 4 tot 6 personen.Maar kan ook,koud,als toetje geserveert worden!
1 kilo stoofpeertjes (bijvoorbeeld Gieser Wildeman) * 1 theelepel kaneel * 2 dl rodebessensap * 100 gr suiker.
- Bijgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op04-05-2002Bijgerecht> 120 min.
Stoofpeertjes
Gewone stoofpeertjes naturel
Stoofpeertjes, kristalsuiker,2 kaneelstokjes,water,
- Nederlands Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-12-2000Nederlands Bijgerecht30-60 min.
- Eigen recept
stoofpeertjes
Stoofpeertjes ZONDER wijn en waarbij perenrood overbodig is.
- kilo stoofpeertjes, - wat water, - suiker naar smaak, - kaneelstokje, - scheutje azijn
- Bijgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op26-02-2011Bijgerecht> 120 min.
Stoofpeertjes
Ouderwetse stoofpeertjes.
6 stoofpeertjes, , 2.5 dl zoete rode port of bessensap of zoete rode wijn of zelfs roosvicee 5 eetlepels suiker, , 1 kaneelstokje.,
- Nederlands Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op15-12-2003Nederlands Bijgerecht10-20 min.
Stoofpeertjes
Stoofpeertjes met bessensap en rode port
, , 8 stoofpeertjes, geschild, steeltje er nog aan, 100 gr sukker, 1 kaneelstokje, gebroken (is echt lekkerder dan poeder!), 1 kardemonpeul, geplet, 2 kruidnagels, 1 schijfje citroen, 2,5 dl bessensap, 2 dl rode port
- Nederlands Bijgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op22-11-2004Nederlands Bijgerecht> 120 min.
stoofpeertjes
De allerlekkerste stoofpeertjes! Als bijgerecht mogen de stoofpeertjes wat kinderen betreft altijd wel op tafel staan. Toen we eens vijf kilo stoofpeertjes uit de tuin van juf Dirry kregen, zijn we gaan expirimenteren... Het grootste succes was het toetje van mijn dochter;
Stoofpeertjes, water, port, madeira, witte basterdsuiker.
- Nederlands Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op18-11-2000Nederlands Nagerecht> 120 min.
stoofpeertjes
Op de ouderwetse manier klaargemaakt.
1 kilo stoofpeertjes, naar maak suiker, kaneel, maizena.
- Nederlands Bijgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op05-11-2004Nederlands Bijgerecht> 120 min.
Stoofpeertjes
2 stoofpeertjes, 1 vanillestokje, rode wijn, 2 kruidnagels, fructose/suiker
- Frans Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-01-2001Frans Bijgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Stoofpeertjes
Lekker recept voor koude dagen. Heerlijk bij vleesgerechten, maar ook bij een toetje.
6 stoofpeertjes, 250 ml rodebessensap, 100 ml kraanwater, 75 gram lichtbruine basterdsuiker, 3 kaneelstokjes
- Nederlands Bijgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op26-12-2016Nederlands Bijgerecht60-120 min.
Stoofpeertjes
Een oud recept, dat het nog steeds erg goed doet.
6 stoofpeertjes * 2 1/2 dl. rode wijn (of port) * 5 eetlepels suiker * kaneelstokje.
- Nederlands Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-11-2003Nederlands Bijgerecht30-60 min.
stoofpeertjes
, 1 kg stoofpeertjes, 1 kaneelstokje, 2 dl rode bessensap, 100 gr suiker
- Nederlands Bijgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op10-09-2000Nederlands Bijgerecht> 120 min.
Stoofpeertjes
Heerlijke ouderwetse stoofpeertjes
Kilo of anderhalf stoofpeertjes, in de winkel vragen naar geschikte soort. Halve fles zoete rode wijn. Honing. Kaneelstokje. Pimentkorrels en kruidnagel. Geduld.
- Nederlands Bijgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op05-09-1999Nederlands Bijgerecht> 120 min.
Stoofpeertjes
Het warme rood van de herfts... (voor 4-6 personen)
1 kg stoofpeertjes (bijv. Gieser Wildeman), 1 theelepel kaneel, 2 dl rode-bessensap, 100 gram suiker
- Nederlands Bijgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op17-10-1999Nederlands Bijgerecht> 120 min.
stoofpeertjes
1 kilo stoofpeertjes., 1 dl.rode wijn., 1 dl.water., 4 eetl.suiker., citroenschil., stukje pijpkaneel.
- Nederlands Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op19-12-2000Nederlands Nagerecht> 120 min.
Stoofpeertjes
Eetclub Inge
1,4 kg gieser wildeman stoofpeertjes, 1 kaneelstokje, rode wijn net zoveel als je lekker vindt, 250 gram suiker, maizena
- Nederlands Bijgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op12-09-2010Nederlands Bijgerecht60-120 min.
- Eigen recept
Stoofpeertjes
Stoofpeertjes, 1 kilo, Kruidnagelen, 5, Suiker, 2 grote eetlepels, Vruchtenwijn, 1 glas, Kaneelstokje, 1
- Nederlands Bijgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op20-08-2009Nederlands Bijgerecht60-120 min.
Stoofpeertjes
* 1 kilo stoofpeertjes (bijvoorbeeld Gieser Wildeman) * 1 theelepel kaneel * 2 dl rodebessensap * 100 gr suiker
- Nederlands Bijgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op06-02-2004Nederlands Bijgerecht> 120 min.
stoofpeertjes
Weer eens anders
1 sinaasappel, 100 g suiker, 1= dl rode wijn, 1 kaneelstokje, 1 kilo roodkokende stoofpeertjes (gieze wildeman),
- Nederlands Bijgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op05-10-1999Nederlands Bijgerecht> 120 min.
- Eigen recept
Stoofpeertjes
1 kilo stoofpeertjes (bijvoorbeeld Gieser Wildeman), 2 kaneelstokjes, 1 vanillestokje, 1 zakje vanillesuiker, 2 dl rodebessensap, 100 gr suiker
- > 120 min.
- Geplaatst op05-03-2009> 120 min.
stoofpeertjes
Dit is het basisrecept, er staan wat varianten onder om de peertjes geurig of kruidig van smaak te maken. Als het goed is worden stoofpeertjes, zoals Gieser Wildeman, tijdens het koken rood; om hier zeker van te zijn kun je aan het stoofvocht een flinke scheut rode bessensap, of liever nog, rode wijn, toevoegen.
11/2 kg roodkokende stoofperen (bv. Gieser Wildeman), 1 kaneelstokje, 2 el citroensap, 50 g fijne tafelsuiker, 11/2 el aardappelmeel, snufje kaneelpoeder.
- Nederlands Bijgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op09-10-2000Nederlands Bijgerecht> 120 min.
Stoofpeertjes
Met vanillekwark en cranberries
8 stoofpeertjes (Gieser Wildeman), 1/2 l rode wijn, 200 gr suiker, 1 vanillestokje, 100 gr cranberries, 250 gr vanillekwark.
- Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op30-11-1999Nagerecht> 120 min.
Stoofpeertjes
12 stoofpeertjes - 4 dl water - 50 gram suiker - 1 kaneelstokje - reep citroenschil - rode bessensap
- Nederlands Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-01-2005Nederlands Bijgerecht30-60 min.
stoofpeertjes
1 kilo stoofpeertjes, 250 gram (riet)suiker, 1/2 liter rode wijn, 3 kardamom-vruchtjes, stukje verse gember, 1/2 tl. kaneel poeder
- Nederlands Bijgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op23-12-1998Nederlands Bijgerecht60-120 min.
Stoofpeertjes
1 Kilo stoofpeertjes (gieser wildeman), 1 Theelepel kaneel, 2 Dl rode bessensap, 100 gram suiker
- Nederlands Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op08-12-2002Nederlands Bijgerecht10-20 min.
Stoofpeertjes
16 Stoofpeertjes (Gieser Wilderman), 400 ml Tweedrank bessen/druif, 400 ml Zoete rode wijn, 3 Kaneelpijpjes, 4 Eetlepels suiker, Allesbinder
- Nederlands Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op24-12-2003Nederlands Bijgerecht0-10 min.
Stoofpeertjes
1 kg stoofpeertjes, geschild maar heel, 5 dl rode wijn, stukje citroenschil, ca. 50 g suiker, 1 kaneelstokje, 5 kardemompitten,
- Nederlands Bijgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op05-10-2000Nederlands Bijgerecht> 120 min.
Stoofpeertjes
Stoofperen zijn een lekker bijgerecht bij onder andere wild. Het is vrij zoet van smaak en de textuur is zacht. Gebruik voor het maken van gestoofde peren ook echt peren die bestemd zij voor het stoven, zoals de Catillac of de Gieser Wildeman. In dit gerecht gebruiken we vlierbes. Vlierbessen zijn zeer zelden te vinden bij de groentenboer. U moet er zelf voor de paden op. Gelukkig groeit de vlier overal. Halverwege september kunt u de vruchten oogsten, van de stelen halen en koken. U zeeft het sap en kookt het in tot een stevig concentraat ontstaat dat u kunt invriezen als ijsblokjes. Vlierbessensapconcentraat is een perfecte smaaktoevoeging in wildpepers. Bovendien helt het bepaalde gerechten een mooie, volrode kleur te krijgen.
4 stoofpeertjes, 120 ml rode wijn, 1 steranijs, 3 el. suiker, 1 blokje vlierbessen- concentraat
- Nederlands Bijgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op27-09-2012Nederlands Bijgerecht60-120 min.
Stoofpeertjes
8 Gieser Wildeman stoofpeertjes, 0,5 lWitte Wijn, 3dl Rode Port of Bessenjenever, 1 Vanillestokje, 50 gr.Suiker
- Nederlands Bijgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op13-01-2001Nederlands Bijgerecht60-120 min.
Stoofpeertjes
8 kleine stoofpeertjes (ca. 900 g), 3 dl rode wijn, 2 tl citroenrasp (Baukje), 50 g (riet)suiker, 1 kaneelstokje
- Bijgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op08-11-2011Bijgerecht60-120 min.
Stoofpeertjes
100 gram suiker, 12 gelijke stoofpeertjes, 2 kaneelstokjes, stukje citroenschil, 12 chocoladewafeltjes, 2 liter pakken kaneelijs, 1 fles bisschopwijn.
- Nederlands Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op08-01-2001Nederlands Nagerecht> 120 min.
Stoofpeertjes
1 kg stoofpeertjes, bijv. gieser wildeman, 3 kruidnagels, ? sinaasappel of citroen, 1 kaneelpijpje, 100 gram suiker, 2 dl rode-bessensap.,
- Nederlands Bijgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op03-12-2000Nederlands Bijgerecht> 120 min.
stoofpeertjes
Op een bedje van warme kersen
- 1 kilo gieser wildeman stoofpeertjes, - 1 klein potje kersen zonder pit, - kaneel, - 3 eetl. suiker, - citroenschilletje, - 150 ml. bessenjenever, - 100 ml. water, - 1 eetl. aardappelzetmeel
- Goedkoop en snel Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-11-2000Goedkoop en snel Bijgerecht30-60 min.
Stoofpeertjes
Stoofperen met gember uit de magnetron.
500 g stoofpeertjes, 1 scheutje rode wijn, 1 el rode jam, 1 tl kaneelpoeder, 1 zakje vanillesuiker, 1 tl citroensap, 1 a 2 bolletjes stemgember., 25 g suiker of een equivalente hoeveelheid zoetstof, allesbinder
- Goedkoop en snel Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-01-1999Goedkoop en snel Bijgerecht20-30 min.
Stoofpeertjes
Altijd lekker!!!
6 stoofpeertjes (bijv. Gieser Wildeman), 1 stokje kaneel, 125/130 gr. suiker, 1 stokje vanille, 75 cl. rode wijn (naar keuze), 500 ml. water en 4 kruidnagelen
- > 120 min.
- Geplaatst op02-11-2003> 120 min.
stoofpeertjes
Een heerlijk nagerecht voor in de herfst en winterperiode. Niet te zoet.
8 stoofpeertjes met steeltje, 1 fles witte wijn ( onze voorkeur gaat uit naar een halfdroge wijn )100 gr geleisuiker, 1 citroen, 1 vanille stokje en 1 kaneelstokje
- Nederlands Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op21-11-2006Nederlands Nagerecht30-60 min.
stoofpeertjes
De beste peertjes hiervoor zijn Giezer Wildeman-peertjes. Deze kleuren het mooist.
1 kg stoofperen, 50 gram suiker (eventuele gele basterdsuiker), water tot de peertjes net onder staan, 2 kleine stukjes pijpkaneel, 2 stukjes citroenschil (scheutje geconcentreerde citroen mag ook), 1 dl rode wijn of bessensap, , , of gebruik:, 1 kg stoofperen, 100 gram suiker, 2 dl water (voor snelkookpan), 1 kaneelstokje en 2 kruidnageltjes, 1 dl rode bessensap of een restje rode wijn,
- Bijgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op21-04-1999Bijgerecht> 120 min.
Stoofpeertjes
Heerlijk recept.
, 8 stoofpeertjes (bijv. Gieser Wildeman), 250 ml rode wijn (of bessensap voor een kids-proof versie), 1 kaneelstokjes, 5 kruidnagels, optioneel: 1 blaadje laurier, 100 ml water, 100 gram suiker., , (variatie tip: Vervang de rode wijn/bessensap, water en 50 gram suiker door 750 ml Port)
- Nederlands Bijgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op25-12-2014Nederlands Bijgerecht> 120 min.
-
Stoofpeertjes
van annelies_vandenheuvel_39 , 1 recepten, 0 volgers
-
stoofpeertjes
van kokjes60 , 1 recepten, 0 volgers
-
Stoofpeertjes
van Kokenmetdiana , 1 recepten, 0 volgers
-
Stoofpeertjes
van CorrieenJan , 1 recepten, 0 volgers
-
stoofpeertjes
van Treesjuh , 1 recepten, 0 volgers
-
Stoofpeertjes
van Sassebassie , 1 recepten, 0 volgers