1. Home
  2. Recepten
  3. Fruit
  4. Stoofpeertjes

Stoofpeertjes recepten (471)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Stoofpeertjes

Stoofpeertjes zoals vroeger.

INGREDIENTEN

1 kilo stoofpeertjes 3 dl water Een kaneelstokje Een stukje citroenschil 4 eetlepels suiker

Bereidingswijze

Schil de stoofperen, snijd ze in vieren en verwijder de klokhuizen. Breng de partjes met water, kaneelstokje, citroenschil en suiker aan de kook. Stoof de peertjes op een zacht vuur in circa 3 tot 4 uur gaar tot ze zacht en rood zijn. Bind eventueel het vocht met 2 theelepels in wat water opgeloste maïzena. Door een scheut rode wijn toe te voegen krijgen de stoofpeertjes een extra lekker smaakje en een dieprode kleur. Vervang daarvoor 1 dl water door 1 dl rode wijn.

  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-10-2009
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.

Rood Gestoofde Stoofperen

Speciale lekkernij voor het kerstmenu voor mijn kleinzonen is het geen kerstdinee als er geen stoofpeertjes zijn.

INGREDIENTEN

2 kilo stoofperen (kleine Giese Wildeman, 3glazen rode wijn, 1 glas rode port, 200 gram poedersuiker, 2 zakjes vanillesuiker, 2 kruitnagels, 1/2 kaneelstokje, 1 eetlepel aardappelmeel

  • Nederlands Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-05-2000
  • Nederlands Bijgerecht
  •  > 120 min.

Stoofpeertjes

Heerlijke stoofpeertjes als hoofdgerecht of als toetje...

INGREDIENTEN

1 kilo stoofpeertjes (Gieser Wildeman) - 4 eetlepels suiker - 1 kaneelstokje - 1 stukje citroenschil - 1 dl. rode wijn of bessensap

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-10-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Stoofpeertjes

Op twee verschillende manieren klaargemaakt De beste peertjes hiervoor zijn Giezer Wildeman-peertjes. Deze kleuren het mooist. van "moesje2"

INGREDIENTEN

1 kg stoofperen, 50 gram suiker (eventuele gele basterdsuiker), water tot de peertjes net onder staan, 2 kleine stukjes pijpkaneel, 2 stukjes citroenschil (scheutje geconcentreerde citroen mag ook), 1 dl rode wijn of bessensap, , Of gebruik:, 1 kg stoofperen, 100 gram suiker, 2 dl water (voor snelkookpan), 1 kaneelstokje en 2 kruidnageltjes, 1 dl rode bessensap of een restje rode wijn,

  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-04-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Stoofpeertjes.

Een bijgerecht voor 4 tot 6 personen.Maar kan ook,koud,als toetje geserveert worden!

INGREDIENTEN

1 kilo stoofpeertjes (bijvoorbeeld Gieser Wildeman) * 1 theelepel kaneel * 2 dl rodebessensap * 100 gr suiker.

  • Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-05-2002
  • Bijgerecht
  •  > 120 min.

Stoofpeertjes

Gewone stoofpeertjes naturel

INGREDIENTEN

Stoofpeertjes, kristalsuiker,2 kaneelstokjes,water,

  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-12-2000
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
Populaire fruit recepten
  • Eigen recept

stoofpeertjes

Stoofpeertjes ZONDER wijn en waarbij perenrood overbodig is.

INGREDIENTEN

- kilo stoofpeertjes, - wat water, - suiker naar smaak, - kaneelstokje, - scheutje azijn

  • Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-02-2011
  • Bijgerecht
  •  > 120 min.

Stoofpeertjes

Ouderwetse stoofpeertjes.

INGREDIENTEN

6 stoofpeertjes, , 2.5 dl zoete rode port of bessensap of zoete rode wijn of zelfs roosvicee 5 eetlepels suiker, , 1 kaneelstokje.,

  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-12-2003
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Stoofpeertjes

Stoofpeertjes met bessensap en rode port

INGREDIENTEN

, , 8 stoofpeertjes, geschild, steeltje er nog aan, 100 gr sukker, 1 kaneelstokje, gebroken (is echt lekkerder dan poeder!), 1 kardemonpeul, geplet, 2 kruidnagels, 1 schijfje citroen, 2,5 dl bessensap, 2 dl rode port

  • Nederlands Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-11-2004
  • Nederlands Bijgerecht
  •  > 120 min.

stoofpeertjes

De allerlekkerste stoofpeertjes! Als bijgerecht mogen de stoofpeertjes wat kinderen betreft altijd wel op tafel staan. Toen we eens vijf kilo stoofpeertjes uit de tuin van juf Dirry kregen, zijn we gaan expirimenteren... Het grootste succes was het toetje van mijn dochter;

INGREDIENTEN

Stoofpeertjes, water, port, madeira, witte basterdsuiker.

  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-11-2000
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.

stoofpeertjes

Op de ouderwetse manier klaargemaakt.

INGREDIENTEN

1 kilo stoofpeertjes, naar maak suiker, kaneel, maizena.

  • Nederlands Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-11-2004
  • Nederlands Bijgerecht
  •  > 120 min.
Nieuwste stoofpeertjes recepten

Stoofpeertjes

INGREDIENTEN

2 stoofpeertjes, 1 vanillestokje, rode wijn, 2 kruidnagels, fructose/suiker

  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-01-2001
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Stoofpeertjes

Lekker recept voor koude dagen. Heerlijk bij vleesgerechten, maar ook bij een toetje.

INGREDIENTEN

6 stoofpeertjes, 250 ml rodebessensap, 100 ml kraanwater, 75 gram lichtbruine basterdsuiker, 3 kaneelstokjes

  • Nederlands Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-12-2016
  • Nederlands Bijgerecht
  •  60-120 min.

Stoofpeertjes

Een oud recept, dat het nog steeds erg goed doet.

INGREDIENTEN

6 stoofpeertjes * 2 1/2 dl. rode wijn (of port) * 5 eetlepels suiker * kaneelstokje.

  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-11-2003
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

stoofpeertjes

INGREDIENTEN

, 1 kg stoofpeertjes, 1 kaneelstokje, 2 dl rode bessensap, 100 gr suiker

  • Nederlands Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-09-2000
  • Nederlands Bijgerecht
  •  > 120 min.

Stoofpeertjes

Heerlijke ouderwetse stoofpeertjes

INGREDIENTEN

Kilo of anderhalf stoofpeertjes, in de winkel vragen naar geschikte soort. Halve fles zoete rode wijn. Honing. Kaneelstokje. Pimentkorrels en kruidnagel. Geduld.

  • Nederlands Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-09-1999
  • Nederlands Bijgerecht
  •  > 120 min.

Stoofpeertjes

Het warme rood van de herfts... (voor 4-6 personen)

INGREDIENTEN

1 kg stoofpeertjes (bijv. Gieser Wildeman), 1 theelepel kaneel, 2 dl rode-bessensap, 100 gram suiker

  • Nederlands Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-10-1999
  • Nederlands Bijgerecht
  •  > 120 min.

stoofpeertjes

INGREDIENTEN

1 kilo stoofpeertjes., 1 dl.rode wijn., 1 dl.water., 4 eetl.suiker., citroenschil., stukje pijpkaneel.

  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-12-2000
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.

Stoofpeertjes

Eetclub Inge

INGREDIENTEN

1,4 kg gieser wildeman stoofpeertjes, 1 kaneelstokje, rode wijn net zoveel als je lekker vindt, 250 gram suiker, maizena

  • Nederlands Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-09-2010
  • Nederlands Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Stoofpeertjes

INGREDIENTEN

Stoofpeertjes, 1 kilo, Kruidnagelen, 5, Suiker, 2 grote eetlepels, Vruchtenwijn, 1 glas, Kaneelstokje, 1

  • Nederlands Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-08-2009
  • Nederlands Bijgerecht
  •  60-120 min.

Stoofpeertjes

INGREDIENTEN

* 1 kilo stoofpeertjes (bijvoorbeeld Gieser Wildeman) * 1 theelepel kaneel * 2 dl rodebessensap * 100 gr suiker

  • Nederlands Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-02-2004
  • Nederlands Bijgerecht
  •  > 120 min.

stoofpeertjes

Weer eens anders

INGREDIENTEN

1 sinaasappel, 100 g suiker, 1= dl rode wijn, 1 kaneelstokje, 1 kilo roodkokende stoofpeertjes (gieze wildeman),

  • Nederlands Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-10-1999
  • Nederlands Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Stoofpeertjes

INGREDIENTEN

1 kilo stoofpeertjes (bijvoorbeeld Gieser Wildeman), 2 kaneelstokjes, 1 vanillestokje, 1 zakje vanillesuiker, 2 dl rodebessensap, 100 gr suiker

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-03-2009
  •  
  •  > 120 min.

stoofpeertjes

Dit is het basisrecept, er staan wat varianten onder om de peertjes geurig of kruidig van smaak te maken. Als het goed is worden stoofpeertjes, zoals Gieser Wildeman, tijdens het koken rood; om hier zeker van te zijn kun je aan het stoofvocht een flinke scheut rode bessensap, of liever nog, rode wijn, toevoegen.

INGREDIENTEN

11/2 kg roodkokende stoofperen (bv. Gieser Wildeman), 1 kaneelstokje, 2 el citroensap, 50 g fijne tafelsuiker, 11/2 el aardappelmeel, snufje kaneelpoeder.

  • Nederlands Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-10-2000
  • Nederlands Bijgerecht
  •  > 120 min.

Stoofpeertjes

Met vanillekwark en cranberries

INGREDIENTEN

8 stoofpeertjes (Gieser Wildeman), 1/2 l rode wijn, 200 gr suiker, 1 vanillestokje, 100 gr cranberries, 250 gr vanillekwark.

  • Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-11-1999
  • Nagerecht
  •  > 120 min.

Stoofpeertjes

INGREDIENTEN

12 stoofpeertjes - 4 dl water - 50 gram suiker - 1 kaneelstokje - reep citroenschil - rode bessensap

  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-01-2005
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

stoofpeertjes

INGREDIENTEN

1 kilo stoofpeertjes, 250 gram (riet)suiker, 1/2 liter rode wijn, 3 kardamom-vruchtjes, stukje verse gember, 1/2 tl. kaneel poeder

  • Nederlands Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-12-1998
  • Nederlands Bijgerecht
  •  60-120 min.

Stoofpeertjes

INGREDIENTEN

1 Kilo stoofpeertjes (gieser wildeman), 1 Theelepel kaneel, 2 Dl rode bessensap, 100 gram suiker

  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-12-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Stoofpeertjes

INGREDIENTEN

16 Stoofpeertjes (Gieser Wilderman), 400 ml Tweedrank bessen/druif, 400 ml Zoete rode wijn, 3 Kaneelpijpjes, 4 Eetlepels suiker, Allesbinder

  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-12-2003
  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.

Stoofpeertjes

INGREDIENTEN

1 kg stoofpeertjes, geschild maar heel, 5 dl rode wijn, stukje citroenschil, ca. 50 g suiker, 1 kaneelstokje, 5 kardemompitten,

  • Nederlands Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-10-2000
  • Nederlands Bijgerecht
  •  > 120 min.

Stoofpeertjes

Stoofperen zijn een lekker bijgerecht bij onder andere wild. Het is vrij zoet van smaak en de textuur is zacht. Gebruik voor het maken van gestoofde peren ook echt peren die bestemd zij voor het stoven, zoals de Catillac of de Gieser Wildeman. In dit gerecht gebruiken we vlierbes. Vlierbessen zijn zeer zelden te vinden bij de groentenboer. U moet er zelf voor de paden op. Gelukkig groeit de vlier overal. Halverwege september kunt u de vruchten oogsten, van de stelen halen en koken. U zeeft het sap en kookt het in tot een stevig concentraat ontstaat dat u kunt invriezen als ijsblokjes. Vlierbessensapconcentraat is een perfecte smaaktoevoeging in wildpepers. Bovendien helt het bepaalde gerechten een mooie, volrode kleur te krijgen.

INGREDIENTEN

4 stoofpeertjes, 120 ml rode wijn, 1 steranijs, 3 el. suiker, 1 blokje vlierbessen- concentraat

  • Nederlands Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-09-2012
  • Nederlands Bijgerecht
  •  60-120 min.

Stoofpeertjes

INGREDIENTEN

8 Gieser Wildeman stoofpeertjes, 0,5 lWitte Wijn, 3dl Rode Port of Bessenjenever, 1 Vanillestokje, 50 gr.Suiker

  • Nederlands Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-01-2001
  • Nederlands Bijgerecht
  •  60-120 min.

Stoofpeertjes

INGREDIENTEN

8 kleine stoofpeertjes (ca. 900 g), 3 dl rode wijn, 2 tl citroenrasp (Baukje), 50 g (riet)suiker, 1 kaneelstokje

  • Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-11-2011
  • Bijgerecht
  •  60-120 min.

Stoofpeertjes

INGREDIENTEN

100 gram suiker, 12 gelijke stoofpeertjes, 2 kaneelstokjes, stukje citroenschil, 12 chocoladewafeltjes, 2 liter pakken kaneelijs, 1 fles bisschopwijn.

  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-01-2001
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.

Stoofpeertjes

INGREDIENTEN

1 kg stoofpeertjes, bijv. gieser wildeman, 3 kruidnagels, ? sinaasappel of citroen, 1 kaneelpijpje, 100 gram suiker, 2 dl rode-bessensap.,

  • Nederlands Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-12-2000
  • Nederlands Bijgerecht
  •  > 120 min.

stoofpeertjes

Op een bedje van warme kersen

INGREDIENTEN

- 1 kilo gieser wildeman stoofpeertjes, - 1 klein potje kersen zonder pit, - kaneel, - 3 eetl. suiker, - citroenschilletje, - 150 ml. bessenjenever, - 100 ml. water, - 1 eetl. aardappelzetmeel

  • Goedkoop en snel Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-11-2000
  • Goedkoop en snel Bijgerecht
  •  30-60 min.

Stoofpeertjes

Stoofperen met gember uit de magnetron.

INGREDIENTEN

500 g stoofpeertjes, 1 scheutje rode wijn, 1 el rode jam, 1 tl kaneelpoeder, 1 zakje vanillesuiker, 1 tl citroensap, 1 a 2 bolletjes stemgember., 25 g suiker of een equivalente hoeveelheid zoetstof, allesbinder

  • Goedkoop en snel Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-01-1999
  • Goedkoop en snel Bijgerecht
  •  20-30 min.

Stoofpeertjes

Altijd lekker!!!

INGREDIENTEN

6 stoofpeertjes (bijv. Gieser Wildeman), 1 stokje kaneel, 125/130 gr. suiker, 1 stokje vanille, 75 cl. rode wijn (naar keuze), 500 ml. water en 4 kruidnagelen

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-11-2003
  •  
  •  > 120 min.

stoofpeertjes

Een heerlijk nagerecht voor in de herfst en winterperiode. Niet te zoet.

INGREDIENTEN

8 stoofpeertjes met steeltje, 1 fles witte wijn ( onze voorkeur gaat uit naar een halfdroge wijn )100 gr geleisuiker, 1 citroen, 1 vanille stokje en 1 kaneelstokje

  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-11-2006
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

Stoofpeertjes

Heerlijk recept. 

INGREDIENTEN

, 8 stoofpeertjes (bijv. Gieser Wildeman), 250 ml rode wijn (of bessensap voor een kids-proof versie), 1 kaneelstokjes, 5 kruidnagels, optioneel: 1 blaadje laurier, 100 ml water, 100 gram suiker., , (variatie tip:  Vervang de rode wijn/bessensap, water en 50 gram suiker door 750 ml Port)

  • Nederlands Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-12-2014
  • Nederlands Bijgerecht
  •  > 120 min.

stoofpeertjes

De beste peertjes hiervoor zijn Giezer Wildeman-peertjes. Deze kleuren het mooist.

INGREDIENTEN

1 kg stoofperen, 50 gram suiker (eventuele gele basterdsuiker), water tot de peertjes net onder staan, 2 kleine stukjes pijpkaneel, 2 stukjes citroenschil (scheutje geconcentreerde citroen mag ook), 1 dl rode wijn of bessensap, , , of gebruik:, 1 kg stoofperen, 100 gram suiker, 2 dl water (voor snelkookpan), 1 kaneelstokje en 2 kruidnageltjes, 1 dl rode bessensap of een restje rode wijn,

  • Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-04-1999
  • Bijgerecht
  •  > 120 min.
Nieuwste stoofpeertjes recepten
Populaire fruit recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top