1. Home
  2. Recepten
  3. Stoofpeer

Stoofpeer recepten (36) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Stoofpeer met Cranberry

Stoofpeer net iets anders

INGREDIENTEN

, , 1 kg stoofperen, 1 kaneelstokje, 3,5 dl vocht. bv half rode wijn half water, ca. 50gr suiker, 1-2 eetl balsamicoazijn, 1-2 handjes gedroogde cranberries, , , ,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-05-2002
  • Nederlands
  •  > 120 min.

stoofpeer met caramel

Nagerecht voor de ''zoetekauwers''.

INGREDIENTEN

4 grote stoofperen, 500 dl. ongezoete room, 500 gr. suiker, 1 perssinaasappel, 1/2 citroen, ,

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-10-1999
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Eendeborst met stoofpeer, karamel en kaneel

INGREDIENTEN

4 kleine eendeborstfilets (of 2 grote), 25 g suiker, 1 eetlepel azijn, 1 theelepel gemalen kaneel, 4 peren + 30 g suiker, 3 dl kalfsfond, 5 cl perenliqueur (bv Poire Williams), , Zout en peper, , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-10-2010
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Stoofpeer in bladerdeeg gevuld

INGREDIENTEN

4 peren uit blik of vers, 100 gr Amandelspijs, 4 bladerdeegjes, 100 gr pistache gepeld, 200 gr suiker, 4 dl slagroom, 1 eigeel, 1 bosje mint

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-04-2009
  • Nagerecht
  •  60-120 min.

stoofpeer in zoet kaasdeeg

INGREDIENTEN

1 kuipje roomkaas (200 g monchou), 200 g zachte boter, 3 eetlepels (riet)suiker, 1/2 theelepel zout, 350 g bloem+ bloem voor bestuiven, 1 pot gestoofde peren op lichte siroop, 1 ei

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-09-2004
  • Internationaal Bijgerecht
  •  10-20 min.

Pittige stoofpeer driehoekjes

Snel klaar en erg lekker!

INGREDIENTEN

4 plakjes roomboterbladerdeeg, 4 halve stoofpeertjes (evt uit pot), 4 etl kersen zonder pit (uit blik), 0,5 tl koekkruiden, zwarte peper, 1 eidooier, 2 tl bruine suiker,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-01-2005
  • Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Kruidige stoofpeer cakejes

INGREDIENTEN

180 gram. volkoren tarwe- of speltmeel, 100 gram. suiker, 1 eetlepel. kaneel, snufje kardemompoeder, 2 theelepels. bakpoeder, 1/2 theelepels dubbelkoolzuur soda, 1/2 theelepels zout, , 240 ml. sojamelk, 180 ml. appel-mangopureé, 1 theelepels puur vanille extract*, 60 ml. pure ahornsiroop, 2 eetlepels. zonnebloemolie, , 25 gram. stoofpeertjes in kleine blokjes, 50 gram. rozijnen,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-10-2008
  •  
  •  10-20 min.

Gebakken Griesmeel Met Stoofpeer

Lekker apart toetje ! Bevat p.p. ca.: 610kcal, 2555kJ, 15 gr. eiwit, 10 gr. vet, 115 gr. koolhydraten

INGREDIENTEN

* 3 el griesmeel (pak a 500 gr., Koopmans), * 2? dl melk, * 1 vanillestokje, * 150 gr. lange vingers, * 4 gestoofde rode peren + 2 dl perensap (pot a 580 ml, Aarts), * 2 el lichte basterdsuiker, * 1 kaneelstokje, * 1 el boter,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-02-1999
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Pate met stoofpeer en sjalot-veenbes compote

INGREDIENTEN

4 plakken pate, 20 sjalotjes, 2 eetlepels basalmico azijn, 1 klein potje veenbessencompote (200ml), 2 stoofpeertjes, 1 dl rode wijn, theelepel kaneel, blaadje gelatine, 2 eetlepels suiker, 4 blaadjes lollo rosso, boter

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-10-2004
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.

Carpaccio van stoofpeer met rucola

Leuk een keer iets anders

INGREDIENTEN

6 stoofperen, 0,5 fles soepele rode wijn, bijv. Canepa Classico Carmenere (à 750 ml), 150 g rietsuiker, 1 kaneelstokje, 2 takjes tijm, 2 el amandelen, 40 g rucola (zak 75 g), 4 el olijfolie extra vierge, 50 g Parmezaanse kaas (stukje), 1 snufje peper, 1 kaasschaaf of rasp

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-10-2018
  • Wereld Voorgerecht
  •  30-60 min.

Herfstsalade met gebakken geitenkaas & zoete stoofpeer

INGREDIENTEN

1 zakje botersla, 4 plakken zachte geitenkaas, 1 pak ontbijtspek, 75 ml notenolie, 1 theelepel Dijonmosterd, 1 geraspte schil en sap sinaasappel, 1 eetlepel citroensap, 75 gr geroosterde walnoten, 4 gestoofde peertjes, 2 plakken bladerdeeg, Honing

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-03-2010
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Herfstsalade met gebakken geitenkaas & zoete stoofpeer

INGREDIENTEN

1 Frisée sla, 1 Eikenbladsla, 1 Red Chart, 4 Plakken zachte geitenkaas, 1pk Ontbijtspek, 75ml Notenolie, 1 Theelepel Dijonmosterd, 1 Geraspte schil en sap sinaasappel, 1 Eetlepel citroensap, 75gr Geroosterde walnoten, 4 Gestoofde peertjes, 2pl Bladerdeeg, 1 Mengsel van zeezout, maan- en sesamzaad, Honing

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-11-2009
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Suddervlees Met Stoofpeertjes

INGREDIENTEN

750 gr runderlappen, 35 gr boter, Peper, Zout, 1 ui in ringen, 2 kruidnagels, 1 laurierblad, 2 sneetjes ontbijtkoek, 1/2 stokje kaneel, 250 gr kant-en-klare stoofpeer partjes

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-10-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Stoofpeertjes speciaal

INGREDIENTEN

2 KG KLAPSPEREN (Kunt u geen Klaps krijgen, dan kan dit recept ook met, een andere stoofpeer gemaakt worden). PIJPJE KANEEL - MESPUNTJE GEMALEN KRUIDNAGEL, 1/4 L RODE WIJN - 600 G SUIKER.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-01-2004
  • Belgisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Perenterrine Met Geitenkaas En Pistachenootjes

Een Toprecept van Paul Fagel!

INGREDIENTEN

Stoofpeer (1.5 kg.), Geitenkaas (200 gram), Noot, pistache-, gepelde (100 gram), Kaneelstokje (1 x), Vanillestokje (1 x), Wijn, rode (3 dl.), Port, rode (3 dl.), Suiker (50 gram), Gelatine (6 blad.)

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-04-2000
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Trio lepelamuses

Zalmpakketje, eendenlever met stoofpeertje en geroosterde paprikaroom met Parmezaanstengel. Een succestrio voor het diner!

INGREDIENTEN

Zalmpakketjes:, 1 bakje aspergetips, 2 à 4 plakken gerookte zalm, 1 blikje tonijn, 1,5 bakje Griekse yoghurt, 1,5 el bieslook + 6 stengels, 1 tl citroensap, peper & zout, Geroosterde paprikaroom met kaasstengel:, 1 rode paprika, 1 tl Italiaanse kruiden, zeezout & peper, olijfolie, 1 blaadje gelatine, 1/2 kleine sinaasappel, 62,5 ml slagroom, stukje parmezaanse kaas geraspt, 1/2 el bloem, 1/2 zakje basilicum,, Eendenleveramuse:, plak eendenlever(mousse), stoofpeertjes (of vijgen- of cranberrycompôte), ,

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-12-2004
  • Internationaal Voorgerecht
  •  60-120 min.

Tapenade met feta

INGREDIENTEN

150 gram olijven zonder pit, 2 eetlepels kappertjes, 50 gram feta, 5 eetlepels olijfolie, halve lepel citroensap, 1 theelepel Provecaalse kruiden, peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-06-2002
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

peren toetje

Stoofperen variatie van blanke stoofpeer en rood stoofperenijs met vanillesaus en chocoladeverrassing.

INGREDIENTEN

Witte wijn (zoet), Rode wijn, Stoofperen, Basterdsuiker, Vanillestokje, Kaneel, Citroenschil, Laurier, Pure chocolade, Volle melk, Suiker, Room

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-03-2009
  • Nagerecht
  •  60-120 min.

stoofperen droom

Eenvoudig maar zo lekker!

INGREDIENTEN

Stofperen, slagroom, ijs,cake of spekkoek, mintblaadje

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-12-2006
  • Goedkoop en snel Nagerecht
  •  10-20 min.

stoofperen

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-08-2012
  • Nederlands Bijgerecht
  •  > 120 min.

Tapenade met tomaat

INGREDIENTEN

150 gram olijven zonder pit, 2 eetlepels kappertjes, 2 teentjes knoflook, 80 gram zongedroogde tomaten, 5 eetlepels olijfolie, halve eetlepel citroensap, eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden, peper en zout naar smaak

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-06-2002
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Stoofperen carpaccio (vega)

Deze vegetarische carpaccio is heerlijk met geitenkaas, maar varieer gerust met een blauwader kaasje of een harde oude brokkelkaas.

INGREDIENTEN

800 g stoofperen koelvers Ranfru, , 200 g zachte geitenkaas, , 150 g gemengde rucola salade, , 50 g pijnboompitjes geroosterd, , 1 bakje tuinkers, , Balsamico dressing, , zout en peper

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-01-2019
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Hazenpeper met rode kool, peer en puree

INGREDIENTEN

1 haas (vers of diepvries), 70 g boter, 1 eetlepel bloem, 1 eetlepel tomatenpuree, 3 eetlepels vieux, 200 g gerookte spekblokjes, 1 teentje knoflook, 30 g boter, 12 zilveruitjes, 1 bakje champignons, peper, Voor de marinade: , 1 fles rode wijn , 2 eetlepels rodewijnazijn, 2 eetlepels olijfolie , 1 teentje knoflook , 1 ui in grove stukken , 1 winterwortel in dunne plakjes, 2 kruidnagels, 2 geneusde jeneverbessen, 4 peperkorrels, 1 takje rozemarijn , 3 takjes bladpeterselie + 4 extra voor de garnering, 1 takje salie , 2 laurierbladen , Rode kool:, 300g gesneden rode kool, 1 appel, 25 gram boter, 1 ui, laurierblaadje, 1 theelepel kaneel, 2 kruidnagels, 1 glas rode wijn, scheut rode wijnazijn, 2 eetlepels rietsuiker, Stoofpeertjes:, 2 stoofperen, 1 theelepel kaneelpoeder, 1 eetlepel bruine basterdsuiker, Scheutje Pikeurtje, Aardappelpuree:, 800 g aardappelen, melk, 20 g boter, nootmuskaat, mosterd, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-01-2012
  • Europees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Stoofperencrumble

Stoofpeertjes, vele vinden het ontzettend lekker dankzij de verrassende, frisse en zoete smaak van de peren. Niet alle peren zijn geschikt als stoofpeertjes, daarom raden wij de Gieser Wildeman aan of vraag je supermarkt en fruitboer naar een geschikte stoofpeer. Stoofpeertjes kunnen zowel warm als koud gegeten worden, in dit recept verwerken we koude stoofpeertjes tot een lekker nagerecht

INGREDIENTEN

500 gram (kant en klare) stoofperen, 250 ml verse slagroom, 1 eetlepel fijne suiker, 200 gram (patent) bloem, 150 gram (koude) roomboter, 100 gram lichte basterdsuiker, 5 gram zout

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-02-2015
  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.

Kaneel-perensaus

Lekker bij wild

INGREDIENTEN

1 kleine ui, 4 stoofpeertjes, 25 gram boter, 1 dl. rode port, 1,5 dl. wild- of kalfsfond, 2 kruidnagels, 1 kaneelstokje, 1,25 dl. slagroom, 1 el. citroensap, ca. 2 el. allesbinder, zout, peper, kaneel

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-02-2003
  •  
  •  20-30 min.

Stoofpeermousse met in amandel gepaneerde ijsbolletjes

Kookclub Karin Koning

INGREDIENTEN

1 bak stoofpeertjes (koelvers, 400 g) 200 ml slagroom 25 g suiker 1 zakje vanillesuiker 1 eetlepel limoensap 3 blaadjes gelatine (rood of wit) 1 zakje amandelschaafsel (45 g) 1 theelepel koek- en speculaaskruiden 75 ml rode port 14 lange vingers (koek) 4 bolletjes vanilleroomijs

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-09-2010
  • Wereld Nagerecht
  •  0-10 min.

Stoofperenmousse taart(jes)

Met het oorspronkelijke recept maak je vier eenspersoons taartjes. Ik heb er één grotere taart van gemaakt.

INGREDIENTEN

1 bak stoofpeertjes ( koelvers, 400 gr), 200 ml slagroom, 25 gr suiker, 1 zakje vanillesuiker, 1 el limoensap, 3 blaadjes rode gelatine, 1 tl speculaaskruiden, 75 ml rode port, 1 pak lange vingers (voor 4 taatjes heb je er ca. 14 nodig, maar als je de Italiaanse gebruikt- die zijn lekkerder- heb je waarschijnlijk iets minder nodig, want die zijn dikker.

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-01-2010
  • Internationaal Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Hartig peren taartje

Een herlijk voorgerechtje, het zoete van de stoofpeer in combinatie met de hartige ietwat scherpe smaak van de stilton, een hèèrlijke smaak combinatie.

INGREDIENTEN

2 stoofperen, 150 gram stilton, 4 plakjes bladerdeeg (met roomboter), frambozenlikeur of vruchtenwijn, 2 kaneelstokjes, 3 eetlepels bruine basterd suiker, Maizena

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-11-2008
  • Voorgerecht
  •  > 120 min.

Kapkool

Urker stamppot

INGREDIENTEN

1 kilo witte kool, 1 kilo uien, 6 grote stoofperen, 3 pond aardappelen, 250 gram doorregen spek, scheutje azijn, zout, peper, nootmuskaat

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-11-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

kwarktaart met stoofpeertjes en schuddebuikjes bodem

Een heerlijke kwarktaart

INGREDIENTEN

Voo de bodem, - +/- 200 gram schuddebuikjes (pak broodbeleg, - 50 gram boter, , voor de vulling, - pot stoofpeertjes op sap of restjes stoofpeertjes, - bak magere kwark, - 250 ml slagroom, - 8,5 gelatineblaadjes, - 175 gr witte basterdsuiker, - een snufje kaneel

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-01-2014
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Trifle met stoofpeertjes en stroopwafelkruimels

Het recept van dit gerecht komt uit de Smulweb kerstbox 2015 die ik heb mogen testen. Het was zo lekker dat ik het recept wil bewaren om nog vaker te kunnen maken. Hier en daar heb ik enkele aanpassingen voor mezelf gemaakt. Dit heerlijke toetje vergt wel even wat tijd maar het meeste kun je al van te voren doen (zelfs daags van te voren). Ik vond het zeker de moeite waard want bij ons was het een groot succes. In het recept stond dat de aangeven hoeveelheden voor 4 personen zijn. Echter in combinatie met het hele menu vond ik het toetje aan de grote kant. Hou er dus rekening mee dat het geen toetje is maar een TOET. 

INGREDIENTEN

Stoofpeertjes:, - 6 stoofpeertjes, - 200 ml bessensap, - ½ kaneelstokje, - 2 kruidnagels, - ¼ citroenschil van een citroen, - 50 gram suiker, - ½ vanille stokje, , Banketbakkersroom:, - 1 ½ vanille stokje, - 500 ml melk, - 150 gram suiker, - 4 eierdooiers, - 2 el bloem, , Overige ingrediënten:, - 3 stroopwafels, - 280 gram roombotercake, - 5 blaadjes gelatine,

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-12-2015
  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.

Stoofperen chocoladetartelettes

Marleen Visser zegt: ''Do more of what makes you happy.''  Liefde voor eten is haar met de paplepel ingegoten, en dat zie je terug in dit heerlijke recept, door haar zelf bedacht. Stoofperen chocoladetartelettes, een fantastisch taartje met stoofpeertjes en chocolade. Stoofpeertjes zijn op zichzelf al lekker natuurlijk, maar in combinatie met chocolade zijn ze niet te weerstaan. Ook Marleen Visser kun je wakker maken voor alle vormen en maten van chocolade. Dat wordt Smullen !   

INGREDIENTEN

Stoofperen:, 8 stoofperen geschild met steeltjes, 300 ml rode wijn, 160 g bruine basterdsuiker, 4 kruidnagels, 1 laurierblad, 1 kaneelstokje, 1 steranijs, 1 citroen geraspt en geperst., Pate sablee:, 120 g boter, 2 g zout, 75 g poedersuiker, 1 ei, 75 g amandelmeel, 150 bloem, Custard:, 500 ml melk, 2,5 el witte kuzu of ander bindmiddel, 1 vanillestokje opengesneden, 50 g suiker, 2 el amandelmeel, snufje kurkuma., Chocoladelaag:, 200 g chocolade, 1-2 el olijfolie., Topping:, 25 g amandelschaafsel

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-09-2017
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.

Stoofpot van rundvlees, stoofpeertjes en pruneaux

Mmmm de peertjes en de pruimen vind je bijna niet meer terug maar maakt de saus heerlijk zoet en smeuig.

INGREDIENTEN

750 gram doorregen runderlappen, 2 uien, 2 tenen knoflook, 5 stoofpeertjes, 25 gram boter, 3 eetlepels olijfolie, versgemalen peper, zout, 250 ml rode wijn, 250 ml rundervleesbouillon (van een tablet) of fond, 150 gram pruneaux, 4 takjes verse tijm of 1 eetlepel gedroogde

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-01-2016
  • Europees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

VANILLEPEREN MET SINAASAPPEL

Zeg stoofpeertjes en je denkt traditie ! Kook stofperen in wat water of nog lekkerder - in rode wijn. De stoofpeer Gieser Wildeman is in Nederland het meest geteelde stoof- perenras...  

INGREDIENTEN

=1 Sionaasappel [schoongeboend], =1 Zakje Vanillesuiker, =150 gram Suiker. = 1 Kaneelstokje., =1 kg Stoofperen,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-01-2015
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Brownie met stoofperen en eiwitschuim

Deze taartjes zijn de perfecte afsluiter voor je diner! De combinatie van chocolade met stoofpeer is heerlijk, je kunt eventueel nog hazelnoten aan het beslag van je brownie toevoegen voor een extra crunch.

INGREDIENTEN

4 hele stoofperen kant-en-klaar met steeltje, 125 gram roomboter, 125 gram pure chocolade, 2 eieren, 155 gram witte basterdsuiker, 55 gram bloem, 40 gram cacaopoeder, 35 ml slagroom, Zout, Eitwitschuim, , 100 gram eiwit, 100 gram suiker, zout

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-02-2019
  • Amerikaans Nagerecht
  •  30-60 min.

Stoofpeermousse met in amandel gepaneerde ijsbolletjes

INGREDIENTEN

1 bak stoofpeertjes (koelvers, 400 g), 200 ml slagroom, 25 g suiker, 1 zakje vanillesuiker, 1 eetlepel limoensap, 3 blaadjes gelatine (rood of wit), 1 zakje amandelschaafsel (45 g), 1 theelepel koek- en speculaaskruiden, 75 ml rode port, 14 lange vingers (koek), 4 bolletjes vanilleroomijs

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-12-2009
  • Nagerecht
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top