Tajine met rundvlees, zoete aardappel en pastinaak
Marokkaans stoofgerecht uit een taijne
Ingrediënten 4 personen
400 g. runderpoulet,of stooflappen , Ras-El-Hanout*, , zout, peper, , olijfolie, , 2 rode uien, , 3 tomaten, , 1 blik. tomatenblokjes met sap , 1 rode peper, , 3 knoflooktenen, , paar zoete aardappels, of gewone aardappelen zoals bintjes , 2 pastinaken, , 1 winterwortel, , 1/2 groene paprika, , 1 gele paprika, , 1/2 zakje gedroogde abrikozen, door midden gesneden , 1/2 pot groene olijven, , 1 bojse verse koriander, gesneden en gewassenVoorbereiding
schil de uien, pastinaak, zoete aardappelen, wortelen en de knoflook tenen en snijd ze grof. Was de paprikas en verwijder de zaadlijsten en snijd ze in blokjes. was de tomaten en snijd ze in grote stukken.
Bereidingswijze
Dep het vlees droog en doe in een zakje, samen met de Ras-El-Hanout. Schud alles goed om. Doe wat olijfolie in de braadpan en zet hem op het vuur. Laat het vlees beetje bakken. In een tajine wordt het vlees niet op hoge temperatuur dichtgeschroeid. Voeg de grofgesneden ui en tomaten toe. Hak peper zonder pitjes fijn en strooi dit samen met de knoflook over het vlees. Als het vlees een bruine kleur heeft het over doen in taijne en sluit de tajine en laat zon 2,5 a 3 uur sudderen op een laag pitje. Een uur voor het serveren gaan er de in grove stukken gesneden zoete aardappel, pastinaak, wortel en paprika bij. En de gehalveerde abrikozen en uitgelekte olijven. Voor het serveren bestrooien met gehakte koriander.