1. Home
  2. Recepten
  3. Stoof Vlees Argentijns

Stoof vlees argentijns recepten (7) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

rundvlees met groenten

Uit ARGENTINIE gekregen van mijn vriendin Joy

INGREDIENTEN

500 g runderlende 2 eetlepels bloem 2 middelgrote uien 2 teentjes knoflook 2 groene paprika's 150 g champignons 6 eetlepels maisolie 2 rode pepertjes 2 eetlepels groene peperkorrels (potje) 1 dl rode wijn 2 eetlepels tomatenketchup 1 theelepel zout 1 theelepel versgemalen witte peper 1,5 dl room 1 eetlepel geraspte pittige kaas fijngehakte peterselie

Voorbereiding

Snijd het vlees in dunne reepjes, bestrooi ze met bloem en leg ze apart. Pel uien en knoflook, snijd de uien in ringen en snipper de teentjes knoflook. Was de paprika's, snijd ze middendoor, verwijder zaad en zaadlijsten en snijd ze in reepjes. Was de pepertjes, snijd ze in de lengte door, verwijder de pitjes en snijd ze in stukjes. Borstel de champignons met een zachte borstel schoon en snijd ze in schijfjes.

Bereidingswijze

Verhit in een grote braadpan de olie en bak ui en knoflook op matig vuur in 4 minuten goudgeel. Voeg het rundvlees toe en bak dit 2 minuten. Doe de paprika, champignons, fijngesneden rode pepertjes en peperkorrels erbij. Roer de wijn en de ketchup erdoor, wat zout en peper en stoof afgedekt ca. 6 minuten. Roer de room en de kaas erdoor en verwarm alles nog 4 minuten op laag vuur. Serveer hierbij een verse salade van het seizoen.

  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-04-1999
  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Rundvlees

Lekker buitenlands tintje door de wijn, zoete vruchten en het rundvlees

INGREDIENTEN

250 gram tuttifrutti, 500 gram runderlapjes, zout, 1 1/2 theelepel cayennepeper, 1 eetlepel olijfolie, 15 gram boter, 3 uien, 2 dl runderbouillon, 2 dl argentijnse rode wijn, 1 laurierblaadje, 1 kaneelstokje, 100 gram hazelnoten,

  • Argentijns
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-10-2000
  • Argentijns
  •  60-120 min.

Rundvlees met groenten

Uit Argeninie; van "moesje2"

INGREDIENTEN

500 g runderlende - 2 eetlepels bloem - 2 middelgrote uien - 2 teentjes, knoflook - 2 groene paprika's - 150 g champignons - 6 eetlepels maisolie - 2, rode pepertjes - 2 eetlepels groene peperkorrels (potje) - 1 dl rode wijn -, 2 eetlepels tomatenketchup - 1 theelepel zout - 1 theelepel versgemalen, witte peper - 1? dl room - 1 eetlepel geraspte pittige kaas - fijngehakte, peterselie,

  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-01-2003
  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Aladin stoofpot met dadels en amandelen

Lekker met snelklaar couscous en gestoomde broccoli. Hazelnoten in combinatie met gedroogde abrikozen in plaats van dadels zijn hierbij ook erg lekker. Je kunt ook sukadelapjes, kalfslapjes of varkenslapjes gebruiken. Kan ook heel goed een dag vantevoren klaargemaakt worden!

INGREDIENTEN

Snufje peper, snufje zout, citroensap, 2 uien gesnipperd, 2 theelepels kaneel, 1 eetlepel tomatenpuree, 150 g dadels, 2 eetlepels kerriepoeder, 75 g boter, 750 g lamslappen, 150 g amandelen (hele geroosterde),

  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-07-2002
  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Puchero

Dit lekkere Argentijnse eenpansgerecht is pittig en heel apart door het gebruik van allerlei soorten vlees door elkaar heen. Dit recept is voor 6 pers.

INGREDIENTEN

200 gr. grauwe erwten; 250 gr. rundvlees; 200 gr. lamsvlees; 200 gr. varkensvlees; een halve soepkip; 1 theel. zout; 1 laurierblad; 5 peperkorrels; 100 gr. doorregen spek;, , 3 chorizos (of 200 gr. knoflookworst); een kwart witte kool; 2 wortelen ;, , 2 preien; 1 verse maiskolf; 250 gr. krielaardappelen, , 1 ui 1 eetl. olie 3 tomaten, , 1 kleine rode peper snuifje cayennepeper 1 eetl. gehakte peterselie,

  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-01-2003
  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Empanadas met rundvlees en Hollandse kaas

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, * 400 gr bloem, * 100 gr kalfsvet of gesmolten boter, * 1 ei losgeklopt, * 0.5 theel zout, Voor de vulling:, * 3 eieren, * 1 eetl kalfsvet of boter, * 1 kleine ui fijngesneden, * 1 teentje knoflook fijngesneden, * 1 groene peper zonder zaad fijngesneden, * 4 groene olijven in stukjes, * 1 lente-ui fijngesneden, * 1 tomaat ontveld in blokjes, * 1 eetl rozijnen in heet water geweld, * 200 gr magere runderlappen kleingesneden, * 1 theel gemalen komijn, * 1 theel paprikapoeder, * 1 eetl fijngesneden peterselie, * 3 eetl geraspte belegen kaas, * zout, * olijfolie,

  • Argentijns
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-10-2012
  • Argentijns
  •  60-120 min.

Rundvlees met groenten

INGREDIENTEN

500 g runderlende - 2 eetlepels bloem - 2 middelgrote uien - 2 teentjes knoflook - 2 groene paprika's - 150 g champignons - 6 eetlepels maisolie - 2 rode pepertjes - 2 eetlepels groene peperkorrels (potje) - 1 dl rode wijn - 2 eetlepels tomatenketchup - 1 theelepel zout - 1 theelepel versgemalen witte peper - 1? dl room - 1 eetlepel geraspte pittige kaas - fijngehakte peterselie

  • Argentijns
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-10-2002
  • Argentijns
  •  0-10 min.
Nieuwste stoof vlees argentijns recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top