1. Home
  2. Recepten
  3. Stoof

Stoof recepten (8.493) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Hete kip met komkommersalade

Hete kip met komkommersalade

INGREDIENTEN

300 gram Witte rijst 2 stuk Komkommers 2 eetlepel Witte wijnazijn 500 gram Kipfilet - in reepjes 2 eetlepel Olie 100 ml Ketjap manis 50 ml Ketchup 4 eetlepel Pindakaas 2 eetlepel Sambal

Bereidingswijze

Verhit de olie in een Braadpan en bak de kipreepjes goudbruin. Voeg de ketjap, de ketchup en 200 ml water toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof de kip 15 minuten. Roer de pindakaas erdoor, tot een dikke saus ontstaat. Breng de kip pittig op smaak met de sambal en voeg nog een flinke mespunt zout toe. Laat de kip nog 5 minuten zachtjes stoven

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-06-2009
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Courgettesoep op de wijze van oma

Courgettesoep met kerrie, paprika en mosterd

INGREDIENTEN

2 grote courgettes (+- 30cm), 2 uien, 2 knoflookteentjes, 1 eetlepel mosterd, 1 koffielepel kerriepoeder, 1 koffielepel paprikapoeder, 1,5 l kippebouillon = 2,5 blokjes, 1 eetlepel olie

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-12-2006
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Irish Stew (Ierse stoof)

De Irish Stew is een gerecht dat je in de meeste pubs in Ierland wel op de kaart kunt vinden. Dat is ook de plek waar ik het zelf voor de eerste keer gegeten heb. Van origine wordt het gemaakt met lamsvlees maar deze variant met rundersucade doet zeer zeker niet onder voor het originele recept. Eigenlijk is er helemaal geen sprake van een origineel recept want zoals elke pub zijn eigen variatie heeft zoveel verschillende recepten vindt je ook in kookboeken terug. Ik heb het zelf al meerdere keren gemaakt maar ben uiteindelijk op dit recept uitgekomen omdat deze creatie bij iedereen het beste in de smaak viel. Je kunt voor wat betreft de groenten naar wens variëren met prei, pastinaak en witte kool.

INGREDIENTEN

- 1 kg runder sucadevlees of lamsvlees, - 500 gram vastkokende aardappelen, - 2 winterpenen, - 4 uien, - 4 tenen knoflook, - 2 tl suiker, - 2 takjes tijm, - 2 laurierblaadjes, - 1 blikje tomatenpuree, - 2 el worchestersaus, - 500 ml runderbouillon, - 1 fl Guinness, - 2 el peterselie om te garneren, - olie & boter om in te bakken, - peper & zout,

  • Iers Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-09-2013
  • Iers Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Stoofschotel (slankgerecht)

Ooit dit recept gekregen van mijn dochter en toen ik het weer eens maakte wist ik waarom ik het bewaard had! Het is niet alleen een slank gerecht (310 cal p.p.) maar ook nog eens heerlijk. Het is zonder vlees maar je zou ook het heel goed restjes gaar (rund)vlees of rul gebraden gehakt kunnen toevoegen of neem vegetarisch vlees. Wij eten wel vlees maar ik miste geen moment `vlees` in dit recept. Van de week (oktober 2012) weer eens gemaakt en nu er eindelijk foto`s bijgeplaatst. Ik heb het voor 2 dagen gemaakt en het recept iets veranderd. (zie onderaan) De volgende dag in een andere ovenschotel gedaan en zo hadden wij voor twee dagen een heerlijke schotel. Voor andere tips lees onderaan bij "Serveertips"

INGREDIENTEN

2 uien, 1 rode, gele en groene paprika, 1 courgette, 100 g sperziebonen, 2 tenen knoflook, 4 eetlepels olijfolie, 1 el tomatenpuree (optioneel), ½ - 1 blik tomatenstukjes (of gepelde tomaten die je naderhand fijner maakt), ¼ liter water (of minder) het gerecht moet bijna onderstaan., Zout en versgemalen peper, 2 eetlepels fijngehakte peterselie (garnering), Eventueel voor de 2e dag (zie onderaan dit recept) 1 bakje kastanje champignons + scheutje balsamico azijn, 150 g geraspte kaas

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-10-2006
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

sperziebonen-kipcurry

INGREDIENTEN

400 gr kip, 2 in ringen gesneden uien, 2 teentjes in fijne plakjes gesneden knoflook, 4 hardgekookte eieren, 2 eetl. boter, 2 a 3 eetlepels pittige kerriepoeder, 400 gr panklare sperziebonen, 1 1/2 dl kippenbouillon (van een tablet), peper, zout, 1 klein bekertje demi creme fraiche, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, aardappels of rijst

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-01-2004
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Gehakttajine met tomaat/paprika

Lekker he, zo`n gloeiend heet tajine-gerecht, vooral nu de dagen weer killer en natter worden. Het staat ook zo gezellig op tafel. Heb je nu geen tajine (en dat schreef ik al vaker) maak tajinegerechten dan gewoon in een kookpan en serveer het op een mooie ronde schaal (de mooiste zijn te koop bij de Marokkaanse artisanawinkeltjes, maar ook bij veel Marokkaanse en/of Turkse supermarkten.

INGREDIENTEN

Voor het gehakt:, 500 gram rundergehakt;, 1 ui, zeer fijngehakt, 8 takjes platte peterselie, fijngehakt;, 1 koffielepel gemberpoeder;, 1 1/2 koffielepel zwarte peper;, 1 mespuntje kaneelpoeder;, 2 eetlepels paneermeel;, zout naar smaak., , Voor de saus;, 1 fijngesneden ui;, 8 takjes fijngehakte verse koriander;, 2 fijngehakte tomaten;, 1 grote groene paprika in zeer kleine stukjes gesneden;, 1 eetlepel olijfolie;, 1 1/2 koffielepel zwarte peper;, 1 1/2 koffielepel gemberpoeder;, mespuntje saffraanpoeder;, zout naar smaak., ,

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-11-2008
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

stoof

Lekkere soep

INGREDIENTEN

Schenkel,vleespoulet,peper,twee vleesbouillon, tableten en vijf maggiblokjes,8,wortelen,1,prei,selderie,1,ui,1/4krop andijvie,stukje kool en doosje champignons,1,ons macaronie,klein stuje gerookt spek, vijf aardappelen, ,

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-07-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Nasi goreng (indonesisch:

Nasi goreng (Indonesisch: "gebakken rijst") is oorspronkelijk een Indonesisch gerecht, waarin men de etensresten van de vorige dag (onder andere vlees) opbakt met rijst. Het wordt vaak geserveerd met een gebakken ei en een plak ham. En er zijn zoveel variaties , dus laat je fantasie gaan !

INGREDIENTEN

300 gr Basmatirijst, 150 gr sojascheuten, 1 of 2 Spaanse rode pepertje, 2 uien, gesnipperd, 2 preien, in fijne ringen gesneden, 2 knoflookteentjes,heel fijngesneden, 2 eieren, 1-2 tl koriander, gemalen, 1 tl komijnpoeder, 3 el Ketjap Manis (zoete sojasaus), 2 tl Sambal Oelek, 300 gr kipfilet, in stukjes gesneden, 100 gr ham, in blokjes, olijfolie, versgemalen zwarte peper en zeezout, Ketjap Asin (zoute sojasaus) of oestersaus

  • Indonesisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-10-2009
  • Indonesisch
  •  20-30 min.

Grootmoeders hachee

Grootmoeders tip: Je kunt de hachee ook eens met appeltjes en stroop maken. Laat daarvoor de azijn achterwege en voeg 2 el. rinse appelstroop toe. Stoof 2 geschilde, in partjes gesneden zure appels de laatste 15 min. met de hachee mee. Of snijd 2 tomaten klein en stoof die nog 10 min. mee.

INGREDIENTEN

5 uien, 50 gr. boter, 600 gr. hacheevlees, zout, peper, 2 el. bloem, 1 runderbouillonblokje, 1/2 l. warm water, 2 el. azijn, 1 tl. suiker, 2 laurierblaadjes, 4 kruidnagels

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-03-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

West-Afrikaanse stoof

Lekker vegetarische stoofschotel.

INGREDIENTEN

* 2 grote zoete aardappelen,geschild in grove stukken, * 2 eetl zonnebloemolie, * 4 fijngehakte teentjes knoflook, * 2 eetl verse geraspte gemberwortel, * 2 eetl gemalen koriander, * 1 theel cayennepeper, * 1 flinke ui,in stukjes, * 2 flinke tomaten,in stukjes, * 2 aubergines,in kleine blokjes, * 125 ml groentenbouillon, * 1 kleine courgette in blokjes, * 2 groene paprika`s,in kleine stukjes, * 5 dl tomatensap, * 125 g[8 eetl] pindakaas, * 2 eetl fijngehakte platte peterselie.

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-09-2009
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Stoof Peertjes.

Bijgerecht.

INGREDIENTEN

Stoof peren (Gieser Wildeman), Bisschopwijn, 2 eetlepels Bloemenhoning, 1 zakje Vanille suiker, 2 Kaneelpijpjes of losse Kaneel

  • Nederlands Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-06-2001
  • Nederlands Bijgerecht
  •  > 120 min.

Peruaanse stoof

Bijzonder eenvoudig , maar overheerlijk gerecht! Erg succesvol zal U zijn bij Uw gasten met dit origineel gerecht

INGREDIENTEN

-4 kipfilets van elk zo'n 100 g, -peper en zout, -1 ui (fijngesnipperd), -1 pakje gezeefde tomaten, -25 g extra bittere chocolade, -100 g gepelde en gemengde noten fijngehakt, -50 g boter, -1 teen knoflook (uit de pers), -2 th lepel kaneel, -1 th lepel koriander, -1/2 th lepel chilipoeder, -1 kippenbouillon tablet, -50 g rozijnen, -1,5 dl slagroom, -3 takjes peterselie

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-09-2003
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Ree stoof

INGREDIENTEN

800 gram reepoulet, Handje vol gerookte spekblokjes, 1/2 winter peen, 250g champignons, 2 middelgrote witte uien, 2 tenen knoflook, 200ml stevige rode wijn, 250ml wildfond, 150ml slagroom, Maïzena, 3 laurierblaadjes, 4 kruidnagels, 1 theelepel gedroogde tijm, 1 eetlepel bruine suiker, 2 dikke plakken kruidkoek, Scheutje plantaardige olie, Klontje roomboter, Peper en zout naar smaak

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-11-2012
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Stoof met bas­tog­ne­koe­ken

Ikzelf vind dit een heerlijk gerecht voor najaar en winter.

INGREDIENTEN

500 g runderlappen, in blokjes gesneden, 2 eetlepels bloem, 50 g boter, 2 grote uien, in ringen, 4 tenen knoflook, geperst, 1 flesje bier, Leffe dubbel, scheutje natuurazijn, 2 laurierblaadjes, 4 kruidnagels, 4 bastognekoeken, , Materialen, thee-ei

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-08-2012
  •  
  •  > 120 min.

Een droom van een stoof

Het is een heerlijke stoof die uiteraard ook op een klein pitje op het fornuis klaargemaakt kan worden.

INGREDIENTEN

500 gram magere runderlappen, 1 ui, 2 tenen knoflook, 1 eetlepel sambal, 1 eetlepel kerrie, 1/2 dl ketjap manis, 1 klein blikje tomatenpuree, 2 dl kokosmelk, zout, peper en boter

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-10-2014
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Stoof van aardappels

Het is een eenpansmaaltijd die erg lekker is als je hem een dag eerder maakt

INGREDIENTEN

500 gr aardappels, 500 gr spercieboontjes, 500 gr waspeen of winterwortel, 1 spitskool, 1 blik cornedbeef, 3 uien, 2 kippenbouillon blokjes (Knorr), peper uit de molen.

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-10-2008
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Stoof met bastognekoeken

INGREDIENTEN

1 kilo runderlappen, in blokken gesneden, 4 el bloem, 100 gr boter, 4 grote uien in ringen, 8 tenen knoflook, 2 flesjes bokbier, 2 scheutjes natuurazijn, 4 laurierblaadjes, 8 kruidnagels, 8 bastognekoeken,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-01-2009
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Stoof met bastognekoeken

Dit recept komt uit het AH kookschrift van Sandra Dietvorst. Energie 395 kCal- Eiwit 31 g- Vet 17 g- Koolhydraten 21 g (per eenpersoonsportie). Lijnvriendelijk.

INGREDIENTEN

* 500 g runderlappen, in blokjes gesneden, * 2 eetlepels bloem, * 50 g boter, * 2 grote uien, in ringen, * 4 tenen knoflook, geperst, * 1 flesje bier, Leffe dubbel, * scheutje natuurazijn, * 2 laurierblaadjes, * 4 kruidnagels, * 4 bastognekoeken,

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-01-2009
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Spaanse Stoof

Apart, maar erg lekker

INGREDIENTEN

750 gr riblappen, zout en peper, halve theelepel cayennepeper, 1 ui, 2 groene paprika's, 2 teentjes knoflook, 100 gr chorizo in plakjes, 4 tomaten, olijfolie, 1 laurierblaadje, 1 theelepel tijm, 2 dl droge sherry, halve liter runderbouillon, peterselie, zwarte olijven,

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-06-1999
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Komkommer-tauge stoof

Komkommer-tauge stoof

INGREDIENTEN

Halve komkommer, 1 ui, 150 gr. tauge, 100 gr. pinda's

  • Indonesisch Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-01-2002
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Oosterse Stoof

Heerlijke Oosterse Stoofschotel, zeker lekker in combinatie met de Chinese Salade (recept op mijn pagina). Toppertje.

INGREDIENTEN

Olie en boter om in te bakken, 800 gr. Runder Riblappen, 7 dl. runderbouillon, 3 eetl. sojasaus, 3 eetl. gembersiroop, 4 eetl. ketjap, 2 eetl. limoensap, 2 rode paprika`s

  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-07-2008
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Aubergine Stoof

Geweldig aromatisch recept uit Egypte.

INGREDIENTEN

Olijfolie, 2 aubergines, 600 gr. sukade of riblappen, 2 uien, gehakt, 3 knoflooktenen, geperst, 1 el gemalen komijn, 2 ts gemalen koriander, 1 ts 5 kruiden poeder (of kaneel, naar smaak), 1 klein blikje tomaten pasta, 1 blik (400 gr) gehakte tomaten, 500 ml kippen bouillon, 2 el peterselie

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-12-2012
  •  
  •  60-120 min.

Caribische Stoof

INGREDIENTEN

500 gr varkensfircandeau, 1 eetlepel bloem, 100 gr ontbijtspek, 1 aubergine, 3 eetlepels olie, halve eetlepel tijm, halve theelepel cayennepeper, zout en peper

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-06-1999
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Stoof pisang

Gestoofde banaan

INGREDIENTEN

6 niet te rijpe bananen, 1 vingerlengte kaneel, 2 kruidnageltjes, 1/2 theel. zout, 4 eetl. witte suiker,

  • Indonesisch Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-10-2001
  • Indonesisch Nagerecht
  •  10-20 min.

stoof runderlappen

Een lekker gerecht en lekker pittig

INGREDIENTEN

1.5 pond runderlappen, 1 grote ui, 4 stengels bleekselderij, 1.5 pond tomaten, 2 blikjes tomatenpuree, 1 glas wijn, knoflook, provencaalse kruiden, laulierblad, thijm

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-06-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Pittige stoof

INGREDIENTEN

750 gram varkenslappen, 9 tomaten, 3 bosuien, 2 tenen knoflook, 3 tl sambal, 1 tl cayennepeper, 250 ml runderbouillon, 2 laurierblaadjes, zout, 2 tl korianderpoeder, 1.5 tl komijnpoeder, 1 tl gemberpoeder, 1 gele of rode paprika, 1 blikje tomatenpuree, 400 gram rijst

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-02-2013
  •  
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

pompoen-kip stoof

INGREDIENTEN

Kipfilet, rode ui, sjalotje, knoflook, (fles)pompoen, aardappels, kipbouillonblokje, kruiden: zout, peper, gemberpoeder, paprikapoeder, nootmuskaat, kaneel, kruidnagelpoeder, djinten, korianderpoeder., Sneetje oude wijven koek of ontbijtkoek in blokjes, scheut martini

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-06-2012
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Stoof prutje

Italiaans stoofprutje

INGREDIENTEN

750 gr.Kipfilet, 2 preien, 6 aardappelen, 4 uien, 6 gedroogde spaanse pepers, 1 klein blikje doperwten, 4 tenen knoflook, 3 blikken gepelde tomaten, flinke tak peterselie, zout en peper, Olie, 2 glazen rode wijn (een voor erin en een om tijdens het koken van te zippen), I.p.v. kip kan je het ook maken met Tahoe, lekker als je vegetarisch bent!

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-09-2008
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Beierse stoof

Een heerlijke stoofpot van Varkensvlees met kool.

INGREDIENTEN

600 gr varkenslappen, 6 jeneverbessen, 2 laurierbladeren, 1/4 l. rode wijn, 2 uien, 2 vleestomaten, 1/4 witte kool, 50 gram boter, en 2 el bloem, 100 gr spekblokjes, 1/4 l vleesbouillon, zout en peper

  • Internationaal
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-03-2004
  • Internationaal
  •  60-120 min.

provencaalse stoof

Dit is alleen al lekker doordat je huis heerlijk naar de provence gaat ruiken

INGREDIENTEN

1 eetl olijfolie, 2 tenen knoflook, 750gr doorregen runderlappen, 1 eetl bloem, 1 stengel selderij in dunne plakjes, 150gr wortel in dunne plakjes, 1 dl witte wijn, 1 blik tomaten, 2 eetl provencaalse kruiden, 250gr kastanje champignons, ,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op31-01-2006
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Courgette stoof

Een heerlijk en simpel gerecht!

INGREDIENTEN

2 uien, 2 teentjes knoflook, 3 courgettes, 6 rijpe trostomaten, tomatenpuree, 200-250 ml water, 300 gr rundergehakt, zout, 250 gr champignons, 1 rode pepertje of sambal

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-10-2009
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Hongaarse Stoof

INGREDIENTEN

1 kg vastkokende aardappelen, zout, 1 ui, 1 teentje knoflook, 250g champignons, 200g salami in dikke plakken, 1 blik cocktailworstjes 400g, 400g hongaarse roerbakgroenten, 2 eetlepels olijfolie, 1 blikje tomatenpuree 68g, 1 blikje abrikozen 420g.

  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-11-2000
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Stoof met bastognekoeken

INGREDIENTEN

500 gr runderlappen, in blokken gesneden, 2 el bloem, 50 gr boter, 2 grote uien, in ringen, 4 tenen knoflook, geperst, 1 flesje Leffe dubbel (bier), 1 scheutje natuurazijn, 2 laurierblaadjes, 4 kruidnagels, 4 bastognekoeken,

  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-11-2008
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

kippendij stoof

Op zoek naar slanke en koolhydraat arme recepten kom je vanalles tegen. Na wat expirimenteren kwam ik op dit heerlijke gerecht. Omdat het vrij veel vocht loslaat, zou je het vocht nog kunnen binden met b.v. maizena.

INGREDIENTEN

500 gr. kippendijfilet, 2 teentjes knoflook, 300 gr. worteltjes, 2 uien, 1 courgette, 400 gr. champignons, 1 rode & 1 gele paprika, scheut witte wijn, klein blikje tomatenpuree, blikje tomatenblokjes (400 gr.), 1 theel. tijm, 1 teel. oregano, peper en zout., 1 eetl. olijfolie,

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-05-2018
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Zwolsche stoof van Jonnie Boer

Een van de fijnste dingen van de herfst en winter vind ik dat je weer van deze heerlijke stoofpotjes op het fornuis hebt staan, waar je hele huis naar geurt. Maak maar gerust een grote pan van deze voortreffelijke runderstoof want de tweede dag is het zelfs nog lekkerder. Normaal gesproken ben ik niet zo van de kant en klaar kruiden maar van de blikjes van Jonnie Boer ben ik wel degelijk een fan. Ik heb deze keer ook gewoon het originele recept overgenomen maar ik heb het natuurlijk wel in eigen keuken gemaakt TIP: Met mijn heerlijke Mousseline-van-aardpeer-en-aardappel  erbij kun je met kerstmis, een ander dineetje of gewoon voor jezelf een super makkelijk te bereiden feestmaaltijd op tafel zetten. Deze stoof kun je ook prima al een dag van te voren maken, het wordt er dan alleen nog maar lekkerder van.

INGREDIENTEN

- 850 gram rundersukade (of riblappen), - 1 prei, - 1 ui, - 1 wortel, - 2 el Zwolsche stoof (kruiden), - 1 potje zilveruitjes, - 4 el Balsamico azijn, - 2 dl rode wijn, - 6 dl runderbouillon, - zonnebloemolie (of olijfolie), - 150 gram roomboter,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-12-2018
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

ANANAS STOOF

Voor 10 a 12 glazen

INGREDIENTEN

, 1 grote verse ananas of, blokjes uit blik, 10 cm kaneel, 1.500 cc water, 125 g suiker, 6 kruidnagels

  • Indonesisch Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-10-2001
  • Indonesisch Nagerecht
  •  20-30 min.

Stoof 43

INGREDIENTEN

Kg rundvlees, 500gr uien, laurierblaadje(s), ong 5 tomaten (liefst ontveld), knoflook naar smaak, bruscetta-kruiden (Hema of AH), kuipje koffiemelk / beetje slagroom, kwart pakje boter, 2 bouillonblokjes, ontbijtkoek, flinke scheut Licor 43, liter water

  •  
  •  
  • Geplaatst op17-03-2011
  •  
  •  

Mexicaanse Stoof

Eenpansgerecht

INGREDIENTEN

400 gr. bieflappen,zout,peper,25 gr. margarine,2 grote uien, 1 eetlepel paprika[pittig], 1/2 liter blik gepelde tomaten, 2/1/2 dl. bouillon van een tablet, 1 kilo geschrapte kriel aardappeltjes of niet afkokende aardappelen in blokjes gesneden, 1 pakje Mexicaanse groenten van Groko[diepvries],wat maizena.

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-08-1999
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Stoof van zalm

Dit is een lekker bijgerecht, kost niet veel tijd om te maken maar is wel echt pittig.

INGREDIENTEN

50 g boter 1 ui 2 teentjes knoflook 1/2 rode peper 1/2 eetl. selderij 400 g gerookte zalm

  • Surinaams Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-02-2010
  • Surinaams Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Spaans stoofvlees

Een recept van Smulweb uit Smulweb Agenda 2015! » Kijk voor de actuele aanbieding op http://www.smulweb.nl/agenda

INGREDIENTEN

4 el olijfolie, 1 kg riblappen, 2 uien, gesnipperd, 4 teentjes knoflook, geperst, 1 blik tomatenblokjes (400 g), 1 gele paprika, in stukjes, 1 el Spaanse hete paprikapoeder, 200 ml rode wijn, 200 ml runderbouillon, 1 laurierblaadje, 2 kruidnagels, 1 el koriander, fijngehakt

  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-10-2014
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Preistamppot met kerrie en oude kaas

INGREDIENTEN

1 kg kruimige aardappels, 300 g prei, 2 el vloeibare margarine, 1 bekertje crème fraîche light, 1 tl kerriepoeder, 75 g geraspte oude kaas, 1 Rookworst, ,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-12-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste stoof recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top