Spaanse bonensalade
Een overheerlijke bonensalade bijv. ook lekker bij de barbecue
Ingrediënten 4 personen
2 blikken reuze witten bonen (bijv. van Bonduelle), 2 blikjes tonijn op olie, 1 gesnipperde ui, 2 tenen knoflook geperst, mosterd, 1/2 rode Spaanse peper in kleine stukjes (zonder zaad), 2 rode uien in ringen, 6 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels sherry-azijn, peper en zout, verse bladpeterselie, 2 trostomaten of pomodori tomaten, 1 citroen, zwarte olijven, 1 zak rucolaslaBereidingswijze
Spoel de bonen af met koud water en laat ze uitlekken. Doe ze met de gesnipperde ui, geperste knoflook en flink wat fijngesneden peterselie in een grote kom. Snij de helft van de Spaanse peper in kleine stukjes en doe dit bij het bonenmengsel. Maak een dressing van de olie, azijn, 1 theelepel mosterd, zout en peper en de andere helft van de in stukjes gesneden Spaanse peper en schep deze dressing door de bonen. Zet de kom afgedekt 1 uur in de koelkast zodat de smaken zich goed kunnen vermengen. Giet de tonijn af, LET OP: TWEE EETLEPELS VOCHT BEWAREN !!!! Meng de in stukjes gesneden tonijn door de bonen samen met de bewaarde 2 eetlepels olie van het blikje tonijn. Schep het geheel goed door. Afwerking: Verdeel de sla over de platte schaal. Verdeel het bonenmengsel over de sla. Garneer het met partjes tomaat, de in ringen gesneden rode ui, olijven en partjes citroen. Strooi wat versgemalen peper over de salade. Knijp er vlak voor het serveren een partje citroen over uit.