BBQ - Duivelslekkere Griekse Kipspiesen
Hou je van BBQ-en en hou je van de Griekse Keuken???? Dan moet je deze spiesen echt eens gaan proberen. De knoflook en oregano die in de marinade zitten geven je het gevoel alsof je op een warm Grieks eiland in de Middellandse Zee zit.
Ingrediënten 4 personen
1,5 kg kipfilet, Voor de marinade:, 1,5 - 2 dl olijfolie of zonnebloemolie, 5 knoflookteentjes, geperst, 2 el oregano, 1 tl dille, 2 tl citroensap, 1 tl paprikapoeder, 1 rood pepertje, zeer fijngehakt (incl. zaadjes), 1 rode ui, zeer fijgehaktBereidingswijze
Alle ingredienten voor de marinade goed mengenDe kipfilet in lange repen knippen (ik gebruik altijd een vleesschaar, want dat vind ik veel sneller gaan dan snijden)De repen kipfilet zizaggend op de sateprikkers doen (op deze manier voorkom je dat er rauwe kipfilet tussen de stukjes in zit zonder dat deze extra lang hoeft te grillen)Als alle kipfilet op de stokjes zit kunnen deze lekker gemarineerd wordenZet de schaal in de koelkast en laat het zeker 8 uur marineren (dit kan je dus heel goed een avond ervoor doen)Af en toe de stokjes omkeren zodat alle kipfilet goed gemarineerd wordtOp de BBQ grillen en klaar zijn die overheerlijke spiesen