Spelt pannenkoeken
Deze traditionele pannenkoeken maak je met speltmeel! Tip: neem volkoren speltmeel. Hier zitten lekker veel vezels en goede voedingsstoffen in.
Ingrediënten 4 personen
250 g speltbloem, ½ tl zout, 2 middelgrote eieren , 500 ml water, 2 el zonnebloemolie,Bereidingswijze
1. Doe de speltbloem en het zout in een grote kom.2. Voeg de eieren en het water toe.3. Mix tot een glad beslag.4. Verhit de koekenpan op hoog vuur.5. Laat de zonnebloemolie in de koekenpan warm worden. 6. Giet een halve opscheplepel van het pannenkoekenbeslag in de warme koekenpan. Maak meteen een draaiende beweging met de pan zodat het beslag zich mooi verdeeld over de bodem van de pan. 7. Bak tot de bovenkant droog is8. Draai de pannenkoek om met de spatel en bak nog ongeveer 1 minuut door9. Als pannenkoek aan beiden kanten gaar is, leg deze op een (warm) bord10. Herhaal dit vanaf stap 5 tot het beslag op is.