Nigeriaanse currykip
Dit is geen eigen recept, het is een authentiek recept uit Nigeria. Ik heb het geleerd van Griekse vrienden van ons die tientallen jaren in Nigeria hebben gewoond en zij hebben het geleerd van hun Nigeriaanse kok. Dit recept is een komplete maaltijd.
Ingrediënten 8 personen
Kipfilet, (borst zonder been) 2 p.p., 6 (niet te kleine) aardappelen, 6 uien, 6 tomaten, 1 komkommer, 8 eieren, 2 koppen rijst, 2 appels, 4 bananen, 1 kop rozijnen, 1 kop pistache noten, 1/2 kop gemalen kokos, mangochutney (potje), tomaten chutney (zie recept onder), tomatenpuree, 2 el kerrie/mild, 1 el kerrie/hot,scherp, maizena, peper, zout en olijfolie.Voorbereiding
Snijd de kip filet in niet te kleine stukken, de geschilde aardappelen halveren of bij erg grote aardappelen in kwart, 2 uien in kleine stukjes en 4 uien in dunnen schijfjes, 3 gepelde tomaten in schijven, 3 gepelde tomaten in kleine stukjes, 2 bananen in dunne schijfjes, 2 bananen in blokjes, komkommer in kleine stukjes, appels in kleine stukjes,
Bereidingswijze
De stukken kip peperen en zouten en aanbraden in een flinke diepe pan met olie, 2 in stukjes gesneden uien toevoegen, bruineren en water toevoegen tot de kip onder staat, kerrie mild en hot toevoegen en 1 el tomaten puree (geconcentreerd) zodra het aan de kook komt vuur temperen, gedurende 2,5 uur op een klein pitje laten garen, De aardappelen na 1,5 uur toevoegen. Op het einde binden met wat maizena. Intussen de eieren hard koken en pellen, de schijven ui, de schijven tomaat, alsmede de schijfjes banaan bakken (elk apart en uit laten lekken op keukenpapier) rijst koken. (Deze ingredienten voor het opdienen opwarmen in de magnetron.)