- Eigen recept
Stifado voor de slowcooker of oven
Stifado is een heerlijk Grieks gerecht. Ik maak het in de slowcooker maar toen ik die nog niet had maakte ik het in de oven. Er bestaan veel recepten van Stifado maar dit is heel lekker! Toen ik het eens wilde proberen vond ik zoveel verschillende recepten op internet en in Griekse kookboeken dat ik eerst ging proberen wat nu wel en niet lekker was. Van verschillende recepten ingrediënten gebruikt en/of weggelaten en zo heb ik het recept iedere keer wat veranderd naar mijn eigen smaak en misschien zijn er een paar ingrediënten bij dit er niet in horen maar dit is het geworden en zo vinden wij het heerlijk! Toen het "oude smulweb" er nog was kreeg ik bij dit recept een groot compliment van de kok van een Grieks restaurant in ons land. Helaas is dit bericht verloren gegaan maar ik was er heel blij mee. Misschien wil je het wat pittiger of meer z/p wilt toevoegen? Even proeven. Soms voeg ik een snufje chili of cayenne toe, hoort absoluut niet maar wij vinden het lekker.
Eerst even dit; Komt het vlees van een koude buitenlucht of uit de koelkast? Laat het `even wennen` want als het ijskoud de pan in gaat dan is het gedaan met het malse vlees! ± 800 g runderlappen.(wat doorregen runderlappen vindt ik lekker) 4-5 el olijfolie. 5 teentjes knoflook (of naar smaak)uit de knijper of gesneden 1 blik tomatenblokjes. 250 g sjalotjes. 50 ml rode wijn. 25 ml rode wijnazijn ½ -1 afgestreken tl kaneel.½-1 afgestreken tl geraspte nootmuskaat2 laurierblaadjes. 1 mespuntje kruidnagelpoeder. ½ tl gemalen komijn vers gemalen zwarte peper en zout naar smaak1 klein blikje tomatenpuree. 50 g boter.(of minder naar eigen smaak) ± 10 gedroogde tomaten op olie, in stukjes gesnedenScheutje Worcestershire sauce. plusminus 300 ml water.(hangt van je pan af, het vlees moet net onder staan). ± 1 el bloem om het vlees mee te bestrooien plus plastic zak (om vlees en bloem in te doen) Soms voeg ik een snufje chili of Cayenne toe, hoort absoluut niet maar wij vinden het lekker.
Voordat ik aan de Stifado begin zet ik alles klaar, kleine schaaltjes met de kruiden,weeg de boter af, pers de knoflook uit, meet water en wijn alvast af. Pel de sjalotjes en als ze te groot zijn snijd ik ze doormidden en snijd ik vast het vlees in niet te kleine dobbelstenen. Dat werkt snel. Mijn slowcooker mag je niet voorverwarmen maar bij andere merken moet je dat wel doen. Voor gebruik in de oven verwarm je de oven voor op 160°- 180° C. Let op iedere oven is anders dus het zou kunnen zijn dat je de temperatuur moet verlagen!Dit gerecht kan natuurlijk ook gewoon in een jus/braadpan op het gas zet er zo nodig een vlamverdeler onder.
Doe bloem in de plastic zak, het vlees erbij en even goed schudden, zo wordt het dun bedekt met wat bloem. Doe de olijfolie in de koekenpan of juspan en bak het vlees op matig vuur rondom iets aan. Voeg dan al roerende de kruiden en de knoflook toe en meng alles goed door elkaar. Voeg peper en zout naar smaak toe. Giet de azijn en rode wijn toe en laat het ongeveer 2 -3 minuten zachtjes pruttelen. Voeg de tomaten uit blik, de gedroogde tomaten ,tomatenpuree en de Worcestershire sauce toe. Doe alles over in de slowcooker OF de ovenvaste schaal. Voeg dan het water toe en let erop dat het vlees onderstaat. Leg de sjalotjes boven op het vlees en daarop de boter. Deksel op de slowcooker (of braadpan). Voor de slowcooker; zet de slowcooker 1 uur op high en 6-7 uur op low (het hangt van je slowcooker af, bij mij is deze timing perfect bij een ander misschien korter). Voor de oven is de tijd ongeveer 2-3 uur. (kijk/proef tussendoor)
- Grieks
- > 120 min.
- Geplaatst op17-08-2007Grieks> 120 min.
stifado
Griekse stoofschotel, weer van dezelfde kok uit Kreta.
1 kg runderlappen, 1 pond uien, 3 teentjes knoflook, kopje olijfolie, 1 blik gepelde tomaten(400 gr),2 laurierblaadjes, 3kaneelstokjes, 1 kopje rode wijn, 2dl bouillon (evt.tablet), scheut azijn, zout, peper, peterselie. 1 kilo aardappelen.
- Grieks Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op08-02-2000Grieks Hoofdgerecht> 120 min.
Stifado
Griekse Stoofschotel met rundvlees, uien en tomaten.
50 g boter, 3 e olijfolie, 1,5 kg rundvlees in blokjes gesneden van 4 cm, 400 ml rode wijn, 1 blik van 450 g tomaten in stukjes geknipt, 40 g tomatenpuree, 250 ml water, 4 uien, gesnipperd, 4 teentjes knoflook fijn, 1 pijpkaneeltje van 10 cm. in twee gedeeld, 2 t gedroogde oregano - 2 vol theelepels zout, driekwart theelepel peper, 4 e fijngehakte peterselie voor garnering
- Grieks Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op13-08-2006Grieks Hoofdgerecht> 120 min.
Stifado
Stifado is een Griekse runderragout met een stevige smaak.Eet er rijst of brood bij met een lekkere griekse salade.
750 gram runderstooflappen.500 gram verse kleine uitjes.3/4 dl olijfolie.5 teentjes knoflook.zout,peper.2 eetl. bloem.2 eetl tomatenpuree.3dl rode wijn.1 dl runderbouillon.1 blaadje laurier.snufje gedroogde tijm.
- Grieks Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op10-02-2000Grieks Hoofdgerecht> 120 min.
Stifado
Stifado is een typisch Grieks stoofgerecht wat in elke keuken op een eigen wijze wordt gemaakt. Er zijn dan ook talloze recepten voor maar dit is volgens mij de meest simpele
1 kilo Rundvlees, 1 kilo kleine sjalotten, 2 á 3 rijpe tomaten, 1 tak rozemarijn, 1 laurierblad, 1 kopje olijfolie, 1 kopje keukenazijn, 2 tenen knoflook, peper en zout, 1 blikje tomatenpuree
- Grieks Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op15-10-2012Grieks Hoofdgerecht> 120 min.
Stifado
Grieks gestoofd rundvlees met tomatensaus en feta
, 3 uien, 750 g riblappen, 100 g feta, 3 eetlepels olijfolie, 75 g boter, 2 teentjes knoflook, zout, versgemalen peper, 3 theelepels verse tijmblaadjes of 1 theelepel gedroogde tijm, 2 laurierblaadjes, ½ l rode wijn, 1 pakje of blikje gezeefde tomaten (½ l), 2 theelepels honing, 1 eetlepel citroensap,
- Grieks Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op07-01-2000Grieks Hoofdgerecht60-120 min.
Stifado
Heerlijk stoofgerecht met lamsvlees
3 uien, 750 gram lamsvlees, 100 gram (of meer) feta, olijfolie, 2 tenen knoflook, zout en peper, tijm, 3 theelepels vers of 1 theelepel gedroogd, 2 laurierblaadjes, 12 liter rode wijn, 1 pakje van 0,5 liter gezeefde tomaten, 2 theelepels honing, 1 eetlepel citroensap
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op05-05-2000Hoofdgerecht20-30 min.
Stifado
3 uien, 750 g lamsvlees, 150 g feta, olijfolie, 4 teentjes knoflook, 2 tl tijm (vers), 2 laurierblaadjes, 1/2 l rode wijn, 1/2 l gezeefde tomaten (pak), 2 tl honing, 1 el citroensap, peper, zout,
- Grieks Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-08-2001Grieks Hoofdgerecht30-60 min.
Stifado
Een heerlijk grieks stoof recept!!! Ruikt zo lekker en smaakt verrukkelijk hoe langer stoven hoe lekkerder het is.
300 gr. sjalotten, 750. gr. sucadelappen, 1 blikje tomatenpuree, 2 glazen rode wijn, 4 tenenknoflook, 1 theelepel kaneel, laurierblad, 3 kruidnagels, zout en versgemalen zwarte peper, scheut olijfolie.
- Grieks Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op13-05-2006Grieks Hoofdgerecht> 120 min.
Stifado
Heerlijke griekse stoofschotel die gemakkelijk te bereiden is.
1 kg mager rundvlees (stoofvlees), 1 kg uien, 1 kop olijfolie, 500 gr rode tomaten gepureerd, 1 runderbouillon tabletten, 1 glas rode wijn, 3 laurierblaadjes, 1/2 kop peterselie fijngesneden, zout en peper, , , ,
- Grieks Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op30-05-2012Grieks Hoofdgerecht> 120 min.
Stifado
Een heerlijke griekse stoofschotel,en makkelijk te maken. Ingrediten verkrijgbaar in alle supermarkten. Serveren met rijst/ aardappelen.
750 g sucade/riblappen, 750 g uien, ik neem cocktail uien, 3 teentjes knoflook, 2 blikjes gepelde tomaten ( 800 g), 2 laurierblaadjes, 3/4 theelepel gemalen piment, 1 kaneelstokje, 2 eetlepels rode wijnazijn, 1,5 dl rode wijn, 1 dl olijfolie, 1 theelepel honing, 1,5 dl water, zout naar smaak, zwarte peper naar smaak
- Grieks Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op07-02-2014Grieks Hoofdgerecht> 120 min.
stifado
Grieks gestoofd rundvlees met tomatensaus en feta
3 uien, 750 gr riblappen, 100 gr feta, 3 el olie, 75 gr boter, 2 teentjes knoflook, zout en versgemalen peper, 3 tl verse tijmblaadjes of 1 tl gedroogde tijm, 2 laurierblaadjes, 05, l rode wijn, 1 pakje/blikje gezeefde tomaten, 2 tl honing, 1 el citroensap
- Grieks Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op11-08-2002Grieks Hoofdgerecht60-120 min.
Stifado
600 g runderlappen (rundstoofvlees), 4 el Gyros melange, 150 g mini sjalotten, 100 ml Balsamico di Modena IGP, 2 el Bak & Braad olijfolie, 1 ui, 3 knoflook tenen, 400 g gepelde tomaten uit blik, 200 ml rode wijn, 2 laurierbladen, 450 g voorgekookte krielaardappelen, 25 zwarte Kalamata olijven, 1 fles Salsa della Mamma, verse peterselie
- Grieks
- > 120 min.
- Geplaatst op30-07-2012Grieks> 120 min.
Stifado
Lekker makkelijk en verassend van smaak
500 gram runderpoulet, 1 ui, 1 potje zilveruitjes (zoet/zuur), 1 klein blikje tomatenpuree, 1 kartonnetje tomatensaus, 2 laurierblaadjes, 3 kruidnagelen, 2 kaneelstokjes, peper/zout.
- Grieks
- > 120 min.
- Geplaatst op09-11-2004Grieks> 120 min.
stifado
Grieks stoofgerecht, lijkt een beetje op hache
600 gr runderlappen, gyroskruiden, 4 uien, 6-8 teentjes knoflook, olijfolie, rode wijn, 1/2 literblik Italiaanse tomaten op vocht, kruidnagels, laurierblaadjes, 1 pot Griekse zwarte olijven (drossa), zout, peper uit de molen, verse majoraan
- Grieks Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op13-06-1999Grieks Hoofdgerecht> 120 min.
Stifado
Grieks stoofgerecht
500 gr riblappen, 3 uien, 100 gr feta, 3 eetlepels olijfolie (liefst de echte griekse), 2 teentjes knoflook, 1 theelepel tijm, 2 laurierblaadjes, 0.5 liter rode wijn, blikje gezeefde tomaten,
- Grieks Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op16-05-1999Grieks Hoofdgerecht60-120 min.
Stifado
Griekse stoofvleesschotel
1 kilo mager rundvlees (stoofvlees), 1 kg kleine uien (zo groot als sjalotjes), 2 kopjes olijfolie, 500 gr. rode tomaten gepureerd, 1 glas wijn, 2 runderbouillon tabletten, 3 laurierblaadjes, half kopje fijngesneden peterselie, zout en peper.
- Grieks Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op19-08-2001Grieks Hoofdgerecht> 120 min.
Stifado
Heerlijk stoofpotje van vlees en sjalotjes
4 ons draadjesvlees (rund), 3 dl rode wijn (appelia), 4 laurierblaadjes, 2 dopjes wijnazijn, 3 kruidnagels, 1 pond sjalotjes, 1 pond aardappelen, blikje tomatenpuree, 1 dl tomatensap, peper, zout en kaneel (naar smaak), 3 teentjes knoflook, mag meer of minder (fijn snijden), verse oregano (naar smaak)
- Grieks Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op25-09-2005Grieks Hoofdgerecht> 120 min.
Stifado
Griekse stoofschotel
650 g kalfriblappen, 1 ui, 3 tomaten, 4 el olijfolie, 2 teentjes knoflook, 1 el bloem, 1 1/2 dl droge rode wijn, 2 laurierblaadjes, 1/2 kaneelstokje, 1/2 djintan, 1 tl oregano, peper, 15 ssjalotjes, 1 el, 1 tl suiker, zout, 5 takjes peterselie
- Grieks Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op11-04-2000Grieks Hoofdgerecht60-120 min.
Stifado
Een heerlijke Griekse runderstoofschotel van restaurant "De eetkamer van Zwolle" uit het boek "Koken in Zwolle".
1 kilo stoofvlees in grove stukken gesneden, 4 tenen knoflook, 1 grote ui, 2 rode uitjes, 2 laurierblaadjes, 1 tl tijm, 1,5 el komijn, 1,5 el kaneel, 2 dl wijnazijn, 3 dl rode wijn, 1 blikje tomatenpuree, 1 blik gepelde tomaten, 1 dl water, 4 el Amsterdamse uien, scheut worcestershire, peper en zout
- Grieks Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op03-02-2002Grieks Hoofdgerecht> 120 min.
Stifado
Griekse stoofschotel, waarvoor je ook wild kunt gebruiken zoals haas of konijn.
600 gram sukadelappen, 50 gram boter, 5 eetlepels olijfolie, 1 grote ui, 3 grote tomaten, 4 teentjes knoflook, zout, 1 blaadje laurier, vers gemalen peper, mespunt kaneel, 2 volle glazen eenvoudige rode wijn, 12 zwarte olijven
- Grieks Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op21-04-1999Grieks Hoofdgerecht> 120 min.
stifado
Griekse stoofschotel
, 1 kilo sukadelappen, 6 a 8 uien (800 gram), 1 bol knoflook, 20 zwarte olijfen, 6 tomaten, 2 blaadjes laurier, 1 theelepel gemalen kaneel, sap van 1 citroen, 2 glazen rode wijn, 1 theelepel thym, 4 eetlepels gyros kruiden, en wat olijfolie,zout,peper.,
- Grieks Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op24-06-2000Grieks Hoofdgerecht60-120 min.
stifado
Grieks gestoofd rundvlees met tomatensaus.
12 sjalotjes, 750 gr. riblappen, 3 el olijfolie, 40 gr. boter, 2 teentjes knoflook, zout en peper, 1 tl. gedroogde tijm of tl. verse tijmblaadjes, 2 laurierblaadjes, 4 dl. rode wijn, 1 pak gezeefde tomaten en een klein blikje tomatenpuree
- Grieks Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op30-10-2000Grieks Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Stifado
Gestoofd kalfsvlees
1 kilo kalfsvlees. 1 kilo kleine uien. 6 teentjes knoflook. 1 fijngesneden ui. 2-3 el azijn. 2 kop tomatensap. 1 grote rode paprika. 2 el amsterdamse uitjes. zout en peper. snuifje kaneel. 1 tl peterselie. 1 tl oregano. laurierblad. 2 dl rode wijn. 8-10 peperkorrels. olie om te bakken.
- Grieks Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op14-09-2010Grieks Hoofdgerecht60-120 min.
Stifado
* 1 kg mager rundvlees (stoofvlees), * 1 kg uien, * 1 kop olijfolie, * 500 gr rode tomaten gepureerd, * 1 runderbouillon tabletten, * 1 glas wijn, * 3 laurierblaadjes, * 1/2 kop peterselie fijngesneden, * zout en peper
- Grieks Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op22-08-2011Grieks Hoofdgerecht> 120 min.
Stifado
Griekse vleesragout.
1 kg runderlappen - 3 el olijfolie - 1 blikje tomatenpuree - 1 bierglas rode wijn - 4 dl water - 2 tl zout - 1 tl suiker - 1 tl paprikapoeder - 1 tl oregano - 2 gesnipperde teentjes knoflook - 1/2 tl kaneel - 5 kruidnagels - 1 grote ui - 500 gr kleine uitjes (of in grove stukken gesneden gewone ui)
- Grieks Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op06-10-2003Grieks Hoofdgerecht> 120 min.
Stifado
Grieks rundvleesgerecht.
1 kg. magere runderlappen;, 1 grote ui;, 4 vleestomaten;, 1 blikje tomatenpuree;, 2 kaneelpijpjes;, 5 peperkorrels;, 1 larierblad;, 1 dl. olijfolie;, 1/2 ltr. droge rode wijn;, wat kleine uitjes (zilver- of coctailuitjes), evt. gehalveerde sjalotjes;, peper en zout naar smaak.
- Grieks Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op17-09-2000Grieks Hoofdgerecht> 120 min.
Stifado
1 kg. (magere) runderpoulet, 1 kg. sjalotjes, 1 grote ui, 4 teentjes knoflook, 500 gr. gepureerde tomaten (ontdaan van schil en pitjes), 4 laurierblaadjes, 1 takje rozemarijn, 3 hele kruidnagels, 1 theelepel tijm, 1 theelepel komijnpoeder, 1 theelepel oregano, 1 pijpje kaneel (of 1,5 eetlepel kaneelpoeder), 1 theelepel rietsuiker, 3 eetlepels (rode wijn-)azijn, 200 ml rode wijn, 180 ml olijfolie, zout, zwarte peper
- Grieks
- > 120 min.
- Geplaatst op24-01-2010Grieks> 120 min.
Stifado
Stoofschotel met rundvlees
1 kg mager rundvlees (stoofvlees), 1 kg uien, 2 koppen olijfolie, 500 gr rode tomaten gepureerd, 2 runderbouillon tabletten, 1 glas wijn, 3 laurierblaadjes, 1/2 kop peterselie fijngesneden, zout en peper,
- Grieks
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-02-2003Grieks20-30 min.
stifado
Heerlijk rundvlees gerecht uit griekenland.
60 ml olijfolie, 750 gram kleine uien, 1 kilo rundvlees, 3 teentjes knoflook in de lengte gehalveerd, 1,25 dl rode wijn, 1 kaneelstokje, 6 pimentkorrels, ¼ theelepel grofgemalen zwarte peper, zout, 1 laurierblad, 1 eetlepel rode-wijnazijn, 2 eetlepels tomatenpuree, 3,75 dl water
- Grieks Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op31-08-2006Grieks Hoofdgerecht> 120 min.
stifado
Grieks gestoofd rundvlees met tomatensaus en feta
3 uien, 750gr riblsppen, 100gr feta, 3 eetl. olijfolie, 75gr boter, 2 teentjes knoflook, zout en versgemalen peper, 3 theel. verse tijmblaadjes of 1theel. gedroogde tijm, 2 laurierblaadjes, 0,5l rode wijn, 1 pakje of blikje gezeefde tomaten[0,5ltr], 2 theel.honing, 1 eetl. citroensap
- Grieks Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op25-12-2001Grieks Hoofdgerecht> 120 min.
stifado
Een griekse stoofschotel,, met rundvlees en uien
Zie bereiding
- Grieks
- > 120 min.
- Geplaatst op01-10-2006Grieks> 120 min.
stifado
Grieks rundvleesgerecht
500 gr rundvlees, 1 zakje sjalotjes, olie, 1 blikje gepelde tomaten, 1 eetl. rozemarijn, 2 teentjes knoflook, zout peper
- Grieks Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op06-11-2003Grieks Hoofdgerecht> 120 min.
stifado
Griekse rundvlees schotel
6 kleine wite uien, 1000 gram rundvlees (kalfsvlees of konijn kan ook), braadboter, 1 kaneelstokje, peperkorels, jeneverbes, laurierblad, kleine rode pepertjes, kruidnagel, knoflook, 2 glazenwater, 1 glas wijn, 5 tomaten, 5 aardappelen niet te groot anders minder
- Grieks Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op16-09-2002Grieks Hoofdgerecht> 120 min.
Stifado
Een heerlijk Grieks stoofgerecht
500 gr stoofvlees, 4 teentjes knoflook, 4 grote uien, 1 pond vleestomaten, 1/2 bosje peterselie, witte wijn azijn, rode wijn, olijfolie, kruidenbouillonblokje, zout en peper
- Grieks Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op18-04-2001Grieks Hoofdgerecht> 120 min.
Stifado
1.5 kg hamlappen, olie, 0.5 kg tomaten, 1.5 kg uien, 10 teentjes knoflook, 0.5 kop wijn, 2 el gesneden peterselie, 4 laurierblaadjes, peper & zout
- Grieks Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op01-02-2000Grieks Hoofdgerecht60-120 min.
- Eigen recept
Stifado
Griekse stoofschotel met rundvlees
Mager rundvlees 1 kg., Uien 1 kg., Olijfolie 2 kopjes, Tomaten gepureerd 500 gr., Runderbouillon 2 tabletten, Wijn 1 glas, laurierblaadjes 3, fijngesneden peterselie 1/2 kopje, zout, peper
- Grieks Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op20-01-2009Grieks Hoofdgerecht> 120 min.
Stifado
Gewoon lekker
2 kalfslapjes of varkensfiletlapjes, 6-8 sjalotjes, 1 ui, ? kaneelstokje, 2 laurierblaadjes, 3 tomaten, 1 dl rode wijn, 1dl water, scheutje azijn, suiker, knoflook, bloem, ? theelepel djintan.
- Internationaal Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op16-10-2002Internationaal Hoofdgerecht60-120 min.
Stifado
Een overheerlijk, aangepast Grieks stoofgerecht. In het originele recept wordt lamsvlees gebruikt; daar heb ik rundvlees voor in de plaats genomen.
Azijn 2 el; knoflook 3 teentjes; krielaardappeltjes (voorgekookt) 1 pak; laurierblad 1; olie 8 el; peper naar smaak; peperkorrels 6; dikke riblappen 750 gr; sjalotten 750 gr; tomatensap 2 dl;, tijm naar smaak; ui 1; zout naar smaak.
- Grieks Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op07-05-2001Grieks Hoofdgerecht60-120 min.
- Eigen recept
stifado
Een heerlijke griekse stoofschotel
1kg rundvlees (stoofvlees), 1 kg uien, 2 koppen olijfolie, 500 gr pommodore tomaten gepureerd, 2 runderbouillon tabletten, 1 glas wijn (naar keuzen), 3 laurierblaadjes, 1/2 kop peterselie fijngehakt, peper & zout
- Grieks Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op11-07-2016Grieks Hoofdgerecht> 120 min.
Rundvlees Stifado
Een heerlijke maar machtige Griekse stoofschotel
1 kg. runds-of kalfsvlees, 1 kg. zeer kleine sjalotjes, 1 grote ui, 4 teentjes knoflook, 4 tomaten, 4 laurierblaadjes, 1 takje rozemarijn, 3 kruidnagels (heel), 1 thl oregano, 1 pijpje kaneel, zout, peper, 2 eetlepels azijn, 1 glas rode wijn, 180 gr. olijfolie.
- Grieks Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op21-02-2002Grieks Hoofdgerecht> 120 min.
-
stifado
van Judithmaas72 , 4 recepten, 0 volgers
-
stifado van marianne
van baly , 1 recepten, 0 volgers
-
stifado
van bakkertje22 , 1 recepten, 0 volgers