1. Home
  2. Recepten
  3. Stifado

Stifado recepten (86)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Stifado voor de slowcooker of oven

Stifado is een heerlijk Grieks gerecht. Ik maak het in de slowcooker maar toen ik die nog niet had maakte ik het in de oven. Er bestaan veel recepten van Stifado maar dit is heel lekker! Toen ik het eens wilde proberen vond ik zoveel verschillende recepten op internet en in Griekse kookboeken dat ik eerst ging proberen wat nu wel en niet lekker was. Van verschillende recepten ingrediënten gebruikt en/of weggelaten en zo heb ik het recept iedere keer wat veranderd naar mijn eigen smaak en misschien zijn er een paar ingrediënten bij dit er niet in horen maar dit is het geworden en zo vinden wij het heerlijk! Toen het "oude smulweb" er nog was kreeg ik bij dit recept een groot compliment van de kok van een Grieks restaurant in ons land. Helaas is dit bericht verloren gegaan maar ik was er heel blij mee. Misschien wil je het wat pittiger of meer z/p wilt toevoegen? Even proeven. Soms voeg ik een snufje chili of cayenne toe, hoort absoluut niet maar wij vinden het lekker.

INGREDIENTEN

Eerst even dit; Komt het vlees van een koude buitenlucht of uit de koelkast? Laat het `even wennen` want als het ijskoud de pan in gaat dan is het gedaan met het malse vlees! ± 800 g runderlappen.(wat doorregen runderlappen vindt ik lekker) 4-5 el olijfolie. 5 teentjes knoflook (of naar smaak)uit de knijper of gesneden 1 blik tomatenblokjes. 250 g sjalotjes. 50 ml rode wijn. 25 ml rode wijnazijn ½ -1 afgestreken tl kaneel.½-1 afgestreken tl geraspte nootmuskaat2 laurierblaadjes. 1 mespuntje kruidnagelpoeder. ½ tl gemalen komijn vers gemalen zwarte peper en zout naar smaak1 klein blikje tomatenpuree. 50 g boter.(of minder naar eigen smaak) ± 10 gedroogde tomaten op olie, in stukjes gesnedenScheutje Worcestershire sauce. plusminus 300 ml water.(hangt van je pan af, het vlees moet net onder staan). ± 1 el bloem om het vlees mee te bestrooien plus plastic zak (om vlees en bloem in te doen) Soms voeg ik een snufje chili of Cayenne toe, hoort absoluut niet maar wij vinden het lekker.

Voorbereiding

Voordat ik aan de Stifado begin zet ik alles klaar, kleine schaaltjes met de kruiden,weeg de boter af, pers de knoflook uit, meet water en wijn alvast af. Pel de sjalotjes en als ze te groot zijn snijd ik ze doormidden en snijd ik vast het vlees in niet te kleine dobbelstenen. Dat werkt snel. Mijn slowcooker mag je niet voorverwarmen maar bij andere merken moet je dat wel doen. Voor gebruik in de oven verwarm je de oven voor op 160°- 180° C. Let op iedere oven is anders dus het zou kunnen zijn dat je de temperatuur moet verlagen!Dit gerecht kan natuurlijk ook gewoon in een jus/braadpan op het gas zet er zo nodig een vlamverdeler onder.

Bereidingswijze

Doe bloem in de plastic zak, het vlees erbij en even goed schudden, zo wordt het dun bedekt met wat bloem. Doe de olijfolie in de koekenpan of juspan en bak het vlees op matig vuur rondom iets aan. Voeg dan al roerende de kruiden en de knoflook toe en meng alles goed door elkaar. Voeg peper en zout naar smaak toe. Giet de azijn en rode wijn toe en laat het ongeveer 2 -3 minuten zachtjes pruttelen. Voeg de tomaten uit blik, de gedroogde tomaten ,tomatenpuree en de Worcestershire sauce toe. Doe alles over in de slowcooker OF de ovenvaste schaal. Voeg dan het water toe en let erop dat het vlees onderstaat. Leg de sjalotjes boven op het vlees en daarop de boter. Deksel op de slowcooker (of braadpan). Voor de slowcooker; zet de slowcooker 1 uur op high en 6-7 uur op low (het hangt van je slowcooker af, bij mij is deze timing perfect bij een ander misschien korter). Voor de oven is de tijd ongeveer 2-3 uur. (kijk/proef tussendoor)

  • Grieks
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-08-2007
  • Grieks
  •  > 120 min.

stifado

Griekse stoofschotel, weer van dezelfde kok uit Kreta.

INGREDIENTEN

1 kg runderlappen, 1 pond uien, 3 teentjes knoflook, kopje olijfolie, 1 blik gepelde tomaten(400 gr),2 laurierblaadjes, 3kaneelstokjes, 1 kopje rode wijn, 2dl bouillon (evt.tablet), scheut azijn, zout, peper, peterselie. 1 kilo aardappelen.

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-02-2000
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Stifado

Griekse Stoofschotel met rundvlees, uien en tomaten.

INGREDIENTEN

50 g boter, 3 e olijfolie, 1,5 kg rundvlees in blokjes gesneden van 4 cm, 400 ml rode wijn, 1 blik van 450 g tomaten in stukjes geknipt, 40 g tomatenpuree, 250 ml water, 4 uien, gesnipperd, 4 teentjes knoflook fijn, 1 pijpkaneeltje van 10 cm. in twee gedeeld, 2 t gedroogde oregano - 2 vol theelepels zout, driekwart theelepel peper, 4 e fijngehakte peterselie voor garnering

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-08-2006
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Stifado

Stifado is een Griekse runderragout met een stevige smaak.Eet er rijst of brood bij met een lekkere griekse salade.

INGREDIENTEN

750 gram runderstooflappen.500 gram verse kleine uitjes.3/4 dl olijfolie.5 teentjes knoflook.zout,peper.2 eetl. bloem.2 eetl tomatenpuree.3dl rode wijn.1 dl runderbouillon.1 blaadje laurier.snufje gedroogde tijm.

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-02-2000
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Stifado

Stifado is een typisch Grieks stoofgerecht wat in elke keuken op een eigen wijze wordt gemaakt. Er zijn dan ook talloze recepten voor maar dit is volgens mij de meest simpele

INGREDIENTEN

1 kilo Rundvlees, 1 kilo kleine sjalotten, 2 á 3 rijpe tomaten, 1 tak rozemarijn, 1 laurierblad, 1 kopje olijfolie, 1 kopje keukenazijn, 2 tenen knoflook, peper en zout, 1 blikje tomatenpuree

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-10-2012
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Stifado

Heerlijk stoofgerecht met lamsvlees

INGREDIENTEN

3 uien, 750 gram lamsvlees, 100 gram (of meer) feta, olijfolie, 2 tenen knoflook, zout en peper, tijm, 3 theelepels vers of 1 theelepel gedroogd, 2 laurierblaadjes, 12 liter rode wijn, 1 pakje van 0,5 liter gezeefde tomaten, 2 theelepels honing, 1 eetlepel citroensap

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-05-2000
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Stifado

Grieks gestoofd rundvlees met tomatensaus en feta

INGREDIENTEN

, 3 uien, 750 g riblappen, 100 g feta, 3 eetlepels olijfolie, 75 g boter, 2 teentjes knoflook, zout, versgemalen peper, 3 theelepels verse tijmblaadjes of 1 theelepel gedroogde tijm, 2 laurierblaadjes, ½ l rode wijn, 1 pakje of blikje gezeefde tomaten (½ l), 2 theelepels honing, 1 eetlepel citroensap,

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-01-2000
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Stifado

INGREDIENTEN

3 uien, 750 g lamsvlees, 150 g feta, olijfolie, 4 teentjes knoflook, 2 tl tijm (vers), 2 laurierblaadjes, 1/2 l rode wijn, 1/2 l gezeefde tomaten (pak), 2 tl honing, 1 el citroensap, peper, zout,

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-08-2001
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Stifado

Een heerlijk grieks stoof recept!!! Ruikt zo lekker en smaakt verrukkelijk hoe langer stoven hoe lekkerder het is.

INGREDIENTEN

300 gr. sjalotten, 750. gr. sucadelappen, 1 blikje tomatenpuree, 2 glazen rode wijn, 4 tenenknoflook, 1 theelepel kaneel, laurierblad, 3 kruidnagels, zout en versgemalen zwarte peper, scheut olijfolie.

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-05-2006
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Stifado

Heerlijke griekse stoofschotel die gemakkelijk te bereiden is.

INGREDIENTEN

1 kg mager rundvlees (stoofvlees), 1 kg uien, 1 kop olijfolie, 500 gr rode tomaten gepureerd, 1 runderbouillon tabletten, 1 glas rode wijn, 3 laurierblaadjes, 1/2 kop peterselie fijngesneden, zout en peper, , , ,

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-05-2012
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Stifado

Een heerlijke griekse stoofschotel,en makkelijk te maken. Ingrediten verkrijgbaar in alle supermarkten. Serveren met rijst/ aardappelen.

INGREDIENTEN

750 g sucade/riblappen, 750 g uien, ik neem cocktail uien, 3 teentjes knoflook, 2 blikjes gepelde tomaten ( 800 g), 2 laurierblaadjes, 3/4 theelepel gemalen piment, 1 kaneelstokje, 2 eetlepels rode wijnazijn, 1,5 dl rode wijn, 1 dl olijfolie, 1 theelepel honing, 1,5 dl water, zout naar smaak, zwarte peper naar smaak

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-02-2014
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

stifado

Grieks gestoofd rundvlees met tomatensaus en feta

INGREDIENTEN

3 uien, 750 gr riblappen, 100 gr feta, 3 el olie, 75 gr boter, 2 teentjes knoflook, zout en versgemalen peper, 3 tl verse tijmblaadjes of 1 tl gedroogde tijm, 2 laurierblaadjes, 05, l rode wijn, 1 pakje/blikje gezeefde tomaten, 2 tl honing, 1 el citroensap

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-08-2002
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Stifado

INGREDIENTEN

600 g runderlappen (rundstoofvlees), 4 el Gyros melange, 150 g mini sjalotten, 100 ml Balsamico di Modena IGP, 2 el Bak & Braad olijfolie, 1 ui, 3 knoflook tenen, 400 g gepelde tomaten uit blik, 200 ml rode wijn, 2 laurierbladen, 450 g voorgekookte krielaardappelen, 25 zwarte Kalamata olijven, 1 fles Salsa della Mamma, verse peterselie

  • Grieks
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-07-2012
  • Grieks
  •  > 120 min.

stifado

Grieks stoofgerecht, lijkt een beetje op hache

INGREDIENTEN

600 gr runderlappen, gyroskruiden, 4 uien, 6-8 teentjes knoflook, olijfolie, rode wijn, 1/2 literblik Italiaanse tomaten op vocht, kruidnagels, laurierblaadjes, 1 pot Griekse zwarte olijven (drossa), zout, peper uit de molen, verse majoraan

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-06-1999
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Stifado

Lekker makkelijk en verassend van smaak

INGREDIENTEN

500 gram runderpoulet, 1 ui, 1 potje zilveruitjes (zoet/zuur), 1 klein blikje tomatenpuree, 1 kartonnetje tomatensaus, 2 laurierblaadjes, 3 kruidnagelen, 2 kaneelstokjes, peper/zout.

  • Grieks
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-11-2004
  • Grieks
  •  > 120 min.

Stifado

Grieks stoofgerecht

INGREDIENTEN

500 gr riblappen, 3 uien, 100 gr feta, 3 eetlepels olijfolie (liefst de echte griekse), 2 teentjes knoflook, 1 theelepel tijm, 2 laurierblaadjes, 0.5 liter rode wijn, blikje gezeefde tomaten,

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-05-1999
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Stifado

Griekse stoofvleesschotel

INGREDIENTEN

1 kilo mager rundvlees (stoofvlees), 1 kg kleine uien (zo groot als sjalotjes), 2 kopjes olijfolie, 500 gr. rode tomaten gepureerd, 1 glas wijn, 2 runderbouillon tabletten, 3 laurierblaadjes, half kopje fijngesneden peterselie, zout en peper.

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-08-2001
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Stifado

Griekse stoofschotel

INGREDIENTEN

650 g kalfriblappen, 1 ui, 3 tomaten, 4 el olijfolie, 2 teentjes knoflook, 1 el bloem, 1 1/2 dl droge rode wijn, 2 laurierblaadjes, 1/2 kaneelstokje, 1/2 djintan, 1 tl oregano, peper, 15 ssjalotjes, 1 el, 1 tl suiker, zout, 5 takjes peterselie

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-04-2000
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Stifado

Een heerlijke Griekse runderstoofschotel van restaurant "De eetkamer van Zwolle" uit het boek "Koken in Zwolle".

INGREDIENTEN

1 kilo stoofvlees in grove stukken gesneden, 4 tenen knoflook, 1 grote ui, 2 rode uitjes, 2 laurierblaadjes, 1 tl tijm, 1,5 el komijn, 1,5 el kaneel, 2 dl wijnazijn, 3 dl rode wijn, 1 blikje tomatenpuree, 1 blik gepelde tomaten, 1 dl water, 4 el Amsterdamse uien, scheut worcestershire, peper en zout

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-02-2002
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Stifado

Heerlijk stoofpotje van vlees en sjalotjes

INGREDIENTEN

4 ons draadjesvlees (rund), 3 dl rode wijn (appelia), 4 laurierblaadjes, 2 dopjes wijnazijn, 3 kruidnagels, 1 pond sjalotjes, 1 pond aardappelen, blikje tomatenpuree, 1 dl tomatensap, peper, zout en kaneel (naar smaak), 3 teentjes knoflook, mag meer of minder (fijn snijden), verse oregano (naar smaak)

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-09-2005
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Stifado

Griekse stoofschotel, waarvoor je ook wild kunt gebruiken zoals haas of konijn.

INGREDIENTEN

600 gram sukadelappen, 50 gram boter, 5 eetlepels olijfolie, 1 grote ui, 3 grote tomaten, 4 teentjes knoflook, zout, 1 blaadje laurier, vers gemalen peper, mespunt kaneel, 2 volle glazen eenvoudige rode wijn, 12 zwarte olijven

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-04-1999
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

stifado

Griekse stoofschotel

INGREDIENTEN

, 1 kilo sukadelappen, 6 a 8 uien (800 gram), 1 bol knoflook, 20 zwarte olijfen, 6 tomaten, 2 blaadjes laurier, 1 theelepel gemalen kaneel, sap van 1 citroen, 2 glazen rode wijn, 1 theelepel thym, 4 eetlepels gyros kruiden, en wat olijfolie,zout,peper.,

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-06-2000
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

stifado

Grieks gestoofd rundvlees met tomatensaus.

INGREDIENTEN

12 sjalotjes, 750 gr. riblappen, 3 el olijfolie, 40 gr. boter, 2 teentjes knoflook, zout en peper, 1 tl. gedroogde tijm of tl. verse tijmblaadjes, 2 laurierblaadjes, 4 dl. rode wijn, 1 pak gezeefde tomaten en een klein blikje tomatenpuree

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-10-2000
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Stifado

Gestoofd kalfsvlees

INGREDIENTEN

1 kilo kalfsvlees. 1 kilo kleine uien. 6 teentjes knoflook. 1 fijngesneden ui. 2-3 el azijn. 2 kop tomatensap. 1 grote rode paprika. 2 el amsterdamse uitjes. zout en peper. snuifje kaneel. 1 tl peterselie. 1 tl oregano. laurierblad. 2 dl rode wijn. 8-10 peperkorrels. olie om te bakken.

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-09-2010
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Stifado

INGREDIENTEN

* 1 kg mager rundvlees (stoofvlees), * 1 kg uien, * 1 kop olijfolie, * 500 gr rode tomaten gepureerd, * 1 runderbouillon tabletten, * 1 glas wijn, * 3 laurierblaadjes, * 1/2 kop peterselie fijngesneden, * zout en peper

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-08-2011
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Stifado

Griekse vleesragout.

INGREDIENTEN

1 kg runderlappen - 3 el olijfolie - 1 blikje tomatenpuree - 1 bierglas rode wijn - 4 dl water - 2 tl zout - 1 tl suiker - 1 tl paprikapoeder - 1 tl oregano - 2 gesnipperde teentjes knoflook - 1/2 tl kaneel - 5 kruidnagels - 1 grote ui - 500 gr kleine uitjes (of in grove stukken gesneden gewone ui)

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-10-2003
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Stifado

Grieks rundvleesgerecht.

INGREDIENTEN

1 kg. magere runderlappen;, 1 grote ui;, 4 vleestomaten;, 1 blikje tomatenpuree;, 2 kaneelpijpjes;, 5 peperkorrels;, 1 larierblad;, 1 dl. olijfolie;, 1/2 ltr. droge rode wijn;, wat kleine uitjes (zilver- of coctailuitjes), evt. gehalveerde sjalotjes;, peper en zout naar smaak.

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-09-2000
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Stifado

INGREDIENTEN

1 kg. (magere) runderpoulet, 1 kg. sjalotjes, 1 grote ui, 4 teentjes knoflook, 500 gr. gepureerde tomaten (ontdaan van schil en pitjes), 4 laurierblaadjes, 1 takje rozemarijn, 3 hele kruidnagels, 1 theelepel tijm, 1 theelepel komijnpoeder, 1 theelepel oregano, 1 pijpje kaneel (of 1,5 eetlepel kaneelpoeder), 1 theelepel rietsuiker, 3 eetlepels (rode wijn-)azijn, 200 ml rode wijn, 180 ml olijfolie, zout, zwarte peper

  • Grieks
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-01-2010
  • Grieks
  •  > 120 min.

Stifado

Stoofschotel met rundvlees

INGREDIENTEN

1 kg mager rundvlees (stoofvlees), 1 kg uien, 2 koppen olijfolie, 500 gr rode tomaten gepureerd, 2 runderbouillon tabletten, 1 glas wijn, 3 laurierblaadjes, 1/2 kop peterselie fijngesneden, zout en peper,

  • Grieks
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-02-2003
  • Grieks
  •  20-30 min.

stifado

Heerlijk rundvlees gerecht uit griekenland.

INGREDIENTEN

60 ml olijfolie, 750 gram kleine uien, 1 kilo rundvlees, 3 teentjes knoflook in de lengte gehalveerd, 1,25 dl rode wijn, 1 kaneelstokje, 6 pimentkorrels, ¼ theelepel grofgemalen zwarte peper, zout, 1 laurierblad, 1 eetlepel rode-wijnazijn, 2 eetlepels tomatenpuree, 3,75 dl water

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op31-08-2006
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

stifado

Grieks gestoofd rundvlees met tomatensaus en feta

INGREDIENTEN

3 uien, 750gr riblsppen, 100gr feta, 3 eetl. olijfolie, 75gr boter, 2 teentjes knoflook, zout en versgemalen peper, 3 theel. verse tijmblaadjes of 1theel. gedroogde tijm, 2 laurierblaadjes, 0,5l rode wijn, 1 pakje of blikje gezeefde tomaten[0,5ltr], 2 theel.honing, 1 eetl. citroensap

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-12-2001
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

stifado

Een griekse stoofschotel,, met rundvlees en uien

INGREDIENTEN

Zie bereiding

  • Grieks
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-10-2006
  • Grieks
  •  > 120 min.

stifado

Grieks rundvleesgerecht

INGREDIENTEN

500 gr rundvlees, 1 zakje sjalotjes, olie, 1 blikje gepelde tomaten, 1 eetl. rozemarijn, 2 teentjes knoflook, zout peper

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-11-2003
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

stifado

Griekse rundvlees schotel

INGREDIENTEN

6 kleine wite uien, 1000 gram rundvlees (kalfsvlees of konijn kan ook), braadboter, 1 kaneelstokje, peperkorels, jeneverbes, laurierblad, kleine rode pepertjes, kruidnagel, knoflook, 2 glazenwater, 1 glas wijn, 5 tomaten, 5 aardappelen niet te groot anders minder

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-09-2002
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Stifado

Een heerlijk Grieks stoofgerecht

INGREDIENTEN

500 gr stoofvlees, 4 teentjes knoflook, 4 grote uien, 1 pond vleestomaten, 1/2 bosje peterselie, witte wijn azijn, rode wijn, olijfolie, kruidenbouillonblokje, zout en peper

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-04-2001
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Stifado

INGREDIENTEN

1.5 kg hamlappen, olie, 0.5 kg tomaten, 1.5 kg uien, 10 teentjes knoflook, 0.5 kop wijn, 2 el gesneden peterselie, 4 laurierblaadjes, peper & zout

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-02-2000
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Stifado

Griekse stoofschotel met rundvlees

INGREDIENTEN

Mager rundvlees 1 kg., Uien 1 kg., Olijfolie 2 kopjes, Tomaten gepureerd 500 gr., Runderbouillon 2 tabletten, Wijn 1 glas, laurierblaadjes 3, fijngesneden peterselie 1/2 kopje, zout, peper

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-01-2009
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Stifado

Gewoon lekker

INGREDIENTEN

2 kalfslapjes of varkensfiletlapjes, 6-8 sjalotjes, 1 ui, ? kaneelstokje, 2 laurierblaadjes, 3 tomaten, 1 dl rode wijn, 1dl water, scheutje azijn, suiker, knoflook, bloem, ? theelepel djintan.

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-10-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Stifado

Een overheerlijk, aangepast Grieks stoofgerecht. In het originele recept wordt lamsvlees gebruikt; daar heb ik rundvlees voor in de plaats genomen.

INGREDIENTEN

Azijn 2 el; knoflook 3 teentjes; krielaardappeltjes (voorgekookt) 1 pak; laurierblad 1; olie 8 el; peper naar smaak; peperkorrels 6; dikke riblappen 750 gr; sjalotten 750 gr; tomatensap 2 dl;, tijm naar smaak; ui 1; zout naar smaak.

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-05-2001
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

stifado

Een heerlijke griekse stoofschotel

INGREDIENTEN

1kg rundvlees (stoofvlees), 1 kg uien, 2 koppen olijfolie, 500 gr pommodore tomaten gepureerd, 2 runderbouillon tabletten, 1 glas wijn (naar keuzen), 3 laurierblaadjes, 1/2 kop peterselie fijngehakt, peper & zout

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-07-2016
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Rundvlees Stifado

Een heerlijke maar machtige Griekse stoofschotel

INGREDIENTEN

1 kg. runds-of kalfsvlees, 1 kg. zeer kleine sjalotjes, 1 grote ui, 4 teentjes knoflook, 4 tomaten, 4 laurierblaadjes, 1 takje rozemarijn, 3 kruidnagels (heel), 1 thl oregano, 1 pijpje kaneel, zout, peper, 2 eetlepels azijn, 1 glas rode wijn, 180 gr. olijfolie.

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-02-2002
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
Nieuwste stifado recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top