1. Home
  2. Recepten
  3. Sterke dranken
  4. Witte Rum

Witte rum recepten (875)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Witte chocoladetaart met aardbeien

INGREDIENTEN

- 115 gram witte chocolade, in stukjes - 120 ml slagroom- 1 eetlepel rum of vanille-essence- 115 gram boter- 175 gram suiker - 3 eieren- 225 gram bloem- 2 theelepels bakpoeder- Snufje zout - 675 gram aardbeien, in plakjes- 1 hele aardbei, ter garnering- 7,5 deciliter slagroom - 2 eetlepels rum of aardbeienlikeurVoor de moussevulling:- 250 gram witte chocolade, in stukjes - 3,5 deciliter slagroom-2 eetlepels rum of aardbeienlikeur

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet twee 5 cm. diepe springvormen van 23 cm. doorsnee in, en bestuif ze met bloem. Leg een stuk bakpapier op de bodem. Doe de room (120 ml.) in een pannetje, en verwarm het (niet laten koken), doe nu de witte chocolade (115 gram) in de room, zodat het smelt, en roer net zolang totdat er een glad mengsel ontstaat. Roer de melk, en eventueel de rum of de vanille-essence er door heen, en laat de massa afkoelen. Klop de boter en suiker in 3-5 minuten licht en schuimig. Voeg de eieren 1 voor 1 toe, en klop ze steeds goed door. Roer in een kommetje de bloem, het bakpoeder en het zout door elkaar. Voeg nu afwisselend wat van het bloemmengsel, en de gesmolten chocolade toe aan het eimengsel. Giet het beslag in de springvormen en strijk de bovenkant glad.

Bereidingswijze

Bak de taarten 20-25 minuten tot een prikker er weer schoon uitkomt. Stort ze na 10 minuten op een taartrooster, trek het papier eraf, en laat ze verder afkoelen.Voor de moussevulling: smelt al roerend de witte chocolade met de slagroom (zoals ik hierboven heb uitgelegd). Roer de eventuele rum of likeur erdoor en giet de vulling over in een kommetje. Laat het afkoelen, en iets opstijven, en klop het vervolgens met een garde licht op. Snijd de beide taarten met een kartelmes in twee lagen. Zodat je dus 4 taartlagen krijgt. Leg 1 laag op een schaal en strijk er 1 derde van de mousse op. Verdeel nu 1 derde van de aardbeienplakjes op de mousse, en leg hierbovenop de 2e taartlaag. Herhaal de procedure, tot de mousse en aardbeienplakjes op zijn. Leg nu de laatste taartlaag erop. Klop de slagroom, met de eventuele rum of likeur, stijf. Spreid nu ongeveer de helft op de boven- en zijkanten van de taart, zodat deze helemaal bedekt zijn met slagroom. Schep de rest in een spuitzak, en spuit decoraties op de taart.

  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-10-2005
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Witte Chocolademousse

Je bent gewaarschuwd!! Maak niet te veel, want het is best machtig

INGREDIENTEN

150 gr witte chocolade 2 el bloem 2 el witte rum 3 eiwitten 50 gr witte basterdsuiker 2 kiwi's

  • Frans Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-09-2005
  • Frans Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

BOTERKOEK MET RUM, CUSTARD EN PIJNBOOMPITTEN

Hele lekkere boterkoek, speciaal door de rum, custard en pijnboompitten. Een aanrader! En...snel klaar! Was onderdeel van een high tea door mij georganiseerd Pasen 2006 zie High-tea-voor-40-personen

INGREDIENTEN

200 gram boter, 100 gram lichtbruine basterdsuiker, 100 gram witte basterdsuiker, 200 gram bloem, 50 gram custard hiermee bedoel ik dus de custardpoeder uit een pak waarmee je custard kunt maken, Citroen rasp, zout, 1 ei (los geklopt 1/2 voor de koek 1/2 voor bovenop), scheutje rum voor in de koek, scheutje rum voor bovenop met los geklopt ei, 3 eetlepels pijnboompitten

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-10-2011
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Ananas op witte rum

Je moet wel minstens 6 weken geduld hebben om deze verbluffende smaken waar te nemen !

INGREDIENTEN

-1 verse ananas, -250 g witte kandij, -4 dl witte rum, -2 kruidnagelen, -de schil van 1/2 citroen

  • Belgisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-03-2004
  • Belgisch
  •  10-20 min.

PEREN IN WITTE RUM

INGREDIENTEN

VOOR 4 POTTEN VAN 1/2 LITER:, 1 kg peren, 500g suiker, 0,7 liter witte rum (bij de slijter 40%)

  • Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-08-2003
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Witte Sangria

Dit drankje doet het altijd goed op feestjes. Naderhand blijf ik het recept uitdelen en dan schaam ik me bijna omdat het zo simpel is.... maar oooo zoooo lekker op een warme zomerse avond

INGREDIENTEN

, 2 flessen halfzoete witte wijn, 1 verse ananas, 1 galia meloen, 2 blikken lytchees, 4 appels (jonagold, granny smith), beetje bacardi,

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-08-2004
  •  
  •  10-20 min.
Populaire sterke dranken recepten

Chocolademousse met rum

Chocolademousse is normaal al heerlijk, maar op deze wijze is het ronduit verslavend!!!!! En het is zo klaar.

INGREDIENTEN

1/8 liter slagroom, 1/4 liter chocoladevla, 2 eetlepels rum, 50 gram witte chocolade, 2-3 caf?-noirkoekjes of garneerchocolaatjes

  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-10-2005
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Pompelmoes met rum

INGREDIENTEN

2 pompelmoezen * 2 eetlepels vloeibare honing * 2 eetlepels witte basterdsuiker * rum.

  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-11-2006
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

CHOCOLADEMOUSSE MET RUM

EEN ONTZETTENDE LEKKERE VOLWASSEN TOET!!

INGREDIENTEN

1/8 l slagroom 1/4 l chocoladevla 2 el rum 50 g witte chocolade 2 cafe-noirkoekjes of garneerchocolaatjes.

  • Internationaal Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-10-2004
  • Internationaal Nagerecht
  •  10-20 min.

ananastaart met rum

O zo lekker.....

INGREDIENTEN

1 blik ananasschijven op sap, 200gr. witte basterdsuiker, 150gr. boter, 5 el rum, 3 eieren, 175 gr. zelfrijzend bakmeel, 100gr. geraspte kokos, kaneel, poedersuiker.

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-04-2006
  •  
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Chocoladetaart met rum

Een dergelijk recept heb ik een keer ergens gelezen. Zelf wat aan het experimenteren gegaan. Heel gemakkelijk te maken. Laat de taart niet te lang in de oven want dan wordt hij droog. Ook zonder rum erg lekker.

INGREDIENTEN

300 gram zelfrijzend bakmeel -, 200 gram witte basterdsuiker -, 200 gram zachte boter -, 2 eieren -, flink glas rum -, 1 zakje vanillesuiker -, 1 flinke eetlepel cacao -, mespunt zout -, abrikozenjam -, chocolade glazuur (zelf gemaakt van gesmolten chocolade of zakje van Boukje of Oetker) -, chocolade koffieboontjes

  • Duits
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-03-2010
  • Duits
  •  30-60 min.
Nieuwste witte rum recepten

Chocoladetaart met rum

INGREDIENTEN

300 gram zachte boter, 175 gram witte basterdsuiker, 2 eetlepels abrikozenjam, 3 eieren, 150 gram zelfrijzend bakmeel, 50 gram cacaopoeder, 400 gram poedersuiker, 5 eetlepels rum, 100 gram extra pure chocolade, 1 dl melk, 12 dunne chocoladepastilles of moccaboontjes

  • Engels
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-05-2001
  • Engels
  •  60-120 min.

Vanilletrifle met rum

Vanilletrifle met rum.

INGREDIENTEN

1 eetlepel gesmolten boter, 300 gram cake, 30 gram chocolade, 50 gram amandelschaafsel, 5 dl melk, 1 vanillestokje, 4 eidooiers, 125 gram witte basterdsuiker, 2 eetlepels tarwebloem, 80 ml rum

  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-02-2005
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.

Ananastaart met rum

INGREDIENTEN

1 blikje ananasschijven op sap., 200 g witte basterdsuiker, 150 g boter 5 el rum, 3 eieren 175 g zelfrijzend bakmeel, 100 g geraspte kokos kaneel poedersuiker, , ,

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-03-2006
  •  
  •  60-120 min.

kokoscake met rum

INGREDIENTEN

3 kleine eieren, 170 gr. witte basterdsuiker, 1 ┬╝ dl. Griekse of volle yoghurt, 150 g bloem, 1/3 zakje gedroogde gist, 0,8 dl. zonnebloemolie, 100 g geraspte gedroogde of verse kokos, 2 el rum

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-01-2008
  •  
  •  60-120 min.

chocolademouse met rum

INGREDIENTEN

150g chocolade (wit of bruin), 5 eetlepels melk, 1 ei, 1el suiker, 2 blaadjes witte gelatine, 1el rum (evt.), 1/4 l slagroom, flesje choc. saus,

  • Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-05-1999
  • Nagerecht
  •  > 120 min.

Banaanmousse met rum

INGREDIENTEN

3 rijpe bananen, 3 eieren, 60 g suiker, 1 1/2 dl slagroom, 1 citroen, 2 gelatineblaadjes, 1/2 dl rum, snufje zout,

  • Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-01-2001
  • Nagerecht
  •  60-120 min.

Pompoensoep met Rum en Walnoten

Een elegante soep,uit Illinois (tja, van mijn Amerikaanse schoonzusje) voorafgaande aan een feestelijk hoofdgerecht, speciaal geschikt voor de tijd rond Halloween, Allerheiligen of Allerzielen... Absoluut niet griezelig, wel erg lekker!

INGREDIENTEN

50 ml fijn gehakte walnoten; 75 ml boter;50 ml bloem; 5 ml zout;2 ml witte peper; een snuifje kaneelpoeder; 750 ml melk; 500 ml gepureerde pompoen; 75 ml slagroom; 2 eetlepels rum

  • Amerikaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-10-2001
  • Amerikaans
  •  10-20 min.

Walnotenijs Met Rum En Koffie

INGREDIENTEN

2 dl. water, 190 gr. witte baterdsuiker, 3 tl. oploskoffie, 1/2 ltr. room, 0,6 dl. rum, 1 1?4 kop gehakte walnoten

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-06-1999
  •  
  •  20-30 min.

walnotenijs met rum en koffie

Kan met de ijsmachine gemaakt worden.

INGREDIENTEN

* 2 dl water, , * 190 g witte basterdsuiker, , * 3 tl oploskoffie, , * 1/2 l room, , * 1/2 l melk, , * 0,6 dl rum, , * 1 1/4 kop geroosterde walnoten, in stukjes gehakt., , * extra walnoten en wafels ter garnering

  • Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-03-2000
  • Nagerecht
  •  > 120 min.

Mango ijs met limoen en rum

INGREDIENTEN

3 rijpe mango's1 limoen300 gr. poedersuiker1/2 liter water2 cl. witte rum

  • Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-11-2004
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Mandarijnen Op Rum

Mandarijnen op rum garandeert een hoop fun!

INGREDIENTEN

500 gram mandarijnen, 500 gram suiker, ? liter water. 1 fles voor de fles voldoende hoeveelheid witte rum.

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-11-1998
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Kokossorbet met rum en rode peper

Bereidingstijd: 15 min. + invriezen

INGREDIENTEN

250 g suiker, 3 dl kokosmelk, 1 dl room, 3 el witte rum, 2 rode pepers

  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-08-2005
  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.

Gemarmerde Chocolademousse Met Rum

Lekker, maar vooral snel!

INGREDIENTEN

1/8 liter slagroom, 1/4 liter chocoladevla, 2 eetlepels rum, 50 gram witte chocolade, chocolaatjes of koekjes om te garneren (een toefje slagroom is ook lekker)

  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-12-2000
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Banaan met rum en rozijnen

Dat komt door de bananen

INGREDIENTEN

4 eetlepels rozijnen, 5 eetlepels witte rum, 2 eetlepels citroensap, 4 bananen, 1/8 liter slagroom, amarena kersen, gekonfijt in siroop.,

  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-08-2005
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Gekruide sinaasappels met rum.

Iets anders, warm fruit na, van de barbeqeu.

INGREDIENTEN

5 grote handsinaasappels., 0,5 dl witte rum., 30 gr bruine suiker., 1 tl koekkruiden., 0,5 tl kardemompoeder., 1,5 dl creme fraiche., extra nodig 4 grote stukken aluminiumfolie supreme ongeveer 30 bij 40 cm.

  • Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-05-2003
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

Ananas op rum

INGREDIENTEN

1 grote ananas, 250 g witte basterdsuiker, 3 kruidnagels, 1 kaneelstokje, 250 ml witte rum 40%, , VARIATIES:, - vervang de witte suiker en rum door bruine suiker en rum, - vervang de rum door sinaasappellikeur of citroenbrandewijn, - laat de ananasschijven heel, - de siroop blijft helder als er bruine kandijsuiker wordt gebruikt, wel elke week schudden.

  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-09-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Mangococktail met rum en gember

Cocktail uit de Antillen

INGREDIENTEN

1 grote rijpe mango, 1/4 l. water, 1 dl. witte Rum, 1 dl. Blue Curacao, 2 el. gembernat, sap van 1 limoen, rode limonadesiroop (of grenadine)

  • Antiliaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-08-2002
  • Antiliaans
  •  0-10 min.

Pompoensoep met Rum en Walnoten

Een elegante soep,uit Illinois (tja, van mijn Amerikaanse schoonzusje) voorafgaande aan een feestelijk hoofdgerecht, speciaal geschikt voor de tijd rond Halloween, Allerheiligen of Allerzielen... Absoluut niet griezelig, wel erg lekker!

INGREDIENTEN

50 ml fijn gehakte walnoten; 75 ml boter;50 ml bloem; 5 ml zout;2 ml witte peper; een snuifje kaneelpoeder; 750 ml melk; 500 ml gepureerde pompoen; 75 ml slagroom; 2 eetlepels rum

  • Amerikaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-10-2001
  • Amerikaans
  •  10-20 min.

Gebakken banaan met rum.

Dessert voor 6 personen; Bereidingstijd: +- 20 minuten; Van: "Nynke"

INGREDIENTEN

6 kleine (Thaise) bananen, 2 vanillestokjes, 100 gram witte basterdsuiker, bloem, 1 ei, losgeklopt, 60 gram geklaarde boter, 4 eetlepels rum,

  • Thais Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-05-2003
  • Thais Nagerecht
  •  10-20 min.

KWARKTAART MET RUM EN ROZIJNEN

Deze gebakken kwarktaart is vooral populair in Amerika, Engeland en Duitsland.

INGREDIENTEN

4 el rum, 100g rozijnen, 75g havermout, 75g pecannoten (gehakt), 75g boter, 1 citroen, 3 eieren (gesplitst), 100g witte basterdsuiker, 4 el honing, 1 zakje vanillesuiker, 3 el maizena, 500g kwark, poedersuiker om te garneren

  • Internationaal
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-07-2003
  • Internationaal
  •  60-120 min.

Walnotenijs met rum en koffie

Hier kan je sommige mensen voor wakker maken

INGREDIENTEN

2 dl water 190 gr witte basterdsuiker 3 tl oploskoffie ? l room ? l melk 0,6 dl rum 1 ? kopje, geraspte walnoten, in stukjes gehakt extra walnoten en wafels voor de garnering.

  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-01-2004
  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.

Ananas en bananen op rum

Hans Belterman.

INGREDIENTEN

Voor (stop)fles met inhoud van ca. 2.25 liter:, , 1 middelgrote verse ananas; 3 - 4 niet geheel rijpe bananen; 1 1/2 eetl. limoensap, gezeefd; 400 gram witte basterdsuiker; ca. 9 dl blanke rum (tenminste 40% alc.)., , ,

  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-09-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.

warme banaan met rum en ijs

INGREDIENTEN

2 bananen, 1 dl water, 40 gr suiker, 1 el citroensap, 2 el witte rum, 40 gr pure chocolde, 0.5 tl oploskoffie, 0.5 dl room, 4 bolletjes (bananen)ijs

  • Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-11-2004
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Druiven met rum en citroenmelisse

INGREDIENTEN

150gr blauwe druiven, 150gr witte druiven, 1 bosje citroenmelisse of munt, 1 soeplepel gehakte amandelen, 1 soeplepel gehakte pistachenoten, 4 soeplepels rum, 4 soeplepels chamgagne, 4 soeplepels suikersiroop, wat bloemsuiker

  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-10-2001
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.

"shake" van rum en dragon

Deze bijzondere "shake" hebben wij omwille van de tijd slechts gedeeltelijk zelf bereid tijdens een kookworkshop in Librijes Atelier De benodigde dragonsiroop was bijvoorbeeld al gemaakt. Ik geef hiervoor een eigen recept, maar als je het zelf beter weet, gebruik je een eigen siroopje. Ik vond de "shake", die je ad fundum moet drinken erg lekker, maar voor sommigen was de smaak iets te gewaagd.

INGREDIENTEN

voor het rumijs, 90 gr suiker, 60 ml melk, 180 ml slagroom, 110 gr eigeel, gepasteuriseerd, 30 ml bruine rum, , voor de dragonsabayon, 3 verse eierdooiers, 50 ml dragonsiroop, 50 ml witte wijn

  • Tussengerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-05-2010
  • Tussengerecht
  •  60-120 min.

warm fruit met rum..

Voor op de BBQ

INGREDIENTEN

Halveer 250 gr aardbeien., Laat 1 blik halve abrikozen (420 gr) uitlekken en snijd de vruchten in partjes., Schep het fruit door elkaar en verdeel het over 6 stukken aluminiumfolie., Verdeel er 4 eetlepels suiker en, 6 eetlepels witte rum over., Vouw de pakketjes dicht en leg ze ongeveer 5 minuten op de hete barbecue., Vouw de pakketjes open en garneer met, 3 eetlepels geroosterde geschaafde amandelen

  • Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-04-1999
  • Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Druiven met rum en citroenmelisse

Met een glaasje rum sluit u de maaltijd in schoonheid af!

INGREDIENTEN

4 el champagne, 1 bosje citroenmelisse, 150 g witte druiven, 150 g blauwe druiven, 4 el rum, poedersuikers , 1 el gestampte amandels, 1 el siroop van rietsuiker, 1 el gehakte pistaches,

  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-01-2009
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.

kersen truffels met rum

Makkelijke bon bons om te maken, je moet even geduld hebben maar dan heb je ook wat.

INGREDIENTEN

Ingredi├źnten voor 30 stuks:, Voor de vulling:, 30 cocktailkersen, 4 eetlepels rum, , Voor het truffelbeslag:, 125 g zachte boter, 125 g poedersuiker, 1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker Bourbon, 1 flesje Dr. Oetker Rumaroma, 1 eetlepel cacao, 125 g gesmolten pure chocolade, 2 eetlepels geschaafde amandelen, , Voor het chocolade laagje:, 200 g gesmolten witte chocolade, ,

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-06-2012
  •  
  •  20-30 min.

Warm fruit met rum

INGREDIENTEN

Halveer 250 gr aardbeien., , Laat 1 blik halve abrikozen (420 gr) uitlekken en snijd de vruchten in partjes., , Schep het fruit door elkaar en verdeel het over 6 stukken aluminiumfolie.,

  • Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-04-2004
  • Nagerecht
  •  0-10 min.
Nieuwste witte rum recepten
Populaire sterke dranken recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top