Knoflooksaus
HEERLIJK! Als je hem een keer zelf hebt gemaakt, lust je nooit meer knoflooksaus uit een flesje!
1/2 eetlepel cognac of citroensap 1/2 tot 1 theelepel suiker 3 knoflooktenen (of meer) 125 ml creme fraiche (of Blue Band Finesse voor verrijken) 3 eetlepels mayonaise 1 eetlepel gesnipperde bieslook (eventueel 1/2 eetl. gedroogde bieslook) 1 eetlepel gesnipperde peterselie (eventueel 1/2 eetl. gedroogde peterselie) zout, peper
Meng citroensap met de suiker en roer totdat de suiker is opgelost.(Dit gaat beter als je het citroensap eerst verwarmt; bijv. even in de magnetron) Pers de knoflooktenen en roer door het citroensap. Meng creme fraiche, mayonaise en kruiden erdoor. Naar smaak zout en peper toevoegen.
- 0-10 min.
- Geplaatst op04-03-20040-10 min.
Spezzatino alla panne - romige varkenshaas in cognacsaus
Een familierecept van chefkok Gaetano Sergio wat hij van zijn oma kreeg. Heerlijke stukjes varkenshaas in een overheerlijke romige saus met groenten en cognac.
2 uien -1 rode paprika - 400 gr champignons - 2 takjes peterselie - ± 500 gr varkenshaas - peper, zout - 4 el olijfolie - 1/2 dl cognac of vieux - 1/4 ltr slagroom - 1 el tomatenpuree
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-12-2003Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
Boeuf Stroganoff
Het orginele recept van de kok van graaf Paul Stroganoff. Malse biefstukreepjes in cognac-roomsaus.
* 600 gram biefstuk van de haas, * 1 el bloem, * mespuntje cayennepeper en paprikapoeder, * 2,5 el zonnebloemolie, * 1 kleine ui, genipperd, * 2 teentjes knoflook, fijngesneden, * 250 gram (kastanje)champignons, in plakjes, * 2,5 el cognac, * 150 ml rundvleesbouillon, * 150 ml zure room, * 2 el gehakte verse peterselie, * zout en (versgemalen) zwarte peper
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op25-06-2005Hoofdgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Klassieke Franse Boeuf bourguignon in wijn/cognacsaus
Boeuf Bourguignon was vroeger gewone dagelijkse boerenkost, maar ondertussen is het pure haute cuisine. Dit stoofgerecht wordt wereldwijd veel gegeten en wordt erg goed gewaardeerd. Deze is wel heel lekker, maar dat komt door de saus. Ik doe net even wat meer zodat het nog lekkerder wordt. Wel is van belang dat je goede wijn gebruikt zoals bijvoorbeeld Merlot, rode Macon of een Bourgogne. Dit is krachtige rode wijn en geeft dus veel smaak af en dat is bij dit stoofgerecht nou net de bedoeling. De cognac geeft de saus een extra lekkere twist. Probeer zelf maar en dan praten we wel verder.
1 kg magere riblappen, in blokken, 250 gr. zilveruitjes, 4 teentjes knoflook, fijn, 250 gr. gerookte magere spekreepjes, 1 grote winterwortel in stukken, 400 gr champignons in plakjes, 4 stengels bleekselderij in partjes, Bosje peterselie (gesnipperd), 3 el bloem, 4 dl rode wijn (zie boven), 2 flinke scheuten cognac, 4 dl runderbouillon, 2 takjes verse tijm, 3 laurierblaadjes, 50 gr roomboter, Zeezout, Zwarte peper uit je molen
- Frans
- > 120 min.
- Geplaatst op19-09-2012Frans> 120 min.
- Eigen recept
Slanke kwarktaart van sonja bakker
? 1 springvorm, ? 1 bakje magere kwark van 450 gram, ? 2 zakjes klop klop of 1/4 liter slankroom, ? 2 eiwitten, ? 1 blikje mandarijntjes of seizoenfruit (bijv. aardbeien), ? 6 tot 8 blaadjes gelatine, ? 1 groot pak lange vingers (of 2 kleine pakjes), ? Eventueel wat rum, cognac of kirsch om de lange vingers mee te besprenkelen
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op06-12-2005Nederlands20-30 min.
broccoli/boursin/gerookte kip roerbak
Een heerlijk recept, redelijk lijnvriendelijk en het ziet er erg aantrekkelijk uit.
400 gram broccoli, 1 eetl. olijfolie, 1 doosje champignons, 1 gerookte kipfilet, 1 doosje boursin (light), 2 bosuitjes, 1 flinke teen knoflook, paar tros tomaatjes, scheut cognac, cashewnoten.
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op12-10-1999Hoofdgerecht10-20 min.
cognac tonic
Cognac
- Geplaatst op06-12-1998
Cognac 7Up
Cognac, Frisdrank
- Geplaatst op12-08-2002
Eggnogg met cognac
Cognac, Melk
- Geplaatst op16-04-2003
Cognac Collins
Cognac, Anders, Frisdrank
- Geplaatst op08-05-2000
COGNAC -ROOMSAUS
Over een biefstukje of varkenshaasje.
1,1 dl cognac*, 2 dl runderbouillon*, 1,1 dl room*, 2 el boter*
- Frans
- 0-10 min.
- Geplaatst op04-06-2002Frans0-10 min.
Cognac Floater
Cognac, Frisdrank
- Geplaatst op18-02-2000
Roqueforttaartje met Cognac
Lichte bladerdeegrondjes met daaroverheen de onweerstaanbare combinatie van cognac en roquefort.
150 gram roquefort 2 el cognac 2 el olijfolie
- Frans Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op27-12-2002Frans Voorgerecht30-60 min.
Cognac roomsaus
Saus met een verassende smaak!
1 dl. cognac, 2 dl. runderbouillon, 1,5 dl. room, 2 el. boter
- Internationaal
- 0-10 min.
- Geplaatst op22-03-2002Internationaal0-10 min.
Cognac Cooler
Cognac, Frisdrank, Anders
- Geplaatst op08-05-2000
Cognac Cassis
Cognac, Likeur
- Geplaatst op17-09-2006
Cognac Higball
Cognac, Frisdrank
- Geplaatst op18-02-2000
cognac roomsaus
1 dl cognac,- 2 dl bouillon,- 1,5 dl room,- 2 el boter.
- Belgisch
- 10-20 min.
- Geplaatst op20-01-2002Belgisch10-20 min.
cognac parfait
Een heerlijk nagerecht van room met cognac. Gemakkelijk te maken en goed voor te bereiden. Je hebt geen ijsmachine nodig. Hiermee verwen je iedereen die van lekker eten houdt!
1/4 liter slagroom - 1 zakje klopvast van Dr. Oetker - 2 zakjes vanillesuiker - 1 eidooier - 50 gr witte basterdsuiker - 3 eetlepels cognac
- Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op13-10-2003Nagerecht0-10 min.
Cognac Roomsaus
1 dl cognac-, 2 dl runderbouillon-, 1,5 dl room-, 2 eetlepels boter, ,
- 10-20 min.
- Geplaatst op02-05-200310-20 min.
Fazant met cognac
Lekker Simpel klaar te maken Voor de slankelijn en diabeten neem room light en zoetstof in plaats van suiker
1 dl Cognac, 2 fazanten, 4 kleine appels, 3 dl room, boter, suiker, tuinkers
- Belgisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op27-12-2011Belgisch Hoofdgerecht30-60 min.
Roqueforttaartjes met cognac
-150 g roquefort, - 2 el cognac, - 2 el olijfolie, - 2 rode uien (samen 225 g), dungesneden, - 225 g diepvriesbladerdeeg, ontdooid, - geklutst ei of melk, om te glaceren, - 3 walnoten, gehakt, - 2 el fijngeknipt vers bieslook, - zout, - versgemalen peper, - geknoopte sprietjes bieslook, om te garneren, - blaadjes sla, schijfjes komkommer en dunne partjes tomaat, om te serveren
- Frans Voorgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op27-07-2005Frans Voorgerecht60-120 min.
Cantharellentaartjes met cognac
"Tartelettes aux cantharelles"
1 sjalot - 1 ei - 200 gr cantharellen - 1 dl slagroom - 1 el boter - 1 el cognac - 4 plakjes diepvriesbladerdeeg - 1 tl gedroogde tijm - peper en zout
- Frans Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op21-10-2000Frans Voorgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Romige Jägerschnitzel met paddenstoelen en cognac.
Overheerlijke schnitzels met een verrukkelijk paddenstoelenroomsaus met een vleugje cognac. Doordat de schnitzels in de oven gaan samen met de saus worden ze heerlijk zacht. Lekker als je gasten krijgt want je kunt ze helemaal voorbereiden.
4 mooie schnitzels (mogen ook kipfilets zijn!), peper, zout, bloem, 2 eetlepels olie om te bakken, 20 gram roomboter, 400 gram (kastanje)champignons of gemengde paddenstoelen, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 flinke eetlepel tomatenpuree, 1 flink glas cognac of vieux, 1 glas rode wijn, 200 ml slagroom, cayennepeper naar smaak, theelepeltje suiker of honing, gehakte peterselie om te garneren
- Duits Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-11-2013Duits Hoofdgerecht20-30 min.
cognac saus
Gemaakt van basis saus
Basis saus, bouillon poeder, koksroom, cognac en roomboter
- Italiaans
- 0-10 min.
- Geplaatst op21-08-2001Italiaans0-10 min.
Cognac Collins
Cognac, Cointreau, Frisdrank
- Geplaatst op13-03-2000
cognac truffels
125 gr boter,125 gr poedersuiker,40 gr cacao,2 eetl cognac,100 gr bittere chocolade
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op13-11-2004Nederlands20-30 min.
- Eigen recept
Romige cantharellensoep met cognac
Dit is de koning onder alle paddenstoelensoepen en ik heb er wat gemaakt. Dit is niet zomaar soep, nee dit is luxe soep uit de Franse keuken. Ideaal met gasten of voor de zondag. Dit zou zo op de kaart kunnen van een restaurant met Franse keuken. Voorts een heel leuk tussengerecht bij een herfst diner met wild of met kerst. Dit is hemels lekker en beslist niet moeilijk te maken.
200 gr verse cantharellen, 1 grote ui, 50 gr bacon, 1 el roomboter, 300 ml runderbouillon, 150 ml room, 1 el cognac vsop, ½ bosje verse peterselie, Vers gemalen peper, Zeezout
- Frans
- 10-20 min.
- Geplaatst op03-10-2013Frans10-20 min.
Kip met cognac
1 kip van 1500 gr., 80 gr. boter, 200 gr. kleine champignons, 0.2 glas cognac, 2,5 dl. slagroom, 1/2 citroen,
- Frans Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op17-01-2005Frans Hoofdgerecht0-10 min.
Kip met cognac
Kip ingesmeerd met sinaasappel en citroen en een flinke scheut cognac.
1 kg kipstukken, 200 ml sinaasappelsap, 2 eetl citroensap, 2 eetl. honing, flinke scheut cognac, peper en zout. boter voor invetten schaal.
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-06-200030-60 min.
Cantharellentaartjes met cognac
Cantharellen zijn elegant, goudgeel en hebben een heerlijke zoetige smaak. Verrukkelijk zijn ze hier in deze taartjes samen met slagroom, tijm en cognac verwerkt.
1 sjalot, 1 ei, 200 gr. cantharel, 0.1 l. slagroom, 1 el. boter, 1 el. cognac, 4 plakjes diepvriesbladerdeeg, 1 tl. gedroogde tijm, Zout, Peper
- Internationaal Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op24-01-2006Internationaal Voorgerecht30-60 min.
Kastanjes Met Cognac
500 gr gare kastanjes, 25 gr boter, 40 gr suiker, tipje zout, 2 glaasjes cognac, ,
- Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op11-08-2000Bijgerecht20-30 min.
Garnalenhapje met cognac
Ideetje voor de feestdagen of een diner; je kunt de saus van tevoren maken.
1 kl boter, 1 kl bloem, 0.5 dl visfond, 1 el cognac, 100 g gepelde garnalen, 12 minipasteitjes, peper
- Belgisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-10-2002Belgisch20-30 min.
zalm met cognac
Natriumarm, maar ook lekker voor mensen zonder dieet, de vis kruiden dan vervangen door peper en zout
4 moten zalm van 3 cm dik - 200 gram ongezoute boter - 1 dl slagroom - 200 gram champignons - 1/2 dl cognac - 1 citroen - peterselie - natriumarme viskruiden van verstegen
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op16-11-2003Hoofdgerecht30-60 min.
Pure-chocolademuffins met cognac
? 50 g pure chocolade, ? 1/2 bak mascarpone (a 250 g), ? 4 chocolademuffins, ? 2 eetlepels cognac (slijter), ? 1 eetlepel cacao, ? 4 physalis (Kaapse kruisbes) om te garneren
- Amerikaans Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op30-10-2001Amerikaans Nagerecht30-60 min.
CHOCOLADEMOUSSE MET COGNAC!
Het is een heel lekker nagerecht, en voor kinderen kun je de alcohol eruit laten.
75 gr. bittere chocolade, 3 eieren, 1 zakje vanillesuiker, 1 theelepel heet water, 1 eetlepel cognac, 1 eetlepel boter., , voor garnering, , geklopte slagroom, geraspte chocolade (naar keuze)
- Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-04-2011Nagerecht20-30 min.
Kip Met Cognac
1 kip van 1.2 kilo, 80 g boter, 1 glas cognac, 2.5 dl slagroom, 0.5 citroen, zout, peper, 200 g kleine champignons,
- Frans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-09-2000Frans Hoofdgerecht30-60 min.
Cantharellentaartjes met cognac
1 sjalot, 1 ei, 200 gr. cantharel, 0.1 l. slagroom, 1 el. boter, 1 el. cognac, 4 plakjes diepvriesbladerdeeg, 1 tl. tijm, gedroogde, Zout, Peper
- Mediterraan
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-04-2002Mediterraan20-30 min.
zeevruchtensoep met cognac
Deze soep lijkt me echt heerlijk maar ik heb nog niet de tijd genomen om het uit te proberen, maar dat zal niet lang meer duren want hij lijkt me heerlijk!
200 gr. roodbaarsfilet, 4 takjes peterselie, 1 liter kreeftensoep (AH), 150 gr. fruits de mer (AH) en twee eetlepels cognac of vieux.
- Spaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op27-12-1999Spaans10-20 min.
Chocolademuffins met cognac
Dit kan je eten als nagerecht, bij de thee, bij de koffie of gewoon als je er trek in hebt
50 gram pure chocolade, 125 gram mascarpone, 4 chocolademuffins, 2 el. cognac, 1 el. cacao, 4 physalis (Kaapse kruisbes) om te garneren
- Engels
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-12-2002Engels20-30 min.
Kippenlevermousse met cognac
"Mousse de foies de poulet au cognac"
450 gr kippenlever - 1 teentje knoflook, uit de knijper - 1 takje tijm - 80 gr zachte boter - 6 cl cognac - 1 el porto - versgemalen zwarte peper en zout
- Frans Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op13-08-2000Frans Voorgerecht20-30 min.
-
varkenshaas in cognac
van maarten1petra , 1 recepten, 0 volgers
-
slijterij
van slijterij , 5 recepten, 0 volgers
-
anti alcoholische drankjes
van anti_alcoholische_drankjes , 24 recepten, 0 volgers