1. Home
  2. Recepten
  3. Sterke dranken
  4. Cognac

Cognac recepten (5.599)

Alles wissen
Cognac

Cognac

Cognac is een sterk alcoholische drank met een alcoholpercentage van ongeveer 40 procent. De drank wordt gemaakt door het destilleren van witte wijn. Bij dit destilleren wordt de wijn verhit om de sterkere concentratie voor cognac te krijgen. Om officieel cognac te mogen heten moet de drank uit de stad Cognac in Frankrijk komen. Ook moet de drank minimaal twee en een half jaar in houten vaten zijn gerijpt en mag het alleen van speciaal geselecteerde soorten druiven komen. De rijpingstijd heeft een grote invloed op de smaak van de cognac. Zo kan een jonge cognac als scherper ervaren worden en heeft een oudere cognac een zachte en rondere smaak. Ook is de kleur donkerder Cognac valt ook onder 'brandy'. Dit is een verzamelnaam voor gedestilleerde wijnen. Het enige verschil onder de soorten brandy is de stad waar het vandaan komt. Cognac wordt veelal gedronken bij de koffie na het eten. Cognac kan op de tafel aanwezig zijn als een drankje, maar ook in gerechten. Deze alcohol komt voor in desserts, vlees, snoep. Het wordt gebruikt in marinades en verschillende sauzen. De nobele drank geeft een ongewoon aroma en verdiept de smaak, vult het met nieuwe tonen.

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Spezzatino alla panne - romige varkenshaas in cognacsaus

Een familierecept van chefkok Gaetano Sergio wat hij van zijn oma kreeg. Heerlijke stukjes varkenshaas in een overheerlijke romige saus met groenten en cognac.

INGREDIENTEN

2 uien -1 rode paprika - 400 gr champignons - 2 takjes peterselie - ± 500 gr varkenshaas - peper, zout - 4 el olijfolie - 1/2 dl cognac of vieux - 1/4 ltr slagroom - 1 el tomatenpuree

Voorbereiding

Uien pellen en snipperen. Paprika schoonmaken en in dunne reepjes snijden. Champignons schoonmaken en in plakjes snijden. Peterselie in toefjes verdelen. Varkenshaas in grove stukken snijden.

Bereidingswijze

Verhit de olie in de koekenpan en bak hierin de varkenshaas in gedeelten zodat deze snel bruin en rose bakken (vlees mag niet te gaar worden!). Bestrooien met zout en peper. Haal het vlees uit de pan en hou dit warm. Bak in het overgebleven bakvet de uien, paprika en champignons op hoog vuur 5 minuten. Tomatenpuree erbij en even meebakken. Afblussen met cognac. Slagroom toevoegen en op hoog vuur tot gebonden saus laten inkoken. Op smaak brengen met zout en peper en een scheutje tabasco. Vlees door de saus mengen en nog even doorwarmen (zorg ervoor dat het vlees niet te gaar wordt!) Strooi de gesneden peterselie over het gerecht.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-12-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Knoflooksaus

HEERLIJK! Als je hem een keer zelf hebt gemaakt, lust je nooit meer knoflooksaus uit een flesje!

INGREDIENTEN

1/2 eetlepel cognac of citroensap, 1/2 tot 1 theelepel suiker, 3 knoflooktenen (of meer), 125 ml creme fraiche (of Blue Band Finesse voor verrijken), 3 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel gesnipperde bieslook (eventueel 1/2 eetl. gedroogde bieslook), 1 eetlepel gesnipperde peterselie (eventueel 1/2 eetl. gedroogde peterselie), zout, peper,

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-03-2004
  •  
  •  0-10 min.

Boeuf Stroganoff

Het orginele recept van de kok van graaf Paul Stroganoff. Malse biefstukreepjes in cognac-roomsaus.

INGREDIENTEN

* 600 gram biefstuk van de haas, * 1 el bloem, * mespuntje cayennepeper en paprikapoeder, * 2,5 el zonnebloemolie, * 1 kleine ui, genipperd, * 2 teentjes knoflook, fijngesneden, * 250 gram (kastanje)champignons, in plakjes, * 2,5 el cognac, * 150 ml rundvleesbouillon, * 150 ml zure room, * 2 el gehakte verse peterselie, * zout en (versgemalen) zwarte peper

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-06-2005
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Klassieke Franse Boeuf bourguignon in wijn/cognacsaus

Boeuf Bourguignon was vroeger gewone dagelijkse boerenkost, maar ondertussen is het pure haute cuisine. Dit stoofgerecht wordt wereldwijd veel gegeten en wordt erg goed gewaardeerd. Deze is wel heel lekker, maar dat komt door de saus. Ik doe net even wat meer zodat het nog lekkerder wordt. Wel is van belang dat je goede wijn gebruikt zoals bijvoorbeeld Merlot, rode Macon of een Bourgogne. Dit is krachtige rode wijn en geeft dus veel smaak af en dat is bij dit stoofgerecht nou net de bedoeling. De cognac geeft de saus een extra lekkere twist. Probeer zelf maar en dan praten we wel verder.

INGREDIENTEN

1 kg magere riblappen, in blokken, 250 gr. zilveruitjes, 4 teentjes knoflook, fijn, 250 gr. gerookte magere spekreepjes, 1 grote winterwortel in stukken, 400 gr champignons in plakjes, 4 stengels bleekselderij in partjes, Bosje peterselie (gesnipperd), 3 el bloem, 4 dl rode wijn (zie boven), 2 flinke scheuten cognac, 4 dl runderbouillon, 2 takjes verse tijm, 3 laurierblaadjes, 50 gr roomboter, Zeezout, Zwarte peper uit je molen

  • Frans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-09-2012
  • Frans
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Slanke kwarktaart van sonja bakker

INGREDIENTEN

? 1 springvorm, ? 1 bakje magere kwark van 450 gram, ? 2 zakjes klop klop of 1/4 liter slankroom, ? 2 eiwitten, ? 1 blikje mandarijntjes of seizoenfruit (bijv. aardbeien), ? 6 tot 8 blaadjes gelatine, ? 1 groot pak lange vingers (of 2 kleine pakjes), ? Eventueel wat rum, cognac of kirsch om de lange vingers mee te besprenkelen

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-12-2005
  • Nederlands
  •  20-30 min.

broccoli/boursin/gerookte kip roerbak

Een heerlijk recept, redelijk lijnvriendelijk en het ziet er erg aantrekkelijk uit.

INGREDIENTEN

400 gram broccoli, 1 eetl. olijfolie, 1 doosje champignons, 1 gerookte kipfilet, 1 doosje boursin (light), 2 bosuitjes, 1 flinke teen knoflook, paar tros tomaatjes, scheut cognac, cashewnoten.

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-10-1999
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Populaire sterke dranken recepten

cognac tonic

INGREDIENTEN

Cognac

  •  
  •  
  • Geplaatst op06-12-1998
  •  
  •  

Cognac 7Up

INGREDIENTEN

Cognac, Frisdrank

  •  
  •  
  • Geplaatst op12-08-2002
  •  
  •  

Eggnogg met cognac

INGREDIENTEN

Cognac, Melk

  •  
  •  
  • Geplaatst op16-04-2003
  •  
  •  

Cognac Collins

INGREDIENTEN

Cognac, Anders, Frisdrank

  •  
  •  
  • Geplaatst op08-05-2000
  •  
  •  

COGNAC -ROOMSAUS

Over een biefstukje of varkenshaasje.

INGREDIENTEN

1,1 dl cognac*, 2 dl runderbouillon*, 1,1 dl room*, 2 el boter*

  • Frans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-06-2002
  • Frans
  •  0-10 min.
Nieuwste cognac recepten

Cognac Floater

INGREDIENTEN

Cognac, Frisdrank

  •  
  •  
  • Geplaatst op18-02-2000
  •  
  •  

Roqueforttaartje met Cognac

Lichte bladerdeegrondjes met daaroverheen de onweerstaanbare combinatie van cognac en roquefort.

INGREDIENTEN

150 gram roquefort 2 el cognac 2 el olijfolie

  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-12-2002
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Cognac roomsaus

Saus met een verassende smaak!

INGREDIENTEN

1 dl. cognac, 2 dl. runderbouillon, 1,5 dl. room, 2 el. boter

  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-03-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Cognac Cooler

INGREDIENTEN

Cognac, Frisdrank, Anders

  •  
  •  
  • Geplaatst op08-05-2000
  •  
  •  

Cognac Cassis

INGREDIENTEN

Cognac, Likeur

  •  
  •  
  • Geplaatst op17-09-2006
  •  
  •  

Cognac Higball

INGREDIENTEN

Cognac, Frisdrank

  •  
  •  
  • Geplaatst op18-02-2000
  •  
  •  

cognac roomsaus

INGREDIENTEN

1 dl cognac,- 2 dl bouillon,- 1,5 dl room,- 2 el boter.

  • Belgisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-01-2002
  • Belgisch
  •  10-20 min.

cognac parfait

Een heerlijk nagerecht van room met cognac. Gemakkelijk te maken en goed voor te bereiden. Je hebt geen ijsmachine nodig. Hiermee verwen je iedereen die van lekker eten houdt!

INGREDIENTEN

1/4 liter slagroom - 1 zakje klopvast van Dr. Oetker - 2 zakjes vanillesuiker - 1 eidooier - 50 gr witte basterdsuiker - 3 eetlepels cognac

  • Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-10-2003
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

Cognac Roomsaus

INGREDIENTEN

1 dl cognac-, 2 dl runderbouillon-, 1,5 dl room-, 2 eetlepels boter, ,

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-05-2003
  •  
  •  10-20 min.

Fazant met cognac

Lekker Simpel klaar te maken Voor de slankelijn en diabeten neem room light en zoetstof in plaats van suiker

INGREDIENTEN

1 dl Cognac, 2 fazanten, 4 kleine appels, 3 dl room, boter, suiker, tuinkers

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-12-2011
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Roqueforttaartjes met cognac

INGREDIENTEN

-150 g roquefort, - 2 el cognac, - 2 el olijfolie, - 2 rode uien (samen 225 g), dungesneden, - 225 g diepvriesbladerdeeg, ontdooid, - geklutst ei of melk, om te glaceren, - 3 walnoten, gehakt, - 2 el fijngeknipt vers bieslook, - zout, - versgemalen peper, - geknoopte sprietjes bieslook, om te garneren, - blaadjes sla, schijfjes komkommer en dunne partjes tomaat, om te serveren

  • Frans Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-07-2005
  • Frans Voorgerecht
  •  60-120 min.

Cantharellentaartjes met cognac

"Tartelettes aux cantharelles"

INGREDIENTEN

1 sjalot - 1 ei - 200 gr cantharellen - 1 dl slagroom - 1 el boter - 1 el cognac - 4 plakjes diepvriesbladerdeeg - 1 tl gedroogde tijm - peper en zout

  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-10-2000
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

cognac saus

Gemaakt van basis saus

INGREDIENTEN

Basis saus, bouillon poeder, koksroom, cognac en roomboter

  • Italiaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-08-2001
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Cognac Collins

INGREDIENTEN

Cognac, Cointreau, Frisdrank

  •  
  •  
  • Geplaatst op13-03-2000
  •  
  •  
  • Eigen recept

Romige Jägerschnitzel met paddenstoelen en cognac.

Overheerlijke schnitzels met een verrukkelijk paddenstoelenroomsaus met een vleugje cognac. Doordat de schnitzels in de oven gaan samen met de saus worden ze heerlijk zacht. Lekker als je gasten krijgt want je kunt ze helemaal voorbereiden.

INGREDIENTEN

4 mooie schnitzels (mogen ook kipfilets zijn!), peper, zout, bloem, 2 eetlepels olie om te bakken, 20 gram roomboter, 400 gram (kastanje)champignons of gemengde paddenstoelen, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 flinke eetlepel tomatenpuree, 1 flink glas cognac of vieux, 1 glas rode wijn, 200 ml slagroom, cayennepeper naar smaak, theelepeltje suiker of honing, gehakte peterselie om te garneren

  • Duits Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-11-2013
  • Duits Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

cognac truffels

INGREDIENTEN

125 gr boter,125 gr poedersuiker,40 gr cacao,2 eetl cognac,100 gr bittere chocolade

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-11-2004
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Romige cantharellensoep met cognac

Dit is de koning onder alle paddenstoelensoepen en ik heb er wat gemaakt. Dit is niet zomaar soep, nee dit is luxe soep uit de Franse keuken. Ideaal met gasten of voor de zondag. Dit zou zo op de kaart kunnen van een restaurant met Franse keuken. Voorts een heel leuk tussengerecht bij een herfst diner met wild of met kerst. Dit is hemels lekker en beslist niet moeilijk te maken.

INGREDIENTEN

200 gr verse cantharellen, 1 grote ui, 50 gr bacon, 1 el roomboter, 300 ml runderbouillon, 150 ml room, 1 el cognac vsop, ½ bosje verse peterselie, Vers gemalen peper, Zeezout

  • Frans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-10-2013
  • Frans
  •  10-20 min.

Kip met cognac

INGREDIENTEN

1 kip van 1500 gr., 80 gr. boter, 200 gr. kleine champignons, 0.2 glas cognac, 2,5 dl. slagroom, 1/2 citroen,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-01-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Kip met cognac

Kip ingesmeerd met sinaasappel en citroen en een flinke scheut cognac.

INGREDIENTEN

1 kg kipstukken, 200 ml sinaasappelsap, 2 eetl citroensap, 2 eetl. honing, flinke scheut cognac, peper en zout. boter voor invetten schaal.

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-06-2000
  •  
  •  30-60 min.

Cantharellentaartjes met cognac

Cantharellen zijn elegant, goudgeel en hebben een heerlijke zoetige smaak. Verrukkelijk zijn ze hier in deze taartjes samen met slagroom, tijm en cognac verwerkt.

INGREDIENTEN

1 sjalot, 1 ei, 200 gr. cantharel, 0.1 l. slagroom, 1 el. boter, 1 el. cognac, 4 plakjes diepvriesbladerdeeg, 1 tl. gedroogde tijm, Zout, Peper

  • Internationaal Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-01-2006
  • Internationaal Voorgerecht
  •  30-60 min.

Kastanjes Met Cognac

INGREDIENTEN

500 gr gare kastanjes, 25 gr boter, 40 gr suiker, tipje zout, 2 glaasjes cognac, ,

  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-08-2000
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

Garnalenhapje met cognac

Ideetje voor de feestdagen of een diner; je kunt de saus van tevoren maken.

INGREDIENTEN

1 kl boter, 1 kl bloem, 0.5 dl visfond, 1 el cognac, 100 g gepelde garnalen, 12 minipasteitjes, peper

  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-10-2002
  • Belgisch
  •  20-30 min.

zalm met cognac

Natriumarm, maar ook lekker voor mensen zonder dieet, de vis kruiden dan vervangen door peper en zout

INGREDIENTEN

4 moten zalm van 3 cm dik - 200 gram ongezoute boter - 1 dl slagroom - 200 gram champignons - 1/2 dl cognac - 1 citroen - peterselie - natriumarme viskruiden van verstegen

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-11-2003
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Pure-chocolademuffins met cognac

INGREDIENTEN

? 50 g pure chocolade, ? 1/2 bak mascarpone (a 250 g), ? 4 chocolademuffins, ? 2 eetlepels cognac (slijter), ? 1 eetlepel cacao, ? 4 physalis (Kaapse kruisbes) om te garneren

  • Amerikaans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-10-2001
  • Amerikaans Nagerecht
  •  30-60 min.

CHOCOLADEMOUSSE MET COGNAC!

Het is een heel lekker nagerecht, en voor kinderen kun je de alcohol eruit laten.

INGREDIENTEN

75 gr. bittere chocolade, 3 eieren, 1 zakje vanillesuiker, 1 theelepel heet water, 1 eetlepel cognac, 1 eetlepel boter., , voor garnering, , geklopte slagroom, geraspte chocolade (naar keuze)

  • Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-04-2011
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Kip Met Cognac

INGREDIENTEN

1 kip van 1.2 kilo, 80 g boter, 1 glas cognac, 2.5 dl slagroom, 0.5 citroen, zout, peper, 200 g kleine champignons,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-09-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Cantharellentaartjes met cognac

INGREDIENTEN

1 sjalot, 1 ei, 200 gr. cantharel, 0.1 l. slagroom, 1 el. boter, 1 el. cognac, 4 plakjes diepvriesbladerdeeg, 1 tl. tijm, gedroogde, Zout, Peper

  • Mediterraan
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-04-2002
  • Mediterraan
  •  20-30 min.

zeevruchtensoep met cognac

Deze soep lijkt me echt heerlijk maar ik heb nog niet de tijd genomen om het uit te proberen, maar dat zal niet lang meer duren want hij lijkt me heerlijk!

INGREDIENTEN

200 gr. roodbaarsfilet, 4 takjes peterselie, 1 liter kreeftensoep (AH), 150 gr. fruits de mer (AH) en twee eetlepels cognac of vieux.

  • Spaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-12-1999
  • Spaans
  •  10-20 min.

Chocolademuffins met cognac

Dit kan je eten als nagerecht, bij de thee, bij de koffie of gewoon als je er trek in hebt

INGREDIENTEN

50 gram pure chocolade, 125 gram mascarpone, 4 chocolademuffins, 2 el. cognac, 1 el. cacao, 4 physalis (Kaapse kruisbes) om te garneren

  • Engels
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-12-2002
  • Engels
  •  20-30 min.

Kippenlevermousse met cognac

"Mousse de foies de poulet au cognac"

INGREDIENTEN

450 gr kippenlever - 1 teentje knoflook, uit de knijper - 1 takje tijm - 80 gr zachte boter - 6 cl cognac - 1 el porto - versgemalen zwarte peper en zout

  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-08-2000
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
Cognac

Cognac

Cognac is een sterk alcoholische drank met een alcoholpercentage van ongeveer 40 procent. De drank wordt gemaakt door het destilleren van witte wijn. Bij dit destilleren wordt de wijn verhit om de sterkere concentratie voor cognac te krijgen. Om officieel cognac te mogen heten moet de drank uit de stad Cognac in Frankrijk komen. Ook moet de drank minimaal twee en een half jaar in houten vaten zijn gerijpt en mag het alleen van speciaal geselecteerde soorten druiven komen. De rijpingstijd heeft een grote invloed op de smaak van de cognac. Zo kan een jonge cognac als scherper ervaren worden en heeft een oudere cognac een zachte en rondere smaak. Ook is de kleur donkerder Cognac valt ook onder 'brandy'. Dit is een verzamelnaam voor gedestilleerde wijnen. Het enige verschil onder de soorten brandy is de stad waar het vandaan komt. Cognac wordt veelal gedronken bij de koffie na het eten. Cognac kan op de tafel aanwezig zijn als een drankje, maar ook in gerechten. Deze alcohol komt voor in desserts, vlees, snoep. Het wordt gebruikt in marinades en verschillende sauzen. De nobele drank geeft een ongewoon aroma en verdiept de smaak, vult het met nieuwe tonen.

Nieuwste cognac recepten
Populaire sterke dranken recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top