1. Home
  2. Recepten
  3. Steranijs

Steranijs recepten (864)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

steranijs.

INGREDIENTEN

Jenever

Bereidingswijze

15 g steranijs(bij de drogist of een kruidenwinkel verkrijgbaar),snufje saffraan en 1 pond kandij in een stopfles doen.Hierop 3vierde lit.jenever gieten.De fles enige tijd enige tijd laten staan, de inhoud af en toe schudden tot de suiker is opgelost en de steranijs is afgetrokken,waarna het geheel wordt gefiltreerd.

  •  
  •  
  • Geplaatst op06-11-2002
  •  
  •  

Bramenjam met steranijs

Nog steeds volop bramen dus ben ik telkens weer op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Van Babke, een jammaakster in hart en nieren, hoorde ik toevallig dat de combinatie bramen/steranijs ook erg lekker was Ik heb de proef op de som genomen en dit is wat eruit kwam.

INGREDIENTEN

- 500 gram bramen, - 150 gram geleisuiker speciaal, - 1 steranijs, - 1 anijsblokje (de Ruijter),

  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-09-2016
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Wortelpuree met steranijs

Als je voor de kerst als bijgerecht nog een spannende puree zoekt dan is dit er eentje die er met kop en schouders bovenuit steekt.

INGREDIENTEN

50 g boter, 1 kg (winter)wortel, geschild en in stukken, 1 bosje dragon, 4 stuks steranijs, 400 ml groente- of kippenbouillon, 200 ml slagroom, sap van 1 citroen, vers gemalen zwarte peper, zeezout

  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-12-2016
  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  20-30 min.

Appelbeignets met steranijs

INGREDIENTEN

2 1/2 dl melk, 3 sterretjes steranijs, 250 gr gezeefde bloem, zout, 1 eidooier, 1 eetlepel olie, 2 eiwitten, 6 appels (Goudrenet) in vrij dikke schijven, ? 150 gr fijne tafelsuiker, frituurolie, poedersuiker, , , Tip: toevoeging van stijfgeslagen eiwitten aan het beignetbeslag maakt uw appelbeignets luchtiger. In plaats van steranijs, kunt u ook een vanillestokje in de melk laten trekken.

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-09-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Varkensfilet met steranijs

Varkensfilet met steranijs

INGREDIENTEN

125 g kleine sjalotjes(gepeld en heel gelaten), 2 eetl.olie, 1 knoflookteen(gepeld), 2 sterretjes anijs, 500 g dunne reepjes varkensfilet, 2 stengels bleekselderij( in schuine plakjes gesneden), 1-2 theel.groene peperkorrels (blik of pot uitgelekt), krap 2 dl kippebouillon, 1 eetl.donkere sojasaus, 2-3 theel.maizena(opgelost in 1 eetl bouillon), 1-2 eetl.rijstwijn of droge sherry

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-08-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zeewolfroulade met steranijs

INGREDIENTEN

2 filets van zeewolf / 300 g per stuk, 1/2 courgette, 8 half zongedroogde tomaten, 1 citroen, 100 ggedroogde ham, 3 takjes tijm, 2 anijssterren, 1/2 elanijszaad, versgemalen peper - zout

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-08-2012
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Babi Pangang, zoals bij de Chinees

Door de karbonades voor te koken en daarna te frituren krijg je de typische structuur en smaak zoals bij de Chinees. Je kunt in plaats van karbonades natuurlijk ook hamlappen of zelfs buikspek gebruiken, zoals in andere delen van het land wel gedaan wordt.

INGREDIENTEN

2 schouderkarbonades, 200 ml water, 1 teentje knoflook, gesnipperd, 1 tl sambal, 1el ketjap, 1/2 steranijs, 1 tl zout, 2 el rijstwijn of droge sherry, 1 tl gemberpoeder (djahé), 1/2 el bruine suiker, , atjar tjampoer, , Voor de saus:, 2 cm verse gember, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 tl sambal, 1 el suiker, ca 200 ml kookvocht, 4 el azijn, 4 el gembersiroop, ca 1 el maïzena, voeg naar smaak wat zout toe

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-03-2012
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

met steranijs gebakken mandarijnen

Dit kan je bij het mandarijnenijs serveren, zie recept mandarijnenijs hiervoor.

INGREDIENTEN

10 grote mandarijnen, 40 gr. boter, 50-75 gr. fijne tafelsuiker, 4 steranijs

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-10-2009
  •  
  •  20-30 min.

wortels met steranijs en sinaasappelschil

INGREDIENTEN

8 grote wortels, 15 gr. boter, 2 eetlepels olijfolie, 2 stuks steranijs, 2 theelepels honing, schil van 1 sinaasappel.

  • Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-01-2012
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Vijgenjam met vanille en steranijs

Een verrukkelijke jam. Opnieuw verwarmd en verdund met port een lekkere saus bij een bolletje vanilleijs of kaneelijs. Iets heel aparts! Ook leuk om in een leuk potje kado te geven.

INGREDIENTEN

1 kg rijpe verse vijgen - 500 gr geleisuiker - 1 vanillestokje - 1 steranijs - 250 gr honing - sap van 1 citroen

  • Frans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-08-2004
  • Frans
  •  10-20 min.

Creme Brulee Met Steranijs

Variant op de klassieke creme brulee

INGREDIENTEN

350 ml melk, 150 ml room, 8 steranijs, 80 g suiker, 100 g witte chocolade, 6 eidooiers, 2 el bruine suiker

  • Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-03-1999
  • Nagerecht
  •  0-10 min.
Nieuwste steranijs recepten

Vanillevla met steranijs en bosvruchten

In de zomermaanden geniet ik van deze vla als hij goed gekoeld is, bedekt met allerlei vruchten. Als het kouder is kan hij ook warm gegeten worden met ingemaakte of ingevroren vruchten.

INGREDIENTEN

400 ml melk, 3 st. steranijs, 3 eidooiers, 150 gr witte basterdsuiker, 2 el maïzena, 2 tl vanille-extract of 2 zakjes vanillesuiker

  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-08-2009
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Gestoofd varkensvlees met steranijs

Steranijs geeft dit stoofgerecht een verrassende zachtzoete smaak. Het favoriete gerecht van Chinese keizers!

INGREDIENTEN

800 gr varkensvlees (buikspek zonder zwoerd of ander stoofvlees), 10 gedroogde shiitakes, 4 sjalotten, 4 lente-uitjes, scheut olijfolie, 4 el bruine basterdsuiker, 125 ml (9 el) sojasaus, 125 ml (9 el) rijstwijn, sesamolie, ---, 4 stuks steranijs, 3 kaneelstokjes of 3 tl kaneel, 3 cm verse gemberwortel of 2 tl gemberpoeder, 4 tenen knoflook of 1 tl knoflookpoeder, versgemalen zeezout naar smaak

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-02-2012
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Clementines met steranijs en kaneel

INGREDIENTEN

3 1/2 dl zoete dessertwijn - 75 gram fijne kristalsuiker - 6 steranijs - 1 kaneelstokje - 1 vanillestokje - 1 reepje fijngesneden limoenschil - 2 eetlepels Cointreau - 12 clementines,

  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-09-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Sukadevlees met gember en steranijs

Een exotische variant op stoofvlees.

INGREDIENTEN

2 eetl. bloem;, 1 theel. gemalen komijn (djinten);, 1 theel. gemalen kruidnagel;, zout en versgemalen peper;, 600 g sukadelappen;, 4 eetl. olijfolie of vloeibare boter;, 2 uien, gesnipperd;, 2 teentjes knoflook, gehakt;, 1 eetl. versgeraspte gemberwortel of 1 theel. gemberpoeder;, 4 steranijs;, 1 laurierblaadje;, 350 ml vleesbouillon;, 1 eetl. azijn;, 1 eetl. ketjap manis;, 1 theel. suiker of honing.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-02-2012
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Clementines met steranijs en kaneel

Dit frisse dessert, op smaak gebracht met zoete specerijen, is de perfecte afsluiting van een feestelijke maaltijd.

INGREDIENTEN

3/5 dl zoete dessertwijn * 75 gram suiker * 6 steranijs * 1 kaneelstokje* 1 vainlliestokje * 1 reepje fijngesneden limoenschil * 2 eetlepels Cointreau * 12 clementines.

  • Spaans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-10-2004
  • Spaans Nagerecht
  •  10-20 min.

Gesmoord varken met steranijs

INGREDIENTEN

* 15 gedroogde shiitakes, * 1.2 kilo varkenspoulet in stukken van 2x2x2 cm, * 50 ml zonnebloemolie, * 90 gr bruine suiker, * 175 ml sojasaus, * 175 ml Chinese rijstwijn, * 5 tenen knoflook, fijngesneden, * 5 sjalotjes, gesnipperd, * 5 cm gemberwortel, fijngesneden zonder schil, * 6 stuks steranijs, * 4 kaneelstokjes, * kokend water, * 6 bosuitjes in ringetjes gesneden, * sesamolie, * zout, * peper

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-01-2012
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Stoofperen met Port en Steranijs

Vervang voor kinderen de port door druivensap.

INGREDIENTEN

1,5 kilo roodkokende stoofpeertjes , 2 dl rode port / druivensap , 3 steranijzen (toko) , 2 kaneelstokjes , 100 g suiker , 1 sinaasappel, in partjes

  • Nederlands Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-01-2004
  • Nederlands Bijgerecht
  •  60-120 min.

gestoofde karbonade met steranijs

Stoofgerecht voor 2 personen

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-07-2001
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kip Met Annanas En Steranijs

INGREDIENTEN

1 hele kip in stukken gesneden, of een zelfde hoeveelheid kipstukjes., 1 blik annanasschijven op sap (ltr.blik), boter., 1 ui.6 eetl. tomatenketchup., 4 sterretjes steranijs, zout peper., 2 teentjes knoflook.

  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-03-2001
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Kippensoep met steranijs en sinaasappel

Een heerlijke kippenbouillon/soep met een sublieme en heel intense smaak. Een echt `feelgood` food als het weer koud en slecht is, iemand verkouden is, je huisvrouwelijk wil voelen zonder teveel moeite voor te moeten doen en je keuken wil laten ruiken van huiselijke gemoedelijkheid... ja, dan is deze soep ideaal. De bouillon kun je ook inkoken en invriezen als fond. Qua smaak past die prachtig als smaakmaker bij oosterse gerechten, maar persoonlijk wil ik hem zo puur mogelijk! Je kunt een gevroren kip gebruiken, al kies ik vaak dit recept als ik een mooie biologische kip in de supermarkt vindt die in de aanbieding is. Zo heb ik de eerste dag lekkere soep en kan ik de volgende dag een lekkere pastaschotel maken met een deel van het gekookte kippenvlees (of een ragú met rijst b.v.). Goedkoop, heerlijk en verantwoord. En het regelt zichzelf, terwijl je het gevoel hebt van een keukenprincess. En neem van mij aan dat je eer van je werk krijgt van de rest van je gasten!

INGREDIENTEN

1 kip (liefst biologisch), 2 steranijs, geraspte schil van 1 sinaasappel, 1/2 gedroogde peperoncino (grote rode peper) alt. 1-2 kleine gedroogde pepertjes, 1 handvol rijst, zeezout

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-02-2013
  •  
  •  > 120 min.

Malse Chinese rundvlees herfst stoofpot

Deze komt eigenlijk uit een kookboek van een Chinese chefkok, maar heb vlees vervangen door rundvlees. Lekker pittig en zoet van smaak. Eenvoudig te maken en als hij op staat dan komen er herfstige geuren vrij die je onmiddellijk doen denken aan stoofpeertjes.

INGREDIENTEN

600 gr doorregen runder riblappen, 2 grote uien, 4 cm verse gember, 2 steranijsjes, 1 kaneelstokje, 3 el chinese rijstwijn of droge sherry, 3 el donkere sojasaus, 2 el pindakaas, 2 el hoisinsaus, 50 gr bruine basterdsuiker, 600 ml warme runderboillon, Klont roomboter, Vleugje gemalen szechuan peper, Snufje zeezout, Half bosje bosuitjes

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-10-2014
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Clementines met steranijs en kaneel

Niet voor de kinderen maar wel mooi voor de lange donker avonden

INGREDIENTEN

3 1/2 dl zoete wittewijn,75 gram suiker 6 anijssterren,1 kaneel stokje,1 vanillestokje stukje limoen of citroenschil 2 eetlepels cointreau en 12 clementines zonder pit

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-01-2004
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Slanke panna cotta met mandarijnensiroop en steranijs

=18pxDeze panna cotta met mandarijnensiroop en steranijs wordt gemaakt met kokoswater en magere melk in plaats van room. Een slanke versie van dit populaire Italiaanse dessert.

INGREDIENTEN

18 cl kokoswater, 48 cl magere melk, 1 el citroenschil (geraspt), 4 el honing, 12 g gelatinepoeder, zoutsnuifje, , Voor de mandarijnensiroop :, 2 mandarijnen (in partjes), 10 cl mandarijnsap, 2 el citroensap, sinaasappellikeurscheutje, 70 g suiker, 1 vanillestokje, 1 steranijs

  • Italiaans Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-01-2021
  • Italiaans Nagerecht
  •  20-30 min.

Gemarineerde ananas met steranijs, vanille en kaneel

Makkelijk en lekker recept.

INGREDIENTEN

, 1. Ananas, 1. Kaneel stokje ( door het midden gebroken), 2 Steranijs, 1 Vanilleboon, Water, 120 gr. Suiker, 1 dl citroensap, ,

  • Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-12-2013
  • Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

gepoft citrusfruit met steranijs en gegrild eiwit

INGREDIENTEN

4 grapefruits, handsinaasappels of mandarijnen, 50 gr suiker, 4 steranijs, 1 takje rozemarijn, snufje japanse rode peper (kan ook zonder), 6 eiwitten, 100 gram suiker

  • Internationaal Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-02-2009
  • Internationaal Nagerecht
  •  30-60 min.

Zeeforel met rode wijn, steranijs en garnalensaus

Een recept van meester- en tv-kok Rick Stein van "The Seafood Restaurant" in Padstow in Cornwall. Dit gerecht maakt deel uit van het tv-programma "Rick Stein's seafood lovers' guide" op de BBC.

INGREDIENTEN

50 gr roomboter * 2 steranijs * 4 zeeforelfilets van zo'n 200 gr per stuk, met vel * 1 el gehakte peterselie * zout, Voor de saus : 250 gr ongepelde Noordse garnalen * 75 gr roomboter * 1 ui * 1 wortel * 1 tak selder * 10 gr gedroogde boleten * 1 snuifje gedroogde chilivlokjes * 1 el balsamicoazijn * 6 dl goede rode wijn * 3 dl kippenfond * 1 steranijs * 1 el beurre manie (1/2 zachte boter, 1/2 bloem, vermengd) * 1 el vers citroensap

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-09-2001
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Koffie, steranijs en zoethout gebraiseerde wildzwijnmedaillo

Dit recept is een variant op een recept van Peter Gordon, die creatief koken weer een stap verder heeft gebracht. Het recept is zo apart als het er uit ziet, en is wat mij betreft Kerstwaardig. Kan elke keer dat je het maakt wat anders smaken, maar altijd heerlijk!

INGREDIENTEN

2 wild zwijn medaillons (Sligro), 2 el witte suiker, 1 steranijs, 1 kruidnagel, 1 klein stukje gember, in plakjes, 1/2 kaneelstok, 1/2 zoethout, geplet, 1 t knoflook, gesneden, 1/2 sjalot, in plakken, 1 tl sesamolie, 1 el ketjap asin, 1 el zwarte azijn, rijstazijn of droge sherry, 1 shot espresso, 100 g kastanjechampignons, in vieren, 1 bosui, in schuine plakken

  • Fusion Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-04-2010
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Stoofpeertjes in port, sinaasappel, steranijs, kaneel

Deze heb ik met kerst (2013) gemaakt, maar heb ze er toen niet opgezet omdat Smulweb niet werkte. Smaak is hemels en juist door dat beetje sinaasappelsap en de steranijs.

INGREDIENTEN

1 kilo stoofperen (Wilder Gieseman), 350 ml port (ruby), 100 ml water, Sap van 1 sinaasappel, 2 el suiker, 2 stokjes kaneel, 2 steranijs, 8 hele kruidnagels

  • Europees Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-01-2014
  • Europees Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Kruidige rabarberjam (kaneel, steranijs, vanille en citroen)

Met genoeg rabarber in de tuin weer een andere jam gemaakt met kaneel, steranijs, vanille en citroen als extra smaakmakers. Ik gebruik altijd geleisuiker "speciaal", dan heb je de helft minder suiker nodig dan de "normale" geleisuiker.

INGREDIENTEN

- 1250 gram rabarber, - 500 gram geleisuiker speciaal, - 1 vanillepeul, overlangs doormidden gesneden en pulp eruit geschraapt, - 3 steranijs, - 1 kaneelstok, - 1 citroen, sap en rasp,

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-07-2020
  • Nederlands
  •  10-20 min.

In pastis gemarineerde zeebaars en saus van steranijs

INGREDIENTEN

8 kleine zeebaarsfilet, -1 dl. pastis, -2 pomodori, -5 dl. visfumet, -12 steranijs, -1 dl. room, -300 gr. pasta, verse, -Olijfolie, extra vergine, -Peper, -Zeezout, -1 l. water, kokend,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-09-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Panna Cotta met steranijs, frambozencoulis en gepofte rijst

Een heerlijk dessert voor de feestdagen of gewoon tussendoor!

INGREDIENTEN

Panna cotta, 200 ml slagroom, 150 ml (volle)melk, 50 gram rietsuiker of lichte basterdsuiker, 4 stuks steranijs, 1 vanillestokje, 2 el bruine rum of cognac, 3 gelatine blaadjes (geweekt in koud water),, Frambozencoulis, 100 gram frambozen (bewaar er (mogen diepvries zijn), 1 gelatine blaadje (geweekt in koud water), 1 el suiker, Beetje limoensap,, Garnering, 8 frambozen (bewaard van de coulis), Stukje pure chocolade, Gepofte rijst (zelf gemaakt) (zie recept), Atsina Cress (kleine soort sla blaadjes met anijs smaak),, Gepofte rijst, Handje droogkorrel rijst (dus geen plakrijst), Zonnebloemolie, Snufje (tafel)zout

  • Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-01-2014
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Gesmoorde perzik met citroengras, steranijs, munt, citroenve

Van "moesje2"

INGREDIENTEN

Nodig voor 4:, 4 witte perziken, 5 dl water, 250 g griessuiker, 2 in schijfjes gesneden, citroenen, 2 takjes citroengras, 1 steranijs, 2 takjes citroenverbena, 2, vanillestokjes, 50 g griesmeel, 30 g fijngehakte halfgeconfijte abrikoos, 10, g rozijn, 8 fijngehakte takjes verse munt, rood fruit naar keuze (aardbeien, frambozen, rode bes...),

  • Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-05-2002
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

Bo kho, gestoofd rundvlees met steranijs en sereh

INGREDIENTEN

1.5 kg mager rundvlees in blokjes van 3 cm, 2 gehakte stengels sereh, 1/4 theelepel vijfkruidenpoeder, 4 fijngesneden tenen knoflook, 2 theelepels zout, 1 lepel sojasaus, 4 theelepels suiker, 2 lepels slaolie, 1 gehakt ui, 2 lepels tomatenpuree, 3 worteltjes, 3 steranijs, 1/2 theelepel gedroogde chilivlokken, 1/2 bosje gehakte basilicum, 1 rode lombok in dunne plakjes

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-09-2002
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Geroosterde spruitjes met pomelo en steranijs - Yotan Ottolenghi

INGREDIENTEN

· 100 g fijne kristalsuiker, · 2 kaneelstokjes, · 5 anijssterren, · 3 eetl. Citroensap, · 1 pomelo (900 g in totaal, 300g na het schillen en het loshalen van de partjes) - evtl : grapefruit, · 600 g spruitjes, schoongemaakt, · 250 g sjalotten, gepeld, · 75 ml oflijfolie, · 10 g korianderblad, · Zout en zwarte peper

  • Wereld Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-02-2019
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Kip op appel en stroop

Eigenlijk is dit recept van Ramon Beuk een voorgerecht voor 4 personen, maar het is zo lekker dat ik er een hoofdgerecht van heb gemaakt.

INGREDIENTEN

2 kipfilets, 1 ui, 2 Granny Smiths, 6 steranijs, 5 el appelstroop, 1 tl kaneel

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-04-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

HEMELS STOOFVLEES

Heerlijk stoofvlees en je hoeft enkel maar af en toe goed door te roeren en smullen maar

INGREDIENTEN

, , 600-800 gram bieflappen in stukken gesneden (of riblappen, kan natuurlijk ook,is wel vetter), 2 el roomboter, 1 ui, gesnipperd, 1/2 winterwortel, geschild, gehalveerd en in dunne plakjes, 5 tenen knoflook, gepeld en geplet, 1 el bloem, 1 blokje rundvleesbouillon, 2,5 dl wijn, 150 gram tutti frutti, 2 dl appelsap, 2 el appelstroop, 2 laurierblaadjes, 1 steranijs ( dit geeft een lichte dropsmaak aan het vlees, dus of je kiest ervoor òf je kiest er niet voor!), zout/peper, ,

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-06-2012
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Chinese 5 kruiden speklappen

Hoe dit zo lekker kan zijn, ongelofelijk! Een paar ingrediënten in de juiste combinatie en hoeveelheden en jij eet heerlijk! Zien ook mijn artikel: Dagboek Van Een Alleseter (25/10/12-25/02/13)

INGREDIENTEN

700 g speklappen, elk speklap in vier gesneden (zo 4 cm stukken), 1 e pinda of zonnebloemolie, 3 sjalotten, fijn, 2 teentjes knoflook, fijn, 4 e lichte Chinese sojasaus, 2 e oestersaus, 1-2 t donker Chinese sojasaus (ook voor kleur), 50 g bruine suiker (als jij van zoet houd, doen jij er nog een schep bij), 200 ml kookvocht waar de speklap in gekook was (genoeg vocht dat vlees onder vocht staan), 2 hele steranijs, 1 t Chinese 5 kruiden, lente-ui in diagonale plakjes gesneden voor garnering

  • Chinees
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-01-2013
  • Chinees
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Heerlijke variatie op "Chinees" runderstoofvlees

Wat gestoofd rundvlees betreft is dit wel één van mijn allerbeste recepten! Dit is lekker, lekker en lekker door te experimenteren met smaken. Heerlijk, zacht, pittig rundvlees met Chinese smaken. Zo lekker om van te smullen. Maak een extra grote portie als je toch bezig bent want op de volgende dag is het nog veel lekkerder of vries een portie in voor een andere week. Probeer zelf en smul ervan. Dit gerecht leent zich prima voor een slowcooker, althans voor de mensen die er eentje hebben.

INGREDIENTEN

1 kilo sucade of runderriblappen, 4 uien, 150 gr shiitake (of kastanjechampignons), 2 winterwortels, 3 teentjes knoflook, 2 steranijs, 2 el Shaoxing rijstwijn of droge sherry, 3 el sojasaus, 3 el hoisinsaus, 5 el bruine suiker, 1 ½ tl 5 spices, 1 el gembersiroop, 300 ml hete kippenbouillon, Zeezout, Arachideolie (pindaolie), 1 - 1 ½ el bloem of maizena, Verse bieslook (garnering)

  • Chinees
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-10-2013
  • Chinees
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Drie groenten puree gegratineerd in de oven

Dit recept komt uit het kookboek `Lekker en gezond koken met Mathijs` van Mathijs Vrieze.

INGREDIENTEN

· 800 gram kruimige aardappels, · 2 eieren, · snufje zout en peper, · 2 venkels, · 4 rode paprika`s, · 400 gram sperziebonen,

  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-01-2011
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Nieuw ouderwets draadjesvlees

Dit recept komt uit het nieuwe kookboek Gezond en prijsbewust koken Mathijs Vrieze.

INGREDIENTEN

600 gram magere runderriblap, 1 ananas, 1 mango, 2 steranijs, stukje verse gember, 2 eetl. olijfolie, snufje peper en zout, 25 gram margarine, 1 liter kruidenbouillon

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-12-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Nieuwste steranijs recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top