Steak op z'n Argentijns
Een lekkere steak met een pittige saus , super lekker.
4 restaurantsteaks (beenhouwerij) 3 tomaten 400 g slamix 0.5 citroen 1 bosje peterselie (vers) 1 plantje koriander 5 takjes oregano (vers) 1 rood pepertje 600 g krielaardappelen 1 teentje knoflook 1 koffiel. mosterd 7 eetl. olijfolie 1 eetl. rodewijnazijn 1 koffiel. komijnzaadjes zwarte peper (molen) zout
Voorbereiding: (20 min.) - Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water en dep droog. Schik ze in een ovenschaal en besprenkel met 1 eetl. olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout. - Verwijder de pitjes uit het rode pepertje en hak fijn. - Mix de peterselie-, de koriander- en de oreganoblaadjes samen met het gepelde teentje knoflook, de komijnzaadjes en het rode pepertje tot een gladde massa. Voeg er al mixend 2 eetl. olijfolie en de rodewijnazijn aan toe. - Pers 1 eetl. citroensap en meng met de mosterd. Voeg 2 eetl. olijfolie toe en meng. Kruid met zwarte peper en zout. - Verwijder de pitjes uit de tomaten en snij in dunne partjes. - Verwarm de oven voor op 200 °C. Bereiding: 30 min. 1 Zet de krielaardappelen 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven. 2 Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een pan. Kruid het vlees aan beide kanten met zwarte peper en zout. Bak aan beide kanten goudbruin en gaar verder naar smaak. 3 Meng de tomaten onder de sla en besprenkel met de mosterddressing. Afwerking: Verdeel de steaks over de borden en lepel er het pikante kruidensausje over.
- Argentijns Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-08-2016Argentijns Hoofdgerecht20-30 min.
STEAK CHIMICHURRI**
Chimmichurri ? De marinade in dit recept komt uit de Argentijnse keuken en wordt daar ''chimmichurri '' genoemd, een ver- bastering van de naam Jimmy McCurry. Deze Ierse onaf- hankelijkheidsstrijder bereidde de saus in de 19e eeuw voor het eerst.Basisingrediente zijn, olie,azijn,rode peper en peterselie, vaak aangevuld met bv oregano, knoflook en tijm. Maal alle ingredienten bij voorkeur met een vijzel, zo krijg je een mooie consistentie. Lekker als marinade en saus bij gegrild vlees. Voeg eventueel extra rode peper toe voor een pittige chimichurri.
=1 bosje [platte]peterselie,alleen de blaadjes., =1 rode peper,zonder zaadjes in stukjes., =3 teentjes knoflook,gepeld., =2 eetl. [rode] wijnazijn., =1 tl.paprikapoeder. = 1 eetl.oreganoblaadjes of, 1tl, gedroogd. = 150 ml olijfolie. = tabasco., =4 entrecotes of ribeyes [ ca. 159 gr. per stuk ]
- Argentijns Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-07-2015Argentijns Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Steak met kruiden en natuurazijn
Voor liefhebbers van een heerlijke steak met kruiden hebben we hier een recept met natuurazijn. Van de natuurazijn van Tromp & Rueb maken we een heerlijke marinade die goed in het vlees ingewreven moet worden voor extra smaak en malsheid.
400 g steak in één stuk, 5 el extra vergine olijfolie, 1,5 el Tromp & Rueb Natuurazijn op eikenhout gerijpt, 2 teentjes knoflook, enkele takjes tijm, 2 takjes rozemarijn, enkele blaadjes salie, zout & peper
- Argentijns Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-12-2018Argentijns Hoofdgerecht30-60 min.
Argentijnse steak met paprikasalsa
Een lekkere malse steak van de BBQ
2 paprika`s, 1 tomaat, 1 lente-ui, 2 takjes koriander, 2 eetlepels olijfolie, 3 eetlepels limoensap, zout, versgemalen peper, 4 flinke rundersteaks (of t-bone), op kamertemperatuur, 25 gram boter
- Argentijns
- 10-20 min.
- Geplaatst op24-05-2012Argentijns10-20 min.
- Eigen recept
Steak a` la Bordelaise van corazon de cuadril
Argentijnse "Corazon de cuadril"! SUPERstukje vlees! In principe hetzelfde als een Franse "coeur de rumpsteak" maar veel smakelijker. Ik heb er hetvolgende receptje mee geprobeerd te maken en dat is goed gelukt:
Benodigdheden voor 4 personen:, 4 corazon de cuadril van 200 gram, Versgemalen zwarte peper, 2-4 eetlepels zachte boter, Zout, , Voor de saus:, 1/2 Rode ui, 2 sjalotten, 2 eetlepels olie, 1 eetlepel gehakte peterselie, 1 afgestreken eetlepel bloem, 1 glas rode wijn
- Frans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op25-07-2009Frans Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
(Totaal uit de hand gelopen) Chimichurri
Een Argentijn zou hoofdschuddend weglopen bij het lezen van dit recept. Onze eerste versie begon al fout, en ging steeds verder van het oorspronkelijke recept, maar het is harstikke lekker, door de bulk paprika en peterselie super gezond en ook de kinderen zijn blij als ze het zien maken. In Argentinie is chimichurri een sausje bij steak, maar wij eten het vegetarisch als zodanig met rijst: een flinke saladelepel chimi op een bord rijst. Er zit een zoetje in, maar de azijn moet licht overheersen. Gebruik ook de steeltjes van de peterselie, dat geeft wat beet. Als er jonge kinderen bij zijn stel je je eigen bord bij met wat hot sauce (kataia fire vind ik de meest frisse smaak toevoegen) maar je kunt ook een lombok meeblitzen in de keukenmachine.
3 groene paprika`s -, 2 rode paprika`s -, 2 medium uien -, 1 teentje knoflook -, 1 flinke bos platte peterselie -, 1 handvol verse, of 3 el gedroogde oregano -, 1-2 el rietsuiker -, 3-6 el azijn (knoflook / rode wijnazijn) -, 50 ml maisolie -, zout, peper -, hot sauce (kataia fire, of tabasco) -, ,
- Argentijns
- 10-20 min.
- Geplaatst op21-09-2008Argentijns10-20 min.
- Eigen recept
Argentijnse flanksteak
Zo bereid je een heerlijke Argentijnse flanksteak met balsamico, rucola, Parmezaanse kaas en citroenrasp.
1 Argentijnse flanksteak p.p., 1 citroen, Handje rucola, Balsamico crème, Parmezaanse kaas naar smaak
- Argentijns Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op30-11-2015Argentijns Hoofdgerecht20-30 min.
Argentijnse Chimichurri
Chimichirri is een lichtzure ietwat pittige saus en kruiderij (zelfs een marinade) die de Argentijnen zowat bij alles gebruiken. Het wordt meestal gebruikt bij gegrilde steak, maar ook in andere gerechten kan het een leuke twist geven.
4 tenen knoflook, 4 takjes verse oregano, ¼ rode peper, 1 tomaat, ¼ ui heel fijngesnipperd, 1 bosje peterselie, Enkele druppels citroen / limoen, 50 ml olijfolie, 50 ml rode wijnazijn, Peper en zout, Optioneel: 4 verse laurierbladeren, Optioneel: 4 takjes munt en / of koriander
- Argentijns
- 0-10 min.
- Geplaatst op06-02-2016Argentijns0-10 min.
Chimichurri
Heerlijk bij een mooie argentijnse steak, of liefst een picanha
1 flinke bos peterselie, ik heb een heel supermarktplantje gebruikt, 2 flinke tenen knoflook, 2 eetlepels oregano, ik heb gedroogde gebruikt omdat ik geen verse had, 4 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel rode wijnazijn, 0,5 theelepel zeezout, 0,25 theelepel zwarte peper, versgemalen, 0,25 theelepel chilivlokken, , ,
- Argentijns
- 0-10 min.
- Geplaatst op28-10-2018Argentijns0-10 min.