1. Home
  2. Recepten
  3. Stamppotstamper

Stamppotstamper recepten (27) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Zomerstamppot met ijsbergsla en boerenkaas

Dit gerecht is in feite een variatie op de bekende rauwe andijviestamppot. t Voordeel van ijsbergsla is echter dat de blaadjes lekker knapperig blijven. Wie dit gerecht extra fris wil laten smaken, voegt er witte druiven of partjes mandarijn aan toe

INGREDIENTEN

+/- 1 kg zelgemaakte aardappelpuree, 2 teentjes knoflook, 1 eetl. kerriepoeder, 300 g belegen boerenkaas (dikke plak), 1 krop ijsbergsla, versgemalen peper, zout, 50 g krokante uitjes, (snippers, kant-en-klaar)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-04-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Stamppot bietjes

Een stamppot die wij al jaren eten, maar bij sommigen nog erg onbekend. Vooral kinderen vinden het lekker.

INGREDIENTEN

- 1 pond (runder)gehakt, - gehaktkruiden, - 3 grote uien, gesnipperd, - 1 pond voorgekookte bietjes, - azijn, - zout en peper, - evt. creme fraiche of klont boter, - 1 1/2 kilo kruimige aardappelen,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-11-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Stamppot raapstelen

INGREDIENTEN

1½ kg kruimige aardappelen, zout, 400 g raapsteeltjes, 1 gele paprika, 150 g oude kaas, 4 el pijnboompitten, 200 ml melk, 3 el boter, versgemalen peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-01-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Oerhollandsche zuurkoolstamppot

INGREDIENTEN

500gr aardappelen - pakje zuurkool - 1 dl appelsap - scheut room - zuurkoolspek 1stuk - rookworst - 2 theelepels zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-01-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Pastinaak puree van Anouk :-)

De pastinaak is met zijn zachte anijssmaak een heerlijke "Vergeten" groente die goed als groente gebruikt kan worden.

INGREDIENTEN

1200 gram Pastinaak, 400 gram Aardappels, 1 bouillon blokje, 4 Sjalotten, 400 gram Geraspte kaas Finesse room (blue band)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-06-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Cheesecake met zomerfruit

Frisse zomerse taart, niet te zoet maar wel erg lekker.

INGREDIENTEN

5 eieren, 500 gram volle kwark (of roomkaas), een halve rol koekjes naar keuze, 50 gram boter, een sinaasappel, citroensap, een doosje rood fruit (uit de vriezer van AH of vers), een theelepel kardamom, een theelepel gemberpoeder, 100 gram suiker, een half zakje vanillesuiker (of het merg van een vanillestokje, liever nog)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-04-2011
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Appeltaartjam

 Ik denk dat iedereen die van appeltaart houd, en dat zijn er velen, ook wel zullen smullen van deze appeltaartjam. Je kunt het ook appeltaart in een potje noemen. Ik maakte deze heerlijk jam met een gedeelte van de opbrengst van mijn eigen appelboom(pje). Ik weet eerlijk gezegd het appelsoort niet, wel weet ik dat het een friszure appel is die me doet denken aan de 'James Grieve' die wij vroeger bij de appelboer kochten.

INGREDIENTEN

- 1 kg friszure appels (James Grieve, Goudrenet), - 1 citroen (sap), - 75 gram rozijnen, - 50 gram walnoten (gehakt), - 1 kaneelstokje, - 200 gram geleisuiker speciaal, - 1 borrelglaasje Calvados (Rum of Amaretto kan ook), - 300 ml water of appelsap

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-10-2018
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Kastanjesoep

Kastanjesoep

INGREDIENTEN

1 takje rozemarijn *, 400 g gave,gepelde kastanjes *, 1 teen knoflook *, drupje olijfolie *, 1 liter bouillon *, snufje cayenne *

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-11-2004
  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Spruitjesstampot met knolselderij

Spruitenstamppot met knolselderij, ui en spekjes. Voordelig wintergerecht.

INGREDIENTEN

Aardappelen (er kunnen ook reeds gekookte aardappelen in verwerkt worden), 500 gr spruiten, 1/2 selderijknol, 2 uien, 200 gr spekblokjes, 1 klontje boter, zout en peper naar smaak

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-01-2013
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Rabarbercompote met appel en kaneel

De rabarber begint weer uit te botten in mijn tuin dus tijd om er weer eens een lekkere compote mee te maken. meestal maak ik gewoon het basisrecept maar nu had ik nog wat goudrenetten liggen die tekenen van ouderdom begonnen te vertonen. Het bleek een goede match te zijn. Verder dan een kaneelstokje en wat suiker heb je niets nodig om deze heerlijk frisse compote te maken. TIP: Gebruik bij voorkeur goudrenetten want die koken vanzelf tot moes. Gebruik je andere (fiszurige) appels hou er dan rekening mee dat je de appel nog moet stampen of pureren (stamppotstamper).

INGREDIENTEN

- 500 gram rabarber, - 500 gram goudrenetten, - 1 kopje water, - 6 el suiker, - 1 kaneelstokje,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-05-2017
  • Internationaal Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Ovenschotel met cantharellen, champignons en gehakt

Soms heb je van die herfstdagen dat het de hele dag regent. Buiten moet je dan niet zijn, maar binnen is het lekker droog en warm. Je kunt er niet meer omheen, de herfst is echt een feit geworden. Uit de oven komt een heerlijke geur van deze ovenschotel. Daardoor is het binnen nu extra gezellig. De tijd voor heerlijke ovenschotels en stoofjes is weer aangebroken. Zo heeft elk jaargetijde toch wel weer zijn charmes

INGREDIENTEN

- 500 gram gehakt, - 100 gram katenspek, - 250 gram cantharellen, - 250 gram champignons, - 2 uien, - 2 teentjes knoflook, - 1 paddenstoelen bouillontablet, - 1 el maïzena, - peper en zout, - olijfolie, - enkele takjes tijm, - houd een paar mooie paddenstoelen apart om mee te garneren, , Voor de puree, - 10 middelgrote aardappelen, - 4 bosuitjes, - 2 dl kookroom, - peper en zout, - 100 gram geraspte oude kaas om mee te garneren,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-10-2015
  • Europees
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Blauwe bessen/bramenjam met Crème de cassis en limoen

Blauwe bessen als streekproduct en bramen geplukt van de overhangende struiken van de buren leveren samen weer een lekker jammetje Even in mijn drankvoorraad kijken wat erbij past. Hmmm Crème de cassis leek me wel lekkerder om toe te voegen dan gewoon water Nog een limoen voor wat frisheid. Zo gezegd zo gedaan en met deze heerlijke jam als resultaat.

INGREDIENTEN

- 700 gram blauwe bessen, - 700 gram bramen, - 500 gram geleisuiker speciaal (voor minder zoete jam), - 2 borrelglaasje Crème de cassis, - 1 limoen (zest en sap),

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-08-2016
  • Regionaal
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Blauwe bessenjam met sinaasappel en Cointreau

Hier in de omgeving worden veel blauwe bessen geteeld en met een paar kilo blauwe bessen rechtstreeks van de teler valt een heleboel leuks en lekkers te maken. Deze heerlijke jam is een van onze nieuwe favorieten  De jam is niet alleen lekker op een boterham of een cracker maar ook zeer goed geschikt bij een kaasplankje. Je kunt ipv Cointreau ook Grand Marnier gebruiken. En gebruik je liever geen alcohol, neem dan het sap en rasp van 2 sinaasappels.

INGREDIENTEN

Ingrediënten:, - 1 kilo blauwe bessen, - 350 gram Gelei suiker Speciaal (voor minder zoete jam), - 2 borrelglaasjes Cointreau (of Grand Marnier), - 1 sinaasappel (sap + rasp van de schil)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-08-2016
  • Regionaal
  •  10-20 min.

Spaanse boerenkool

Kun je nagaan: ik die niet van boerenkool hield , heeft hier nu al een tweede recept voor jullie; juist even anders en dat is lekker!

INGREDIENTEN

1 ui; 1 teen knoflook;100 gram chorizo; 750 gram aardappelen; 400 gram boerenkool; zout en peper; 3 eetl olijfolie; 75 gram spekjes; 1 eetl azijn; 1 pakje sambalsmeerkaas;1 eetl mosterd

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-09-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Slastamppot met ei

Met de omslag van het mooie weer naar het herfstweer bleef ik zitten met een halve krop botersla. Omdat ik meer trek had in een stamppot dan in een salade kreeg ik het idee voor deze slastamppot. Ideaal voor de overgang van de seizoenen en lekker bij alle soorten vlees en vis. 

INGREDIENTEN

- 1 kilo (kruimige) aardappelen, - halve krop (of meer) botersla (andere sla kan ook), - 4 eieren, - 1 sjalotje, - 1 el grove mosterd, - scheut melk, - klont roomboter, - peper en zout, - optioneel: beetje bieslook of een lente uitje om mee te garneren,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-09-2019
  • Goedkoop en snel Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Spinazie ovenschotel

Heerlijk en simpele ovenschotel

INGREDIENTEN

4 eieren, 450g diepvriesspinazie a la creme, 250 gram spekjes, 2 grote uien, aardappels, melk, zout en peper, geraspte kaas

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-10-2012
  •  
  •  20-30 min.

Bramenjam met steranijs

Nog steeds volop bramen dus ben ik telkens weer op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Van Babke, een jammaakster in hart en nieren, hoorde ik toevallig dat de combinatie bramen/steranijs ook erg lekker was Ik heb de proef op de som genomen en dit is wat eruit kwam.

INGREDIENTEN

- 500 gram bramen, - 150 gram geleisuiker speciaal, - 1 steranijs, - 1 anijsblokje (de Ruijter),

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-09-2016
  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Bloemkool drank/soep/saus

Dit bloemkoolgerecht houdt het midden tussen een warme drank, een soep en een saus. Het is bijzonder gezond voor mensen met bepaald body type.

INGREDIENTEN

Bloemkool, Room (slagroom of creme fraiche)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-05-2010
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Blauwe bessen/aardbeienjam met aardbeien likeur en citroen

Een combinatie die erg lekker is. Dat is niet zo moeilijk want blauwe bessen en aardbeien laten zich allebei heel makkelijk combineren. Ik heb citroen toegevoegd omdat het daar lekker fris van wordt en aardbeienlikeur omdat het dan nog lekkerder is TIP: Deze jam is ook erg lekker om in een dressing te gebruiken.

INGREDIENTEN

- 500 gram blauwe bessen, - 500 gram aardbeien, - 350 gram geleisuiker speciaal (voor minder zoete jam), - 2 borrelglaasjes aardbeien likeur, - 1 (kleine of ½ grote) citroen (zest en sap),

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-09-2016
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Pastinaakstamp met uienjus

Snackbar Obesitas deelt zijn mooiste keukengeheimen! We eten graag met de seizoenen mee. In de winter betekent dit dat er vaak knollen en kool op het menu staan. Een hele uitdaging om daar iets creatiefs mee te doen. Met deze vegetarische stamppot is dat gelukt.

INGREDIENTEN

Een pakje pastinaken, Een kilootje vastkokende piepers, Scheut olijfolie, Een handvol salie (die halen wij uit de tuin!), 3 rode uien, Een flinke eetlepel appelstroop, 150 ml appelsap, Een blok flink belegen kaas, Cre frahe

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-02-2014
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

shoarmaboerenkool

Boerenkool met shoarmavlees en knoflooksaus

INGREDIENTEN

800 gram boerenkool, 500 gram shoarmavlees, 1 kilo aardappelen, 50 gram boter, kruidenzout, knoflooksaus, picallily

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-12-1999
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Stamppot rode kool met gemengde noten en rozijnen en/of cranberry's

Een halve rode kool in de koelkast en trek in stamppot. Zo ontstond dit recept. Eigenlijk een stukje jeugdsentiment want vroeger als kind prakte ik mijn aardappelen altijd door mijn rode kool heen. Nu heb ik het een beetje opgepimpt met gemengde noten en rozijnen en/of cranberry's. Alweer een heerlijke variatie in het stamppottenseizoen TIP: Lekker bij stoofpotjes en wild

INGREDIENTEN

- 1 kilo kruimige aardappelen, - 600 gram rode kool, - 2 goudrenetten (Boskoop), - ½ kaneelstokje, - 100 gram gemengde noten en rozijnen en/of cranberry's, - peper, zout en nootmuskaat, - klont roomboter, - scheut (warme) melk, - 1 el rode wijn azijn,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-01-2017
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Banana speciale

Dit lekkere en simpele recept kan je op het laatste moment maken.

INGREDIENTEN

2 bananen, Melk, Kaneel, Koek&speculaas kruiden, Honing, Volkoren biscuitjes

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-01-2015
  • Goedkoop en snel Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

bruine bonen spul

Het is een eenvoudige maar heerlijke bruine bonen schotel die wij op brood eten. Het recept is al oud, als kind at ik het al bij mijn moeder thuis die het recept van een oude tante van haar had.

INGREDIENTEN

1 blik of pot bruine bonen, 2 uien (gesnipperd), 1 pond rundergehakt, 1 zakje (eenvoudige) tomatensoep (voor 4 borden)

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-06-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

eendenborst met stamppot van rauwe andijvie

Een leuke en lekkere combinatie. Lekker anders.

INGREDIENTEN

1,5 kg kruimelige aardappels, geschild, 100 g gerookt mager spek, in kleine blokjes, scheut olijfolie, halve struik andijvie, 2 eendenborsten (600 g), 6 dl melk, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-01-2003
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Knoflookpompoensoep met kipfilet

Pompoen en knoflook, wat kan er mis gaan?

INGREDIENTEN

1 kleine oranje pompoen, 1 kipfilet, 5 teentjes knoflook (of meer...), 1,5 kippenboullionblokjes, 1 kan water, bakboter of olie, 1 tl witte peper, verse/gedroogde koriander, verse/gedroogde peterselie, zout naar smaak

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-09-2019
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Gefrituurde Kaas-Griesballetjes Met Spruitjespuree

INGREDIENTEN

125 gr. oude kaas, 4 3/4 dl. melk, 1 kruidenbouillontablet, 1 thl. Provencaalse tuinkruiden, 50 gr. griesmeel, 300 gr. spruitjes, 400 gr. aardappels, zout, 7 eetl. paneermeel, 1 ei, frituurvet/olie, 25 gr. boter, peper, nootmuskaat

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-02-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top