Hete Bliksem
Heeeeeel lekker en traditioneel!Heel eenvoudig en je kan het op voorhand klaarzetten (handig als je een etentje wil geven of als je later minder tijd hebt!)
Ingrediënten 2 personen
- 4 aardappelen, - melk, boter nootmuskaat, ei, - 400 a 500 gr gehakt (runds of kalfs of gemengd), - 1 ui, - 1 bokaal appelmoes / compote, - kruiden naar smaak, - chapelure, - eventueel een beetje geraspte , parmesanVoorbereiding
Aardappelen koken
Bereidingswijze
Maak een puree van de aardappelen, nootmuskaat, melk, boter en ei. (Dit kan ook met wortelpuree of andere ) Bak het gehakt rul met gesneden ui en kruiden naar eigen smaak. Doe het gehakt in de bodem van een ovenschaal en doe daarop een dikke laag appelmoes en daarbovenop een dikke laag puree. Werk af met wat chapelure en/of parmesan en enkele toefjes boter. Plaats schaal in oven of grill voor ongeveer 30 min. op 250?. UIT OVEN HALEN MET OVENHANDSCHOENEN, WANT DE SCHAAL IS ENORM HEET!