Pindasoep uit Ghana
Deze soep kreeg ik van Ndemupa, mijn " Ovambo dochter" uit Namibië..
Ingrediënten 4 personen
400 g gaar gekookt vlees in stukjes gesneden (kan lamsvlees geitenvlees, rundvlees, kip of varkensvlees zijn of een combinatie ervan), 250 g fijn pindakaas, 1 ui, fijn, 2 lente-uitjes, in ringen, 2 teentjes knoflook, fijn, 1 t rozemarijn, heel fijn, 250 g gepelde tomaten in blokjes, 40 g tomatenpuree, 1 groene paprika in smalle reepjes gesneden, 1 rode peper, fijn (of sambal), zout, peper, 2 liter bouillon (afhangende van welke vleessoort jij gebruikt in soep), 200 g Pilchard in hete saus of een andere soort vis in hete saus. (zij schreef, zolang het niet haaien of dolfijnen zijn ha ha.....) Jij kan ook verse vis gebruik., olijfolieBereidingswijze
1. Kook vlees gaar in bouillon. 2. Roerbak uien, knoflook, paprika en stukjes tomaat voor drie min. en voeg erna de kruiden en specerijen eraan toe en roerbak verder voor twee min. 3. Voeg tomatenpuree, bouillon en pindakaas toe en maak een gladde soep. 4. Voeg nu in blokjes gesneden vlees en stukken vis toe en als verse vis gebruik worden maak vis gaar maar dat het nog wel in hele stukjes blijven. 5. Garneer met dunne ringen lenteui. Als soep te dik word, kan je er water aan toevoegen.