Gegratineerd stamppotje broccoli met gerookte kipfilet en boursin
Wij zijn niet echt dol op broccoli als groente. Meestal gebruik ik broccoli voor een lekkere soep.Tot we bij mijn broer deze heerlijke broccolischotel aten.Nu zelf gemaakt en er weer heerlijk van gesmuld.Ook een heerlijke ovenschotel voor kinderen. Die zijn er dol op.
Ingrediënten 4 personen
plm. 800 gram kruimige aardappelen, 600 gram broccoli, plm. 300 gram gerookte kipfilet , 1 pakje boursin van 150 gram, plm. 75 gram geraspte belegen kaas, plm. 2 dl warme melk, 20 gram boter, peper, zout, nootmuskaatBereidingswijze
Schil de aardappelen, snij ze in kleine stukjes en was de aardappelen. Kook de aardappelen gaar in water met zout. Laat de aardappelen na het afgieten even goed droogstomen.Maak de broccoli schoon. Snij de broccoli in kleine roosjes (steeltjes, kleingesneden, kun je ook meekoken). Kook de broccoli beetgaar in water met zout. Laat de broccoli goed uitlekken. (Je kunt de broccoli ook roerbakken in zonnebloemolie, nog lekkerder!)Snij de gerookte kipfilet in kleine stukjes.Verwarm de oven voor op 200 graden.Stamp de gekookte aardappelen fijn en maak er met warme melk en de boter een lekkere smeuïge puree van.Laat de boursin smelten in de aardappelpuree. Roer goed door.Roer de beetgare broccoliroosjes en de gerookte kipfilet door de aardappelpuree.Maak de stamppot op smaak met peper, zout en nootmuskaat.Doe stamppot in de ovenschaal.Bestrooi met de geraspte kaas.Zet de ovenschaal plm. 20 minuten in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven tot de stamppot een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.