Gewokte spitskool met kokosmelk
Een gewone eenvoudige spitskool krijgt een heerlijk Aziatisch tintje door simpelweg enkele Aziatische ingrediënten toe te voegen. Niet alleen heerlijk als bijgerecht bij een Aziatische maaltijd dit is ook heerlijk bij de Hollandse pot.TIP: Met puree erdoorheen ook heerlijk als stamppotje.
Ingrediënten 2 personen
- ½ spitskool, - 150 gram gerookte spekreepjes, - 1 ui, - 1 teentje knoflook, - 1 volle tl kerrie (Madras), - ½ tl kurkuma, - 1 el gembersiroop, - 1 el ketjap, - 200 ml kokosmelk (pakje), - peper en zout naar smaak, - scheutje zonnebloemolie,Bereidingswijze
- Verhit de wok met een klein beetje zonnebloemolie en wok hierin de spekjes met de geneden uien en gehakte knoflook.- Voeg de kerrie en de kurkuma toe en roerbak het geheel zodat de kruiden zich goed kunnen mengen met de rest.- Voeg de fijngesneden spitskool toe en wok dit geheel ongeveer 10 minuutjes. - Doe er dan de gembersiroop en de ketjap bij en schep alles goed door elkaar.- Voeg de kokosmelk toe en wok het geheel nog even zodat de kokosmelk een beetje kan indikken.- Voeg naar smaak peper en zout toe.